Marea Britanie
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42

geodezie2

Lucyanar

Suntem numai 2. Fiul nostru nu "serveste" astfel de oboseli. Se duce cu logodnica la turci sau Egipt, mereu 7 zile all inclusiv, burta la soare, mancare si bere non stop, cica se odihneste. Parca l-as fi facut cu sectoristul.

Bref: avionul (BA) = 600 euro (economie 40 euro, ca biletele le-am luat pe net; culmea, la sediul BA e 320 de caciula!!). Hotelul (Omega, intre Paddington si Hyde Park) = 1050 lire, 14 nopti, camera dubla cu mic dejun englez (economie la masa de pranz, ca mancam de 2 ori pe zi smile.gif). Pentru rest ne-am propus 950 lire si cred ca ne vom incadra. In asta intra transportul (inauntru + exterioarele), intrarile la muzee sau unele obiective (in afara celor f multe gratuite), mancarea, cadourile (cate un flecustetz la fiecare din familie, colegi, prieteni, se aduna precis 150 lire... fiindca lista e f mare si toti se bucura cand primesc ceva, asa cum mi se intampla si mie cand altul pleaca si iti aduce... Ai impresia ca ai fost si tu acolo), plus niscai albume pt noi.

Niciodata nu cheltuim aiurea, pe lucruri de lux, pe restaurante, prostii din astea care implica banet nu gluma. Nici vorba de asa ceva. Si nici nu plec undeva fara o documentare "beton". E pacat de banii aruncati. La fatza locului incercam sa castigam astfel fiecare minut. Dar isprava ramane groaznic de obositoare, asta e clar.

Vad ca e groasa si la Terminalul 5 la Heathrow, i-au dat drumul ieri si e ca la noi, aiureala, debandada, etc., sincer n-as fi crezut. Desi, daca ma gandesc bine, e clar ca BA si-a mutat toti functionarii in localul nou, plus probabil ff multi nou angajati, tot echipamentul nou, era de asteptat sa fie cateva zile proaste.

Voi pe unde ati mai fost?
lucyanar
[quote name='geodezie2' date='Mar 29 2008, 06:31' post='4325815']
Lucyanar Suntem numai 2. Fiul nostru nu "serveste" astfel de oboseli. Se duce cu logodnica la turci sau Egipt, mereu 7 zile all inclusiv, burta la soare, mancare si bere non stop, cica se odihneste. Parca l-as fi facut cu sectoristul.

coolspeak.gif laugh.gif hai ca m-ai facut sa rad. Asa-s baietii, al nostru e mai mic (la liceu), nu a dat inca de fete si de asta profitam si noi smile.gif , chiar ma mir ca anul trecut in Danemarca am avut tot asa 10 zile full, cu zeci de km la bord si, cu toate ca e foarte comod, nu a zis nimic rolleyes.gif

"Niciodata nu cheltuim aiurea, pe lucruri de lux, pe restaurante, prostii din astea care implica banet nu gluma. Nici vorba de asa ceva. Si nici nu plec undeva fara o documentare "beton". E pacat de banii aruncati. La fatza locului incercam sa castigam astfel fiecare minut. Dar isprava ramane groaznic de obositoare, asta e clar."

Exact asa gandim si noi, plus ca atunci cand mergem intr-un loc incercam pe cat posibil sa vedem cat mai multe, chiar daca costa, pt ca nu stim cand mai ajungem in acelasi loc. Anul trecut, dupa cum spuneam, am fost in Danemarca: am stat 3 zile in Copenhaga si dupa aceea am zis ca daca tot am ajuns acolo, hai sa facem si o croaziera in Norvegia, asa ca am plecat pt 3 zile la Oslo, cu un vas de croaziera. Cand ne-am intors, cu toate ca eram franti si ne tot leganam (dupa 2 zile de mers pe mare), am zis ca inainte de a pleca la prietenii nostrii la Aarhus, hai sa tragem o fuga si pana la Malmo, in Suedia, pt ca faceam 30 de min cu trenul. Am plecat apoi spre Aarhus, unde aveam programate 4 zile cu prietenii nostri, dar nu ne-am vazut decat seara dry.gif pt ca eram tot pe drumuri. Am fost o zi intreaga la Legoland,destul de departe de Aarhus, o zi care nu a fost de ajuns pentru a vedea imensitatea aceea de parc, a fost ceva de vis..... In privinta banilor, noi am alocat mai putin pt Londra, doar 800 lire (fara cazare), dar cred ca avem mai putine obiective decat voi in plan.Sper sa ne descurcam worthy.gif O zi buna.
Luciana

Aya
Geo am pus pozele acelea ca sa fie orientative.Cadre vanez si eu mai ales ca de ceva vreme mi-am dezvoltat un pitic pe creier cu fotografia. smile.gif
Ceata de cand sunt in Londra nu am vazut...ploaie da aproape zilnic.E ok nu e frig,copacii sunt infloriti si e f frumos.Luna aprilie zic eu ca e ideala.Eu am prins un sfarsit de martie mai mofturos.
Mie maine mi se termina vacanta insa cu siguranta voi reedita experienta.Intre timp am invatat sa ma descurc fara niici o problema cu transportul deci e ok. smile.gif
lucyanar
QUOTE (Aya @ Mar 29 2008, 12:44) *
Geo am pus pozele acelea ca sa fie orientative.Cadre vanez si eu mai ales ca de ceva vreme mi-am dezvoltat un pitic pe creier cu fotografia. smile.gif
Ceata de cand sunt in Londra nu am vazut...ploaie da aproape zilnic.E ok nu e frig,copacii sunt infloriti si e f frumos.Luna aprilie zic eu ca e ideala.Eu am prins un sfarsit de martie mai mofturos.
Mie maine mi se termina vacanta insa cu siguranta voi reedita experienta.Intre timp am invatat sa ma descurc fara niici o problema cu transportul deci e ok. smile.gif

Aya, te asteptam cu impresii dupa ce vii acasa. Si cu poze! Drum bun!
geodezie2
[quote name='lucyanar' date='Mar 29 2008, 10:12' post='4326104']
[quote name='geodezie2' date='Mar 29 2008, 06:31' post='4325815']
Lucyanar Suntem numai 2. Fiul nostru nu "serveste" astfel de oboseli. Se duce cu logodnica la turci sau Egipt, mereu 7 zile all inclusiv, burta la soare, mancare si bere non stop, cica se odihneste. Parca l-as fi facut cu sectoristul.

coolspeak.gif laugh.gif hai ca m-ai facut sa rad. Asa-s baietii, al nostru e mai mic (la liceu), nu a dat inca de fete si de asta profitam si noi smile.gif , chiar ma mir ca anul trecut in Danemarca am avut tot asa 10 zile full, cu zeci de km la bord si, cu toate ca e foarte comod, nu a zis nimic rolleyes.gif

Pai da, inca e mic al vostru si o fi mai ascultator, dar al nostru are o personalitate de granit, n-am ce-i face de mult. Implineste 28 in 23 aprilie. A fost in multe locuri in Europa cu serviciul sau privat, dar nu-i place deloc sa umble si sa viziteze, nu stiu cu cine o semana... Eu ma omor si dupa documentarele de pe diverse posturi tv, o placere sa "te plimbi" virtual prin tot felul de locuri minunate de pe planeta asta. El a venit furios de la Moscova acum vreo 2 ani, ca, dupa ce si-a terminat treburile, s-a intalnit cu un prieten facut pe net. Acela, evident, l-a plimbat prin oras, deh, sa se mandreasca omul cu tot felul de locuri, care mai de care. Fiu-meu era disperat, vroia pe o terasa la bere, nu la plimbare !!!! A zis ca nu mai repeta figura, nu se mai intalneste cu nimeni, ca nu vrea sa-si rupa picioarele. La Paris cel mai mult i-a placut restaurantul vietnamez din Montmartre. No comment, ce mai.

Are mare talent la facut fotografii, si-a luat un aparat ff sofisticat si 4 obiective ultra, are ochi, ce mai.

Am vazut la tv ce balamuc a fost la Terminalul 5 de la Heathrow. Sper sa se linisteasca pana pe 7. Vad ca au anuntat pe site ca iau datele biometrice de la toata lumea. Sper sa nu dureze groaznic de mult...

Cu bine tutror si asteptam poze si noutati.

[quote name='Aya' date='Mar 29 2008, 12:44' post='4326565']

Francezii spun ca asa martie ploios n-au avut de cand se stiu, peste 24 zile cu ploaie in toata tara, in loc de 4-5. Si cum Londra e la 2 pasi, a plouat si acolo. Dar ma bucur ca zici ca nu te-a deranjat prea tare umiditatea. Noi tot speram sa vina si caldura aia mult asteptata...

Sper ca ai calatorit bine, asteptam alte noutati si poze. Chiar sunt grozave ale tale, ai aparat f bun, ca cele de interior nu ies intotdeauna asa de nete.

Cu bine.
Aya
Gata.Concediu terminat. smile.gif
Londra m-a vrajit in cel mai pozitiv mod posibil.
Cu terminalul 5 din fericire nu am avut nici o legatura.

As vrea sa atrag atentia asupra unui aspect.Mancarea mi s-a parut scumpa.Am mancat in general in restaurante chinezesti (eu iubesc mancarea chinezeasca)si o data intr-unul indian si a costat intre 6-10 lire de persoana meniul plus suc sau ceai.
V-as sfatui sa mergeti la un musical casa gustati atmosfera de seara londoneza.Noi am fost la "Mizerabilii" si mi-a placut f mult.

Geo multumesc mult pentru aprecieri.Sunt la inceput de drum cu foto. smile.gif

Concediu placut tuturor.
geodezie2
QUOTE (Aya @ Mar 31 2008, 14:06) *
Gata.Concediu terminat. smile.gif
Londra m-a vrajit in cel mai pozitiv mod posibil.
Cu terminalul 5 din fericire nu am avut nici o legatura.

As vrea sa atrag atentia asupra unui aspect.Mancarea mi s-a parut scumpa.Am mancat in general in restaurante chinezesti (eu iubesc mancarea chinezeasca)si o data intr-unul indian si a costat intre 6-10 lire de persoana meniul plus suc sau ceai.
V-as sfatui sa mergeti la un musical casa gustati atmosfera de seara londoneza.Noi am fost la "Mizerabilii" si mi-a placut f mult.

Geo multumesc mult pentru aprecieri.Sunt la inceput de drum cu foto. smile.gif

Concediu placut tuturor.

Bine ai venit! Asteptam poze, multe, multe!!!

Cu mancarea noi nu intram in restaurante ca e prea scump. Avem mic dejun englez la hotel, ceea ce e excelent, iar in rest ne aprovizionam din supermarketuri. Sper sa fie vreunul in apropiere de Paddinghton. In timpul zilei o chifla si un mar de caciula e suficient, plus ceva lichid, ca daca mancam ne apuca lenea... Pt seara ceai/lapte/paine/ branzeturi/salam/rosii/fructe, ma rog, in genul asta, ce s-o gasi. La Roma mai luam pizza din apropiere, ca daca o manancam la local era mai scump si ca ce chestie... O data am facut prostia sa intram la Roma intr-o bomba cu mancare si ne-au luat 50 de euro pe niste macaroane sleite si o prajiturica pe care o luam la o treime de pret din supermarket. A doua oara nu mai facem prostia! In Grecia gaseam o multime de placinte, sandvisuri, etc., f bune si nu scumpe.

Dar desigur, vazand si facand. N-o sa stam flamanzi, asta e clar.

Mizerabilii a facut mare succes din cate am auzit, de mai bine de 20 de ani. La ce teatru ati fost? Cumva in West End la Palace Theatre? Cat e biletul? Trebuie rezervat din timp? Pe mine m-ar fi tentat un spectacol la Covent Garden, e un Carmen cu o cantareata care mie imi place enorm, o cheama Nancy Herrera, o am cu Domingo in integrala cu zarzuella Luisa Fernanda. E solista la San francisco Opera, dar e de origine spaniola. Cred insa ca nu ne putem permite, sunt cam scumpe biletele.

Cu bine.

Aya
Geo iti scriu mesaj privat deseara despre teatru si Royal Opera sa nu transformam topicul intr-o palavrageala intre fete. smile.gif
marilena_dr
QUOTE (Aya @ Mar 31 2008, 17:43) *
Geo iti scriu mesaj privat deseara despre teatru si Royal Opera sa nu transformam topicul intr-o palavrageala intre fete. smile.gif

Multumiri pentru tot ce-ai scris. smile.gif . Palavrageala intre fete sau nu, crede-ma ca mai intereseaza si pe altii cum a fost pe la teatru si opera. biggrin.gif As vrea sa zici ceva si pe forum sau un mesaj, acolo si pentru mine... privat sau nu rolleyes.gif . Sper sa ajungem si noi la vara si ma intereseaza tot. Si ce ti-a placut si ce nu.
lucyanar

QUOTE (marilena_dr @ Mar 31 2008, 19:42) *
Multumiri pentru tot ce-ai scris. smile.gif . Palavrageala intre fete sau nu, crede-ma ca mai intereseaza si pe altii cum a fost pe la teatru si opera. biggrin.gif As vrea sa zici ceva si pe forum sau un mesaj, acolo si pentru mine... privat sau nu rolleyes.gif . Sper sa ajungem si noi la vara si ma intereseaza tot. Si ce ti-a placut si ce nu.

Si pe mine ma intereseaza!!!!! console.gif
Aya
Ca sa nu ma impuste baietii prezenti pe forum va trimit mesaj privat.
Gata smile.gif rezolvat.
geodezie2
QUOTE (Aya @ Mar 31 2008, 17:43) *

Multumesc f mult, am citit tot, am raspuns, sper ca ai primit! Suntem pe ultima suta de metri si au inceput emotiile. Cu bine.
marilena_dr
QUOTE (geodezie2 @ Apr 3 2008, 10:20) *
Multumesc f mult, am citit tot, am raspuns, sper ca ai primit! Suntem pe ultima suta de metri si au inceput emotiile. Cu bine.

Drum bun, Geo! Va asteptam cu nerabdare, sa aduceti noutati! thumbup.gif
geodezie2
QUOTE (marilena_dr @ Apr 3 2008, 12:32) *
Drum bun, Geo! Va asteptam cu nerabdare, sa aduceti noutati! thumbup.gif

Multumim din suflet, chiar am nite emotii de groaza, asa mi se intampla inaintea plecarilor, devin total ineficienta in ultima clipa, ma invart ca un coeficient intr-o ecuatie, noroc cu listele multe si complete, pe care imediat bifam ce am reusit... si mai adaugam 2-3 chestii... si nu se mai termina... Duminica dimineata trebuie sa obtin locurile la avion direct pe net, mi-au dat mail cei de la BA, sper sa ma descurc! Mi-au scris ca la intoarcere, la Heathrow Terminal 5 trebuie sa am totul rezolvat cu 35 de minute inainte de decolare, altfel nu se mai accepta.

In prima sapt se pare ca vremea va fi destul de aproximativa, luni chiar va ninge sad.gif(( Numai azi e soare si 17 grade, ca sa crap eu de invidie !!!

Cu bine.

lucyanar
QUOTE (geodezie2 @ Apr 4 2008, 13:19) *
Multumim din suflet, chiar am nite emotii de groaza, asa mi se intampla inaintea plecarilor, devin total ineficienta in ultima clipa, ma invart ca un coeficient intr-o ecuatie, noroc cu listele multe si complete, pe care imediat bifam ce am reusit... si mai adaugam 2-3 chestii... si nu se mai termina... Duminica dimineata trebuie sa obtin locurile la avion direct pe net, mi-au dat mail cei de la BA, sper sa ma descurc! Mi-au scris ca la intoarcere, la Heathrow Terminal 5 trebuie sa am totul rezolvat cu 35 de minute inainte de decolare, altfel nu se mai accepta.

In prima sapt se pare ca vremea va fi destul de aproximativa, luni chiar va ninge sad.gif(( Numai azi e soare si 17 grade, ca sa crap eu de invidie !!!

Cu bine.

Drum bun, Geo si timp frumos ca sa vedeti tot ce v-ati propus!
Luciana
lucyanar
QUOTE (fly_dream @ Mar 12 2008, 12:32) *
Luton se afla la aproximativ 50 km de Londra. Transportul aeroport - oras se poate rezolva si mult mai ieftin (cu autobuz sau tren).

Fly, vad ca tu cam stii cum e cu transportul prin Londra. Spune-mi si mie, te rog, daca stii, care ar fi cea mai buna varianta de transport de la aeroportul Gatwick spre Kenton (de fapt ma intereseaza strada Rufford-Harrow). Am gasit o ruta cu trenul, cu o schimbare, dar nu stiu care e pretul (precizez ca suntem 4 persoane) si care ar fi varianta mai avantajoasa: cu trenul sau cu taxiul. Multumesc anticipat.

QUOTE (lucyanar @ Apr 7 2008, 09:59) *
Fly, vad ca tu cam stii cum e cu transportul prin Londra. Spune-mi si mie, te rog, daca stii, care ar fi cea mai buna varianta de transport de la aeroportul Gatwick spre Kenton (de fapt ma intereseaza strada Rufford-Harrow). Am gasit o ruta cu trenul, cu o schimbare, dar nu stiu care e pretul (precizez ca suntem 4 persoane) si care ar fi varianta mai avantajoasa: cu trenul sau cu taxiul.

Aceeasi rugaminte o am si pentru lecar, sigur imi poate lua "ceata" de pe creier de la dilema asta!! rolleyes.gif
Multumesc anticipat.
geodezie2
Multumesc Aya pentru mesajul personal si pentru urari.

Iata-ne intorsi. Voiajul a fost foarte bun, atata ca vremea a fost foarte rece, prea rece pentru gustul nostru, mai ales ca plecam din hotel la 9 si reintram intre 19...21 dupa caz si posibilitati. Au fost zile in care aproape ne-am congelat, desi aveam pe noi tot ce puteam pune, 2 pulovere si fasul captusit. Te patrundeau pana la piele, nu stiu cum, cele 3 grade de dimineata, care la pranz nu deveneau mai mult de 8, plus un vant destul de rece aproape mereu. Chiar si cand era soare, nu reusea sa incalzeasca decat prea putin. Chestia asta ne-a facut sa adaptam programul si sa intram in muzee cand simteam ca nu mai putem. Intr-o zi ne-a prins o ploaie jumatate apa jumatate mazariche de gheata, o ... placere. Nu-mi mai simteam mainile.

Spre sfarsitul perioadei frigul s-a mai domolit. Acum se aude ca va fi din ce in ce mai bine. Chiar daca anuntau 12 grade la ora 14, cu vantul si cu tot restul, eu nu cred ca s-a ajuns la aceasta temperatura.

Pentru cei care pleaca in zilele urmatoare, iata recomandarile si precizarile personale:

1. Abonamentul optim de transport pe toate liniile este TravelCard, pe 7 zile, care pt zonele 1+2 este 24,20 lire. Nu e nominal, e un card Oyster pe care iti incarca ce vrei, fie abonamentul de tip chiar Oyster (dar nu are rost), fie Travelcard pe ce zone vrei, pe 1, 3 sau 7 zile. Desigur preturile difera. Dar o calatorie izolata cu bilet e 4 lire. Nu e nimeni nebun sa dea atata.

2. Preturile la orice sunt f scumpe daca le raportezi la leii nostri. Exemplu: 0,20...0,50 lire o intrare la wc. Orice flecustetz de cadou - 2 lire. Deci nu mai transformi in lei, ca sa nu innebunesti si sa-ti strici vacanta. Micul dejun englez de la hotelul Omega a fost ff consistent. In rest am luat sandvisuri din oras, sunt f multe chioscuri sau buticuri cu mancare, cu sandvisuri triunghiulare, 2 sau 3 la un pachet, cu preturi intre 1...3 lire. Sunt supermarketuri numite Tesco, unde mai iei ceva dulciuri, sandvisuri, sucuri, fructe, etc. Mai sunt si supe calde, un fel de creme de legume, pe care ei le beau in metrou sau pe strada, puse in niste pahare mari, speciale. Pentru seara ne-am luat de la Tesco chifle, cascaval, sunca, dulciuri si ne-am facut ceai (am avut la noi fierbatorul, cani, zahar, pliculete de ceai). A fost o chestie ideala pentru frigul intrat bine in oase...

3. In a doua saptamana am iesit la Hampton Court si la Oxford. La gara in primul caz ne-au dat bilete de tipul 2 in 1, care dau posibilitatea, pe baza unui prospect si a biletelor doveditoare sa intri la f multe atractii cu pretul unui singur bilet. Din pacate pentru noi asta a venit cam tarziu, ca intrasem la majoritatea cumparand 2 bilete (Mme Tussaud, Aquarium (care chiar nu merita), Westminster Abbey, Tower of London, Tower Bridge). Am folosit sistemul la Hampton Court (economie 13,30 lire !!!), Clink Prison (idem 5 lire), Shakespeare Globe Theater (idem 5 lire). Prospectul are 3 posibilitati de utilizare, dar se mai gasesc prin statiile de metrou. Am luat pentru niste prieteni care pleaca pe 24 si vor folosi biletele noastre de tren...

4. La hotel ne-au dat un plan turistic gratuit, rosu, pe care apare scris mare de tot "20% reducere". Acel plan are pe el un cod si il poti folosi la anumite obiective cu reducerea respectiva. L-am folosit si pe acesta la vreo 2-3 obiective.

5. Plimbarea cu London Eye e foarte frumoasa si merita banii. Si la Mme Tussaud mi-a placut, iar in comparatie cu Musée Grévin din Paris nu e deloc mai prejos. Desigur cine are timp are cu ce se delecta la Galeria Nationala, la Portrete, la Victoria si Albert, la Muzeul de istorie naturala (unde localul e splendid). La British mergi numai la obiect si daca vrei neaparat sa vezi o anumita chestie (frizele de la Acropolis, Mesopotamia, Egiptul). Daca ai fost la Louvre, nu mai are rost. A nu se pierde Westminster Abbey (430 trepte la top, dar merita), St Paul Cathedral, Buchingham Palace (schimbarea garzii e la 11.30, dar nu zilnic, nici nu anunta, dar e foarte placuta ceremonia, as zice chiar impresionanta - atentie ca vin pe la 11.15 de la Garda calare pe Mall, cu muzica), Parlamentul, Turnul Londrei, Tower Bridge, in fine, obiectivele ff celebre si cautate. Noi am umblat mult si prin alte zone si cartiere. Mereu vezi cate ceva interesant. Din pacate la teatru nu am fost, desi ar fi trebuit.

6. Daca esti obosit, poti sa te plimbi cu autobuzul, la etaj, de exemplu cu linia 15, 23, 36, etc., de la un capat la celalalt.

7. Strazile foarte frumoase ar fi: Pall Mall, Piccalilly, Strand, Regent Street, Oxford Street. Cartiere selecte - Kensington, Myfair, Holborn.

8. Din punctul meu de vedere insa Londra se situeaza cu nota 9 dupa Paris si Roma, care au clar 10, chiar daca Roma e cam murdara pe jos... si la egalitate cu Budapesta si Atena.

9. Am fost ff multumita de British Airways si de terminalul 5 de la Heathrow care e fulminant, desi cam criticat.

Astept intrebari de la cei care pleaca in viitorul apropiat. O sa pun pozele pe Picasa, va anuntz cand platesc taxa acolo.

Cu bine tuturor.

lucyanar
[quote name='lucyanar' date='Apr 7 2008, 10:11' post='4376751']
Bine ati venit Geeeeeeeo!!!!! Pana la urma tot acasa e mai bine, nu? :console console.gif Nici nu stii cat te-am asteptat sa ne spui cum a fost, dar deja mi s-a zbarlit ...stii tu..... huh.gif dupa ce am citit. Deci, am intrat si eu pe Intellicast si am vazut prognoza pe 10 zile. Vreo 4 zile vremea face 13-14 (grade celsius!), in rest 16-17. Crede-ma ca nu ne-am facut inca bagajele. cu toate ca plecam joi. Nu stiu deloc ce haine sa iau. Apoi cu transportul, dupa ce m-am informat atata, nu stiu inca ce abonament sa luam. Pt voi a fost ok pt ca ati stat in centru, noi stam in zona 4. Ma gandesc totusi sa combin cu pass pe 6 zile (daca as stii ca nu mai stam la cozi ca sa mai pierdem timp). Cred ca ne mai orientam si la fata locului. Intrarile erau scumpe, cozi erau? Problema e ca sunt si sarbatorile si s-ar putea sa fie multi turisti (mai ales de-ai nostrii huh.gif ), deci aglomerat.
Ceva shopping ieftin, ai vazut pe undeva? Cu banii v-ati descurcat? Nici nu stiu ce sa mai intreb, daca-ti mai amintesti ceva util, please worthy.gif
Luciana
Goauld
Salutare

Am citi cam tot ce ati scris aici si acum nu mai am rabdare sa ajung si eu in Londra sa vad toate cele. Plecarea mea e pe 20 iunie, dar din pacate nu pot sta decat un weekend prelungit. Pe 24 va trebui sa ma sui in avion spre casa. Deci voi avea 4 zile acolo.
Acum, intrebarea mea este (in special pt Aya): care e politica britanicilor vis-avis de fotografiatul pe strada/in muzee/etc. Se percepe o extra taxa? Daca da, cam cat?

Multumesc
marilena_dr
[quote name='geodezie2' date='Apr 22 2008, 14:39' post='4461212']
Multumesc Aya pentru mesajul personal si pentru urari.

Iata-ne intorsi. Voiajul a fost foarte bun, atata ca vremea a fost foarte rece, prea rece pentru gustul nostru, mai ales ca plecam din hotel la 9 si reintram intre 19...21 dupa caz si posibilitati.

Bine ai venit! Imi pare rau ca ati avut vreme rea... Asteptam si noi amanunte, preturi, transport in comun, transport de la aeroport spre oras... Noi mai avem ceva timp la dispozitie, dar incercam sa ne programam din vreme bugetul, asa ca orice informatie ne poate fi de folos biggrin.gif
Aya
Geo pupici si bine ai revenit si asteptam poze.

Lucyanar iti raspund eu vis-a-vis de shoping caci mai mare obsedata decat mine nu cred ca ai sa intalnesti.smile.gif dat fiind faptul ca am tras o fuga si pana la Viena luna asta ,incluzand Parndorful as spune ca Londra e scumpa.Fan Zara fiind am gasit lucruri mult mai frumoase la Londra insa.
Si pentru shoping in Londra doar Oxford Street.Nu-ti pierde vremea in alte locuri.Portobelo Market e extremd de piitoreasca insa scumpa si se adreseaza doar iubitorilor de vintage.

Goauld singurele experiente neplacute le-am avut in Portobello Market unde au reactionat surprinzator de aiurea la intentia mea de a fotografia.Dar la un moment dat i-am ignorat si am inceput sa fac poze incercand sa nu ies in evidenta.
In muzee sunt anumite locuri unde nu ai voie sa fotografiezi,f putine de altfel si nu se percep taxe.La Tate Modern iar nu ai voie sa faci poze.
Acum depinde ce te intereseaza sa fotografiezi.Pe strada nu ai restrictii.Iar malul Tamisei pe mine m-a fermecat din punctul asta de vedere.
geodezie2
QUOTE (Aya @ Apr 24 2008, 09:18) *
Geo pupici si bine ai revenit si asteptam poze.

Lucyanar iti raspund eu vis-a-vis de shoping caci mai mare obsedata decat mine nu cred ca ai sa intalnesti.smile.gif dat fiind faptul ca am tras o fuga si pana la Viena luna asta ,incluzand Parndorful as spune ca Londra e scumpa.Fan Zara fiind am gasit lucruri mult mai frumoase la Londra insa.
Si pentru shoping in Londra doar Oxford Street.Nu-ti pierde vremea in alte locuri.Portobelo Market e extremd de piitoreasca insa scumpa si se adreseaza doar iubitorilor de vintage.

Goauld singurele experiente neplacute le-am avut in Portobello Market unde au reactionat surprinzator de aiurea la intentia mea de a fotografia.Dar la un moment dat i-am ignorat si am inceput sa fac poze incercand sa nu ies in evidenta.
In muzee sunt anumite locuri unde nu ai voie sa fotografiezi,f putine de altfel si nu se percep taxe.La Tate Modern iar nu ai voie sa faci poze.
Acum depinde ce te intereseaza sa fotografiezi.Pe strada nu ai restrictii.Iar malul Tamisei pe mine m-a fermecat din punctul asta de vedere.

Revin si eu cu precizari. Azi pe seara termin cu postarea pozelor la Picasa. Merge destul de greu, dar sunt si multe. Oricum numarul zilei si data apar in titlul fisierelor. Va trimit linkul personal la fiecare. In zilele urmatoare o sa pun si explicatii la poze, ca sa puteti identifica zona de vizita.

Goauld - n-am avut probleme la poze. In strada nici vorba. In unele muzee sau biserici nu e permis fotografiatul, dar tot am furat cate un cadru, mai mult ca amintire. Evident, pe furis si fara flash. Am avantajul unui aparat f mic, Canon IXUS 850, ca astea de format mare bat la ochi si paznicii sunt vigilenti, dar nu se supara, iti atrag politicos atentia si gata.

Lucyanar - cu shoppingul nu le am, am lasat-o pe Aya sa-ti spuna. Sunt magazine ff luxoase, f scumpe, ne-am aruncat si noi ochii, un tricou de buna calitate ajunge la 30-50 lire. In shopurile muzeelor sunt lucruri de calitate, dar tot destul de scumpe daca compari cu ronul nostru... La Harrod's totul e scump, dar toate sunt de firma mare, Armani, valentino, chanel, etc., etc., orice flecustetz e peste 50 de lire, iar obiectele de lux sunt la sute de lire. Ceasuri cu briliante, accesorii si bijuterii, haine de colectie, etc. Dar repet, ori costa 100 de lire ori 10.000, pentru mine e acelasi lucru.

Dar in rest iata cateva preturi utile:

1. de la aeroportul Heathrow (sunt 4 aeroporturi deci nu stiu la care vei merge), noi am preferat trenul expres, care a costat 58 lire dus-intors pt 2 persoane, tren care face 20 minute, pleaca la fiecare 15 minute si ne-a lasat la gara Paddinghton, la 300 m de hotel. Altfel se poate si cu metroul, dar trebuia sa schimb de 2 ori in centru si, sincer, cu bagajul dupa tine nu e o placere sa urci si sa cobori la scari, sa cauti de nebun unde e peronul, etc...

2. daca stati in zona 4, eu zic sa luati travelcard de zona 1-4. Nu m-as complica cu London Pass, am mai spus-o, nu a fost inghesuiala nicaieri, nu am stat la coada decat la London Eye vreo 15 minute, merge oricum ff repede, la fiecare minut intra in cabina 30 de persoane. Iar la bilete sunt vreo 10 case, iti ia banii urgent... Si nu strica sa stai putin sub roata, sa faci poze, sa privesti din unghiuri diferite, etc. Poate sunt cozi mai mari in plin sezon, in iulie-august, nu stiu. Se poate lua bilet comun - roata + Mme Tussaud, 35 lire de persoana.

3. Atentie, daca faceti o calatorie cu trenul (care e tot un fel de metrou), din una din gari, in zone mai mari (noi am fost in 6 la Hampton Court Palace), cereti bilet 2 in 1 si prospectul corespunzator. Cu biletele de tren si prospectul veti putea intra cu doar 1 bilet la majoritatea marilor atractii. V-am zis, noi ne-am parlit, ca deja le vazusem!!!

4. Sa dau si preturile la alte intrari (pe persoana) - Westminster Abbey -10, Aquarium -10,6 (nu merita!!), Buckingham Palace Queen's Gallery 8.5 (pt grajduri mai costa cam tot pe atata si n-am mai luat...), St Paul's Cathedral - 8 (ce parere o fi avand bunul dumnezeu de chestia asta), Tower Bridge - 6, Tower of London - 17.5, Hampton Court Palace - 6, Westminster Cathedral (turnul cu ascensor) - 5, Cimitir nou Highate - 3 (nu merita deloc, decat ca sa vezi ca astora nici nu le pasa de mortii familiei, atatea balarii si monumente la 45 de grade nu am vazut in viatza mea; iar la cimitirul asa zis vechi, mai costa tot cam asa si te avertiza sa ai pantofi speciali si sa ai grija nu aluneci, asa ca am plecat urgent), Shakespeare globe theater - 5, Clink Prizon - 5 (se vede in 10 minute pe indelete, pozele mele contin totul). Am mai platit la biserici si colegii in Oxford. Noroc ca la marile muzee intrarea e libera (British, Victoria + albert, Istorie Naturala, 2 Tate, 2 Galeria Nationala, Stiintza, etc. Macar sa le faceti pe astea. Cine stie bine Parisul nu merita sa intre nicaieri.

Cu hainele e bine sa fie si ceva tricouri dar nu strica pulover si un fas, batic, in fine, mai bine sa le duci degeaba decat sa-ti fie rece. Acum observ ca voi plecati azi, deci e posibil sa nu mai cititi ce va scriu. Imi pare ff rau.

Cu bine tutror.

Alexandru AST
Salutare! Am ocazia sa plec in Londra (Victoria) 3 zile (impreuna cu prietena), mi-am facut un asa-zis program pentru cele trei zile, as vrea sa il vedeti si voi si sa va dati cu parerea, daca va fi ok sau va fi pe fuga:

Ziua1, (incepand cu ora 13:30) Tur de centru: Buckingham Palace, Green Park, Picadilly Circus, vizita la National Gallery, Trafalgar Square, House of Parliament, Big Ben, Westminster Abbey, Westminster Cathedral

Ziua2: Croaziera pe Tamisa pana la Greenwich, Vizita Greenwich si Observator, plimbare prin zona, Croaziera pe Tamisa pana la Tower Bridge, Plimbare pe jos pe malul Tamisei pana la Millenium Bridge, St Paul's Cathedral, London Eye

Ziua3: Vizita la muzee: Science, Victoria & Albert, Natural History, plimbare pe Oxford Street

Va rog sa imi spuneti daca exista si alte atractii care ar trebui vizitate (in afara de Madame Tussaud's - hate that! si British Museum - nu prea ne pasioneaza)

Multumesc!

o_dor
QUOTE (Alexandru AST @ Apr 24 2008, 15:51) *
Salutare! Am ocazia sa plec in Londra (Victoria) 3 zile (impreuna cu prietena), mi-am facut un asa-zis program pentru cele trei zile, as vrea sa il vedeti si voi si sa va dati cu parerea, daca va fi ok sau va fi pe fuga:

Ziua1, (incepand cu ora 13:30) Tur de centru: Buckingham Palace, Green Park, Picadilly Circus, vizita la National Gallery, Trafalgar Square, House of Parliament, Big Ben, Westminster Abbey, Westminster Cathedral

Ziua2: Croaziera pe Tamisa pana la Greenwich, Vizita Greenwich si Observator, plimbare prin zona, Croaziera pe Tamisa pana la Tower Bridge, Plimbare pe jos pe malul Tamisei pana la Millenium Bridge, St Paul's Cathedral, London Eye

Ziua3: Vizita la muzee: Science, Victoria & Albert, Natural History, plimbare pe Oxford Street

Va rog sa imi spuneti daca exista si alte atractii care ar trebui vizitate (in afara de Madame Tussaud's - hate that! si British Museum - nu prea ne pasioneaza)

Multumesc!

1 - Oricum este "ok" pentru ca veti vedea Londra.

2 - Sint convins ca stii bancul cu "Tu ai inceput", asa ca nu poate apare vreo umbra de suparare mai ales in Saptamina aceasta:

Mie mi se pare pe fuga, ceva de tipul "am fost".
Te rog sa ma crezi ca pentru pentru National Gallery am folosit 2 zile (sint inchise pe rind unele sali). Dupa colt este si National Portrait Gallery!
Nu uita ca daca spui Green Park, cred ca nu vei "sari" peste St.James's Park cu veveritele lui.
La Buckingham Palace daca nu te atrage ceremonia schimbarii garzii in sine, este interesanta multimea, asteptarea, reactiile ei si alte personalului de ordine.

Si ziua 3 mi se pare aglomerata. Si noi am ocolit muzeul Tussaud poate pentru ca am incercat ca si tine sa le ierarhizam dupa criterii mai mult sau mai putin clare.

Imi permit un singur sfat: nu va grabiti, chiar daca vi se va parea ca nu veti ajunge in toate locurile pe care vi le-ati propus intr-o zi!

Alexandru AST
QUOTE (o_dor @ Apr 24 2008, 16:41) *
1 - Oricum este "ok" pentru ca veti vedea Londra.

2 - mie mi se pare pe fuga, ceva de tipul "am fost"...
Te rog sa ma crezi ca pentru pentru National Gallery am folosit 2 zile (sint inchise pe rind unele sali). Dupa colt este si National Portrait Gallery!
Nu uita ca daca spui Green Park, cred ca nu vei "sari" peste St.James's Park cu veveritele lui.
La Buckingham Palace daca nu te atrage ceremonia schimbarii garzii in sine, este interesanta multimea, asteptarea, reactiile ei si alte personalului de ordine.

Si ziua 3 mi se pare aglomerata. Si noi am ocolit muzeul Tussaud poate pentru ca am incercat ca si tine sa le ierarhizam dupa criterii mai mult sau mai putin clare.

Imi permit un singur sfat: nu va grabiti, chiar daca vi se va parea ca nu veti ajunge in toate locurile pe care vi le-ati propus intr-o zi!

Pentru ziua 1 nu prea ne intereseaza schimbarea garzii si nici National Gallery foarte mult, mai mult pentru prietena mea care ar vrea sa vada o galerie de arta calumea... pe mine unul astea cu picturile nu ma ating foarte mult, deci o sa fie mai mult o zi de plimbare, de la Buckingham prin St James's Park pana la Picadilly Circus, etc... La national Gallery preconizez ca nu vom sta mai mult de o ora.

Ziua 2 m-am gandit sa vedem cum este croaziera pe Tamisa, sa vedem Observatorul, sa facem o plimbare pe jos de la Tower Bridge la Millenium, apoi sa ne dam in London Eye, mai pe seara. Te rog sa imi spui daca nu ma incadrez aici pentru ca nu stiu exact ce ar trebui sa vedem/vizitam, am facut traseul strict dupa distanta si accesibilitate.

Ziua 3 vom pierde mai mult pe la Science Museum si pe Oxford, la fel da-mi te rog detalii ca nu vreau sa fim pe fuga si sa stam cu gandul ca trebuie sa plecam la urmatorul obiectiv, in afara de ziua 1 cand va fi mai mult un walk-around.

Nici unul dintre noi nu am mai fost in Londra si itinerariile sunt facute subiectiv dupa google maps.

Multumesc!
Reclama
In curand... autoevolution.ro

Teste, stiri, ghiduri, jurnale, forum si multe altele!
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.