Galerie plante
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42

Cela

În cadrul acestui thread sunteți invitați să postați fotografii ale plantelor ce vi se par interesante precum si fotografii ale plantelor ce se regăsesc în posesia dumneavoastră. Este OBLIGATORIU ca denumirea plantei sa însoțească fotografia. Evitați chatul. Este un thread galerie, nu de comentat. Eventualele întrebări sau comentarii, ce nu sunt de interes general ci doar pentru dumneavoastră personal, sunteți rugați să le împărtășiți prin PM.
Cela
Steaua Șerifului

CapitanuPICARD
si eu am floarea serifului. am si niste poze pe care le voi posta. deocamdata postez niste imagini cu o floare, tot cactus, despre care insa, din pacate, nu stiu cum se numeste.
CapitanuPICARD
trandafiri. de data aceasta din gradina. n-am gasit o galerie pentru poze cu flori din gradina, asa ca le-am postat tot aici. sper ca nu am gresit. pozele sunt facute noaptea.
baxyy77
QUOTE(CapitanuPICARD @ Dec 12 2006, 13:34) *
si eu am floarea serifului. am si niste poze pe care le voi posta. deocamdata postez niste imagini cu o floare, tot cactus, despre care insa, din pacate, nu stiu cum se numeste.

Daca imi permiteti: se numeste Schlumbergera sp. si este cactus.

Alte culori disponibile: ciclam, mov, roz inchis...
nighthawk
Christmas Poinsettia

Click pentru a vizualiza atașamentul Click pentru a vizualiza atașamentul
Monicagd
Lantana

Chiquitita
Buna tuturor! Iata o achizitie de care sunt tare mandra: maranta tricolora.
Click pentru a vizualiza atașamentul
Click pentru a vizualiza atașamentul
fat_gsm

bambusu meu coolspeak.gif
Chiquitita

Iata si alte plantute din colectia mea:
Click pentru a vizualiza atașamentul iubirea mea Clivia, Click pentru a vizualiza atașamentul Yuka
Click pentru a vizualiza atașamentul Dracena, Click pentru a vizualiza atașamentul un puiut de Dieffenbachia
Click pentru a vizualiza atașamentul un arbore de cauciuc
Chiquitita
Am promis ca revin cu poze din "gradina " lu' maman:
Click pentru a vizualiza atașamentulClick pentru a vizualiza atașamentul[att
chment=210187:06.03.2006_050.jpg]
chment=210191:06.03.2006_053.jpg]
chment=210195:06.03.2006_062.jpg]
Click pentru a vizualiza atașamentulClick pentru a vizualiza atașamentul

Iar acestea sunt ultimele achizitii:
Click pentru a vizualiza atașamentul Alocasia Polly
Click pentru a vizualiza atașamentulClick pentru a vizualiza atașamentul cu numele acestora poate ma ajutati voi wink.gif .

A infloriiiit Marantaaaa!!!!! coolspeak.gif
Click pentru a vizualiza atașamentulClick pentru a vizualiza atașamentul
Valentina30
cateva din plantutele de anul acesta:

... si mai urmeaza cand vor inflori gloxiniile si violetete
Chiquitita

Ieri am schimbat ghivecele la cateva plantute ale mele, iar azi asa arata gradinuta mea. Sper sa va placa.
Click pentru a vizualiza atașamentulClick pentru a vizualiza atașamentul -1. Coltul vesel; 2. Alocasia Polly, Scheflera, Dieffenbachia
Click pentru a vizualiza atașamentulClick pentru a vizualiza atașamentul - 3. Calanchoe, Clivia (din pacate florile au cazut), Dracaena compacta; 4. Arborele de cauciuc
Click pentru a vizualiza atașamentulClick pentru a vizualiza atașamentul -5. Dieffenbachia, Bambus, Sanseveria; 6. Yucca
Click pentru a vizualiza atașamentulClick pentru a vizualiza atașamentul - 7. Maranta leuconeura (tricolora), Guzmania rosie; 8. Dracaena
Click pentru a vizualiza atașamentulClick pentru a vizualiza atașamentul - 9. Poisentia, Croton, Disigoteca; 10. Cactus, Dracaena lemon
Valentina30
Chiquitita, le-ai aranjat foarte frumos in noile ghivece.
Am vazut ca ai doua diffenbachia. Cea mica, de un verde frumos e foarte bogata, dar cea mare a ramas doar un bat cu un smoc de frunze in varf.
La fel am patit si eu cu diffe a mea pe care o am de 3 ani. A crescut si s-a degarnisit de frunzele de la baza. Asa ca am taiat-o undeva cam la 20 de cm sub ultima frunza sanatoasa, si am pus varful de diffe astfel obtinut in apa la lumina, intr-o vaza mare transparenta. In cca 3 saptamani au inceput sa apara radacinile, si peste inca alte 3 saptamani au crescut mari astfel incat am pus-o in pamant intr-un ghiveci marisor.
Batul/tulpina de diffe care ramane in ghiciul vechi, am curatat-o de frunzele rare si galbene si am taiat-o cam la 10 -15 cm de suprafata pamantului, asigurandu-ma ca raman minim doua inele cu muguri latenti. Din acesti muguri au dat doua ramuri si astfel diffe veche s-a imbogatit din nou cu frunze, si in plus am mai obtinut si din varf, inca o diffe deasa si frumoasa (chiar daca mai mica).
Ti-am explicat aici cum am procedat eu cu diffe a mea, pentru a-ti da si tie o idee in cazul in care vrei sa-ti intinereti planta degarnisita de frunze.
Chiquitita
QUOTE(Valentina30 @ Mar 14 2007, 17:20) *
Chiquitita, le-ai aranjat foarte frumos in noile ghivece.
Am vazut ca ai doua diffenbachia. Cea mica, de un verde frumos e foarte bogata, dar cea mare a ramas doar un bat cu un smoc de frunze in varf.
La fel am patit si eu cu diffe a mea pe care o am de 3 ani. A crescut si s-a degarnisit de frunzele de la baza. Asa ca am taiat-o undeva cam la 20 de cm sub ultima frunza sanatoasa, si am pus varful de diffe astfel obtinut in apa la lumina, intr-o vaza mare transparenta. In cca 3 saptamani au inceput sa apara radacinile, si peste inca alte 3 saptamani au crescut mari astfel incat am pus-o in pamant intr-un ghiveci marisor.
Batul/tulpina de diffe care ramane in ghiciul vechi, am curatat-o de frunzele rare si galbene si am taiat-o cam la 10 -15 cm de suprafata pamantului, asigurandu-ma ca raman minim doua inele cu muguri latenti. Din acesti muguri au dat doua ramuri si astfel diffe veche s-a imbogatit din nou cu frunze, si in plus am mai obtinut si din varf, inca o diffe deasa si frumoasa (chiar daca mai mica).
Ti-am explicat aici cum am procedat eu cu diffe a mea, pentru a-ti da si tie o idee in cazul in care vrei sa-ti intinereti planta degarnisita de frunze.

Saru' mana kisstogether.gif ! Cea mare e mostenire de la ai mei. Mi-a fost mila sa o tai. Prima dieffenbachie am primit-o de la o foarte buna prietena. Avea acasa dieffenbachii de 1,50m, degarnisite de frunze pe tulpina. Eu ziceam sa o mai las, dar ma mai gandesc.
Chiquitita
Buna! Mai demult ti-am povestit de un copacel al carui nume nu il stiam si m-ai rugat sa-ti trimit o poza. Dupa lungi cautari am aflat ce planta este. Se numeste Amorphophallus konjac si arata cam asa:
Click pentru a vizualiza atașamentul planta
Click pentru a vizualiza atașamentul floarea
Sincer nu m-am asteptat sa aiba asa o floare superba.
Copacelul meu e la stadiul de bulb dar am vazut ca in pamant s-a ivit un coltisor deci trebuie sa apara. Mama il are de vreo 3 ani si este "copacelul mama" al puiutului meu. Am citit ca va inflori cam in 5-6 ani. Deci mai avem de asteptat.
bezz
prima mea gloxinie first.gif

si doua violete carora nu le mai trec florile ca sa le mut in ghivece mai mari ...

ps schimb frunze de violeta (am >10 feluri cred) si gloxinie (doar ca cea din poze) (cu mustati, in pamant, in paharute) cu alte frunze de violeta/gloxinie (viabile biggrin.gif )
mesterila
florile mele, atatea cate mai am in urma mutarii ...
si daca tot sunt aici am si o intrebare. dracaena cand am cumparat-o erau toate in vasul ala mic, eu acuma stau si ma intreb, oare nu le trebuie unul mai mare? ca am obs ca cea mica s-a cam lasat ...
bezz
QUOTE(mesterila @ Jun 4 2007, 11:39) [snapback]2922381[/snapback]
si daca tot sunt aici am si o intrebare. dracaena cand am cumparat-o erau toate in vasul ala mic, eu acuma stau si ma intreb, oare nu le trebuie unul mai mare? ca am obs ca cea mica s-a cam lasat ...

i-ar face bine un ghiveci mai mare, a mea si-a dublat dimensiunile si "coronamentul" cool.gif

craciunica mea a inflorit de paste happy.gif must be the "drugs" laugh.gif
zapacitu
Buna. Eu sunt Anca, si folosesc ID-ul sotului meu pana se activeaza contul meu. Imi place galeria voastra si adaug si eu cateva din plantele mele.
Primele sunt abutiloni obtinuti din seminte, apoi hybiscus obtinuti din ce a tuns mama la ai ei, apoi niste petunii, pe care le-am obtinut tot din semnite. Mai este si o violeta roz, dintr-o frunzulita "furata". Am cateva bougainvillea care nu prea sunt acum inflorite, dar cum infloresc va aduc poze - am galbene, mov, roz deschis si cyclam.
Edit - m-am razgandit, am pus si bougaivillea - de obicei este plina de flori, acum nu are decat vreo 3-4, dar sunt frumoase.
crista-up
postez si eu o parte din plantele mele...
http://s185.photobucket.com/albums/x155/cr...mediafilter=all
zapacitu
Mi-a inflorit cactusul!
Anca
mesterila
ultima prospatura (sper sa reusesc s ao mentin cat mai mult asa) :

Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.