MiniDV (Digital Video) Q&A si Metode De Comprimare
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9

Mtz

QUOTE(nirosbog @ Aug 21 2007, 00:26) *
am o problema: imi apar data si ora doar pt.cateva secunde.Stii care poate fi cauza?

Asa arata la mine setarile si apare permanent.
Click pentru a vizualiza atașamentul

enjoy,
Mtz
olyver29
MA POATEA AJUTA SI PE MINE CINEVA ? SE POATE TRANSFERA DE PE O CAMERA DCR-TRV 270E PAL PRIN CABLU FIREWIRE ?
MULTUMESC FRUMOS!
P.S. EU MA CHINUI SI NU POT FACE TRANSFER SAU POATE NU SE POATE FACE?

katanel
Salutare,

Am si eu o intrebare legata de programele de captura:

Am folosit Exsate Video Capture si am obtinut niste 'dropped frames' parca... ce inseamna asta?

Am mai refacut captura cu Ulead VideoStudio dar nu am obtinut un fisier de aceasi dimensiune (difera prin cativa Mb)

Conteaza ff mult cu ce facem captura? Cu WinDV nu am incercat...
katanel
si mai am o intrebare: am incercat pina acuma sa obtin un DVD (deci implicit encodare) atit din Pinnacle Studio cat si din Ulead... si sincer se vede naspa mai ales pe PC si mai ales la scenele cu miscare evidenta a camerei (zoom-uri etc).

Sa inteleg ca codecurile prezentate de Mtz (CCE SP2, etc ) is mult mai performante??
Lyvyoo
Din cate am incercat adobe premiere pro +main concept fac treaba cea mai buna! Chiar si un incepator mai avizat s-ar descurca! O alta varianta foarte, foarte buna ar fi exportul materialului dv editat pe un dvd recorder.
Pe Mtz insa l-as provoca aici: http://forum.softpedia.com/index.php?showtopic=311092
Bafta
marius80
buna z, am si eu o intrebare, ieri miam luat o camera sony dcr-hc37 si am vazut ca are iesire si usb, am incercat sa conectez camera la calc dar nu imi recunoasta cu toate ca a intalat driverele.mentionez ca momentan nu am cum sa transfer fileme pt ca nu am placa de captura pe laptop sau port firewire,ma poate ajuta cineva cu un sfat, oare merge cu un tv tuner extern?
multumesc mult
Mtz
Ia-ti placa firewire daca acea camera este a ta. Daca vrei sa faci conversie doar pentru un film, apeleaza la un prieten care are placa firewire si sa faci transferul la el.
Nu iti bate joc de calitatea video cu transfer pe USB sau captura cu TV Tunnerul.
Totusi daca tii cu orice pret sa faci tranfer prin tuner, foloseste programul WinDVR care iti face captura direct mpeg2 compatibila cu standardul DVD.

enjoy,
Mtz

tlc
QUOTE (Mtz @ Dec 25 2007, 16:16) *
Nu iti bate joc de calitatea video cu transfer pe USB sau captura cu TV Tunnerul.

Din cate am observat eu nu e nici o diferenta intre continutul unei casete minidv transferat prin USB si acelasi continut transferat prin Firewire (cel putin in cazul camerei mele). Transferul de date este complet digital de la formatul stocat pe caseta minidv la fisierul video "capturat" pe computer. Nicaieri pe parcurs nu se face vreo conversie digital-to-analog si nici invers.
Rata de transfer maxima pentru USB 2.0 este de 480 Mbps, iar pentru firewire este de cca 400 Mbps, deci sunt comparabile ca si performanta. Transferul prin USB se poate sa consume mai multe resurse (CPU), insa orice PC cat de cat decent face fata transferului minidv prin USB.
Imi scapa ceva? Poate conteaza modelul camerei video? Eu am un PV-GS320 si la acest model ma refeream in exemplul anterior.

merci
Tenebrous
Salutare oameni buni. Am achizitionat o camera miniDV Canon MV950 si o placa firewire cu cablu cu tot. Am incercat sa fac captura cu windv si cu exsate exact cum am vazut scris pe forum, selectand tot ce trebuia. Merge nemaipomenit la video insa la audio e buba...nu am sunet. ma poate ajuta cineva cu un sfat? I s-a mai intamplat cuiva asa ceva? Multumesc anticipat si va doresc sarbatori luminoase si fericite.
Moldoveanul

Care ar fi cele mai bune setari pentru MainConcept MPEG Encoder pentru o compresie din AVI in MPEG2 ? Vreau sa trec o caseta MiniDV pe DVD...
MUltumesc. Sau imi recomandati alt codec ?
StarTrek
In Pinnacle nu am DV Type-1 si DV Type-2. Acolo am DV capture si MPEG capture; Care dintre ele e DV Type-2 si care DV Type-1? Sau cum imi dau seama ce fel de DV Type are filmul capturat ?

Intre MPEG capture si DV capture nu am sesizat nici o diferenta, numai ca MPEG cica e de calitate mai buna.
julyjuly
Buna sa va fie inima oameni buni...lucruri interesante si utile sint aici. As indrazni sa pun si eu in acest topic o mica problema .....e cumva tangentiala cu topicul, in sensul in care este vorba despre aceleasi dispozitive care se cupleaza intre ele....adica o camera miniDV Panasonic GS80 si un laptop cu USB , firewire si webcam integrat.
Pe linga ce se zice in acest topic cu fabricarea in calculator a filmelor generate in miniDV, am incercat sa folosesc si functia de web cam a camerei panasonic. camera este detectata corect pe win xp la conectarea pe usb, in my computer apare ca device, la clik pe el se deschide si functioneaza...toate bune si frumoase. De aici insa, incepe problema mea...cu anumite aplicatii, Nero - capture video , sau yahoo messenger, nu imi functioneaza acest dispozitiv numit in sistem USB VIDEO DEVICE (asa se asociaza ca nume de dispozitiv camera la detectia sistemului de operare) fereastra in care ar trebui sa apara imaginea, e black total si primesc mesaje ciudate de la aplicatiile enumerate, printre care si unul comun....Failed to intialised video device . Daca comut aplicatiile Nero si YM pe camera integrata, totul e in regula. Daca de exemplu folosesc alta aplicatie de exemplu PC Portrait si fac comutarea cu ea intre cele 2 dispozitive video, totul este ok si functioneaza perfet cu ambele camere pe rind. Cum s-ar putea rezolva aceasta problema de utilizare a camerei mini DV Panasonic GS80 in regim webcam cu aplicatiile sus mentionate Nero -capture video si Ym ? Multumesc tare mult in avans la toata lumea.....

julyjuly
viceroy56
QUOTE (julyjuly @ Feb 10 2008, 00:39) *
Cum s-ar putea rezolva aceasta problema de utilizare a camerei mini DV Panasonic GS80 in regim webcam cu aplicatiile sus mentionate Nero -capture video si Ym ? Multumesc tare mult in avans la toata lumea.....
julyjuly

Da' manualul camerei l-ai citit? Scrie destul de clar acolo ca functioneaza USB Camera NUMAI cu Windows Messenger!
Daca vrei si in YM, instaleaza WebCam XP, care 'pacaleste' programele si o face disponibila in mai multe aplicatii.
Nu garantez ca o sa iasa bine si captura.
julyjuly
QUOTE (viceroy56 @ Feb 10 2008, 08:58) *
Da' manualul camerei l-ai citit? Scrie destul de clar acolo ca functioneaza USB Camera NUMAI cu Windows Messenger!
Daca vrei si in YM, instaleaza WebCam XP, care 'pacaleste' programele si o face disponibila in mai multe aplicatii.
Nu garantez ca o sa iasa bine si captura.

Multumesc boieri dumneavoastra, eu ma gindeam ca daca MERGE cu MS PORTRAIT, si nu merge cu NERO-CAPTURE , YM, (si cine stie cu ce o mai merge si cu ce nu) valoarea de adevar a cuvintului NUMAI de mai sus, este depasita de situatie...si la fel ma gindeam ca s-a mai lovit cineva de o asemenea problema si are vreo solutie....
Am incercat si varianta WebCam XP. si e in aceeasi situatie cu MS Portrait....adica de sine statator merge, comuta cele 2 surse se semnal , dar mai departe....NERO - CAPTURE si YM intra in NO DEVICE, FAILED TO INTIALISE...si tot felul de mesaje din astea de incurajare. Inca un reper ....aceeasi treaba am testat-o pe 2 variante de XP, una SP2 genuine full update la zi(ce am zis pina acuma, la acesta varianta se refera) , si alta....mai veche.
Pe aia mai veche , a trebuit sa trec si prin
http://www.microsoft.com/downloads/thankyo...;displayLang=en
Dar tot degeaba smile.gif Oricum, ideea este ca undeva , in Redmomd ceva ceva a fost si pe problema asta, posibil incomplet rezolvat.....
Daca mai aveti vreo idee, va multumesc in avans....
viceroy56
Pe un desktop fara alta camera(built-in) merge si cu YM, Skype. N-am incercat sa fac captura direct pe USB. Am filmat pe caseta si apoi am transferat pe PC.
Daca dai disable(din device manager) la cea buil-in, nu merge? Da' cred ca vrei neaparat cu 2 camere.
Ce scrie in manual se refera la data la care a fost scris manualul, deci e posibil sa mearga si cu alte programe, mai noi, ce au tinut cont de aceasta 'limitare'. Sigur nu cu toate programele ce folosesc ca sursa camera USB. Interesant daca acele programe care nu-ti merg ar functiona cu camera built-in si cu un tuner TV pe USB. Poate e limitarea programelor, nu functionalitatea camerei. Scrie despre asta undeva in help-ul programului respectiv, ai intrebat pe site-ul producatorului?
julyjuly
QUOTE (viceroy56 @ Feb 10 2008, 13:09) *
Pe un desktop fara alta camera(built-in) merge si cu YM, Skype. N-am incercat sa fac captura direct pe USB. Am filmat pe caseta si apoi am transferat pe PC.
Daca dai disable(din device manager) la cea buil-in, nu merge? Da' cred ca vrei neaparat cu 2 camere.
Ce scrie in manual se refera la data la care a fost scris manualul, deci e posibil sa mearga si cu alte programe, mai noi, ce au tinut cont de aceasta 'limitare'. Sigur nu cu toate programele ce folosesc ca sursa camera USB. Interesant daca acele programe care nu-ti merg ar functiona cu camera built-in si cu un tuner TV pe USB. Poate e limitarea programelor, nu functionalitatea camerei. Scrie despre asta undeva in help-ul programului respectiv, ai intrebat pe site-ul producatorului?

Devine din ce in ce mai palpitant smile.gif am pus un alt device USB un web cam Philips ToUcam II 820 si zina surprizelor si-a facut aparitia....adica in combinatia cu aceeasi masinarie desktop, acelasi soft , reuseste sa faca comutarea in diverse aplicatii (NERO-YM din exemplul meu) intre cele 2 surse video, web cam integrat si web cam extern pe usb. Ce naiba sa fac acum , sa arunc Panasonicul DV pe geam ? smile.gif are cineva vreo idee, e clar ca e din softul care ar trebui sa poata gestiona panasonicul ca webcam.....si care soft, la mine e standard prin marininimia sefului de trib de la MS.....camera se livreaza fara soft, dar , in sistem e vazuta , anumite aplicatii merg, anumite nu...aia e marea nedumerire....

julyjuly
puscas1983
salutare

uite am si eu o camera panasonic nvgs 180 si la captura imi scoate filmul la 13 gb si plus de asta nu rusesc sa terc de rezolutia 720*480.
e cineva care le are cu camerele pe bune sa ma ajute si pe mine
mersi mult
ionnutZZZ
de ce toata lumea critica usb-ul eu am o camera panasonic si se face transferul foarte bine pe hdd prin usb 1 ora imi ocupa cam 13 giga si se vede foarte bine
puiulnoptii
Exista un program care foloseste encodarea x264 ? M-ar interesa si pe mine sa fac o inregistrare a unui meci, adica pe undeva pe la 95 de minute la marimea unui dvd. Am vazut ca majoritatea filmelor se vad chiar bine encodate pe acest codec, desigur ca va conta si sursa, dar am un tuner PVR3000, care e printre cele mai bune la ora actuala la calitatea imaginii.
biohelix
salut,
am si eu nevoie de ceva ajutor: am o camera miniDV (JVC), cu iesire firewire.
am si un laptop DELL, care are insa doar intrari USB.
cum pot sa fac, si de ce anume am nevoie, ca sa descarc ce am inregistrat de pe camera pe laptop? (si apoi urmeaza editarea)
cu multumiri,
biohelix
DodiVictor
Dati-mi si mie un sfat... Doresc sa achizitionez o camera Sony DCR-HC19 ... Ce ziceti? E buna ceva....ah da.....CE ESTE MiniDV ?..ca nu am gasit pe forum....
Mtz
Ai cautat bine?
Mai mult.
Despre sfaturi, aici.

enjoy,
Mtz
GOR
Salut!
Am probleme... tongue.gif
Am observat urmatoarea problema la vizualizarea materialelor DV.
Materialul pare sa fie in regula daca il deschid in VirtualDub folosint un decodor VFW - Cedocida
(am ales un cadru in miscare pentru a se observa mai bine problema)

Si acum acelasi cadru deschis intr-un player cu DirectShow

Se observa (in special pe rosu) - culoarea nu respecta afisarea in semicadrul corespunzator "luminii".
Problema am mai intalnit-o pe internet, insa nu am vazut nici o rezolvare pana acum.
Asadar caut un decodor DirectShow care sa afiseze corect culoarea. (pana acum am incercat Microsoft, Sony, FFDSHOW)

Deranjant este ca nu doar vizualizarea e afectata... multe programe dolosesc DirectShow-ul...
GOR
Nimeni?!? sad.gif
007catalin
QUOTE (Vlad237 @ Mar 17 2006, 18:42) *
alex_4cam Sunt foarte curios, tu pe placa de baza ai mufa pentru cea din DREAPTA? Curios....
Acum sa raspund la transfer ... depinde de ce camera ai .. Daca ai cu iesite firewire sau s-video la camera ( am inteles ca ai) ... si la calculator ai s-video sau IEEE1394 ( pui direct la calculator camera) - sa nu cumva sa incerci prin USB pentru ca transferul este slab calitativ ( dar nici nu cred ca ai la camera).Daca nu ai asa ceva, exista o varianta cu folosirea altei camere...pe post de legatura...dar ne complicam.
Acum, din cate cunosc..varianta ta imi pare interesanta si necunoscuta ... Normal este ca mufa din DREAPTA...trebuie sa intre in camera, mufa din STANGA in placa de captura ( baza)...Dupa conectare, deschizi camera, si calculatorul iti va recunoaste camera ca pe "un intrus"...iti cere sa instalezi camera...(de obicei se autoinstaleaza) si treci la transfer (camera pe REDARE-PLAY) .Foloseste pentru inceput un program ca PINNACLE 9. Este usor de invatat si functionabil, are efecte, tranzitii....si modalitate de encodare in DVD.(calitate destul de bunicica)
Incearca , te rog, sa faci o poza cu spatele calculatorului, posteaza aici si spune ce tip de camera ai exact. Este mult mai usor de explicat.

Salut,e prima data cand scriu pe un forum, asa ca numa luati tare daca gresesc ceva.Am si eu o problema cu o camera sony hc 44 in sensul ca nu imi dau seama daca are fireware.Am cumparat un cablu exact ca cel din poza dar mufa cea mica nu reusesc sa o introduc in camera, adica nu ii gasesc mufa.Se poate sa nu aiba ? Multumesc
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.