Marea Britanie
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42

entity22

eu n-am bagat niciodata aparatul foto in bagajul de cala. Tot timpul il bag in ghiozdan sau geanta de mana ca oricum fac poze din avion pe geam LOL. Am zburat cu British si nu mi-a zis nimeni nimic.

Intrarile la obiectivele turistice sunt conditionate si de imbracaminte (fara panatloni scurti, doamnele doar cu rochii sau fuste etc) sau bagaje (rucsacuri gen ghiozdan etc).

la unele obiective,ca peste tot in lume ,n-ai voie sa faci poze sau sa filmezi dar eu nu-mi amintesc sa nu fi avut voie cu ghiozdanul pe undeva. In general ,prin vest, in biserici/catedrale/locuri de rugaciune nu e bine sa te duci in pantaloni foarte scurti si in tricouri fara maneci . Banuiesc ca daca planuiesti sa mergi la vreun eveniment deosebit ,ceva din inalta societate (a black-tie affair cum li se zice in engleza)trebuie sa te imbraci elegant dar in rest nu vad unde ar trebui o anumita tinuta.

ioan_paul
Salut

Am cam rezolvat cele mai mari probleme pentru excursia la londra (avion, wizz air), cazare, (Holiday Inn Swiss...) si transfer aeroport-londra (cu doar 8,25 lire pentru 2 persoane dus-intors, easy bus). A mai ramas o singura intrebare, mai importanta: cum se poate rezolva problema bagajelor intre perioada de sosire (ora 8) si cea de intrare in camera (ora 14), pentru a nu fi o perioada moarta si sa nu le car dupa mine. Eu m-am gandit sa le las in gara de langa hotel (finchley road station) daca ar avea birou de depozitare bagaje sau la hotel dar nu stiu daca se poate asa ceva. Are cineva vreo alta idee?

Multumesc

georgetocila
QUOTE (ioan_paul @ Jan 26 2009, 22:14) *
Salut

Am cam rezolvat cele mai mari probleme pentru excursia la londra (avion, wizz air), cazare, (Holiday Inn Swiss...) si transfer aeroport-londra (cu doar 8,25 lire pentru 2 persoane dus-intors, easy bus). A mai ramas o singura intrebare, mai importanta: cum se poate rezolva problema bagajelor intre perioada de sosire (ora 8) si cea de intrare in camera (ora 14), pentru a nu fi o perioada moarta si sa nu le car dupa mine. Eu m-am gandit sa le las in gara de langa hotel (finchley road station) daca ar avea birou de depozitare bagaje sau la hotel dar nu stiu daca se poate asa ceva. Are cineva vreo alta idee?

Multumesc

Bagajele se pot lasa la hotel mai mult ca sigur,eu cel putin asa am facut
silver_fern
QUOTE (fly_dream @ Jan 18 2009, 21:36) *
... indiferent de compania cu care zbori, bagajul de mana trebuie sa fie unul singur, fara borseta, poseta, aparat foto, laptop si alte pungi-pungute adiacente, vrei nu vrei, inghesui totul intr-un singur recipient! Nu te baza pe intelegerea celor de la controlul bagajelor, n-o vei gasi, iti spun din proprie experienta.

2 piece hand baggage allowance for all British Airways flights
The UK Department for Transport has given approval to most UK airports to remove the one-bag restriction on hand baggage. As a result, you can now carry 2 pieces of hand baggage when travelling on all British Airways flights. See hand baggage section for full details.

http://www.britishairways.com/travel/bagga...CheckedBaggage1
maz_max
Buna treaba asta cu 2 bagaje..eu de obicei calatoresc foarte light dar totusi nu puteam pune totul intr-un singur rucsac..sr fi perfect sa fie la toate companiile asa..nici nu mai stai la cozile alea imense..iti faci check-in online si te urci direct in avion..
Darieri
Avand in vedere ca mi-a fost de folos ceea ce am citit pe acest topic, va scriu si eu cate ceva despre Londra.
E un oras fascinant, aglomerat, cosmopilit, cu oameni de toate natiile posibile care vorbesc toate limbile pamantului.
Noi ne-am luat biletele de la Wizz Air ieftin (adica 7 mil 2 persoane) si a fost super ok. Aveti grija cand plecati din Londra de pe Luton ca va lasa cu un singur bagaj de mana. Daca aveti un rucsac si o poseta de ex, va pune sa bagati poseta in rucsac.
Am aterizat pe Luton de unde am luat un autocar Easy bus. Va recomand sa va luati biletele de pe site-ul lor deoarece puteti gasi la 4 lire/persoana (dus-intors), asta daca le luati cu ceva timp inainte. Daca luati de la aeroport va costa 12 lire dus... In Londra ne-a lasat la Marble Arch (au mai multe statii, o alegeti pe cea care e mai aproape de locul unde stati) si de acolo am luat metroul.
La metrou ne-am facut abonament Oyster pe 6 zile (25,6 lire parca) cu care aveam calatorii nelimitate autobuz, tramvai, metrou, indiferent de ora in zonele 1 si 2 (acolo sunt aproape toate obiectivele turistice, deci e ok). Merita, mai ales ca o calatorie costa 4 lire... deci ajungi mult mai scump.
Transportul in Londra este exceptional de bun, noi am folosit metroul cand ne grabeam si autobuzul (care face mai mult) in rest, deoarece vedeam orasul.
Tineti cont de faptul ca ei au autobuze de noapte care vin la orele afistate in statie (asta mai ales pentru cei care trebuie sa ajunga la aeroport dimineata devreme sau in cursul noptii, pentru ca sa nu folositi taxiul care e mai scump).
Preturile la mancare sunt in functie de preferintele fiecaruia, in sensul ca poti manca la restaurant (unde in general e scump) sau pentru cei cu buget mai mic, mancare chinezeasca, la Pizza Hut, KFC, Mc Donalds sau sandwichuri de tot felul (care se gasesc peste tot).
Apa sau sucuri le luam din Tesco pentru ca era mai ieftin (exista in oras Tesco Express, unul chiar vis-a-vis de Big Ben).
In pub-uri berea este cam 3 lire, comparabil cu barurile noastre si merita sa intrati macar o data pentru atmosfera.
Avand in vedere ca am fost acum in ianuarie, vremea nu a fost prea stralucita (din 6 zile, in 4 a plouat insa ploaia a fost de scurta durata, dupa care a iesit soarele).
In oras nu exista praf ceea ce nu mi-a venit sa cred. Ajungeam seara la hotel dupa o zi de mers cu incaltamintea curata chiar si pe talpa.
Pentru cei care vor sa mai faca ceva economii, le recomand sa isi printeze de pe net vouchere de pe www.daysoutguide.co.uk. Voucherele se pot folosi cu bilete de tren si intra 2 persoane la tarif de 1 persoana la obiective. In cazul in care nu ati mers cu trenul, puteti intra intr-o gara care este apropiata de voi (unele sunt la statia de metrou) si sa luati de acolo biletele de tren pe care le arunca cei care merg cu trenul. Poate vi se pare aiurea dar de ex la turnul Londrei faceti economie de 8 lire/persoana, la Madame Toussauds de 10 lire/persoana etc.
Alta varianta este sa va uitati pe www.365tickets.com, de unde va mai puteti lua bilete reduse in functie de promotiile lor.
La hotelul nostru iti dadea o harta cu care aveai 20% reducere la unele obiective (avea pe ea un cod de bare).
De asemenea, daca sunteti studenti mai aveti reducere (dar va cere legitimatia).
Aaa si cu Oysterul sau cu voucher aveti reducere la vaporas (pe care in putei lua de la Westminster la Greenwich ca sa putei vedea orasul).
Daca vreti sa intrati gratis la St Paul si la westminster Abbey, va putei duce pe la ora 16.30 si intrati la slujba. E frumos, insa trebuie sa stati acolo pe scaune si nu va lasa sa le vizitati. La St Paul merita mai ales pentru chestia cu soaptele de care s-a mai scris si care e foarte interesanta. In rest, pentru cei care au vazut vaticanul sau Sf Stefan din Budapesta este tot o catedrala.
In ceea ce priveste planul de vizitat, noi nu l-am putut respecta din cauza vremii, pentru ca la Greenwich de ex e bine sa te duci cand e vreme frumoasa.
Orasul e frumos de vizitat la pas dar sa aveti incaltaminte foaaaaarte comoda.

QUOTE (skelter @ Dec 21 2008, 14:37) *
Referitoar la pastile: pot lua in cantitati mari (4-5-6 cutii de aspirine, paracetamol si altele similare) fara sa am nevoie de reteta ? Daca nu, cam care ar fi cantitatile minime pentru a nu cere factura ? Si e recomandat sa le pun in bagajul de cala (sperand sa nu ma controleze) sau trebuie sa le declar ?

Pastile noi am gasit intr-un Tesco mai mare si nu te intreaba nimeni cate iei.
Aveau aspirina, paracetamol, Nurofen, panadol, pastile de stomac, vitamine.
Sunt foarte ieftine comparativ cu Rromania

QUOTE (ioan_paul @ Jan 18 2009, 18:01) *
Salut din nou,

Pe masura ce ma pregatesc pentru plecare(!), care este in iunie, tot mai sunt intrebari la care nu am gasit inca raspuns:

La avion aparatele foto se considera bagaj de mana, dar borsetele.

Travel Card-ul (7 zile) se poate cumpara din aeroportul Luton sau gara aeroportului Luton.

Intrarile la obiectivele turistice sunt conditionate si de imbracaminte (fara panatloni scurti, doamnele doar cu rochii sau fuste etc) sau bagaje (rucsacuri gen ghiozdan etc).

Deocamdata atat.

Multumesc inca o data

referitor la Travelcard, noi am vrut sa il cumparam din luton si tipa de la ghiseu ne-a spus ca mai bine il luam din Londra deoarece daca nu merge (e demagnetizat de ex) trebuie sa il schimbam in locul de unde l-am cumparat)
mihail1986
foarte bun topicul despre londra, m-am documentat destul de bine, de la voi toti, nu pot decat sa va multumesc pt postarile voastre. am rezervat de curand si eu la wizz bucuresti - luton si retur. este vb de un wekend..20 - 22 martie. am gasit la 667lei pt 2 pers cu toate taxele incluse.

babyblu
Hello tuturor, in sfarsit plec si eu la Londra 7 zile la inceputul lui august si am cateva intrebari. roll2.gif roll2.gif

1. Cat costa o mini-excursie la Castelul Windsor (bilet de tren, intrare, etc)?
2. Este adevarat ca atunci cand familia regala se afla in castelul Windsor turistii sunt trimisi la plimbare? De unde poti afla programul de vizitare?
3. Cat costa o mini-excursie la Hampton (bilet de tren, intrare, etc)?
4. Cat costa o plimbare pana la Greenwich (bilet cu barca, intrarea, etc)?
5. Cat costa biletul de intrare la Buckingham Palace si respectiv Grajdurile Regale?
6. Cum este vremea la inceputul lui august- se poate sta in tricou sau musai trebuie sa ai jacheta?
7. Biletul pentru Roata Mileniului trebuie cumparat in avans?
8. A facut cineva turul - Jack Spintecatorul? Cat costa? Cat dureaza?
9. Ce muzee merita vizitate in general?
10. Cat costa o plimbare pe Tamisa? si de unde se ia barca?
11. Cat costa un bilet de metrou de la Heathrow in centrul Londrei?

Multumesc in avans celor care vor avea rabdare sa imi raspunda la intrebari. peacefingers.gif
ioan_paul
[quote name='Darieri' date='Jan 29 2009, 16:50' post='5910107']

Pentru cei care vor sa mai faca ceva economii, le recomand sa isi printeze de pe net vouchere de pe www.daysoutguide.co.uk. Voucherele se pot folosi cu bilete de tren si intra 2 persoane la tarif de 1 persoana la obiective. In cazul in care nu ati mers cu trenul, puteti intra intr-o gara care este apropiata de voi (unele sunt la statia de metrou) si sa luati de acolo biletele de tren pe care le arunca cei care merg cu trenul. Poate vi se pare aiurea dar de ex la turnul Londrei faceti economie de 8 lire/persoana, la Madame Toussauds de 10 lire/persoana etc.

Biletele de tren trebuie sa fie din ziua respectiva?
Acelasi bilet de tren pot sa-l arat la mai multe case de bilete?
Intreb acest lucru deoarece ne-am rezervat bilete de tren pentru o calatorie la Oxford, oare acest bilet este bun pentru bilete "2 for 1"?
In caz ca nu sunt bune: Unde arunca englezii biletele uzate rolleyes.gif ? La cos, pe jos. Nu zice nimeni nimic daca-l iau?

Multumesc
silver_fern

@ babyblu: Scuze, nu prea am rabdare acum pt cele "cateva" intrebari biggrin.gif
Dar aici poti gasi cateva raspunsuri:
http://www.londonpass.com/google/landingWi...6&WT.srch=1
http://www.visitlondon.com/
Vifor
QUOTE (Darieri @ Jan 29 2009, 16:50) *
Am aterizat pe Luton de unde am luat un autocar Easy bus. Va recomand sa va luati biletele de pe site-ul lor deoarece puteti gasi la 4 lire/persoana (dus-intors), asta daca le luati cu ceva timp inainte. Daca luati de la aeroport va costa 12 lire dus...
\

Am intrat pe siteul easy sa rezerv transfer si se rezerva doar la ora fixa. Daca interzie avionul si nu prinzi autobuzul la ora de pe voucher ce se intampla, te primesc in altul de la alta ora sau aia e, ai pierdut complet biletul de transfer?
fly_dream
QUOTE (Vifor @ Feb 1 2009, 22:46) *
\
Am intrat pe siteul easy sa rezerv transfer si se rezerva doar la ora fixa. Daca interzie avionul si nu prinzi autobuzul la ora de pe voucher ce se intampla, te primesc in altul de la alta ora sau aia e, ai pierdut complet biletul de transfer?

Ei iti recomanda sa optezi pentru o marja de aproximativ 45-60 minute pentru a minimiza riscul determinat de posibile intarzieri ale avionului, dar lucrurile nu sunt batute in cuie, mai ales daca de vina este cursa aeriana, in fond tu ai declarat la rezervare cu ce avion vii. Am fost cu ei de vreo 4 ori si pot sa-ti spun ca sunt flexibili, nimeni nu se leaga de faptul ca este trecuta o anumita ora in voucher, iei autobuzul care vine primul. Problema ar fi doar daca numarul de calatori ar depasi capacitatea autobuzului, caz care poate aparea cand trimit unul model mic, dar am observat ca in timpul zilei opereaza cu autobuze format autocar si doar noaptea tarziu vin cele micute, stiu ei ca cererea este mai mica atunci (am mers cu doar 2-3 persoane in autobuz dupa zborurile tarzii).

Partea buna este ca lumea nu prea stie ce-i cu autobuzele astea si se inghesuie la Terravision (preturile sunt comparabile daca iei biletul din aeroport), numai ca trebuie sa rezervi pe net din timp ca sa prinzi un pret bun. Mie mi se par seriosi.

flc
QUOTE (fly_dream @ Feb 2 2009, 11:33) *
Ei iti recomanda sa optezi pentru o marja de aproximativ 45-60 minute pentru a minimiza riscul determinat de posibile intarzieri ale avionului, dar lucrurile nu sunt batute in cuie, mai ales daca de vina este cursa aeriana, in fond tu ai declarat la rezervare cu ce avion vii. Am fost cu ei de vreo 4 ori si pot sa-ti spun ca sunt flexibili, nimeni nu se leaga de faptul ca este trecuta o anumita ora in voucher, iei autobuzul care vine primul. Problema ar fi doar daca numarul de calatori ar depasi capacitatea autobuzului, caz care poate aparea cand trimit unul model mic, dar am observat ca in timpul zilei opereaza cu autobuze format autocar si doar noaptea tarziu vin cele micute, stiu ei ca cererea este mai mica atunci (am mers cu doar 2-3 persoane in autobuz dupa zborurile tarzii).

Partea buna este ca lumea nu prea stie ce-i cu autobuzele astea si se inghesuie la Terravision (preturile sunt comparabile daca iei biletul din aeroport), numai ca trebuie sa rezervi pe net din timp ca sa prinzi un pret bun. Mie mi se par seriosi.

perfect de acord,
te trimite oricum cu prima cursa. sfatul meu e sa iei la cea mai ieftina cu putinta, chiar daca e peste 2 ore.
te duci la ghiseu si spui ca ai venit mai devreme, te vor trimite cu siguranta la prima masina libera.

Se pare ca sunt probleme la Londra cu aeroporturile, dn cauza vremii. si nu numai acolo
babyblu
Se pot cumpara bilete pentru Buckingham Palace cand ajungi in Londra de la o casa de bilete sau trebuie sa faci rezervare pentru ele? merci
fly_dream
QUOTE (babyblu @ Feb 3 2009, 10:45) *
Se pot cumpara bilete pentru Buckingham Palace cand ajungi in Londra de la o casa de bilete sau trebuie sa faci rezervare pentru ele? merci

Buckingham Palace se poate vizita doar intre 26 iulie si 28 septembrie. Poti rezerva bilete online/telefonic sau le poti cumpara la fata locului. Exista mai multe locuri "vizitabile", vezi ca din ceea ce am citit la ei pe site rezulta ca deja The Garden Tour este rezervat pentru 2009.

Mai multe informatii aici:

http://www.royalcollection.org.uk/default....ticle&ID=30

Daca stii sigur cand ajungi la Londra, te-as sfatui sa faci rezervarea online.
starsteel
A ajuns cineva cu masina in Londra? Daca da cat a fost trecerea cu feribotul sau prin tunel si cat a durat?
babyblu
Multumesc Fly Dream, dar ma intereseaza sa stiu daca a fost cineva la Buckingham Palace si daca se pot face fotografii in interior.
koder
QUOTE (ioan_paul @ Jan 18 2009, 18:01) *
Salut din nou,

Pe masura ce ma pregatesc pentru plecare(!), care este in iunie, tot mai sunt intrebari la care nu am gasit inca raspuns:

La avion aparatele foto se considera bagaj de mana, dar borsetele.

Travel Card-ul (7 zile) se poate cumpara din aeroportul Luton sau gara aeroportului Luton.

Deocamdata atat.

Multumesc inca o data

Salut

Locatia aleasa pentru cazare e exclenta.Swiss Cottage se afla foarte aproape de Camden Town si in zona sunt numeroase restuarante, un mall O2 cateva supermarketuri cu tot ce vrei.

Despre transportul din Luton citez "From Luton you can catch the train into Kings Cross/St Pancras. However the cheaper and more convenient option is to catch the Greenline (www.greenline.co.uk) 757 service which will drop you off at Finchley Road tube station" care e la 10 minute de mers de Swiss Cottage.

Cumpara-ti un Oyster (3 lire) si pe el poti sa iti pui un travel card de 7 zile (in jur de 24 lire) pe orice linie in zonele 1 si 2 (metrou si autobuze). Oysterul il poti cumpara de la orice statie de metrou.

Sfat

Pt persoanele ce zboara de pe aeroportul Stansted (Blue Air,Easy Jet, Ryanair) la check inn se formeaza cozi destul de mari si lururile se misca destul de greu, cel putin eu am patit-o cu un zbor BlueAir , deci sfatul meu ar fi sa ajungeti la aeroport cu 3 ore inainte de zbor si nu 2 ore.
flc
QUOTE (babyblu @ Feb 3 2009, 11:41) *
Multumesc Fly Dream, dar ma intereseaza sa stiu daca a fost cineva la Buckingham Palace si daca se pot face fotografii in interior.

oficial, nu se pot face
ioan_paul
QUOTE (starsteel @ Feb 3 2009, 11:26) *
A ajuns cineva cu masina in Londra? Daca da cat a fost trecerea cu feribotul sau prin tunel si cat a durat?

o colega dee serviciu a fost in iunie 2008 intr-o excursie cu autocarul. trecerea a durat aproximativ o jumatate de ora prin tunel cu trenul.

salut

stie cineva cam in cat timp iti trage banii de pe card pentru rezervarea de la hotel. rezervarea am facut-o in 20 ianuarie 2009. mi-am verificat cardul si inca nu am vazut tragerea.

multumesc
moschino
in Londra,este cam pustiu in magazine si in alte locuri gen bar,restaurant....nu prea imi vine sa cred...mereu era aglomerat... wink.gif
im_lulu
salut.
Urmeaza sa plec la londra cu fratele meu pe la sfarsitul lui martie.biletele de avion le-am luat,am gasit si cazare la un pret bun insa nu stiu cam cat m-ar costa mancarea.Ca sa nu cheltuiesc f mult as alege mecdonalds.cam ce preturi sunt?
babyblu
A fost cineva pe Stadionul Wembley? cum este?
flc
QUOTE (im_lulu @ Feb 5 2009, 03:11) *
salut.
Urmeaza sa plec la londra cu fratele meu pe la sfarsitul lui martie.biletele de avion le-am luat,am gasit si cazare la un pret bun insa nu stiu cam cat m-ar costa mancarea.Ca sa nu cheltuiesc f mult as alege mecdonalds.cam ce preturi sunt?

ai unde manca in londra cam cu aceleasi preturi. peste tot gasesti, nu-ti fa probleme.
mcdonald e o "mancare" de evitat, mai ales pe afara
maz_max
QUOTE (babyblu @ Feb 5 2009, 10:02) *
A fost cineva pe Stadionul Wembley? cum este?

Am fost eu in august anul trecut la Community Shield (supercupa Angliei) ManU-Portsmouth..a fost senzational..e greu sa-ti descriu in cuvinte..pentru microbisti e ceva de genul "ai vazut Wembley-ul poti sa mori linistit"..iar atmosfera la meci extraordinara..atat pe stadion in timpul meciului cat mai ales inainte si dupa..toata lumea canta la metrou in autobuze..civilizat bineinteles..ti se face pielea de gaina cand ii asculti cum canta..iar dupa in pub-uri toata lumea..uite niste poze de dupa meci..am si de la meci dar sunt pe telefon si nu am apucat sa le descarc inca..Click pentru a vizualiza atașamentul

Click pentru a vizualiza atașamentul Click pentru a vizualiza atașamentul Click pentru a vizualiza atașamentul Click pentru a vizualiza atașamentulClick pentru a vizualiza atașamentul[attachment=5280
73:DSC03373.jpg]
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.