adilushu
11th January 2008, 11:50
Eu am mutat un stalp - drept e ca in tara. Am facut adresa la Electrica (m-au invatat ei cum sa fac) si imediat a venit o echipa pe teren - de la un furnizor de servicii pentru ei. Mi-au spus -"sefu', stiti, o sa va coste cam x milioane sa il mutam, e scump. Ne dati noua x/5 si rezolvam neoficial." Nu am vrut sa fac asa dar discutand apoi la Electrica mi-au spus ca dureaza, ca trebuie facute nu stiu ce calcule, schite de catre ei etc. Evident ca erau mana in mana. Asa ca am mers pe varianta neoficiala.
Si asa am mutat stalpul din curtea mea in fata ei. Era insa un stalp de lemn, in 3-4 ore era rezolvata lucrarea - au adus niste utilaje, l-au scos, l-au pus in alta parte - destul de complicat.
Nu stiu daca te ajuta - in Bucuresti e probabil mult mai complicat - mai ales daca e un stalp zdravan.
MirelaLucia
11th January 2008, 12:09
QUOTE (CristiALF @ Jan 11 2008, 11:21)

Pai...nu stiu daca pot merge pe ideile acestea pentru ca in afara de locul unde vrem noi sa facem casa, in curte e destul loc, in fata si drepta, terenul avand 500mp si o deschidere de 18. Dar problema care se pune este ca vrem sa ramana si curtea frumoasa, nu sa o stricam cu casuta.
Am impresia ca tu vrei si cubatul in fund si cu sufletul in rai.
Oricum iti trebuie nervi mai tari decat ai acum, asa ca antreneaza-i bine. Bafta!!! pana termini tu cu toate actele mai schimba astia legile oata ca doar anul asta e an electoral.
MirelaLucia
11th January 2008, 12:12
QUOTE (adilushu @ Jan 11 2008, 11:50)

Nu stiu daca te ajuta - in Bucuresti e probabil mult mai complicat - mai ales daca e un stalp zdravan.
In Bucuresti e mai complicat pentru ca e Bucuresti si lumea e cu mult mai mult tupeu si nesimtire, mai ales la Electrica si cu totul si cu totul special la firmele care presteaza serviciile in teren pentru Electrica.
MirelaLucia
11th January 2008, 12:16
QUOTE (CristiALF @ Jan 11 2008, 00:17)

Daca ai bani, da, iti faci casa mai marisoara, desi nu ii inteleg pe cei care isi fac case de 200-300mp si stau doar in unul din cele 5 dormitoare si prin living...dar hei..fiecare cu placerile lui

Sa stii ca 200-300mp nu inseamna o casa cu 5 dormitoare sa it permiti luxul sa stai doar in unul. Inseamna o casa cu 3 dormitoare de dimensiuni mai mari decat cele de la bloc ( adica 15-17mp) un living generos de 30mp o bucatarie , un loc de luat masa si 2 bai una matrimoniala si una pentru restul familiei. O familie cu 2 copii iti garantez ca ocupa toate aceste camere si tot spatiul.
Evergreen
11th January 2008, 12:18
rog sa nu mai deviati de la subiect
haplea82
11th January 2008, 12:35
QUOTE (MirelaLucia @ Jan 11 2008, 12:16)

Sa stii ca 200-300mp nu inseamna o casa cu 5 dormitoare sa it permiti luxul sa stai doar in unul. Inseamna o casa cu 3 dormitoare de dimensiuni mai mari decat cele de la bloc ( adica 15-17mp) un living generos de 30mp o bucatarie , un loc de luat masa si 2 bai una matrimoniala si una pentru restul familiei. O familie cu 2 copii iti garantez ca ocupa toate aceste camere si tot spatiul.
parerea mea ca daca ai 2 copii mai marisori (adica liceu,facultate)200 mp sint cam putini,in conditiile in care asa cum spui tu camerele au dimensiuni normale si nu standard de bloc
stau familii de 4 oameni in apt de 2 camere de 60mp si tie ti se pare ca 200mp sunt cam putini?

faptul ca stau familii de 4 persoane in ap de 60mp nu inseamna ca si-au dorit asta sau ca se simt foarte confortabil cu situatia asta. tata si-au permis, e bine ca il au si pe ala fata de altii care stau cu chirie si au ajuns la un compromis. Cand iti faci o casa tu decizi cum vrei sa fie, cat de mare si daca tot e sa platesti la banca pana mori, macar sa stii pentru ce. Cred ca 200 mp -250mp sunt optimi pentru o familie de 4 persoane, mai mult inseamna lux si nu discutam aici despre asta.
CristiALF
11th January 2008, 12:47
ibm_ioman
11th January 2008, 12:58
chiar nu stie nimeni?
haplea82
11th January 2008, 13:31
parerea mea este ca trebuie sa privesti in viitor si sa lasi trectul in pace!si bunica mea imi povestea cum se ducea cu animalele cind era copil sau cum au crescut 12 frati ,asta nu inseamna ca si eu trebuie sa traiesc la fel!sint perfect de acord cu voi ca fiecare are cea ce isi permite si ca mai bine se traieste intr-un ap 2 cam personal decit intr-o garsoniera inchiriata sau mai bine intr-o casa de 100 mp proprietate decit la bloc eu spun doar ca exista niste dimensiuni minime de camere care iti dau confortul necesar atit fizic cit si psihic!din alt punct de vedere ,in ceea ce priveste saracia din romania pot sa-ti spun cristialf ca cel mai usor lucru este sa numeri banii altora ,mult mai usor decit sa-i faci pe ai tai!bafta!
abancor
11th January 2008, 13:33
Io stiu ca ala tre sa te lase, se numeste servitute. Cred ca tine de codul civil. Nu am facut dreptul, da daca tot nu raspunde nimeni ti-am dat un punct de plecare.
CristiALF
11th January 2008, 15:19
Cine are bani sa-si faca ranch din punctul meu de vedere! Dar sunt si unii, care se intind mai mult decat le permite plapuma, se indatoreaza in draci pentru a avea "vila neica!", ca mai apoi sa faca ditamai fata cand le vine factura la gaze 15-20 mil lei/luna iarna si/sau cand dupa ce platesc toate darile pe la banci, de-abia daca se mai ajung cu banii.
haplea82
11th January 2008, 15:40
aici sint perfect de acord cu tine!
haplea82
11th January 2008, 15:42
si sunt altii care fac casa micuta ca sa nu plateasca mult si apoi toata viata sint nemultumiti ca au facut-o asa si incep ba sa o mareasca ,ba sa mai inchida o terasa etc!
ibm_ioman
11th January 2008, 16:27
QUOTE (abancor @ Jan 11 2008, 13:33)

Io stiu ca ala tre sa te lase, se numeste servitute. Cred ca tine de codul civil. Nu am facut dreptul, da daca tot nu raspunde nimeni ti-am dat un punct de plecare.
dar in ce conditii el isi poate tine gardul acolo unde e?
conu71
12th January 2008, 09:06
este mai simplu sa extinzi casa dupa cativa anisori cu un garaj, cu o terasa, cu o camera peste garaj pt ca o faci exact in momentul in care ti-ai revenit cu banii. daca ai citit topicul pe care l-am postat in postul 2 din topic(identic cu cel din semnatura mea) ai sa vezi in partea dreapta a casei niste mustati. sunt lasate special pt un garaj pe parter si o terasa/camera deasupra. momentan nu stau stralucit cu banii si daca ma avantam sa fac si garajul riscam sa raman fara finisaje
haplea82
12th January 2008, 10:08
QUOTE (conu71 @ Jan 12 2008, 09:06)

este mai simplu sa extinzi casa dupa cativa anisori cu un garaj, cu o terasa, cu o camera peste garaj pt ca o faci exact in momentul in care ti-ai revenit cu banii. daca ai citit topicul pe care l-am postat in postul 2 din topic(identic cu cel din semnatura mea) ai sa vezi in partea dreapta a casei niste mustati. sunt lasate special pt un garaj pe parter si o terasa/camera deasupra. momentan nu stau stralucit cu banii si daca ma avantam sa fac si garajul riscam sa raman fara finisaje
nu am ce sa comentez despre casa ta!este a ta ,sa o stapinesti sanatos!eu discutam despre principiu si nu despre o casa anume!
conu71
12th January 2008, 10:17
tot despre principiu vorbeam si eu. numai ca am exemplificat
haplea82
12th January 2008, 13:26
QUOTE (conu71 @ Jan 12 2008, 10:17)

tot despre principiu vorbeam si eu. numai ca am exemplificat
vezi ca ,chestiile astea cu maritul sunt contagioase!devin boala !eu am vazut asta la diferite persoane si nu spun ca o sa it se intimple si tie!f multi dupa ce ajung la concluzia ca trebuiau sa o faca mai mare se apuca sa o mareasca,dupa ce termina cu extinderea vor sa faca altceva ,tot la casa si usor usor le intra in singe!devin necrutatori la calitatea materialelor si a executiei pina se ajunge la a reface lucrari!casa devine axul principal al vietii lor si cea mai mare realizare ,pe cind nu este decit o casa si in viata sint multe alte chestii de facut!uita-te in jurul tau la cei care ii cunosti si si-au construit o casa si sa-mi spui daca nu am dreptate!
xdaniel
13th January 2008, 17:28
Dupa ce m-am chinuit vreo doi ani sa scot tot felul de conducte de pe terenul bunicilor (Bucuresti, semicentral, intre blocuri) am reusit, in sfarsit, sa iau si autorizatia de construire.
Teren 180mp,
amprenta constructiei cam 110mp,
2 metri intre gard si constructie,
demisol+parter+trei etaje+terasa.
(doua etaje cu balcon si al treilea un pic retras).
Structura beton si umplutura caramida sau BCA.
Trebuia sa construiesc cu fratele meu insa m-a lasat cu fundul in balta si acum toate resursele financiare de care dispun se limiteaza la un posibil credit de "nevoi personale" pentru constructie, adica 190.000 Euro obtinuti pe baza unui venit de 2.500 Euro net, adica o rata de vreo 1500 Euro pe luna timp de 40 ani.
Am nevoie de SFATURI.
Initial voiam sa pun caramida peste tot iar terasa sa fie circulabila.
Acum insa trebuie sa reduc drastic costurile.
Ma gandesc sa fac numai parterul de caramida si bine aranjat si izolat iar in rest BCA+linoleu+mocheta (fara izolatie exterioara) si sa mearga la inchiriat.
Demisolul va fi garaj. Garaj va fi si curtea lata de doi metri oriunde in jurul constructiei.
Ce e mai bine sa inchiriez per etaj? 3 camere ~90mp sau doua garsoniere a 45 mp?
Cum sa construiesc cel mai eficient?
Firma de constructii sa se ocupe numai de scheletul de beton si sa umplu in regie proprie peretii cu caramida sau BCA sau sa faca firma totul?
Cam care sunt costurile pe mp din experienta voastra?
Credeti ca imi ajung 190.000 Euro inclusiv pentru terasa circulabila?
Credeti ca pot termina pana in iarna daca incep anul asta cand da caldura?
Astea-s primele intrebari care imi vin in minte dar voi mai pune.
Astept orice fel de ganduri legate de constructie sau linkuri catre alte topicuri care se aplica in cazul meu.
Multumesc anticipat.
xdaniel
13th January 2008, 17:38
Ca fapt divers, am vorbit cu numai trei firme pana acum sa-mi construiasca scheletul de beton si am primit preturi intre 110.000 Euro si 210.000 Euro. Exact pentru aceeasi treaba, nimic diferentiat. Va dati seama ca am intrat cu totul in ceata. E clar ca aia care au dat pret peste 200.000 Euro sunt niste banditi. Cum se calculeaza pretul pentru scheletul de beton, sa fiu sigur ca nu-s tras in piept?
xdaniel
13th January 2008, 17:57
Tot ca fapt divers... daca stiam ca ma lasa fratele meu de unul singur construiam numai parter plus mansarda pe terenul ala si gata. Insa, cum toate cheltuielile m-au dus pana acum la vreo douazeci de mii de Euro (proiect, devieri de conducte si spagi), nu mai am forta s-o iau de la capat. Inchiriez cele trei etaje ale casei ca se se achite singura, imi pastrez parterul pentru mine si sper sa nu simt nici o cheltuiala in final. Am sanse?
conu71
13th January 2008, 18:19
poti gasi un constructor sau un investitor care sa faca lucrearea la gata si sa impartiti constructia. pe mine m-a costat constructia a doua case(aprox 450mp construiti) 55euro/mp manopera iar la terasa 35euro/mp. in locul terasei de la ultimul nivel as mansarda in locul tau. din pacate acum nu dispun de bani dar eram interesat sa bag vreo 200 de mii de euro in proiect. momentan nu te pot ajuta decat cu sfaturi. constructia la gata te va duce undeva la 600 euro/mp deoarece se anunta scumpiri ale materialelor de constructie. in locul tau renuntam la subsol. costa dublu. apuca-te si citeste jurnalele de casa din scoarta in scoarta. eu am reusit sa scot casa la rosu cu 170euro/mp dar cred ca se poate si mai bine. nu te gandi sa nu termoizolezi toata constructia. eu as face 2 apartamente cu cate doua camere pe nivel iar mansarda as pastra-o pentru mine. citeste linkul de la mine din semnatura si pe urma discutam. si eu sunt interesat sa ma apuc de facut case dar mai dureaza
terratec
13th January 2008, 18:28
Banditi pot fi si cei ce ti-au dat un pret de 110.000. Nu stii exact cum iti vor finaliza constructia si mai ales cand.
Te sfatuiesc sa iti iei ca baza de calcul un pret mai mare.
Eu, nu prea am reusit sa inteleg din descrierea ta suprafetele exacte ale cladirii.
Si inca o chestie, cui vrei sa inchiriezi, firmelor sau persoanelor fizice ?
Si de ce vrei tu sa locuiesti jos ?
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala
click aici.