zeuscomp
21st November 2006, 17:13
Are cineva vreo idee pt. asa ceva, o schema sau daca se gaseste pe piata in romania...?
DETALII
robbie_ro
21st November 2006, 19:04
http://www.oz.net/~coilgun/levitation/home.htm
sau incearca pe Google... "magnetic levitation".
Bafta.
zeuscomp
21st November 2006, 22:01
am o schema dar nu gasesc piesele necesare...daca cineva poate sa realizeze montajul platesc piese+manopera thk!
schema atasata mai jos...
zeuscomp
22nd November 2006, 23:44
chiar e nasol daca nu se gasesc piesele din schema in romania... si mai vrem sa intram in U.E lol {{{}}}
Golem
23rd November 2006, 05:48
Exista intr- carte de electrotehnica din anii`60 descrierea unui electromagnet compus din trei bare de fier moale incrucisate la centru,care constituiau miezul, pe care miez se gaseau sase bobine legate intre ele intr-un anume fel(nu-mi amintesc cum), si care ansamblu alimentat la 220V/50Hz permiteau unui obiect metalic de mici dimensiuni(cutie de crema de ghete, degetar croitorie) sa pluteasca deasupra, si era vorba de vreo 10 cm inaltime, nu ca la jucarelele alea...1 cm-2..
zeuscomp
23rd November 2006, 11:36
am inteles piesele pt. montaj nu se gasesc in romania cartea din anii 60' sa pierdut sau nu se stie titlul...toate bune si frumoase...
danip00
23rd November 2006, 17:43
are coca cola niste reclame de bar de genul asta. un disc magnetic il prinzi pe capac, pui sticla cam la 7 mm de suport si leviteaza. vb cu distribuitori de coco cola si poate iti dau ei unul ca se dau gratis la filme si fiind in romania poti obtine unul. daca nu, comanda-ti chestia aia de la www.thinkgeek.com.