Avand in vedere ca mi-a fost de folos ceea ce am citit pe acest topic, va scriu si eu cate ceva despre Londra.
E un oras fascinant, aglomerat, cosmopilit, cu oameni de toate natiile posibile care vorbesc toate limbile pamantului.
Noi ne-am luat biletele de la Wizz Air ieftin (adica 7 mil 2 persoane) si a fost super ok. Aveti grija cand plecati din Londra de pe Luton ca va lasa cu un singur bagaj de mana. Daca aveti un rucsac si o poseta de ex, va pune sa bagati poseta in rucsac.
Am aterizat pe Luton de unde am luat un autocar Easy bus. Va recomand sa va luati biletele de pe site-ul lor deoarece puteti gasi la 4 lire/persoana (dus-intors), asta daca le luati cu ceva timp inainte. Daca luati de la aeroport va costa 12 lire dus... In Londra ne-a lasat la Marble Arch (au mai multe statii, o alegeti pe cea care e mai aproape de locul unde stati) si de acolo am luat metroul.
La metrou ne-am facut abonament Oyster pe 6 zile (25,6 lire parca) cu care aveam calatorii nelimitate autobuz, tramvai, metrou, indiferent de ora in zonele 1 si 2 (acolo sunt aproape toate obiectivele turistice, deci e ok). Merita, mai ales ca o calatorie costa 4 lire... deci ajungi mult mai scump.
Transportul in Londra este exceptional de bun, noi am folosit metroul cand ne grabeam si autobuzul (care face mai mult) in rest, deoarece vedeam orasul.
Tineti cont de faptul ca ei au autobuze de noapte care vin la orele afistate in statie (asta mai ales pentru cei care trebuie sa ajunga la aeroport dimineata devreme sau in cursul noptii, pentru ca sa nu folositi taxiul care e mai scump).
Preturile la mancare sunt in functie de preferintele fiecaruia, in sensul ca poti manca la restaurant (unde in general e scump) sau pentru cei cu buget mai mic, mancare chinezeasca, la Pizza Hut, KFC, Mc Donalds sau sandwichuri de tot felul (care se gasesc peste tot).
Apa sau sucuri le luam din Tesco pentru ca era mai ieftin (exista in oras Tesco Express, unul chiar vis-a-vis de Big Ben).
In pub-uri berea este cam 3 lire, comparabil cu barurile noastre si merita sa intrati macar o data pentru atmosfera.
Avand in vedere ca am fost acum in ianuarie, vremea nu a fost prea stralucita (din 6 zile, in 4 a plouat insa ploaia a fost de scurta durata, dupa care a iesit soarele).
In oras nu exista praf ceea ce nu mi-a venit sa cred. Ajungeam seara la hotel dupa o zi de mers cu incaltamintea curata chiar si pe talpa.
Pentru cei care vor sa mai faca ceva economii, le recomand sa isi printeze de pe net vouchere de pe www.daysoutguide.co.uk. Voucherele se pot folosi cu bilete de tren si intra 2 persoane la tarif de 1 persoana la obiective. In cazul in care nu ati mers cu trenul, puteti intra intr-o gara care este apropiata de voi (unele sunt la statia de metrou) si sa luati de acolo biletele de tren pe care le arunca cei care merg cu trenul. Poate vi se pare aiurea dar de ex la turnul Londrei faceti economie de 8 lire/persoana, la Madame Toussauds de 10 lire/persoana etc.
Alta varianta este sa va uitati pe www.365tickets.com, de unde va mai puteti lua bilete reduse in functie de promotiile lor.
La hotelul nostru iti dadea o harta cu care aveai 20% reducere la unele obiective (avea pe ea un cod de bare).
De asemenea, daca sunteti studenti mai aveti reducere (dar va cere legitimatia).
Aaa si cu Oysterul sau cu voucher aveti reducere la vaporas (pe care in putei lua de la Westminster la Greenwich ca sa putei vedea orasul).
Daca vreti sa intrati gratis la St Paul si la westminster Abbey, va putei duce pe la ora 16.30 si intrati la slujba. E frumos, insa trebuie sa stati acolo pe scaune si nu va lasa sa le vizitati. La St Paul merita mai ales pentru chestia cu soaptele de care s-a mai scris si care e foarte interesanta. In rest, pentru cei care au vazut vaticanul sau Sf Stefan din Budapesta este tot o catedrala.
In ceea ce priveste planul de vizitat, noi nu l-am putut respecta din cauza vremii, pentru ca la Greenwich de ex e bine sa te duci cand e vreme frumoasa.
Orasul e frumos de vizitat la pas dar sa aveti incaltaminte foaaaaarte comoda.
QUOTE (skelter @ Dec 21 2008, 14:37)

Referitoar la pastile: pot lua in cantitati mari (4-5-6 cutii de aspirine, paracetamol si altele similare) fara sa am nevoie de reteta ? Daca nu, cam care ar fi cantitatile minime pentru a nu cere factura ? Si e recomandat sa le pun in bagajul de cala (sperand sa nu ma controleze) sau trebuie sa le declar ?
Pastile noi am gasit intr-un Tesco mai mare si nu te intreaba nimeni cate iei.
Aveau aspirina, paracetamol, Nurofen, panadol, pastile de stomac, vitamine.
Sunt foarte ieftine comparativ cu Rromania
QUOTE (ioan_paul @ Jan 18 2009, 18:01)

Salut din nou,
Pe masura ce ma pregatesc pentru plecare(!), care este in iunie, tot mai sunt intrebari la care nu am gasit inca raspuns:
La avion aparatele foto se considera bagaj de mana, dar borsetele.
Travel Card-ul (7 zile) se poate cumpara din aeroportul Luton sau gara aeroportului Luton.
Intrarile la obiectivele turistice sunt conditionate si de imbracaminte (fara panatloni scurti, doamnele doar cu rochii sau fuste etc) sau bagaje (rucsacuri gen ghiozdan etc).
Deocamdata atat.
Multumesc inca o data
referitor la Travelcard, noi am vrut sa il cumparam din luton si tipa de la ghiseu ne-a spus ca mai bine il luam din Londra deoarece daca nu merge (e demagnetizat de ex) trebuie sa il schimbam in locul de unde l-am cumparat)