INSTALATIE HOME AUDIO

penca

Mi-am facut o casa noua si am tras, in fiecare incapere, inclusiv in bai, bucatarie si balcon, instalatie pentru sunet.

Ma intereseaza o firma care sa poata sa-mi lege toata aceasta mataraie la un amplificator. Nu este chiar atit de simplu pentru ca instalatia nu a fost proiectata pe hirtie. Trebuie sa imi calculeze foarte exact puterea rezultata in urma amplasarii tuturor boxelor si eventual sa stie sa-mi recomande si tipul de amplificator pe care trebuie sa-l cumpar.

Stie cineva un astfel de furnizor ?
danutgalati81
si vrei sa se auda toate odata sau doar care vrei tu indiferent in orice combinatie posibila?
daca vrei sa se auda toate odata e foarte simplu
daca vrei doar cel din baie si cel din balcon si dupa aia mai vrei si in bucatarie si dupa aia le opresti pe toate si asculti doar in sufragerie nu va iesi ceva calumea decat daca vrei sa ai o camera "principala" unde sa se auda tare si in celelate sea se auda incet.
pt o statie stereo pe 4 ohmi poti pune in camera principala boxe de 8 ohmi iar in celelalte camere pui cate 2 boxe mai mici(daca vrei,pt ca oricum se va auzi incet) de 8 ohmi in serie pe fiecare canal stanga/ dreapta. in felul acesta vei avea 4 ohmi si vei putea sonoriza 3 sau chiar si 4 camere(cablurile lungi au si ele o rezistenta care se adauga la cea a boxelor si cred ca vei avea 4 ohmi in total si pt 4 camere).
apoi faci o cututa cu o intrare si 4 iesiri in care pui 4 intrerupatoare cu 2 canale si cam asta este. sau poti sa pui intrerupatoarele cate unu in fiecare camera.
a, sa nu uit cablurile care vin din fiecare camera le pui in paralel.
*
puterea boxelor din camera principala >>50%din puterea statiei iar cele care sunt cate 2 pe canal pot avea intre 25%-50% din puterea boxelor mari si trebuie sa fie identice
*
iti trebuie niste intrerupatoare fooarte bune care fac un contact perfect tinand cont ca lucrezi cu impedante mici si puteri (poate) mari. mai trebuie sa fie capabile sa suporte un numar mare de comutari

*
decat un "supplier" care te va usura de niste bani
mai bine apelezi la un prieten care are experienta cat de cat in lipit cabluri si care stie sa fazeze niste boxe (mai ales cele legate in serie ca sa nu se anuleze presiunile acustice)

oricum este ceva mai simplu decat pare

tehnics
In ce oras esti....ca sa stie lumea care te-ar putea ajuta.
Apropo....daca instalatia nu este proiectata pe hartie...eu iti zic ca se putea si mai simplu. wink.gif Nu ai nevoie de o firma ca sa iti faca legaturile...aia te jupoaie pentru 2 fire legate.
alien1835
QUOTE(tehnics @ Nov 20 2006, 08:37) *
In ce oras esti....ca sa stie lumea care te-ar putea ajuta.
Apropo....daca instalatia nu este proiectata pe hartie...eu iti zic ca se putea si mai simplu. wink.gif Nu ai nevoie de o firma ca sa iti faca legaturile...aia te jupoaie pentru 2 fire legate.

Ai dreptate ma...
penca
QUOTE(alien1835 @ Nov 20 2006, 09:17) *
Ai dreptate ma...

Sunt din Bucuresti.

Vreau ca sunetul sa se auda in toate camerele sau sa pot decupla una din camere. Banuiesc ca asta se poate face cu un mixer sau asa ceva.
rvic77
QUOTE(penca @ Nov 21 2006, 11:13) *
Sunt din Bucuresti.

Vreau ca sunetul sa se auda in toate camerele sau sa pot decupla una din camere. Banuiesc ca asta se poate face cu un mixer sau asa ceva.

Mai simplu dar nu hi-fi pentru locatiile periferice poti face cu un modulator fm si niste receptoare. Eu asa imi duc sunetul portabil in baie, bucatarie, la vecini biggrin.gif , iar in sufragerie il iau direct din amplituner (hi-fi).
Sa fim seriosi, atunci cand faci baie sau da oala in foc nu-ti trebuie hi-fi biggrin.gif.
Daca ai deja radio-uri stereo investitia te costa 60-100 Ron. Dar ma rog, eu vad ca deja te-ai complicat sa tragi fire... totusi iti trebuie si telecomanda daca vrei sa variezi macar volumul.
SHARP
incearca aici: www .avitech.ro . Au in mod sigur ce vrei tu plus multe alte chestii destepte...dar nu prea vreau sa ma gandesc la ce preturi biggrin.gif

zeuscomp
salut cel mai simplu cauti un splitter cu amplificare

Splitter av
danutgalati81
QUOTE(zeuscomp @ Nov 21 2006, 13:06) *
salut cel mai simplu cauti un splitter cu amplificare

Splitter av

ala amplifica semnalul nu puterea statiei. nu ajuta
Paul_l

Solutia pentru tine este solutia aplicata in toate sistemele de sonorizare pe zone largi si puteri mici . Solutia este cea de la difuzorul lu' bunica. Se foloseste un transformator ridicator de banda larga pe iesirea statiei ( mai demult eu am folosit cu bune rezultate un transformator de 220/24V 150W) si difuzoarele cu tranformatoare coboritoare. Le poti lega in cazul asta pe toate in paralel si se simplifica toata treaba.
Reclama
In curand... autoevolution.ro

Teste, stiri, ghiduri, jurnale, forum si multe altele!
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.