televizor MegaVision

lemon_demon

unde pot gasi un procesor pentru un tv MegaVision ?
mister_rf
QUOTE(lemon_demon @ Nov 18 2006, 15:58) *
unde pot gasi un procesor pentru un tv MegaVision ?

''MegaVision'' nu spune prea multe...
Ai si alte date care sa permita identificarea tipului de sasiu? smile.gif
PS: si este sigur procesorul defect? Poate sunt alte cauze... memorie defecta sau continutul acesteia alterat. cool.gif

lemon_demon
televizorul e un model dmq-2072 si e luat in '96. tipul de la reparatii a zis ca e defect procesorul si ca mi-l schimba pt. 100 roni, dar ca nu gaseste unul. eu nu ma pricep la chestii de electronica, dar am toata cartea tv-ului, asa ca, daca mai e nevoie de amanunte, ti le pot oferi.
mister_rf
QUOTE(lemon_demon @ Nov 18 2006, 19:30) *
televizorul e un model dmq-2072 si e luat in '96. tipul de la reparatii a zis ca e defect procesorul si ca mi-l schimba pt. 100 roni, dar ca nu gaseste unul. eu nu ma pricep la chestii de electronica, dar am toata cartea tv-ului, asa ca, daca mai e nevoie de amanunte, ti le pot oferi.

Tu cauti un circuit fara sa stii codul acestuia si de obicei un electronist cu ceva activitate in domeniu isi cauta singur piesele si nu trimite clientul la cumparaturi. cool.gif
Eu presupun ca tipul procesorului este M37211-M2 508SP, dar raman la ideea ca memoria aferenta XL90C21P/M6M80021P poate fi adevararata cauza a defectului... Si defect despre care de fapt nu ai spus nimic. cool.gif
Circuite din generatia mai veche se pot gasi uneori la alte centre de depanare, de exemplu aici.
tehnics
Vezi ca tipul asta de sasiu " dmq-2072 " este identic cu unele modele de DAEWOO ...poate gasesti microprocesor din dezansamblari .
lemon_demon
simptome:

- televizorul nu mai raspunde la comenzi nici de la telecomanda, nici de la panoul frontal (se blocheaza complet sau, de ex., daca incerc sa reglez sonorul, se stinge !)
- daca il opresc de la telecomanda, dispar imaginea si sunetul, dar nu trece in stand-by (ramane intr-un fel de stare intermediara...) mellow.gif
mister_rf
QUOTE(lemon_demon @ Nov 20 2006, 13:58) *
simptome:

- televizorul nu mai raspunde la comenzi nici de la telecomanda, nici de la panoul frontal (se blocheaza complet sau, de ex., daca incerc sa reglez sonorul, se stinge !)
- daca il opresc de la telecomanda, dispar imaginea si sunetul, dar nu trece in stand-by (ramane intr-un fel de stare intermediara...) mellow.gif

Sa nu fie si alte probleme care creeza aceste manifestari. Tensiuni proaste datorate unor condensatoare uscate, etc.
Si ar fi mai simplu de schimbat memoria, macar pentru un test... cool.gif

tehnics
Si schimba toti condensatorii de pe bara de 5V. masoara pe pinul 27 al microprocesorului ..si vezi ca tb sa ai minim 4.8V
uite aici si documentatia microprocesorului.
mister_rf
QUOTE(tehnics @ Nov 20 2006, 20:44) *
Si schimba toti condensatorii de pe bara de 5V. masoara pe pinul 27 al microprocesorului ..si vezi ca tb sa ai minim 4.8V
uite aici si documentatia microprocesorului.

Documentatia pentru procesor nu rezolva nimic in acesta situatie... Fiecare procesor este programat diferit ca porturi de intrare si iesire. Codul M2-508 este cel care trebuie respectat pentru a fi compatibil in televizorul respectiv.
Schema o gaseste pe eserviceinfo la
http://www.eserviceinfo.com/downloadsm/21999/daewoo_.html
Iar schimbarea condensatoarelor pe +5V nu este importanta.
Eu am specificat ca pot sa fie probleme cu sursa in comutatie, acolo sunt condensatoarele uscate.
Si fara un test cu o memorie noua se munceste inutil.
PS: oricum aceste lucruri nu folosesc propietarului, ar trebui sa le stie depanatorul respectiv. cool.gif
SERGHEI 2006

QUOTE(lemon_demon @ Nov 21 2006, 00:58) *
simptome:

Am patit si eu la fel acum 4 ani cu tv megavision.Vezi ca are procesor Daewoo care nu se gasea decit in Ungaria pe vremea aia si costa cam 2 milioane.Eu am lipit pe procesor o tabla de aluminiu pe post de radiator, si de atunci n-am mai avut probleme.
tehnics
Acum vre-o un an de zile am avut si eu de inlocuit un proc de Daewoo ( compatibil cu megavisionul tau ) si costa cam 3 000 000.
Reclama
In curand... autoevolution.ro

Teste, stiri, ghiduri, jurnale, forum si multe altele!
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.