Transport low-cost
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88

nic_biso

Unde va e entuziasmul? Am ajuns sa-mi dau eu insumi reply... confusedsmiley.png
Am cumparat deja bilet pe prima cursa, pe 25 martie.
Chiar nu sunteti bucurosi ca, in sfarsit, incepe "revolutia low-cost" si in Romania? Mai ales ca am asteptat-o atatia ani...
Nu a mai cumparat nimeni niciun bilet cu Germanwings?
sqryn
Eu unul sunt destul de entuziasmat dar din pacate mai e pana la vara. Plus ca am rezervare la wizz in martie asa ca pana in aug nu cred ca se pune problema unei noi iesiri. Ar fi interesant sa faca si un zbor direct stuttgart, mie mi-ar fi mai util.

penca
Maestre, in momentul de fata, in Romania, nu biletul de avion este scump, ci taxele de aeroport. Si astora nu le vine nici un low-cost.

Ce mi-e 45 euro cu low cost sau 99 euro cu Lufthansa, cind taxele de aeroport pe Germania sunt 90 euro ?
nic_biso
QUOTE(penca @ Nov 28 2006, 09:31) *
Maestre, in momentul de fata, in Romania, nu biletul de avion este scump, ci taxele de aeroport. Si astora nu le vine nici un low-cost.

Ce mi-e 45 euro cu low cost sau 99 euro cu Lufthansa, cind taxele de aeroport pe Germania sunt 90 euro ?

Poti sa fii un pic mai explicit?
Care "astora"?
S mie mi-e! Ca 45 de euro sunt 45 de euro cu tot cu taxe de aeroport, iar 99 de euro sunt 99+90=189 de euro! Sau poate n-am inteles eu...
penca
QUOTE(nic_biso @ Nov 28 2006, 10:19) *
Poti sa fii un pic mai explicit?
Care "astora"?
S mie mi-e! Ca 45 de euro sunt 45 de euro cu tot cu taxe de aeroport, iar 99 de euro sunt 99+90=189 de euro! Sau poate n-am inteles eu...

banii pe care-i platesti tu sunt numai taxe de aeroport. Biletul este free. Este promotional. Nu vor putea merge in RO cu 45 euro tot biletul, ca numai atita sunt taxele de aeroport.

Spuneam ca in RO, taxele de aeroport sunt foarte scumpe si ca nu exista o posibilitate de ieftinire pentru ca daca intre companiile aeriene se poate naste concurenta, intre aeroporturi nu poate fi concurenta, ca vorba aia, nu avem mai multe...
Drago?
In plus, ar trebui sa ma entuziasmez cand vor fi zboruri low cost mai multe si de pe alte aeroporturi ale tarii.. Nu toata lumea locuieste in Bucuresti, sau in apropiere, sa stii wink.gif
bogwol
pe mine ma intereseaza sa dea drumul la destinatia spre sttugart.
intra in competitie cu carpatair si cine stie? poate obtinem un pret bun

KEIbo
QUOTE(mirwoona @ Nov 27 2006, 12:15) *
Bilet de avion gasesti la wizzair la sf lu ianuarie, dar din tg mures, spre roma, budapesta si barcelona. acum depinde si unde vrei..

sa laum de ex spre roma..sunt doar taxele de aeroport, ca e bielt promo. un zbor dus intors tg mures roma ptr 2 pers vine 372 ron!

iar cazare poti sa cauti pe net la hoteluri...o sa fie destul de liber in perioada aia ca este extrasezon.

merci mult smile.gif
nic_biso
QUOTE(penca @ Nov 28 2006, 11:08) *
banii pe care-i platesti tu sunt numai taxe de aeroport. Biletul este free. Este promotional. Nu vor putea merge in RO cu 45 euro tot biletul, ca numai atita sunt taxele de aeroport.

Spre exemplu un bilet care costa 0.01€ si taxe de aeroport 19.99€, deci costa in final 20€. Tu chiar crezi ca cei 19.99€ se duc exclusiv catre aeroport? Asta e o modalitate a companiilor aeriene de a atrage clientii, prin promovarea unor bilete care costa "numai" 0.01€. Asa ca pun pe seama aeroportului taxele, dar de fapt multe din aceste taxe se duc la companie. Aeroportul ia si el ceva, dar mult mai putin.

QUOTE(penca @ Nov 28 2006, 11:08) *
...intre aeroporturi nu poate fi concurenta, ca vorba aia, nu avem mai multe...

In principiu ai crede ca asa e dar... fals! Exista la nivel european o concurenta acerba intre aeroporturi, de a atrage companii aeriene, in special cele low-cost. Acesta concurenta se manifesta in special la nivel local, intre 2-3 aeroporturi mici, aflate in aceeasi zona (ex: Koln-Dortmund-Dusseldorf-Maastricht-Eindhoven sau cele 3 aeroporturi din Berlin, Tegel, Tempelhof si Schonefeld, sau Londra, cu Stansted, Luton si Gatwick). Astfel ca aeroporturile lanseaza ele ofertele de atragere a companiilor, si nu invers. Companiile isi permit sa negocieze niste taxe de aeroport foarte mici, tocmai din cauza acestei concurente. Iar daca aeroportul creste taxele, simplu, compania isi ia avioanele si se muta la vecin (vezi Ryanair).
Si la noi se simte deja acest lucru, in cazul aeroporturilor Timisoara - Arad, Cluj - Tg-Mures si Bacau - Iasi, ele toate concurandu-se reciproc datorita apropierii geografice.

Ce am scris mai sus e off-topic dar macar am mai clarificat niste lucruri...
penca

QUOTE(nic_biso @ Nov 28 2006, 14:45) *
Spre exemplu un bilet care costa 0.01€ si taxe de aeroport 19.99€, deci costa in final 20€. Tu chiar crezi ca cei 19.99€ se duc exclusiv catre aeroport? Asta e o modalitate a companiilor aeriene de a atrage clientii, prin promovarea unor bilete care costa "numai" 0.01€. Asa ca pun pe seama aeroportului taxele, dar de fapt multe din aceste taxe se duc la companie. Aeroportul ia si el ceva, dar mult mai putin.
In principiu ai crede ca asa e dar... fals! Exista la nivel european o concurenta acerba intre aeroporturi, de a atrage companii aeriene, in special cele low-cost. Acesta concurenta se manifesta in special la nivel local, intre 2-3 aeroporturi mici, aflate in aceeasi zona (ex: Koln-Dortmund-Dusseldorf-Maastricht-Eindhoven sau cele 3 aeroporturi din Berlin, Tegel, Tempelhof si Schonefeld, sau Londra, cu Stansted, Luton si Gatwick). Astfel ca aeroporturile lanseaza ele ofertele de atragere a companiilor, si nu invers. Companiile isi permit sa negocieze niste taxe de aeroport foarte mici, tocmai din cauza acestei concurente. Iar daca aeroportul creste taxele, simplu, compania isi ia avioanele si se muta la vecin (vezi Ryanair).
Si la noi se simte deja acest lucru, in cazul aeroporturilor Timisoara - Arad, Cluj - Tg-Mures si Bacau - Iasi, ele toate concurandu-se reciproc datorita apropierii geografice.

Ce am scris mai sus e off-topic dar macar am mai clarificat niste lucruri...

Ceea ce ai scris mai sus este din auzite sau esti sigur ?

Nu de alta, dar eu chiar fac asta de vreo 7 ani si dupa ce ti-am citit topicul am facut un referat sa ma mai duc la un training....

Ok. Sa fiu mai explicit. Incurci lucrurile. Banii pe care tu-i platesti pe un bilet de avion (pret integral) nu ajung direct la compania aeriana. Ei ajung cu o intirziere de 20 de zile fata de data de referinta 15 sau 31 ale lunii. Banii, indiferent de unde cumperi biletul, merg la IATA, prin sistemul BSP. IATA este autoritatea suprema in lumea asta care reglementeaza zborurile comerciale de pasageri, cu exceptia low costurilor, care nu respecta normativele IATA dar nici nu se bucura de beneficii.

BSP-ul aduna banii de la toata lumea si pe baza unui sistem informatic foarte complex, colecteaza informatii de la cele citeva sisteme de rezervari (Amadeus, Worldspan, Galileo, Gabriel, etc). Ce spun informatiile astea ? Spun cit a fost biletul, cit au fost taxele de securitate, cit au fost taxele de petrol, cit au fost taxele de aeroport, cit au fost service fee-urile, etc. Dupa care, se apuca sa imparta banii la lume.

Compania aeriana afla de la sistemul de rezervari ca s-a marit taxa de aeroport. Sa nu crezi ca sta cineva de la Tarom sa intrebe cit este taxa in secunda asta la Cairo (apropo, taxele se pot modifica de la minut la minut).

Referitor la low cost, cu citeva exceptii, aceste companii zboara pe aeroporturi comerciale, foste aeroporturi militare sau aeroporturi zonale.

Frankfurt am Main nu va negocia niciodata cu un low cost taxele pentru ca, dincolo de niste mici cheltuieli fixe, restul cheltuielilor sunt variabile, iar variabila cea mai importanta este traficul.

Asadar, in Romania, cine sa faca concurenta ? Sa se bata aerodromul de la Strejnic cu ala de la Tuzla ?

Si hai sa-ti mai spun ceva. Cita vreme aeroporturile din tara vor fi in proprietatea statului roman, si cit statul roman va fi actionar majoritar la citeva companii aeriene, n-ai sa vezi low cost ieftin in Romania.
nic_biso
Vad ca nu suporti sa ti se aduca contra-argumente...
QUOTE(penca @ Nov 28 2006, 15:50) *
Ceea ce ai scris mai sus este din auzite sau esti sigur ?

Tu ai dreptate dar tu te referi la companiile clasice si aeroporturile mari.
Eu ziceam de low-cost... adica total opus, unde nu se prea mai aplica regulile "clasice" la tarife, taxe etc. Tu singur zici de low-cost ca nu respecta regulile IATA.

Si totusi cand zici ca nu o sa fie low-cost niciodata la noi... Pai totusi se misca ceva si sunt semne bune in continuare... Ce exemplu mai bun decat atunci cand dai 50-100 de euro pt. un dus-intors in Europa, fata de 300 de euro la o companie clasica.

Asa ca orice companie in plus pe piata aeriana din Romania duce la concurenta si implicit preturi mai mici la bilete.
Va fi interesanta 'lupta' dintre Blue Air si Germanwings pe ruta Bucuresti-Koln si chiar Wizzair, pe Bucuresti-Dortmund. Oare ce o sa faca acum Blue Air, ca au tot mutat destinatiile, de la Dusseldorf la Frankfurt-Hahn, apoi la Maastricht, acum la Koln... Daca intra si Germanwings, ce destinatie o sa mai aleaga Blue Air? naughty.gif
penca
QUOTE(nic_biso @ Nov 28 2006, 16:18) *
Vad ca nu suporti sa ti se aduca contra-argumente...
Tu ai dreptate dar tu te referi la companiile clasice si aeroporturile mari.
Eu ziceam de low-cost... adica total opus, unde nu se prea mai aplica regulile "clasice" la tarife, taxe etc. Tu singur zici de low-cost ca nu respecta regulile IATA.

Si totusi cand zici ca nu o sa fie low-cost niciodata la noi... Pai totusi se misca ceva si sunt semne bune in continuare... Ce exemplu mai bun decat atunci cand dai 50-100 de euro pt. un dus-intors in Europa, fata de 300 de euro la o companie clasica.

Asa ca orice companie in plus pe piata aeriana din Romania duce la concurenta si implicit preturi mai mici la bilete.
Va fi interesanta 'lupta' dintre Blue Air si Germanwings pe ruta Bucuresti-Koln si chiar Wizzair, pe Bucuresti-Dortmund. Oare ce o sa faca acum Blue Air, ca au tot mutat destinatiile, de la Dusseldorf la Frankfurt-Hahn, apoi la Maastricht, acum la Koln... Daca intra si Germanwings, ce destinatie o sa mai aleaga Blue Air? naughty.gif

Pai, sa-ti spun eu ce o sa faca. BlueAir (daca sunt baieti destepti, si sunt) va intra in IATA sau daca nu va intra, se va lega la Amadeus si WorldSpan. Si atunci ii lasa cu ochii in soare pe baieti...
penca
QUOTE(Mi_ @ Nov 12 2003, 15:57) *
Sincer, m-ar mira ca o mâna de români sceptici sa dovedeasca dubiosenia unui sistem pe care occidentalii îl folosesc de ani buni. Nu e nimic necurat, e doar o consecinta a economiei de piata, iar noi abia acum dam peste niste aspecte care noua ni se par ciudate. Românii daca vad un pret mic, primul lucru la care se gândesc e "oare ce tzeapa se ascunde ?" Halal reflex, multumim conducatorilor iubiti care au dresat natiunea.
Mai dau un exemplu, cursele charter. Cred ca putini dintre voi ati mers cu vreun charter special pentru voi. In vest charterul e o banalitate. Insa de multe ori cursa e doar Dus, nu si întors. Si atunci, ca sa nu se întoarca avionul gol, racoleaza rapid niste pasageri, propunând preturi "nesimtit" de mici. Tot se mai strâng niste banuti, decât 0, iar oricum clientii originali ai charterului au platit bine de tot cursa. Daca nu ar baga preturi asa de ridicole, nimeni nu ar pleca de pe azi pe mâine pe nepusa masa cu avionul.
Eu m-am obisnuit cu astfel de oferte, sunt abonat la multe newsletter-uri care semnaleaza astfel de oportunitati. Ieri un prieten a plecat de la Paris la Berlin, cu 25 € dus-întors. Dupa cum spuneam, ocaziile nu prea apar când vrei tu, ci când vor ele. E un compromis, nu poti sa le ai pe toate.

Maestre, nu este vorba despre dubiosenie. Vorbim ca este IMPOSIBIL sa faci mentenanta la un avion, la un 747 sau chiar la un Jet, cu 2000 euro pe cursa. Adica, ma intelegi, eu bag Toyota in service si fara 1000 euro nu ies...
twisterme2003
QUOTE(penca @ Nov 28 2006, 17:57) *
Maestre, nu este vorba despre dubiosenie. Vorbim ca este IMPOSIBIL sa faci mentenanta la un avion, la un 747 sau chiar la un Jet, cu 2000 euro pe cursa. Adica, ma intelegi, eu bag Toyota in service si fara 1000 euro nu ies...

pt unul care se crede din sistem...aberezi cu 2000 euro obtinuti pe cursa!!! daca asa percepi tu conceptul de low cost... viseaza placut in continuare!!! si foloseste cu incredere companiile clasice....lasa-ne pe noi astia inconstienti sa zburam mai ieftin si cu gandul la o prabusire iminenta!!!no offense!
si ca sa vezi ca nu low costul face accidente mai multe... http://www.airdisaster.com/cgi-bin/database.cgi
detaliat pe ani , accidente si companii!!!!
in plus tot ce zboara deasupra europei e mai sigur decat prin alte locuri!!! daca ai impresia ca o companie isi lanseaza avioanele in aer fara sa fie sigura ca revin la sol... te inseli... gandeste-te la blueair...daca a pierdut un avion este echivalent cu falimentul companiei...unu... ca nu prea isi permit baietii sa achite nota de plata catre proprietar si rudele pasagerilor si 2. o sa scada enorm interesul pt o companie cu un accident in antecedente si care are 3 avioane...
nu se compara un accident al air france sa zicem dpdv al impactului fata de populatie fata de unul al nu stiu cui...increderea ramane tot crescuta in air france...cu cat ai mai multe zboruri si aeronave creste si nesansa unui accident..nu neaparat datorat unor cauze tehnice, ci legat de conditii meteo, etc.
eXploziv
Bilete ieftine Romania - Suedia stie cineva dus-intors? Nu conteaza orasul din Romania de unde pot pleca. Ma intereseaza orasele Malmo, Stockholm in Suedia sau Copenhaga in Danemarca s-a pot ajunge.

Multumesc
whoop007ro
Poti incerca wizzair cu plecare de la Budapesta pana la Stockholm
twisterme2003
Plecare de la Bucuresti (Romania)
Sosire la Stockholm (Suedia)
Pret: 119 EURO / persoana
Compania aeriana: Air France

Informatii

Biletul este nerambursabil.
Modificarea datelor de calatorie nu este permisa.
Reducere infanti (sub 2 ani) - 90%
Pretul nu include taxe si este valabil in functie de disponibilitati.

Plecare in perioada 14/12/2006 - 15/12/2006.
Intoarcerea inainte de: 14/01/2007.
Puteti cumpara bilete pana in data de 05/12/2006 inclusiv.
Rezervarea se face cu minim 10 zile inainte de plecare.
Promotia este valabila daca se petrece cel putin o sambata noapte la destinatie.
Maximum sedere la destinatie: 30 zile
eXploziv
din 17 - 20 decembrie as vrea, wizzair te aduce tot in Budapesta inca nu stiu.

Am sunat la aeroportul din Targu Mures si au spus sa sun la o agentie, am sunat si acolo si au spus ca 370 euro pana in Copenhaga, cam mult.
dgizhas
Sunt "fericitul" posesor al unui bilet dus-intors bucuresti paris in data de 12 dec la blue air. Am vazut ca s-a discutat despre faptul ca neavand un loc rezervat ci doar un numar de booking risti sa ramai fara scaun biggrin.gif. intrebarea mea e: cam care sunt sansele sa ramai fara loc? Ar ajuta cu ceva sa ajung mai repede la aeroport pentru ceck in (in afara de cele 2 ore de care mi s-a zis)?
dgizhas
Sunt "fericitul" posesor al unui bilet dus-intors bucuresti paris in data de 12 dec la blue air. Am vazut ca s-a discutat despre faptul ca neavand un loc rezervat ci doar un numar de booking risti sa ramai fara scaun biggrin.gif. intrebarea mea e: cam care sunt sansele sa ramai fara loc? Ar ajuta cu ceva sa ajung mai repede la aeroport pentru ceck in (in afara de cele 2 ore de care mi s-a zis)?
koder
De la Budapesta poti zbura cu Sterling Ailrines.
autogari
Poti sa iei autocarul, opreste in mai multe orase din Danemarca, Suedia, Norvegia si Finlanda.

Pentru orasele care te interesau poti sa gasesti aici cursele:

bucuresti-la-malmo.autogari.ro
bucuresti-la-stockholm.autogari.ro
bucuresti-la-copenhaga.autogari.ro

Pentru alte orase poti sa cauti din caseta stanga sus wink.gif
ionutgrig
dragii moshului:

ENGINE pt. toate zborurile low-cost existente la aceasta ora in Europa

-orice persoana posesoare a unui card de debit sau credit international poate sa isi rezerve singur un loc, exact dupa pofta inimii!
Zboruri la 20 de euro exista, nu sunt doar vorbe:!
Enjoy!

QUOTE(dgizhas @ Dec 6 2006, 13:43) *

Daca ai booking number ai loc asigurat! biggrin.gif
Este adevarat ca se practica overbooking-ul la companiile aeriene insa nu la cele lowcost unde rezervarea coincide cu plata pe loc!
herlino
Bravo !
Incantator.
ue lu' arpad
Download-ati urmatorul fisier de pe website-ul Blue-Air : http://www.blueair-web.com/scripts/test.csv !
Ce informatii sunt diponibile ? Doar numele, adresa si telefoanele (fix+mobil) !

De asemenea puteti vizita si http://www.blueair-web.com/scripts/ ...
Reclama
In curand... autoevolution.ro

Teste, stiri, ghiduri, jurnale, forum si multe altele!
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.