Ntim
10th September 2008, 11:44
QUOTE (adybmw @ Sep 9 2008, 23:00)

Care-i logica sa te intorci intr-un loc cand nu iti ajunge o viata sa vezi totul pe planeta asta?
A,da,pt cine a vazut cat mai mult din lumea asta,corect sa spuna unde ar reveni,dar cati sunt?
Pai dupa mine logica e urmatoarea...
Ma refer la locurile relativ apropiate--
Ajungi intr-un loc unde sigur nu gafezi fiinca cunosti in mare zona si data trecuta a fost o vacanta ( minivacanta) reusita.
Ajungi relativ repede.
Bineinteles ca niciodata nu vei ajunge sa vezi cit mai mult ( nici acasa nu vezi tot ) dar cred ca trebuie mers din nou acolo unde ai fost impresionat de acel loc ( zona).
Un loc unde merg cu placere din nou e- Balatonul-o destinatie putin cunoscuta de romani e relativ aproape 5 ore cu masina sau 8 ore cu trenul de la mine de acasa o iesire perfecta pt 3-5 zile. Anul trecut am fost de 2 ori si sper sa revin cit de curind.
Lungimea lacului Balaton e de peste 60 km si sunt foarte multe mici statiuni care chiar merita vazute.
Ce am spus mai sus nu se refera la locuri exotice ci la locuri unde pur si simplu m-am simtit foarte bine si revin-o data de doua ori si poate mai mult.
carmenb62
10th September 2008, 12:44
alooo
moderatoriiii
scoateti va rog pleonasmu` din titlu topicului ca fac pitici pe creier
pliz, priti pliz!
sau macar scrieti-l `...in care reveniti din nou, iara`
joannes
10th September 2008, 17:44
subiectiv...
poa sa fie si cotetzu de la catazua lesinata a matusii Marita obiectiv turistic de numa numa pentru mine si pentru altu o petarda...
io'te io's mai conservator din fire si pentru mine mereu vor fi in top locuri ca: Roma, Paris, Siracusa sau mai stiu io ce... sunt locuri vazute ce as vrea sa le revad si locuri nevazute ce as vrea sa le vad... dar ie subiectiv...
io'te iau un clasament, la nimereala http://www.nubricks.com/archives/682/world...l-destinations/
vezi, italia nu ie printre Travellers’ Choice World Destinations in top ten, da in schimb ie Banffu care pentru mine e mare cacat=sinaia mai spalata (ultima data cand am fost acolo, nici nu imi venea sa mai ies in oras, in fine a trebuit sa ies ca terminasem matrafoxu si se cerea refilu').
pe de alta parte, i'as face laptopu guler la idotu care nu a bagat italia acolo, din moment ce e prezenta de trei ori in 2008 Travellers’ Choice Europe Destinations.
dara dupa cum spuneam, chestiuniile aistea is prea subiective. poate lu unu i'a placut nu's ce soparla scotiana sau nu's ce bere bata in fuga la colt de strada undeva aiurea si altul nu a putut sa vada dincolo de un ambalaj zacand pe caldaram...
sunt locuri in lumea asta mare unde te simti ca acasa si e normal, acele locuri le vei vrea mereu sa le revezi... dar gusturile is tare diferite...
nadis
10th September 2008, 19:04
QUOTE (joannes @ Sep 10 2008, 18:44)

M-am mai ales cu o curiozitate, de parca n-aveam destule: oare ce-o fi atat de grozav in Rhodos?!?
sorinic
10th September 2008, 20:15
QUOTE (omulprost @ Sep 10 2008, 03:45)

Aș vrea să călătoresc undeva.
De-aia îmi trag și topic.
Se poate să călătoresc?
Am bani să călătoresc?
Dacăcălătoresc, e pericoluri?
Dacă nu, de ce nu e?
Am, n-am bani, am topic, deci, da, vreau să călătoresc, ce e rău în asta?
duuuute in... vacanta!
laviniaelena21
11th September 2008, 00:20
QUOTE (omulprost @ Sep 10 2008, 03:45)

Aș vrea să călătoresc undeva.
De-aia îmi trag și topic.
Se poate să călătoresc?
Am bani să călătoresc?
Dacăcălătoresc, e pericoluri?
Dacă nu, de ce nu e?
Am, n-am bani, am topic, deci, da, vreau să călătoresc, ce e rău în asta?
Daca vb serios pai atunci spune si cati bani ai pentru asta..caci daca ai putini... atunci romania are o gramada de vizitat(cheile bicazului..piatra neamt/// manastirile din Moldova.. m-au costat cam 15 milioane/5 zile :motorina,cazare la vile, hoteluri medii dar dragute//mancat la restaurantele din drum si cumparat si cateva prostioare//// f frumos este iar pe Transfagarasan... ///sau la Moeciu///
Daca vrei afara ieftinut : Bulgaria, pana in 1000.,grecia si turcia(ia 4 sau 5 stele si te simti superrr in kusadasi) 1000-2000, sau chiar Barcelona(cu 2000 e /7 nopti la 4 stele in santa susana:inclus tot:drum,cazare,mancare,excursii si alte cheltuieli marunte)
Daca dispui de bani atunci poti sa alegi orice iti place ...dar spune mai multe daca nu ai postat la sto/
ciao
sysrc
11th September 2008, 12:50
Poate sa imi spuna vreun rezident in UK daca merita vazuta Londra in octombrie chiar la inceputul lunii?
In sensul ca ... e vremea decenta...stiu ca vremea nu e stralucita niciodata dar ... cat de cat mai e vreo sansa sa mai fie si soare si sa nu te ploua in continuu?
Si daca aveti ceva ponturi pentru vreun hotel decent? Pe booking.com toate arata bine...
dobreana
11th September 2008, 14:25
QUOTE (nadis @ Sep 10 2008, 20:04)

M-am mai ales cu o curiozitate, de parca n-aveam destule: oare ce-o fi atat de grozav in Rhodos?!?
Te referi la insula sau numai la capitala?
Daca te referi la capitala, desi nu am vazut-o se pare ca ar fi, trei orase intr-unul singur: antic, medivel, modern.
Asta din spusele unei cunostinte care a fost acum un an.
nadis
11th September 2008, 15:41
QUOTE (dobreana @ Sep 11 2008, 15:25)

Te referi la insula sau numai la capitala?
Pai eu ma gandesc ca turistii aia care au facut clasamentul se refereau la insula in general. La o prima privire, nici vorba ca arata bine, are aproximativ de toate, dar pare cam 'de talente' - de genul 'hai sa vedem ale cui 5 stele lucesc mai tare si al cui all-inclusive e mai... exclusiv'
marilena_dr
11th September 2008, 19:55
QUOTE (sysrc @ Sep 11 2008, 13:50)

Poate sa imi spuna vreun rezident in UK daca merita vazuta Londra in octombrie chiar la inceputul lunii?
In sensul ca ... e vremea decenta...stiu ca vremea nu e stralucita niciodata dar ... cat de cat mai e vreo sansa sa mai fie si soare si sa nu te ploua in continuu?
Si daca aveti ceva ponturi pentru vreun hotel decent? Pe booking.com toate arata bine...
Noi am stat la Travelodge Southwark si am fost foarte multumiti: camera mare, baie mare, tv, aer conditionat ( noi l-am folosit sa incalzim un pic atmosfera). Daca platesti cu cateva luni inainte poti sa iesi destul de ieftin ( am scos o medie de 46 lire/noapte pt 3 persoane, ceea ce e f. bine pt Londra, mai ales ca e in centru, chiar langa Tate Modern, la 2 minute de statia de metrou Southwark). Ne-am deplasat pe jos pana la Big Ben si Palatul Parlamentului, pana la St. Paul, Trafalgar sau Piccadilly.
laviniaelena21
11th September 2008, 20:55
QUOTE (laviniaelena21 @ Sep 11 2008, 01:20)

Daca vb serios pai atunci spune si cati bani ai pentru asta..caci daca ai putini... atunci romania are o gramada de vizitat(cheile bicazului..piatra neamt/// manastirile din Moldova.. m-au costat cam 15 milioane/5 zile :motorina,cazare la vile, hoteluri medii dar dragute//mancat la restaurantele din drum si cumparat si cateva prostioare//// f frumos este iar pe Transfagarasan... ///sau la Moeciu///
Daca vrei afara ieftinut : Bulgaria, pana in 1000.,grecia si turcia(ia 4 sau 5 stele si te simti superrr in kusadasi) 1000-2000, sau chiar Barcelona(cu 2000 e /7 nopti la 4 stele in santa susana:inclus tot:drum,cazare,mancare,excursii si alte cheltuieli marunte)
Daca dispui de bani atunci poti sa alegi orice iti place ...dar spune mai multe daca nu ai postat la sto/
ciao
plan pentru moldova/:)) pentru ana...cu poze:
Sigur ca nu ma supar si o sa-ti scriu tot ce imi amintesc: Noi am fost pe 1 mai, am fost intai la mare si apoi-Buzau-Focsani-Adjud-Targu Ocna-Slanic Moldova(aici am faciut pauza de masa, poze si filmat//poti si sa innoptezi dar noi voiam sa vedem cat mai multe in cat mai putin timp)Onesti-Bacau-Piatra Neamt-Cheile bicaz si Lacul Rosu( aici am innoptat dupa ce am admirat privelistile si lacul..trebuie sa vezi ca sa iti dai seama cat e de frumos/ am dormit la" floare de colt" un hotelas de 3 * fff dragut...la mansarda///noi nu suntem fitosi oricum.
Mergand spre putna am oprit la casa memoriala Ion Creanga si la Cetatea Neamt( a fost greu drumul pana sus la cetate dar a meritat// si oricum 15 min de mers pe jos nu strica dupa atat stat in masina)privelistea este superbaaaa de sus ...o sa pun si niste poze facute cu telefonul... asa ca nu sunt super profesionale dar iti da o idee)
Drumul spre Putna: Tg Neamt-Falticeni-Suceava-Radauti-Marginea(muzeul de oale este aici si meritaaaa... pentru cativa km in plus(parca vreo 3..nu mai stiu exact) poti cumpara amintiri superrrbe si asa de iefine ca ma simteam prost (bineinteles ca am luat si pentru cei de acasa :mama, soacra, nasi... superbeee sunt si calitate buna:rezista si nu se exfoliaza...le am si acum)
La Putna am aprins lumanari si am vizitat muzeul... am ascultat toaca si am plecat (Manastirea Sucevita este si ea aproape si am oprit si acolo...este si un schit pe aproape dar noi nu l-am gasit///Acum drumul spre casa:Campulung Moldovenesc- Vatra Dornei-Bistrita-Dej(peisajele sunt frumoase pe drumul asta dar puteti sa va intoarceti pe unde ati venit :e mai scurt si noi ne-am cam ratacit la intoarcere cu tot cu harta in mana)Eu daca as merge iar as sta 1 zi la Slanic Moldova,2 zile la Lacul Rosu si 1 zi intreaga la manastiri , as dormi si dimineata m-as intoarce la Bucuresti odihniti(sau in loc de intors poti s-o iei ca noi:am ocolit dar ne-am intors prin Campulung Moldovenesc- Vatra Dornei-Bistrita-Dej-gherla-Cluj-Turda-Adjudteius-Blaj-Copsa Mica-Medias-Agnita-Voila-Fagaras-Brasov-Bucuresti(Clujul este un oras frumos dar greu cu interzisul la stanga parca:))
(2200 km in 5 zile dar cu o planificare mai buna si un traseu facut de acasa ..pe harta ...cred ca poti sa scazi vreo 600-700 km daca nu mergi la mare si nu te ratacesti( drumul Medias-AgnitaVoila este superrr nasol...gauri in sosea si case parasite si saracieee..peisaj doar este frumos///dar eu l-as ocoli)
Distractie placuta si planifica dupa ce am scris eu plus harta in mana si nu merge mai mult de 400-500 km pe zi..este obositor ///
Ciao
(cred ca e cam offtopic ...dar poate ajuta..kiss)
polbr
23rd September 2008, 19:08
mergem la Londra cu Wizzair din Tm direct, 300 euro/2 pers zbor direct round trip, incl transfer aeroport-Victoria station, 29.12 - 02.01, hotel ales in zona centrala, aproape de Harrod's 420 lire/4 nopti/ dbl.
Ce recomandati de facut pentru 3 zile efective, first timers London? (apreciem si cultura si bucatarie traditionala dar si shopping/ modernitate).
multumesc.
ana-kiraly
1st October 2008, 09:04
Salut la toata lumea
Mi-am cumparat deja biletele de avion pt sfarsitul lui dec. Wizzair din Cluj 2650 lei dus intors 3 pers
O sa petrecem Craciunul si Revelionul la Londra , la niste prieteni.......intrebarea mea(nu pot sa-mi intreb prietenii) e urmatoarea : habar nu am de cati bani de cheltuiala am avea nevoie (suntem 3 pers) pt 2 saptamani , in afara de mancare ,cazare si transport ce va fi suportat de ei.
Stiu ca e o intrebare aiurea pt ca fiecare cheltuieste dupa cat are , dar totusi cateva preturi mi-ar fi de ajutor , pt suveniruri , una alta
tiopus
5th October 2008, 13:18
despre drum,ce vizitam,preturi intrare muzee,unde parcam,cazare......scrieti fratilor
diud
5th October 2008, 22:34
Salutare tuturor...
merg la Londra intre 13-17 dec (pt un concert Coldplay la O2 Arena) cu prietena mea.
va rog, sa imi dati niste recomandari de hoteluri ok : pret maxim 80-90 pounds pe zi si sa fie in oras, nu in suburbii.
am tot cautat, am gasit travelodge din recomandarea cuiva mai sus, insa nu mai sunt locuri acolo...
multumesc frumos
bebecondoiu
6th October 2008, 20:41
sal, am si eu o intrebare daca merg la Londra trebuie sa am neaparat lire sau merge si cu euro cum este mai convenabil?nu stiu decati bani am nevoie pentru 3 zile avand cazarea platita si transport .Mentionez ca suntem 2 persoane si vrem sa vizitam mai mult. multumim pentru raspuns.
bog_bmv
6th October 2008, 21:30
QUOTE (bebecondoiu @ Oct 6 2008, 21:41)

sal, am si eu o intrebare daca merg la Londra trebuie sa am neaparat lire sau merge si cu euro cum este mai convenabil?nu stiu decati bani am nevoie pentru 3 zile avand cazarea platita si transport .Mentionez ca suntem 2 persoane si vrem sa vizitam mai mult. multumim pentru raspuns.
ia lire la tine, daca ai eur vei fi nevoit sa schimbi la o paritate nu prea buna si oricum euro nu se accepta la plata.... poate la cei cu suveniruri doar....
alina85
22nd October 2008, 13:42
hello all
vin si eu cu o rugaminte...poate cineva sa-mi recomande un hotel bun...nu scump...noi suntem 5...o sa stam 2 intr-o camera si 3 in cealalta...ma gandesc ca daca va intreb pe voi aflu si pareri despre hoteluri...care cum sunt...ca noi oricum ne facem rezervare online...sa fie pana in 450 lire/5 nopti/camera
o sa mergem intre 12-17 noi....cam ce e de facut pe acolo? sau ne luam o harta si la picior?
gabyioio
2nd November 2008, 17:20
revin!
din diferite motive a trebuit sa mai aman plecarea la londra
asa ca profit de asta ca sa mai pun cateva intrebari (sunt 'cam' perfectionista si doresc mereu ca totul sa iasa foaaaaaaaarte bine, mai ales ca plec intr-o tara strina si cunostinta la care voi sta nu ma va duce la aeroport... asa ca nu vreau sa am probleme)
1) sunt minora si voi pleca cu tata. asa ca avem nevoie doaaaaaaaaaaaaar de buletine si de acordul mamei la notar? intreb asta pt ca toata lumea imi spune ca sunt singurele acte necesare, dar o prietena care a fost anul trecut spune ca i-a trebuit viza(oricum, a fost cu autocarul)
2) acordul mamei la notar il voi prezenta si la luton, la intorcere... nu? deci trebuie scris si in engleza?
VA ROooOOoooOG din suflet sa-mi raspundeti! desi cel mai mere vis al meu e sa vizitez londra, mor de frica! imi pun tot felul de probleme... daca nu stiu ce, daca nustiu ce...
asa ca va rog mult sa ma ajutati!
Multumeeesc!
marilena_dr
2nd November 2008, 21:03
[quote name='gabyioio' date='Nov 2 2008, 17:20' post='5458782']
revin!
Din cate stiu eu, e suficient sa ai actele pe care le-ai enumerat, deja. La intoarcere, nu cred ca ii intereseaza pe englezi acordul mamei. Acesta e necesar doar la iesirea din tara, ca masura de protectie a minorilor. Poti sa citesti si topicul "Legislatie turistica", mai precis "Minori la granita" sau mai bine ai da un telefon la Politia de Frontiera:0219590 si o sa primesti toate informatiile necesare dintr-o sursa sigura.
Calatorie placuta!
nrares
2nd November 2008, 21:22
Pentru cei care doresc cazare in conditii foarte decente si la cel mai mic pret, chiar in inima Londrei:
http://www.generatorhostels.com/london/
steaua2007
15th December 2008, 09:14
QUOTE (nrares @ Nov 2 2008, 21:22)

Pentru cei care doresc cazare in conditii foarte decente si la cel mai mic pret, chiar in inima Londrei:
http://www.generatorhostels.com/london/
salut
vad ca promovezi acest hostel ,ai fost acolo stii exact despre ce este vb?am intrat pe site si nu prea am inteles o chestie cum este cu toaletele?am dedus ca sunt comune indiferent de forma de cazare(4-5 camera double).este corect?ai ceva imaginii recente facute de acolo?
multumesc anticipat.
o zi placuta
elbriga
15th December 2008, 11:11
QUOTE (steaua2007 @ Dec 15 2008, 09:14)

salut
vad ca promovezi acest hostel ,ai fost acolo stii exact despre ce este vb?am intrat pe site si nu prea am inteles o chestie cum este cu toaletele?am dedus ca sunt comune indiferent de forma de cazare(4-5 camera double).este corect?ai ceva imaginii recente facute de acolo?
multumesc anticipat.
o zi placuta
Eu am facut o rezervare pentru inceputul lui februarie aici http://www.travelstay.com/pages/HollyHouse....htm?affcode=RA a iesit pe doua zile pentru doua persoane cu grup sanitar privat, la 92 GBP. Nu stiu cum e doar din prezentarea de pe net, dar m-a incintat ca este la trei sute de metrii de unde te lasa bus-ul de la Luton si la plecare ,cum e dimineata devreme, chiar conteaza Statia Victoria e tot acolo cu conexiuni de transport local facile , vad pe harta ca e si un centru comercial mare ,precum si o serie de obiective de top 10 sunt la citeva sute de metri de hotel...Daca cineva are informatii concrete despre aceasta locatie ...se multumeste !
ioan_paul
21st December 2008, 13:05
Buna,
Am de gand sa plec la londra in iunie sau septembrie 2009, pentru 5-7 zile. Poate cineva sa-mi dea ceva relatii, curse aeriene companii,aeroport plecare si sosire. Eu sunt din Deva.
Stie cineva daca se poate plati cu cardul pentru bilete e autobuz, metrou, tren sau pentru alte cumparaturi, in Londra, si daca da cu ce fel de card.
Daca cineva a fost in iunie sau cand e mai bine de vizitat. Vremea cum este.
Merci anticipat
maz_max
21st December 2008, 13:27
Daca vrei sa faci economie la avion poti incerca Wizzair care a inceput sa opereze curse spre Londra din Timisoara..cred ca e cel mai aproape de tine..sau Blue Air din Bucuresti..amandoua ajung pe aeroportul din Luton..care e in afara Londrei dar nu e o problema prea mare ajungi usor si ieftin in oras..daca iei din timp biletele ajung undeva la 100-150 euro dus-intors..poate si mai putin..mai poti incerca British Airways sau Tarom..care aterizeaza pe Heathrow..eu am platit in vara cam 300 euro la British..bilet luat cu 3 saptamani inainte..pentru transport o sa cumperi un card Oyster pe care-l folosesti si la metrou si la autobuz..si pe care il incarci cu cati bani vrei tu sau iti faci abonament pe o saptamana..oricum numai cu acel card vei calatori..eu am folosit pt cumparaturi un card Mondo de la Transilvania si a mers..in august cand am fost eu a trebuit ca de fiecare data cand am iesit prin oras sa imi iau geaca de piele sau un hanorac..cam frig pentru mine dar face parte din farmecul Regatului si vremea asta..si a plouat cam in fiecare zi..
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala
click aici.