kappa_man84
1st February 2008, 16:47
din iulie 2007 nu ai mai terminat cu autorizatiile?
cristi.v
4th February 2008, 11:22
Pentru un proiect(total)se ia in consideratie suprafata desfasurata(adica amprenta x nivele)sau suprafata utila,si daca se ia in consideratie si podul,adica:eu am mprenta de 170mp,si deasupra la et1 vreau pod dar vreau sa fie placa turnata intre et1 si pod,eu vreau sa stiu cum se ia in calcul pretul pentru acest proiect referitor pa cit/mp ma costa.multumesc mult
gugutata
4th February 2008, 11:58
QUOTE (cristi.v @ Feb 4 2008, 11:22)

Pentru un proiect(total)se ia in consideratie suprafata desfasurata(adica amprenta x nivele)sau suprafata utila,si daca se ia in consideratie si podul,adica:eu am mprenta de 170mp,si deasupra la et1 vreau pod dar vreau sa fie placa turnata intre et1 si pod,eu vreau sa stiu cum se ia in calcul pretul pentru acest proiect referitor pa cit/mp ma costa.multumesc mult
se considera suprafata construita totala perimetrala zidurilor de inchidere pe EXTERIOR (se exclud terasele si balcoanele in consola).
Podu' nu se calculeaza.
Nanuka
5th February 2008, 13:19
QUOTE (punkt @ Feb 4 2008, 11:58)

se considera suprafata construita totala perimetrala zidurilor de inchidere pe EXTERIOR (se exclud terasele si balcoanele in consola).
Podu' nu se calculeaza.
Dar daca vrei sa mansardezi podul se si el in calcul, nu? In ce pondere se calculeaza comparativ cu un etaj intreg?
Punkt, multumim mult pentru raspunsuri, mai ales ca sunt date dezinteresat.
CristiALF
5th February 2008, 16:16
Azi am suferit prima "infrangere"
in lupta cu "edilii"
. Am fost programat pentru o consultanta prealabila in vederea unui eventual PUD (mai bien faceam direct PUD, nu mai imi luat notatie "NU" in carnetel..), si dat fiind (probabil..) ca nu am fost cu un arhitect, mi-am luat-o, in sensul ca nu au fost de acord sa imi fac casa pe coltul proprietatii, adica mai exact problema cu limita din spate. Tot incercau sa imi sugereze sa fac casa in mijlocul curtii daca s-ar putea, ba sa fac peste casa socrilor etaj, ba sa fac duplex, apartamente, ca e loc destul, bla bla bla. Imi venea sa ii strang de gat!!!
Le-am dus si poze ca am calcan in spate (zid, magazie a vecinului), le-am aratat ca pe diagonala respectiva se afla un ditamai P+2+M-ul la fel ca mine cum ar veni, nimic! Auzi, ca sa ma lipesc doar parter, cat are si vecinul...nesimtire. O sa fac PUD si sper sa ma apropii macar la 2m de limita din spate, macar atata si sa scap naibii odata de PUD ca ma crizeaza (nu mai zic de bani..).
Imi urez succes in continuare, o sa am nevoie!
gugutata
5th February 2008, 16:27
QUOTE (Nanuka @ Feb 5 2008, 13:19)

Dar daca vrei sa mansardezi podul se si el in calcul, nu? In ce pondere se calculeaza comparativ cu un etaj intreg?
mansarda se considera daca 70% din suprafata placii e locuibila. Normal, intra si asta in supraf. construita.
ibm_ioman
5th February 2008, 16:48
QUOTE (jihadu @ Jan 25 2008, 11:09)

la o masina mica , care are pana in 2 m, ar veni cate 1/2 m de fiecare parte si zic ca te descurci.
Daca as face pentru mine o casa acolo, poate ca as zice ca merge si asa, dar cum eu vreau sa vand terenul ala, m-am intristat rau, caci banii de pe acel teren (din provincie) ii foloseam ca un avans pentru a-mi lua o locuinta/teren in bucuresti, si ma bazam pe ei.
Willi73
6th February 2008, 20:59
angelinne faci un lucru foarte bun. sa ne ajuti cu aceste informatii. pentru mine sunt foarte importante. am inceput si eu aceasta nebunie. sunt pe urmele tale chiar daca sunt abia la inceput. si ma ghidez dupa ce aflu aici. dar am o problema. arhitectul cu care am vorbit nu prea are timp si trebuie sa fac eu acel memoriu. poti cumva sa pui aici un model de memoriu ca sa vad cam ce trebuie scris acolo? am inteles de la tine ca trebuie si valoarea declarata. un fisier cu memoriul tau ar fi util. asta daca nu e ceva secret.
caldut
6th February 2008, 21:18
QUOTE (angelinne @ Feb 1 2008, 14:37)

Am revenit cu vesti proaspete.
Eram in faza cind trebuia sa ma duc la Inspectoratul de Stat in Constructii.
Am ajuns acolo si nu mi-au primit actele pt.ca nu aveam proiect de rezistenta de la Proiect Bucuresti. Astia imi dadusera acordul pt.ca era directorul plecat in concediu si au zis sa scape mai repede de solicitari.Asa ca m-am intors la Proiect Bucuresti, am mai platit iar o taxa pt.proiectul de rezistenta si expertiza tehnica.
M-au rezolvat rapid pt.ca am explicat ce si cum directorului asa ca in 5 zile a fost gata.
LA Inspectoratul de Stat in Constructii a durat cca.7-10 zile (am prins si perioada Craciun-Revelion).
Am facut Contract cu Rosal-ul pt.gunoi,contract de 200 ron pt. 8 saci moloz(aprox 1m cub).Asta era cel mai ieftin, pt.asta am optat gindindu-ma ca ma voi intelege cu gunoierul direct ca in Romania.
Am scos un Certificat Fiscal de la Administratia Financiara si cu toate astea m-am dus inapoi la Primarie pt.autorizatia definitiva.
Acolo am mai platit o taxa (procent din valoarea lucrarii estimate ....asta e scrisa in memoriul tehnic pe care mi l-a facut arhitectul).Apoi am descoperit ca mai trebuie sa achit o taxa la Ordinul Arhitectilor din Romania , tot asa un procent din valoarea estimata a lucrarii.
Acum sunt in faza in care astept Autorizatia Definitiva de la Primarie.
Problema nu s-a incheiat aici. Urmeaza sa merg dupa ce am Autorizatia Definitiva din nou la Inspectoratul de Stat in Constructii ca sa mai achit si acolo o taxa (la fel....procent din valoarea estimata a lucrarii) si sa declar cind incep efectiv lucrarea. Punctul final al acestei nebunii va fi dupa ce voi reface si cadastrul.
Revin cu amanunte pe masura ce mai evolueaza lucrurile.
cadastrul se justifica,ptr. ca cere notarul in caz ca vei vinde vreodata.cu schita cadastrala veche ai putea sa mergi la notar,dar cumparatorul de obicei doreste sa cumpere ceva care sa corespunda practic cu ceea ce este in schita cadastrala.eventualul cumparator,va vedea niste modificari facute in ap.va crede ca sint neautorizate si va da inapoi,o expertiza tehnica si un proiect l-ar linisti,cum ca nu-i va cadea un planseu in cap.
Bucurestiul ala o ia razna vad.....200 lei ptr.8 saci de moloz
cristi.v
9th February 2008, 20:47
Am cautat peste tot si nu am gasit raspunsul sigur;daca totusi s-a raspuns la intrebare,ietat sa fiu dar nu am gasit,-ce se stie sigur in legatuta cu dimensiunea terenului(conform cu "Normativele Europene" si autorizatia de constructie,adica au am un teren linga Bucuresti si are 450mp si deschidere de 18m,este scos din circuitul agricol,oare am probleme cu certificatul de urbanism?multumesc mult
CristiALF
11th February 2008, 13:10
QUOTE (cristi.v @ Feb 9 2008, 20:47)

Am cautat peste tot si nu am gasit raspunsul sigur;daca totusi s-a raspuns la intrebare,ietat sa fiu dar nu am gasit,-ce se stie sigur in legatuta cu dimensiunea terenului(conform cu "Normativele Europene" si autorizatia de constructie,adica au am un teren linga Bucuresti si are 450mp si deschidere de 18m,este scos din circuitul agricol,oare am probleme cu certificatul de urbanism?multumesc mult
Nu ai ce probleme sa ai la 450mp cu deschidere de 18. Este chiar prea bine, ai terenul impartit super. Nu stiu cum e pe langa Bucuresti, dar banuiesc ca daca ai 250mp deja nu ai probleme. In oras, din cate stiu, se spune ca ai nevoie de min 150mp cu deshidere 8m pentru a construi insiruit, 200mp cu deschidere 10m pentru constructii cu lipire la calcan intr-o parte, si 200mp cu deschidere 12m pentru case de sine statatoare. Oricum, in cazuri extreme se face PUD si se rezolva, dar asta nu inseamna ca vei putea construi pe un teren de 5x10 de ex 
dubf1r3
11th February 2008, 14:54
Salut.
De curand m-am hotarat sa construiesc o casa insa mi-ar prinde bine niste sfaturi in legatura cu posibilitatea de a construi pe acest teren tinand cont ca are niste particularitati.
Terenul are aprox 400mp insa problema este ca pe acest teren este construita deja o casa . Pe terenul ramas disponibil ,in fata casei se mai afla un garaj. Accesul la casa se face pe o poteca de aprox 2m pe langa garaj . Daca as darama garajul as ramane cu aproximativ 150 mp disponibili (spatiul se afla in fata casei deja construite).
Intrebarile mele sunt : as putea construi pe acest spatiu si cam cat trebuie sa las liber pentru drumul catre casa din spate? Terenurile ar urma sa fie separate .
Deschiderea la drum este de 13mp (daca e sa scad drumul de servitute catre a doua casa ce deschidere imi mai ramane ?
Poate suna cam complicat , sper totusi ca s-a inteles ceva.
Multumesc.
tynadiana
11th February 2008, 15:53
Buna,
Am cumparat si noi un teren in Ilfov,comuna Nuci, are cam 5500mp, momentan terenul e extravilan, dar e "in vatra satului" .
Eu am inca sub 35 de ani, sotul a depasit varsta asta. Am vreo sansa?
Ma ajutati si pe mine cum sa-l scot din agricol.
Am vrea sa construim o casa, dar mai incolo.
Sa mai asteptam???
jihadu
11th February 2008, 16:01
QUOTE (tynadiana @ Feb 11 2008, 15:53)

Buna,
Am cumparat si noi un teren in Ilfov,comuna Nuci, are cam 5500mp, momentan terenul e extravilan, dar e "in vatra satului" .
Eu am inca sub 35 de ani, sotul a depasit varsta asta. Am vreo sansa?
Ma ajutati si pe mine cum sa-l scot din agricol.
Am vrea sa construim o casa, dar mai incolo.
Sa mai asteptam???
Ce legatura are varsta cu scoaterea din extravilan?
renderman
11th February 2008, 22:49
QUOTE (dubf1r3 @ Feb 11 2008, 14:54)

Salut.
Multumesc.
Unde este terenul?
CristiALF
12th February 2008, 09:44
Sa intelegem deci ca ai vrea sa imparti terenul in doua, a.i. sa ramai cu parcela din fata de 150mp pe care doresti sa construiesti? Daca da, nu e prea bine, terenul e mic si in plus va trebui sa lasi cale de acces in acte pentru terenul (cu casa actuala) din spate, caz in care pierzi 2.5 m min. In plus, terenul ar fi doar 150mp...e f mic
, acum depinde si unde este terenul..dar s-ar putea sa nu poti construi.
Daca nu vrei sa imparti terenul in doua, atunci tot nu e bine, pentru ca mai mult ca daca construiesti si pe acea bucata din fata casei vei depasi probabil POT-ul terenului (depinde cat il ai, dar ma indoiesc ca este min 80%
). Acum depinde si cati mp are constructia actuala...depinde si daca magazia actuala este trecuta in acte, etc..etc...
Si nu in ultimul rand, te-ai exprimat foarte anapoda
, mai bine faceai o schita si o atasai.
CristiALF
12th February 2008, 13:12
Azi dimineata m-a "izbit" un gand
. Ma gandeam ca as putea sa scap de PUD (adica de bani in plus) daca mi s-ar elibera certificatul de urbanism cu retrageri conform codului civil, a.i. sa ma pot pune implicit la o distanta de 2m fata de limita din spate.. Credeti ca exista vreo sansa sa fie eliberat un astfel de certificat de urbanism in Bucuresti?
gugutata
12th February 2008, 13:41
NU.
Atita timp cit ai calcane pe teren, NU cred.
renderman
12th February 2008, 16:22
QUOTE (CristiALF @ Feb 12 2008, 13:12)

Azi dimineata m-a "izbit" un gand

. Ma gandeam ca as putea sa scap de PUD (adica de bani in plus) daca mi s-ar elibera certificatul de urbanism cu retrageri conform codului civil, a.i. sa ma pot pune implicit la o distanta de 2m fata de limita din spate.. Credeti ca exista vreo sansa sa fie eliberat un astfel de certificat de urbanism in Bucuresti?

Scapi de PUD doar daca respecti ceea este scris in PUG sau PUZ (daca este cazul). Nu codul civil ci planurile urbanistice (acolo unde exista) reglementeaza limitele construibilului.
CristiALF
12th February 2008, 21:56
Mda...intre timp a mai aparut o varianta ca sa scap de PUD...sa iau o autorizatie de consolidare/extindere si imi fac casuta in locul unui corp de casa deja existent. Corpul asta in sine e cam foarte mic, 7x5 utili, sunt in negocieri cu tata socru sa il scoatem mai spre gradina sa mai castig vreo 14mp. Problema ar fi ca la parter nu voi putea avea ferestre decat pe E si ceva mai putin pe N, la etaj as putea avea pe E, N si poate si S. Pe vest nu am cum ca e calcan. Trebuie sa merg la pretenul arhitect sa vedem ce zice...
O sa intreb ceva si pe topicul de rezistenta cu ocazia asta 
inginerum
15th February 2008, 21:28
Cu riscul de a pune o intrebare care poate a mai fost pusa si s-a raspuns la ea , va solicit urmatoarea informatie.
Am cumparat anul trecut 500 mp extravilan intr-o comuna lipita de Iasi. Problema mea este ca vreau sa fac casa si nu am timpul necesar sa astept PUG, PUZ samd prin care acel pamant sa ajunga intravilan intr-un an sau doi .
Ca urmare cum este mai bine sa procedez ca sa ridic aceasta casa : casa de vacanta ? anexa gospodareasca ? ( poate mai sunt si alte variante)
Care ar fi pasii necesari, pretul si riscurile aferente ( trecerea in viitor din anexa gospodareasca construita in extravilan in locuinta P+M in intravilan)
De ce va rog toate acestea ?
Pentru ca platesc si rata la banca ( f consistenta) si chirie la actualul apartamanent si vreau sa ma mut cat mai repede posibil.
Va multumesc anticipat !
CristiALF
16th February 2008, 07:42
Nu cred ca poti face casa de vacanta pe teren extravilan...
. Probabil ceva gen anexa gospodareasca, dar fii sigur ca exista niste criterii acolo, nu cred ca ii poti pacali ca faci anexa si tu sa ridici o casuta 
Referitor la situatia mea, se pare ca lucrurile se indreapta spre alta rezolvare: sa fac casuta pe calcanul vecinului din drepta, la maxim 4m de limita limita din spate. Dat fiind faptul ca pe limita din stanga exista casa socrului iar pe limita din dreapta exista acest calcan al vecinului, ignorand un pic faza cu cei 4m (sa zicem ca ar fi cei 5 regulamentari) fata de limita din spate, credeti ca exista sansa sa scap de PUD? Stiam ca daca ai calcan te poti lipi fara nici o problema daca nu este pe spate..Nu prea as vrea sa dau 2000 EUR pe un PUD aiurea, si ma gandesc ca poate pot lua aceste chestii prin urbanims..
anca d
16th February 2008, 08:47
De ceva vreme, am aflat ca terenul pe care ne construim deja o casa ar avea o mica problema, drumul de acces. Acesta apare in actele de proprietate ca fiind drum de servitute de 7m, "proprietatea vanzatorului". Deoarece nu a fost cedat de catre vanzator la primarie, deci este un drum privat, noi nu beneficiem de deszapezire, iluminat public, asfalt, retea electrica...practic trecem prin curtea cuiva...
DIn cate am inteles de la vecini, va trebui sa-l dam in judecata pe vanzator pt a-l convinge sa cedeze strada primariei. Vanzatorul, a venit cu o oferta sa ne cedeze drumul, evident contra cost. Mie nu mi se pare normal sa cumperi un teren si apoi, dupa cativa ani, sa vina unu sa-ti ceara o gramada de bani ca sa-ti dea acces la casa in care deja locuiesti. Si daca nu platesti, ce? o sa puna bariera de capat? Cum credeti ca se poate rezolva legal o astfel de situatie?
CristiALF
16th February 2008, 09:46
Nu aveti conta indiviza din acest drum sa inteleg? Cum aparein acte ca drum se servitute daca dupa cum spui tu reiese ca in realitate/practic este o fasie de teren al unuia....?
In curand... autoevolution.ro
Teste, stiri, ghiduri, jurnale, forum si multe altele!
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala
click aici.