adnana27
16th January 2008, 10:18
am o intrebare: in cazul in care se construieste peste ceea ce este permis prin autorizatia de constructie initiala, ca sa demolez ce am construit in plus am nevoie de autorizatie de desfiintare? in fapt ceea ce e construit ilegal exista, insa legal nu am acte pt acea parte de constructie. astfel tind sa cred ca nu as avea nevoie de autorizatie de desfiintare.....si totusi.....am sau nu nevoie de autorizatie? multumesc pt raspunsuri
gugutata
16th January 2008, 12:15
QUOTE (adnana27 @ Jan 16 2008, 10:18)

am o intrebare: in cazul in care se construieste peste ceea ce este permis prin autorizatia de constructie initiala, ca sa demolez ce am construit in plus am nevoie de autorizatie de desfiintare? in fapt ceea ce e construit ilegal exista, insa legal nu am acte pt acea parte de constructie. astfel tind sa cred ca nu as avea nevoie de autorizatie de desfiintare.....si totusi.....am sau nu nevoie de autorizatie? multumesc pt raspunsuri
ok, algoritmu' logic al postului tau e greu de urmarit, dar o sa fac eforturi sa'ti raspund
QUOTE (adnana27 @ Jan 16 2008, 10:18)

am o intrebare: in cazul in care se construieste peste ceea ce este permis prin autorizatia de constructie initiala, ca sa demolez ce am construit in plus am nevoie de autorizatie de desfiintare?
NU
ceea ce ai construit in plus este ilegal deci nu se afla in evidenta primariei specificat in vre'un act oficial. Este absurd sa legalizezi demolarea unei constructii ilegale. Poti sa demolezi fara probleme ceea ce ai construit in plus. Se considera ca si "intrare in legalitate".
.
sper sa nu fi omis ceva
sith
16th January 2008, 20:09
QUOTE (as xxl @ Jan 15 2008, 21:14)

toate mesajele d-lui Sith au fost sterse de pe aceasta pagina.
motivul: un minim de coerenta logica si gramaticala este musai pe aceasta zona o forumului.
o zi buna si succes la meditatii!
merci,cred ca l-am scris corect.
as xxl
16th January 2008, 20:55
sith:
nu am nimic personal cu tine si nici nu as avea cum sa am, din moment ce nu te cunosc.
citim si scriem pe acest forum ca sa facem schimb de informatii, idei, tehnologii noi de constructii. este o corespondenta, un dialog SCRIS. faptul ca te pricepi si vrei sa ajuti este laudabil, dar, te rugam, mai fa un mic efort si scrie si tu cat mai "curat". o idee buna ar fi sa recitesti cele scrise de tine inaite de a apasa "add reply".
gabyte
16th January 2008, 23:46
Ma bag si eu in discutia asta ca la cearta sunt primul.
Hai sa lamurim intai de toate un aspect. Sa nu aveti impresia ca daca in momentul asta exista trendul "apartamentele din blocurile comuniste sunt mici" asta inseamna ca trebuie sa va fie rusine sa va faceti o casa de 60mp. Mai devreme sau mai tarziu termenul "ca la bloc" va disparea. Deja apartamentele mid-range din ansamblurile rezidentiale sunt comparabile cu ap. din blocurile vechi.
De ce se intampla asta? Pentru ca blocurile "comuniste" nu au fost facute asa de niste unii care au avut ceva cu poporul roman ci la baza lor stau niste studii ale spatiilor minime necesare locuirii. Aceste studii s-au facut de multi ani de specialsti din toate tarile inclusiv a noastra. Sunt carti intregi cu dimensiuni minime ale suprafetelor necesare fiecarui spatiu in parte, ale inaltimilor camerelor, spatiilor vitrate necesare si legaturi functionale in cele 2 zone de zi si de noapte.
A existat un trend de negare a suprafetelor mici imediat dupa revolutie insa odata cu cresterea preturilor de constructie/intretinere/incalzire/impozite incepe sa se renunte la spatiile mari inutile si se revine la suprafetele minime.
Cunosc persoane care si-au facut case de 100-150mp si locuiesc la fel de confortabil ca alte cunostinte ale mele cu o familie de 3 persoane care si-au facut o vila de 1700 de m utili in padurea Baneasa.
mariusrous
17th January 2008, 22:27
Salutare! Am scris mai sus care erau nelamuririle mele si anume cat sa fie drumul de servitute,etc.Acum am aflat ca PUZ-ul vecinului meu s-ar putea sa fie suficient si pt mine si nu ar mai trebui sa-l fac si eu .Cum pot sti daca e nevoie de un alt PUZ? Daca se pricepe cineva , vreun arhitect ,am pus link-ul unde se poate vedea PUZ-ul omului.Terenul meu este cel pe care scrie Filip Ecaterina.
http://www4.pmb.ro/wwwt/l52/docs/13_04_2007_4.pdf
mariusrous
17th January 2008, 22:31
Revin cu completari: terenul ce-l voi cumpara este inca in intravilan agricol...cum il scot sa fie intravilan?
gugutata
18th January 2008, 09:03
QUOTE (mariusrous @ Jan 17 2008, 22:31)

Revin cu completari: terenul ce-l voi cumpara este inca in intravilan agricol...cum il scot sa fie intravilan?
se face PUZ
torindan
18th January 2008, 12:31
QUOTE (mariusrous @ Jan 17 2008, 23:31)

Daca este deja intravilan, pur si simplu se scoate din circuitul agricol. Dureaza cam o luna (max 2) si costa sub 10 mil.
yio
18th January 2008, 14:12
Un sfat va rog daca stie cineva: am o autorizatie pentru consolidare, modernizare, extindere si lucrarea executata dar nu am respectat intocmai proiectul... Nu am respectat o retragere la 3m de vecin (cu vreo 30cm), am renuntat la un perete in mansarda si am mutat putin o baie. Problema e ca terbuie sa vina de la primarie pentru receptie si nu stiu cum ar putea decurge lucrurile...
torindan
18th January 2008, 15:12
QUOTE (yio @ Jan 18 2008, 15:12)

Un sfat va rog daca stie cineva: am o autorizatie pentru consolidare, modernizare, extindere si lucrarea executata dar nu am respectat intocmai proiectul... Nu am respectat o retragere la 3m de vecin (cu vreo 30cm), am renuntat la un perete in mansarda si am mutat putin o baie. Problema e ca terbuie sa vina de la primarie pentru receptie si nu stiu cum ar putea decurge lucrurile...
Depinde unde-i lucrarea, cat de "flamanzi" sunt aia de la primarie, si in general in ce relatii te afli cu ei...
30 de cm poate nici sa nu-i observe, sau sa observe dar sa treaca cu vederea (ti-a iesit 2.70 sau 3.30 ?)
Daca in mare te-ai tinut dupa proiect (adica daca baia-i cu 10cm mai incolo, si peretele oricum nu era structural) s-ar putea sa scapi fara probleme.
yio
18th January 2008, 15:27
lucrarea e in ferentari, la primarie nu cunosc, zidul cu pricina e facut in continuarea casei iar ei cereau o retragere cu 30 deci eu am 2,70 de vecin, cat despre baie e intr-o parte a axului transversal al casei (am vrut sa fie peste cea de jos) iar pe proiect era in partea opusa. Multumesc.
sith
19th January 2008, 16:27
QUOTE (gabyte @ Jan 16 2008, 23:46)

Ma bag si eu in discutia asta ca la cearta sunt primul.
Hai sa lamurim intai de toate un aspect. Sa nu aveti impresia ca daca in momentul asta exista trendul "apartamentele din blocurile comuniste sunt mici" asta inseamna ca trebuie sa va fie rusine sa va faceti o casa de 60mp. Mai devreme sau mai tarziu termenul "ca la bloc" va disparea. Deja apartamentele mid-range din ansamblurile rezidentiale sunt comparabile cu ap. din blocurile vechi.
De ce se intampla asta? Pentru ca blocurile "comuniste" nu au fost facute asa de niste unii care au avut ceva cu poporul roman ci la baza lor stau niste studii ale spatiilor minime necesare locuirii. Aceste studii s-au facut de multi ani de specialsti din toate tarile inclusiv a noastra. Sunt carti intregi cu dimensiuni minime ale suprafetelor necesare fiecarui spatiu in parte, ale inaltimilor camerelor, spatiilor vitrate necesare si legaturi functionale in cele 2 zone de zi si de noapte.
A existat un trend de negare a suprafetelor mici imediat dupa revolutie insa odata cu cresterea preturilor de constructie/intretinere/incalzire/impozite incepe sa se renunte la spatiile mari inutile si se revine la suprafetele minime.
Cunosc persoane care si-au facut case de 100-150mp si locuiesc la fel de confortabil ca alte cunostinte ale mele cu o familie de 3 persoane care si-au facut o vila de 1700 de m utili in padurea Baneasa.
Aceasta tema pentru mine este inchisa casa de 60m2 este COTET si este parerea mea oricit administratorul acestui forum mi-ar sterge posturile cit despre visele pe care unii le scriu pe forum cu atita ardoare incit ajung sa creda ca sunt reale nu vreau sa le stric visele somn usor si vise placute.
Cei care nu au trait pe vremea ,,MARELUI CONDUCATOR,PRIMULUI BARBAT DIN TARA ....etc,, s-o lase mai moale cu ,,studiile ale spatiilor minime necesare locuiriilocuirii,, parerea mea
gabyte
19th January 2008, 18:37
QUOTE (sith @ Jan 19 2008, 17:27)

Cei care nu au trait pe vremea ,,MARELUI CONDUCATOR,PRIMULUI BARBAT DIN TARA ....etc,, s-o lase mai moale cu ,,studiile ale spatiilor minime necesare locuiriilocuirii,, parerea mea

Auzi nene Jedi eu zic inainte sa te dai batran pe forumuri, sa mai pui mana pe o carte de arhitectura si sa vezi cu ce se mananca. Sunt arhitecti care si-au dat doctoratul in asa ceva chiar aici in Romania si sunt sefi de catedra pe la facultati acum, (daca vrei nume iti si dau) asa ca inainte sa mai postezi aberatii macar ai putin respect pentru profesia asta.
Te plangi ca ti se sterg posturile? Asta nu-ti zice nimc referitor la comportamentul tau? Mie imi zice... cel putin referitor la educatia ta.
Gata cu joaca treci la culcare.
cristiaco
19th January 2008, 19:13
Ma bag si eu cu o parere. Care de fapt sper sa se materializeze in viitorul (foarte) apropiat. Cred ca pt o familie cu 4 membri (parinti cu 2 copii) sunt suficienti 90+90 mp. construiti (sau 75+75mp.utili),dispusi pe P+M, si asta maximizand spatiile (adica living 30mp., bucatarie 4x4m., dormitor matrimonial 4x5m., dormitoare copii 4x4m., o baie la mansarda si un grup sanitar la parter), altfel spus echivalentul unui apartament de 4 camere (mari, ce-i drept!) dispus, cum spuneam, pe P+M.
Si asta cu pretentii de bun simt, termoizolatie super, care sa presupuna cheltuieli minime ulterioare (gaz, etc.)
Si pun pariu ca o astfel de casa nu poate sa coste mai mult decat un apartament cu 4 camere intr-o zona decenta a oricarui oras mai mare din tara (unde se presupune ca preturile apartamentelor au crescut mult in ultimii ani). Inca sustin faptul ca o astfel de casa poate fi construita (cu finisaje cel putin medii) cu pana in 75000 EUR (presupunand ca ai un teren de minim 250mp., in care casa sa ocupe, dupa cum spuneam, 100mp., si sa mai ai loc de parcat o masina, un gratar si ceva gazon pe care sa se zbenguie copii!).
Astrul
19th January 2008, 19:23
Bai nene nu e topic fara scandal. Putin mai moale si mai concentrat se poate? Logic ca ala care are logan zice ca e cea mai smechera masina si ala care are Q7 zice la fel.
Aici scriu si oameni care isi fac bucatarii de 30 mp, 300 mp la parter, doar parter, ca-si permit sa faca asta, si oameni care abia au 30.000 de euro si nu stiu ce sa scoata cat de cat sa iasa ceva bun si confortabil. Nu exista mai bine si mai rau. Pentru fiecare bine si rau este interpretat in functie de personalitatea si viata pe care o duce.
Uite de exemplu pentru mine, a ma muta la casa, desi am teren, dsi sunt constructor si am oameni si materiale, mi se pare ca ma ingrop la o varsta mult prea inaintata. Eu sunt foarte rapid, imi place sa ma descurc repede, asa ca o casa de 250 mp ar insemna o gramada de timp de pierdut prin casa sa-mi iau un pahar cu apa sau sa-mi gasesc papucii rataciti. Dar asa sunt eu, altii poate nici in 300 mp nu se simt "spatiati".
Daca casa de 60 mp este cotet ma intreb eu in 54 mp in ce stau? Si slava Domnului ca mi se pare ca fac o eternitate din living pana in bucatarie.
gabyte
19th January 2008, 22:57
QUOTE (Astra_rullz @ Jan 19 2008, 20:23)

Uite de exemplu pentru mine, a ma muta la casa, desi am teren, dsi sunt constructor si am oameni si materiale, mi se pare ca ma ingrop la o varsta mult prea inaintata. Eu sunt foarte rapid, imi place sa ma descurc repede, asa ca o casa de 250 mp ar insemna o gramada de timp de pierdut prin casa sa-mi iau un pahar cu apa sau sa-mi gasesc papucii rataciti. Dar asa sunt eu, altii poate nici in 300 mp nu se simt "spatiati".
Daca casa de 60 mp este cotet ma intreb eu in 54 mp in ce stau? Si slava Domnului ca mi se pare ca fac o eternitate din living pana in bucatarie.
Exact asta am spus si eu si sunt de acord cu tine. Se poate locui si in 60 de mp si in 1000 la fel, fara sa sacrifici niste spatii minime destinate fiecarei functii in parte.
Dar se pare ca unii de pe aici nu vor sa discute sau sa aduca argumente, pun o eticheta si fug sperand ca o sa i se recunoasca de catre cineva de pe forum valoarea la care tanjeste.
GERULA2006
19th January 2008, 23:16
Salut!
Am si eu o intrebare: arhitectul dupa ce realizeaza proiectul mai trebuie sa obtina vreo aprobare ceva?
Sau realizeaza proiectul si de aprobari te ocupi tu? (in afara de AC si celelalte).Numai aprobari legate strict de proiect.
Multumesc!
Astrul
20th January 2008, 00:48
Asta se negociaza. Unii nu se baga caci nu au timp, altii au oameni care se ocupa numai de asta. Se negociaza dupa caz. Cred ca cel mai scump este la nenea "care este" unde faci bataturi pana ajungi sa-ti iei toate aprobarile.
GERULA2006
20th January 2008, 01:01
este vorba de Ilfov.
sunt multe aprobari?
merita sa alergi personal dupa ele?
scutesti ceva bani?
gabyte
20th January 2008, 01:32
QUOTE (GERULA2006 @ Jan 20 2008, 02:01)

este vorba de Ilfov.
sunt multe aprobari?
merita sa alergi personal dupa ele?
scutesti ceva bani?
Depinde de certificatul de urbanism, acolo ti se zic cate aprobari trebuie sa iei pana la AC.
Costa cam 50E/aviz fara taxa propriu-zisa. Fa-ti un calcul cam la 3-4 avize.
Astrul
20th January 2008, 02:22
Avizele le gasesti bifate in certificatul de urbanism. Depinde de comoditatea ta. Eu de exemplu nu iau niciodata avize. Pierd la timp incat nici sa-i cer omului 1000 de euro tot nu scot banii pe care i-as face in timpul mancat. Daca ai timp ia-le singur, daca timpul tau costa poti pune pe cineva care a mai facut-o contra-cost normal.
GERULA2006
20th January 2008, 02:39
multumesc pt raspunsuri!
Astrul
20th January 2008, 03:37
Cand vin, unge-i bine ca ti-o darama toata
.
gabyte
23rd January 2008, 15:11
Privitor la bca sau caramida pot sa-ti dau un sfat. La 5 niveluri cate ai tu oricum structura de rezistenta a casei este probabil formata din cadre de beton armat. Acest tip de structura se poate inchide f bine si cu BCA, el fiind un bun izolator si redus ca pret. Caramida este recomandata in cazul in care ai nevoie de pereti structurali (adica de rezistenta) ceea ce la tine nu cred ca e cazul.
In rest vad ca ai primit sfaturi pertinente asa ca nu ma bag. Subscriu doar la ce a zis conu71.
In curand... autoevolution.ro
Teste, stiri, ghiduri, jurnale, forum si multe altele!
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala
click aici.