Demolare debara si camara
Pagini: 1, 2

Mosotti

si am si io o intrebare: de ce naiba locuiti intr-un bloc cu vecini dusmanosi? huh.gif
gabip
QUOTE(duzu @ Nov 20 2006, 10:33) *
... "Trezirea" - episodul 1.

Asta ce vrea sa insemne? Peretele a picat pentru ca nu era de rezistenta. Oricum, nu iti imagina ca picat precum in poveste, sufland peste el. Un perete de rezistenta nu s-ar fi lasat cu una, cu doua. Oricum, l-am trecut pe proiect si a fost aprobata fara nicio problema refacerea lui din rigips. Puteam sa-l las si fara, dar mie imi place ca sarmaua sa stea doar in bucatarie.

ANDREIASH
exact tipurile de raspunsuri contradictorii de mai sus am primit si in realitate. jumatate din oameni imi spuneau sa il dau jos si vad eu dupa aia, alta jumate sa nu il dau ca e jale..... worthy.gif

in concluzie, am zis sa nu iau decizia sa il dau jos doar asa pe auzite si apoi sa ma trezesc ca era de rezistenta ... doar stau acolo si m-ar afecta si pe mine. am adus acasa o doamna "structurista" (nu radeti, este o meserie, cum sunt doctorii, profesorii tongue.gif ), iar ea mi-a spus ca nu e de rezistenta si poate fi daramat, dar ca ar fi bine sa pastrez peretele dintre debara si camara, lucru care nu ma deranjeaza.

s-au pus baietii cu barosul pe el, a fost ceva de munca, dar e jos acum. Ca sa fiu in legalitate, o sa incerc sa imi iau si aprobari, dar mai incolo. Deocamdata era graba mare ca trebuiau sa puna oamenii gresie si faianta.

multumesc tuturor pentru sfaturi
agu
QUOTE(ANDREIASH @ Nov 20 2006, 22:14) *
exact tipurile de raspunsuri contradictorii de mai sus am primit si in realitate. jumatate din oameni imi spuneau sa il dau jos si vad eu dupa aia, alta jumate sa nu il dau ca e jale..... worthy.gif

in concluzie, am zis sa nu iau decizia sa il dau jos doar asa pe auzite si apoi sa ma trezesc ca era de rezistenta ... doar stau acolo si m-ar afecta si pe mine. am adus acasa o doamna "structurista" (nu radeti, este o meserie, cum sunt doctorii, profesorii tongue.gif ), iar ea mi-a spus ca nu e de rezistenta si poate fi daramat, dar ca ar fi bine sa pastrez peretele dintre debara si camara, lucru care nu ma deranjeaza.

s-au pus baietii cu barosul pe el, a fost ceva de munca, dar e jos acum. Ca sa fiu in legalitate, o sa incerc sa imi iau si aprobari, dar mai incolo. Deocamdata era graba mare ca trebuiau sa puna oamenii gresie si faianta.

Eu am facut aceeasi interventie acum 6 ani si am fost singurul din bloc care a facut-o legal , avand autorizatie de construire. Legea spune ca ptr. orice modificare adusa peretilor apartamentului iti trebuie autorizatie de construire , exceptia fiind montarea ferestrelor si a aparatelor de A.C. Nu stiu de unde confuzia creata cu pereti de rezistenta sau nu , de beton sau bca.
Amenda data de inspectia in constructii din cadrul primariei ( asta in cazul in care ai vecini binevoitori ) este intre 15 si 30 mil. si cu obligatia de a aduce apartamentul la starea initiala . Eu am primit o citatie si a trebuit sa le arat autorizatia.
Pe de alta parte nu e de glumit cum mai incearca unii ,, constructori '' de pe aici sa sugereze ca nu e nici o problema. Cunosc pe cineva care a incercat sa-si monteze un ventilator intr-o baie fara geam si ptr. ca vreo cativa vecini ,, destepti foc '' au spart nisa cu aerisirea comuna , practic au desfiintat aerisirea blocului .
Sunt altii care au astupat pluvialele si aerisirile din debara . Astfel exista pericole mari in caz de incendii sau scurgeri de gaze in bloc. Doamne- fereste , dar in asemenea cazuri cei in speta platesc....
Asa ca ...mare grija tuturor ! bigeyedsmiley.png
ImDrunk
La mine in scara singuru care o spart un perete si o facut-o cu autorizatie ii vecinu de la 1 care o mai cumparat un apartament si si-o facut scara interioara smile.gif urca de la un etaj la altu prin propriu apartament in rest toti cei care si-o spart o debara sau cine stie ce alte maruntisuri or facut-o fara autorizatie smile.gif
gabip
Treaba e cat se poate de clara. Legal, pt orice modificare, iti trebuie autorizatie, proiect, bla-bla. Ca in cazul tau se puteau darama peretii pt ca nu erau de rezistenta, lucru confirmat si de structurista, asta e alta poveste. Treaba e ca daca ai un vecin care vrea sa iti faca un bine, iti face reclamatie, iei amenda si te pun sa faci la loc. Sau iei amenda, dai spaga ca sa nu ii refaci, dar te pui instant pe obtinut de autorizatie. In concluzie, zi merci ca nu te-a reclamat inca nimeni, pune mana si ia autorizatie, ca sa nu-ti para rau mai tarziu.
ANDREIASH
gabip, exact asa voi face.
adica fac exact ca la carte, dar in alta ordine, intai daramam si apoi luam autorizatie.

multumesc

duzu
QUOTE(ANDREIASH @ Nov 20 2006, 22:14) *

M-ai inteles gresit (si poate mai sunt si altii care au facut la fel). Da-ti toti peretii jos, dar cu cap. Altfel poti face o mare prostie (vezi ce a spus agu mai jos) si apoi sa te plangi ca ai chipurile .. vecini "dusmanosi". Interesul meu - daca as fi vecinul tau - nu ar fi sa te pun sa platesti niste bani aiurea unora, ci sa am garantia ca modificarile (sau ce mai faci tu acolo) nu au efecte negative asupra mea si a drepturilor mele. E o chestiune de respect reciproc.

Ca fapt "divers" prin demersurile astea trec si eu acum. Tocmai d-aia am si pus intrebarile acelea la inceput.
Dar indiferent de ce spun unii sau altii prefer sa fac treaba legal. E corect in primul rand fata de mine.

Spor!

QUOTE(agu @ Nov 20 2006, 22:39) *
Eu am facut aceeasi interventie acum 6 ani si am fost singurul din bloc care a facut-o legal , avand autorizatie de construire. Legea spune ca ptr. orice modificare adusa peretilor apartamentului iti trebuie autorizatie de construire , exceptia fiind montarea ferestrelor si a aparatelor de A.C. Nu stiu de unde confuzia creata cu pereti de rezistenta sau nu , de beton sau bca.
Amenda data de inspectia in constructii din cadrul primariei ( asta in cazul in care ai vecini binevoitori ) este intre 15 si 30 mil. si cu obligatia de a aduce apartamentul la starea initiala . Eu am primit o citatie si a trebuit sa le arat autorizatia.
Pe de alta parte nu e de glumit cum mai incearca unii ,, constructori '' de pe aici sa sugereze ca nu e nici o problema. Cunosc pe cineva care a incercat sa-si monteze un ventilator intr-o baie fara geam si ptr. ca vreo cativa vecini ,, destepti foc '' au spart nisa cu aerisirea comuna , practic au desfiintat aerisirea blocului .
Sunt altii care au astupat pluvialele si aerisirile din debara . Astfel exista pericole mari in caz de incendii sau scurgeri de gaze in bloc. Doamne- fereste , dar in asemenea cazuri cei in speta platesc....
Anitta
Am si eu o intrebare, unde se pot gasi date despre amenzile care se dau pt modificarea peretilor unei locuinte?

QUOTE(agu @ Nov 20 2006, 22:39) *
ANDREIASH

Va mai rog frumos, cineva care are rabdare sa scrie aici pasii necesari si eventual persoane de contact autorizatie. Deocamdata nu stiu cum sa incep (adica trebuie sa incep cu un arhitect, dar nu sunt pe toate drumurile).

Multumesc.
gabip
http://www.jurnalul.ro/articol_49355/demol...ilor_costa.html

Pentru acte si amenzi. Valabil in proportie de 80-85%.

Primul pas e de mers la primarie (de sector), pentru cerere si obtinerea C.U. Dupa aia arhitect (iti pot recomanda ei) si restul (mai putin 7, 8 si 9). Exact-exact afli de la primarie.
Pagini: 1, 2
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.