Fiare de calcat

Thorr

Ma intereseaza un fier de calcat, si cum oferta de pe piata este foarte bogata, arunc aici intrebarea ... "ce stiti despre acest subiect?"

Am vazut ca au puterea intre 1200 si 2000W, tot felul de features ca jet de abur variabil, jet puternic de abur, jet de abur vertical, buton de precizie al termostatului, protectie impotriva calcifierii,
sistem anti-picurare, functie de auto-curatare.

Daca la astea diferentele nu sunt semnificative (unele modele au toate astea, altele numai o parte), problema principala cred ca este talpa, care poate fi dintr-o gramada de materiale: otel, inox, duriliu, eloxal, ultragliss diffusion sau turbo (?), CAREEZA.

Orice sfat/opinie este binevenit/a.
arty
sfatul meu e sa te ocupi de chestii barbatesti smile.gif

lasa astea in seama femeilor....

maine o sa schimbam retete de prajituri pe PM sau ce... jees

Thorr
Multumesc pentru sfat, dar cum alegerea implica un anumit buget, pe care nu vreau sa-l risipesc pe un produs prost, imi mentin thread-ul.

P.S. Stii vreo reteta faina? Poate e careva interesat devil.gif
arty
nu, dar am o colectie de modele pt gherghef... traznet...
James
Cel mai important ar fi sa aibe talpa de inox pt ca toate denumirile acelea sf sunt straturi foarte subtiri din diverse aliaje sau compozitii ceramice etc. care se subtiaza in timp pana se duc cu totul si atunci ai sa calci numai cu denumirea aceea fantastica.
Sa fie ceva de marca si preferabil sa nu aibe atatea jeturi si functii in plus pt ca cu cat e mai complicat cu atat se strica mai usor si e mai greu de reparat.
Daca se poate sa fie si cat mai greu e ideal.
Dar cam atat deocamdata. Daca mai ai intrebari voi fi bucuros sa te ajut.
Melchior
Mi-am luat varful de gama de la Siemens (TB15303) ca sa pot calca si eu cand nu e nevasta prin zona. Costa cam mult (2.6 milioane), dar pot sa spun ca SI EU pot calca. Si asta spune multe - nu am calcat decat o data in viata.

Fierul asta are un motoras integrat care produce constant aburi, are anti-calcar, anti-picurare, talpa de inox, protectie supraincalzire, rezervor mare de 425ml si se incalzeste in sa zic... 10 secunde!
moartea
wow smile.gif foarte interesant. dar am si eu o intrebare: la ce foloseste un fier de calcat ? smile.gif

burvi2001
Te ajuta sa mori mai repede...
Ninja
Originally posted by moartea
wow smile.gif foarte interesant. dar am si eu o intrebare: la ce foloseste un fier de calcat ? smile.gif

Mai bine te abtineai...
moartea

au sarit gospodinele cu gura smile.gif
Mtz
Eu am un Philips Mistral 2006 1750 W dar mi s-a zgariat putin talpa la el intr-un fermoar ca nu e cu talpa de inox. Chiar si cu zgarietura aia merge impecabil si e destept foc.

Asadar, la cele care nu au talpa de inox atentie la obiectele metalice de la imbracaminte.

@moartea
sa vezi cand or sa sara gospodinele cu sapa si or sa te oblige sa calci o rochie de mireaza. Cu fier de calcat din ala care se incalzeste pe soba si are vreo 2 kg. devil.gif
Ninja
Originally posted by moartea
au sarit gospodinele cu gura smile.gif

Uau, ce replici cool!
menetz
ma..da' din ala cu motoras...si cu un brat metalic care le extrage direct din masina de spalat .. nu ai ? Eventual sa mearga cu telecomanda universala folosita la TV smile.gif
Mtz
@mentez
chestia aia care ai descris-o tu acolo nu se numeste fier de calcat, se numeste nevasta.

enjoy,
Mtz
Thorr
Multumesc tuturor pentru sugestii.

Autorilor de replici "spirituale" va urez sa nu folositi unelte de astea, pentru "gospodine", de genul masina de spalat sau fier de calcat ... nici hainele atinse de asa ceva sa nu le folositi, ca va afecteaza masculinitatea devil.gif
Courage
Hmm masina mea de calcat m-a lasat balta.

Am studiat piata si n-am fost fericit.
Cel mai ieftin fier "de firma" e 1.1 mil si un plastic ce nu-mi inspira incredere.
Concluzia la care am ajuns este ca prefer sa cumpar o oratanie de 400 000 cu un an garantie si talpa de inox.
Ma va tine in medie ~ 3-4 ani. E indeajuns pt. aceasta investitie...
Sato
Dar cu talpa din aluminiu e bun?
xx
incearca unul wireless... http://www.amazon.com/exec/obidos/tg/detai...itchen&n=510242 la 220V bineinteles
xx
alea cu talpa de AL fac alzheimer smile.gif just kidding
gabitza
Alte pareri si recomandari?
dadosh
QUOTE(Thorr @ Dec 1 2003, 10:54)
Ma intereseaza un fier de calcat, si cum oferta de pe piata este foarte bogata, arunc aici intrebarea ... "ce stiti despre acest subiect?"
Am vazut ca au puterea intre 1200 si 2000W, tot felul de features ca jet de abur variabil, jet puternic de abur, jet de abur vertical, buton de precizie al termostatului, protectie impotriva calcifierii,
sistem anti-picurare, functie de auto-curatare.
Daca la astea diferentele nu sunt semnificative (unele modele au toate astea, altele numai o parte), problema principala cred ca este talpa, care poate fi dintr-o gramada de materiale: otel, inox, duriliu, eloxal, ultragliss diffusion sau turbo (?), CAREEZA.
Orice sfat/opinie este binevenit/a.
*

talpa de duriliu - ce material / aliaj este asta....ca eu unul nu am auzit.....parca e din StarTrek...smile.gif...
aaaa....nici de eloxal nu am auzit dar asta suna a plastic/hidrocarbura/teflon
gabitza
Raspunsurile din acest topic fiind nesatisfacatare am cercetat singur toata oferta de fiare de calcat din magazine si pana la urma mi-am luat Braun.
Are putere de 1900 wati, abur constant, jet abur, jet de abur vertical, anticalcar, antipicurare si are talpa din saphir.
Are si o a doua talpa din aluminiu cred, pentru a nu mai folosi carpa atunci cand calci un pantalon si a nu mai lasa luciu.
Sunt foarte multumit de el pana acum.
Reclama
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.