Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Amenintat cu moartea de un numar ...

La multi ani @AndReW99!

Alegere masina £15000 uk

TVR vrea sa lanseze o platforma d...
 Strategie investie pe termen lung...

Modulator FM ptr auto alimentat p...

orange cablu f.o. - internet fara...

Robinet care comuta traseul
 A fost lansata Fedora 40

Samsung S24 plus

Imi iau un Dell? (Vostro vs others)

Abonati Qobuz?
 transport -tren

Platforma electronica de eviden&#...

Cot cu talpa montat stramb in per...

Sfat achizitie sistem audio pentr...
 

Amenzile rutiere pot fi plătite online

- - - - -
  • Please log in to reply
27 replies to this topic

#1
Courage

Courage

    Founder

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 21,661
  • Înscris: 26.11.2001
Amenzile rutiere pot fi plătite online

http://www.ghiseul.ro

Quote

INISTERUL COMUNICAȚIILOR ȘI TEHNOLOGIEI INFORMAȚIEI
COMUNICAT DE PRESĂ

Începând de astăzi amenzile rutiere pot fi plătite online

Începând de astăzi, 29 noiembrie 2006, Ministerul Comunicațiilor și Tehnologiei Informației vă oferă posibilitatea de a plăti online amenzile rutiere, prin lansarea proiectului „Ghișeul virtual de plăți”.
„Începând de astăzi, orice cetățean bucureștean, posesor al unui card bancar valid și care are acces la internet poate plăti online amenzile rutiere. 5 minute sunt suficiente pentru a achita o amendă de circulație. Orele pierdute în trafic, la cozi sau aplecat în fața unui ghișeu sunt lucrurile care vor aparține trecutului. Cu acest proiect, suntem tot mai aproape de atingerea obiectivului nostru: confort deplin pentru cetățeni în relația cu instituțiile statului”, a decl! arat ministrul Zsolt Nagy.

Proiectul “Ghișeul Virtual de plăți” își propune tocmai facilitarea interacțiunii dintre cetățean și instituțiile administrației publice prin asigurarea unei modalități rapide de plată a datoriilor către stat (taxe, amenzi, impozite etc.), într-un mod cât mai transparent, mai eficient și mai sigur cu putință, îmbunătățind totodată situația existentă în ceea ce privește posibilitatea de plată electronică la distanță prin intermediul cardurilor bancare.

Primul serviciu oferit prin intermediul proiectului “Ghișeul virtual de plăți” este plata online a amenzilor rutiere. Publicul țintă al acestui serviciu oferit de www.ghișeul.ro îl reprezintă cetățenii posesori ai unui card bancar, care utilizează internetul și care conduc un autoturism. Plata se face cu respectarea standardului 3D Secure Code, comunicarea cu utilizatorii a datelor sensibile se face în condiții de securitate, iar! după efectuarea plății sunt emise dovezi electronice de plată! , valabi le juridic în România. Serviciul de plată online a amenzilor de circulație a presupus interfațarea a două proiecte ale MCTI: sistemul de gestiune a amenzilor de circulație la nivelul Brigăzii de Poliție Rutieră a Municipiului București și Ghișeul Virtual de plăți.
Serviciul este deocamdată disponibil doar șoferilor domiciliați și amendați în municipiul București, urmând să fie dezvoltat la scară națională.

Obiectivul principal al proiectului “Ghișeul virtual de plăți” este promovarea accesului general la serviciile și informațiile publice prin intermediul tehnologiei informației (în general) și a Internetului (în special). Nu în ultimul rând, se dorește reducerea cheltuielilor publice utilizate în cadrul activităților de colectare a datoriilor către stat prin mijloacele clasice.

Lansarea acestui proiect a fost posibilă datorită sprijinului acordat MCTI de către Primaria Municipiului București și Ministerul Administrației și Internelor.
Mai multe detalii despre “Ghișeul virtual de plăți” sunt disponibile la adresa http://www.ghiseul.ro

Later edit:

Pasi de urmat pt neinitiati/curajori/politisti

1. https://pad.e-guvern...nfo.do?go=logon
iti creezi cont si ei zic ca dupa 5 minute va fct, insa realitatea ma contrazice..

2. https://www.ghiseul....s/Register.aspx
iti creezi cont (de preferat cu acelasi user & pass ca la pct 1)
Contul trebuie validat (vedeti casuta de e-mail)

3. Mergeti la site-ul de la PCT1 (injurati ca nu merge), va autentificati si..

Quote

Urmind pasii ceruti de aceasta aplicatie introduceti amenda care urmeaza a fi platita, datele de identificare ale amenzii si, dupa completarea tuturor informatiilor, veti fi redirectionat catre aplicatia Ghiseul Virtual de Plati unde puteti vizualiza amenda si a proceda la plata acesteia. (va autentificati cu datele de la pct 2)

Daca datele sunt corecte apasati butonul de confirmare si alegeti tipul de card utilizat. In urmatorul pas trebuie sa confirmati datele dumneavoastra pentru verificarile bancare si de identitate. In ultimul pas trebuie sa introduceti datele de card incepand cu nuamrul cardului ( sunt 16 cifre fara spatii sau alte caractere) , apoi data de expirare a cardului, codul CVV2 ( ultimele 3 cifre tiparite pe Spatele cardului dumneavoastra) si tipul cardului.

Dupa completarea acestor date trebuie sa apasati butonul "aproba" si tranzactia dumneavoastra este procesata intr-un interval de maxim 2 secunde. Raspunsul la cererea de tranzactie este regasit pe pagina Ghiseului Virtual de plati unde sunteti redirectat dupa ce sistemul de procesare  carduri a acceptat tranzactia.

4. Daca nu reusiti sa va autentificati pe site-ul Politiei Rutiere mergeti la cecul de sector si platiti dracu amenda, pt ca era mai bine daca dadeati spaga la politist si scapai de necazurile cu tehnologia + drumul si coada infernala de la CEC...

#2
Courage

Courage

    Founder

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 21,661
  • Înscris: 26.11.2001
Gata, mi-am facut si cont pt ca odata cu intrarea in vigoare a noului cod rutier probabil voi dona la stat mai multe amenzi :(

Crearea acestui portal a fost rezultatul protestelor politistilor, care vazand cate hartii ii astepta cu noul cod au zis ca intra in greva.

Asteptam si rezolvarea problemei cu constatarea la politie pt orice zgarietura...

Quote

Portalul permite plata on-line cu cardul bancar a amenzilor de circulatie, in urmatoarele conditii:
Amenda a fost aplicata pe raza Municipiului Bucuresti
Plata se efectueaza in termen de maxim 30 de zile de la data comunicarii Procesului Verbal de Contraventie
Contravenientul este cetatean roman domiciliat in Municipiul Bucuresti sau cetatean strain rezident in Municipiul Bucuresti
Plata se efectueaza intr-o singura transa, (nu exista posibilitatea de plata esalonata) existand posibilitatea achitarii a unei jumatati din suma minima in 48 de ore sau a sumei integrale, dupa termenul de 48 de ore
Platitorul poseda un card bancar valid, acceptat pentru plati pe Internet

Informații suplimentare
Plata amenzii poate fi efectuata si de alta persoana decat contravenientul; in acest caz platitorul amenzii nu este obligatoriu sa fie domiciliat in Municipiul Bucuresti
Orice posesor de card bancar valid, acceptat pentru plati pe Internet, poate plati pentru orice contravenient, in cazul in care cunoaste datele solicitate in cadrul portalului (date privind contravenientul si Procesul Verbal de Contraventie)
Informatiile despre starea Procesului Verbal de Contraventie sunt disponibile 30 de zile de la data aplicarii amenzii
Orice plata se poate efectua intr-o singura transa. Daca initierea de plata din card a fost refuzata, se poate reinitia plata.
Orice plata nu se poate face cu o suma mai mica de 25 RON.
Daca doriti sa vizualizati starea procesului verbal dupa efectuarea platii, reveniti in aplicatie dupa 10 zile.
Daca va autentificati si utilizati sistemul, inseamna ca ati acceptat toate conditiile de utilizare a aplicatiei.
Daca ati utilizat aplicatia si ati efectuat plati, corectitudinea datelor introduse sunt responsabilitatea utilizatorului.

Concluzie:
1. e buna pt Bucuresteni si pt amenzile luate in Bucuresti (discriminare crasa, dar un pas inainte).
2. statul nu prea vrea sa lase din banii lui "truditi" asa ca nua ccepta amenzi sub 25 RON, pt ca comisioanele probabil sunt tot pe la acel nivel...

===============

Chiar toti programatorii au emigrat sau paranoia e in floare ?

Mai ai nevoie de inca un cont la politia rutiera (de aia nu gaseam eu cum dracu sa platesc)..

Quote

Din meniul de sus puteti selecta "Servicii disponibile" si accesa paginile si aplicatiile acestora. In acest moment este disponibil serviciul de "Plata a amenzilor de circulatie in municipiul Bucuresti" . Accesind acest serviciu veti fi rugati sa va creati un cont separat pe aplicatia Brigazii de Politie Rutiera Bucuresti. Urmind pasii ceruti de aceasta aplicatie introduceti amenda care urmeaza a fi platita, datele de identificare ale amenzii si, dupa completarea tuturor informatiilor, veti fi redirectionat catre aplicatia Ghiseul Virtual de Plati unde puteti vizualiza amenda si a proceda la plata acesteia

https://pad.e-guvern.../user.do?go=add

Mai greu de utilizat oare nu se putea ?
Un manual pt prosti e binevenit pt ca nu toti utilizatorii de internet au experienta in deslusirea mintii incalcite a unor profesionisti...

#3
cutler

cutler

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,194
  • Înscris: 09.09.2003
moentan se pot plati la ghiseul.ro doar amenzile rutiere , DAR sunt convins ca daca introduc si telefonia mobila va fi super.

#4
Parise

Parise

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 735
  • Înscris: 23.06.2004
ce au innebunit?.. sa refuze ei spaga?

#5
H725

H725

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,587
  • Înscris: 19.03.2005
Mai trebuie trimis prin posta copie dupa pv si chitanta?  :death:

#6
Courage

Courage

    Founder

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 21,661
  • Înscris: 26.11.2001

View PostH725, on Nov 29 2006, 14:11, said:

Mai trebuie trimis prin posta copie dupa pv si chitanta?  :death:

La cate de uns merge sistemul, probabil va fi nevoie si de redundanta sistemului :D

#7
DeathRipple

DeathRipple

    communist vampire

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,937
  • Înscris: 11.08.2002
foarte complicat...ma zboara dintr-un site in altu' aiurea. acum trebuie sa-mi aduc eu aminte pt ce m-am inregistrat pe e-guvernare.ro pt ca AVEAM deja const is parola acolo...

#8
Mosotti

Mosotti

    Geniu umil

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 33,295
  • Înscris: 21.04.2004
mie mi se pare prea lejer. de ce nu baga cititoare de carduri in radar direct si cind depasesti viteza sa-ti traga direct din cont? :wacko: dimpotriva, ca sa se invete minte si sa nu mai zboare prin localitate cu 104 la ora, ar trebui tinuti la cozi si daca nu-s cozi de oameni, sa se puna cozi de manechine teleghidate, pentru ca altfel romania n-o sa fie niciodata germania. amenzi mici si platite online, visul oricarui smecherash cu herghelie

#9
Parapluies

Parapluies

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 633
  • Înscris: 03.11.2006

View PostMosotti, on Nov 29 2006, 18:19, said:

visul oricarui smecherash cu herghelie
babele si mosii care iau amenzi cu Dacia ii deportam in Timisoara si-i supunem unui viol al echipei Metro  :lol:  :lol:

sustin posibilitatea de a plati amenda la militian.  :naughty:

#10
neaorin

neaorin

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,924
  • Înscris: 11.05.2006
Deoarece am oarecum legatura cu acest proiect am sa incerc sa raspund atat cat pot:

View PostCourage, on Nov 29 2006, 13:53, said:

1. e buna pt Bucuresteni si pt amenzile luate in Bucuresti (discriminare crasa, dar un pas inainte).
2. statul nu prea vrea sa lase din banii lui "truditi" asa ca nua ccepta amenzi sub 25 RON, pt ca comisioanele probabil sunt tot pe la acel nivel...

1. Pentru ca totul sa mearga bine este necesar ca fiecare Inspectorat de Politie sa accepte sa se conecteze la sistem - adica sa-l utilizeze ca sa afle ce amenzi s-au platit online pe judetul lor. Pentru inceput s-a agreat acest lucru cu Politia Capitalei; daca sistemul va avea succes mai mult ca sigur ca si restul vor dori sa beneficieze de modul asta de a plati. Asta este motivul pentru care deocamdata nu se poate plati decat pentru Bucuresti.
2. Nu stiu ce sa raspund aici, nu cunosc motivul pentru care s-a impus limita asta, pot doar sa propun sa se raspunda la aceasta intrebare.

View PostCourage, on Nov 29 2006, 13:53, said:

Chiar toti programatorii au emigrat sau paranoia e in floare ?

Mai ai nevoie de inca un cont la politia rutiera (de aia nu gaseam eu cum dracu sa platesc)..
Mai greu de utilizat oare nu se putea ?
Un manual pt prosti e binevenit pt ca nu toti utilizatorii de internet au experienta in deslusirea mintii incalcite a unor profesionisti...

De acord, se stie ca asta este un minus al sistemului in acest moment. Nu pot decat sa spun ca se lucreaza la o solutie de a se folosi acelasi cont pe ambele site-uri (cel al Politiei si Ghiseul.ro). Se pare ca s-a decis ca sistemul ar putea fi util chiar si in modul de lucru actual, motiv pentru care s-a decis punerea lui in functiune, urmand ca ulterior sa se aduca imbunatatirea de care vorbeam.

#11
H725

H725

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,587
  • Înscris: 19.03.2005
Parca se zicea intr-un articol ca in strainatate, daca nu ai bani sa platesti amenda (cel putin ca strain), iti rechizitioneaza masina pina o platesti.

De ce :drac: nu vor astia sa ii faca (din nou) casieri pe politisti? Nu au incredere in ei sa le dea bani pe mina?  :death:

Edited by H725, 29 November 2006 - 19:49.


#12
neaorin

neaorin

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,924
  • Înscris: 11.05.2006

View PostH725, on Nov 29 2006, 14:11, said:

Mai trebuie trimis prin posta copie dupa pv si chitanta?  :death:

Nu, o data ce s-a platit o amenda, sistemul informatic al Politiei (deocamdata doar Politia Capitalei) afla prin intermediul Ghiseului de plata efectuata.

#13
Courage

Courage

    Founder

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 21,661
  • Înscris: 26.11.2001
Totusi, contul meu de pe e-guvernare dc nu e activ ?

A reusit cineva sa isi faca cont si apoi sa se logheze pe e-guvernare?
Sunt eu mai ghinionist ?

#14
herske

herske

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 410
  • Înscris: 26.12.2001
mie-mi merge contul pe e-guvernare.ro

#15
Courage

Courage

    Founder

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 21,661
  • Înscris: 26.11.2001
mi-am mai facut acum un cont.
O sa verific peste o ora daca merge... (dc se activeaza in 5 min oare ?)

#16
DeathRipple

DeathRipple

    communist vampire

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,937
  • Înscris: 11.08.2002
eu aveam cont facut mai demult, da' nu mai stiu de ce il facusem :) oricum, deocamdata site-ul este useless pt mine...oricum radaru' ma ia in afara, nu in oras, si oricum n-am bi de bucuresti

#17
H725

H725

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,587
  • Înscris: 19.03.2005
Cind o sa mai merg in B., o sa fac de proba o contraventie, sa o platesc cu cardul...

#18
Courage

Courage

    Founder

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 21,661
  • Înscris: 26.11.2001
Noul cont merge, insa mi se pare o imbecilitate ca nu primesti nimic pe e-mail sau ca nu exista posibilitate de recuperare parola...

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate