videomicrofon xlr

badiuiulianalin

m-am contrazis cu un amic si vreau o parere pertinenta in urmatoarea problema.La un videomicrofon xlr sony,fara baterie proprie,daca-i pui in mufa tata xlr un adaptor mamaxlr/jack si-l cuplezi la orice camera video,este sau nu semnal audio?
mister_rf
QUOTE(badiuiulianalin @ Nov 19 2006, 02:36) *
m-am contrazis cu un amic si vreau o parere pertinenta in urmatoarea problema.La un videomicrofon xlr sony,fara baterie proprie,daca-i pui in mufa tata xlr un adaptor mamaxlr/jack si-l cuplezi la orice camera video,este sau nu semnal audio?

Ce fel de ''struțocămilă'' este videomicrofonul?... smile.gif

DrFan
cred se refera la microfonul pentru camerele video sony...si de aici a iesit videomicrofonul (LOL).Cel putin asa stiu eu ca se numeau seriile de microfoane pentru camere de la Sony, XLR.
badiuiulianalin
tongue.gif ok,este vorba despre un microfon xlr sony cu indicativul 1-542-296, daca-i pun un adaptor cu o mufa jack la celalalt capat,voi avea semnal pe un minidv ordinar ?am postat si o poza a microfonului,pt a fi mai explicit, am gasit si adaptorul respectiv pe net,dar acum vreau sa stiu daca sa-l cumpar sau nu.Click pentru a vizualiza atașamentulClick pentru a vizualiza atașamentul
mister_rf
QUOTE(badiuiulianalin @ Nov 19 2006, 04:27) *
tongue.gif ok,este vorba despre un microfon xlr sony cu indicativul 1-542-296, daca-i pun un adaptor cu o mufa jack la celalalt capat,voi avea semnal pe un minidv ordinar ?am postat si o poza a microfonului,pt a fi mai explicit, am gasit si adaptorul respectiv pe net,dar acum vreau sa stiu daca sa-l cumpar sau nu.Click pentru a vizualiza atașamentulClick pentru a vizualiza atașamentul

Microfoanele de acest gen tip ''electret condenser mic'' au nevoie de alimentare la +48V din camera - ''phantom power'', dar merg si cu o tensiune mai mica la 9-12V prin adaptarea rezistentelor.

Adaptorul folosit de la XLR la jack trebuie sa uneasca pinii 1 si 3 la XLR la masa jack-ului iar pinul 2 la ''firul cald''- pinul de pe interior.
Uite schema originala de la Sony pentru DSR PD150

Phantom power is a means of distributing a DC current through audio cables to provide power for microphones and other equipment.

The supplied voltage is usually between 12 and 48 Volts, with 48V being the most common. Individual microphones draw as much current from this voltage as they need.
A balanced audio signal connected to a 3 pin XLR has the audio signal traveling on the two wires – usually connected to pin 2 (+ve) and pin 3 (-ve). Pin 1 is connected to the shield, which is earthed. The audio signal is an AC (alternating current), whereas phantom power is DC (direct current).
The DC phantom power is transmitted simultaneously on both pin 2 and 3, with the shield (pin 1) being the return path. Since the DC voltage on the ‘hot’ and ‘cold’ pins (2 & 3) is identical, it is seen by equipment as “common mode” noise and rejected, or ignored, by the equipment.
If you put a volt meter on pins 1 & 2, or pins 1 & 3, you will see the 48v DC phantom power, but if you meter pins 2 & 3 (the audio carrying wires) you will see no voltage.
The DC voltage can be harnessed however, and used to power mics, mic-line amps, or indeed a video camera (in this case the DC voltage would travel up the video cable – and would need special equipment to filter this voltage).
Phantom powering is defined in DIN standard 45 596 or IEC standard 268-15A
badiuiulianalin
mda,nu prea sunt sanse, atunci poate-mi spuneti de unde pot cumpara adaptorul xlr dedicat de la sony?am intrebat la astia de la reprezentanta din orasul meu dar habar nu au,postez aici si o poza a kitului complet xlr care se monteaza pe orice camera si se face conexiunea prin jackClick pentru a vizualiza atașamentul
mister_rf
QUOTE(badiuiulianalin @ Nov 19 2006, 13:12) *
mda,nu prea sunt sanse, atunci poate-mi spuneti de unde pot cumpara adaptorul xlr dedicat de la sony?am intrebat la astia de la reprezentanta din orasul meu dar habar nu au,postez aici si o poza a kitului complet xlr care se monteaza pe orice camera si se face conexiunea prin jackClick pentru a vizualiza atașamentul

In primul rand nu ai spus la ce camera vrei sa-l folosesti.
Unele camere au la mufa de microfon extern si o tensiune de 3-6V care se poate folosi pentru anumite microfoane de tip ECM.
Incearca sa faci un test masurand pe o mufa jack simpla, conectata la intrarea de microfon daca ai o tensiune intre firele centrale si masa.
Un adaptor pasiv se face simplu:

Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.