Arlechin
27th June 2006, 20:04
QUOTE(sirbumihai @ Jun 27 2006, 18:13)

wizz air a lansat azi multe zboruri din Romania. Se pare ca intram in Europa din plin

Sunt toate lansate din 15 ianuarie 2007 de la Bucuresti, Targu Mures si Arad.
Detalii:
http://wizzair.com/index.shtml
si in plus, promit 10.000 de bilete gratuite.
Cotidianul
Byt
27th June 2006, 20:42
277 RON dus-intors Bucuresti-Londra in ianuarie 2007!
Sper sa ii falimenteze pe magarii de la blueair care au stilul lor propriu de lowcost (scump adica)
kingblana
27th June 2006, 21:35
Wizz Air ofera 10.000 de bilete la pretul de 0 RON
Wizz Air, cea mai mare companie aeriana low-cost din Europa Centrala si de Est isi extinde semnificativ activitatea in Romania, prin lansarea a 8 zboruri noi, operationale incepand din Ianuarie 2007 de pe 3 aeroporturi nationale. Aceste rute noi se adauga recent lansatului zbor Targu Mures-Budapesta.
Wizz Air va oferi recunoscutele sale preturi scazute pasagerilor romani din Bucuresti (plecari de pe Aeroportul Baneasa), din vestul tarii (plecari de pe Aeroportul Arad) si din nordul si centrul Transilvaniei (plecari de pe Aeroportul Targu Mures).
Wizz Air va oferi zboruri directe din aceste orase catre Barcelona, Roma, Milano, Londra, Dortmund si Budapesta.
Aceasta extindere majora in Romania urmeaza procesului de pozitionare a companiei Wizz Air pe pietele din Polonia, Ungaria, Bulgaria, Croatia si Slovenia si consolideaza pozitia de lider detinuta de operator in zona Europei Centrale si de Est.
Incluzand lansarile din Romania, Wizz Air ofera zboruri low-cost de pe 15 aeroporturi din 7 tari central si est-europene, pe 69 de rute catre 40 de destinatii. In primii doi ani de activitate, Wizz Air a transportat un numar de aproximativ 3,5 milioane pasageri.
Biletele pot fi deja achizitionate prin intermediul website-ului companiei, wizzair.com sau apeland call center-ul Wizz Air la numarul 0364 40.20.00.
Pentru a marca expansiunea sa in Romania, compania ofera 10.000 de bilete la pretul de 0 RON (se achita doar taxele de aeroport in valoare de 69 RON), pe toate rutele disponibile. Aceasta promotie reprezinta o premiera pe piata locala de profil.
Rutele lansate de Wizz Air sunt:
Plecare din Catre Zboruri/sapt. Data lansarii
Bucuresti Baneasa Barcelona 3 15 Ianuarie 2007
Bucuresti Baneasa Budapesta 3 15 Ianuarie 2007
Bucuresti Baneasa Dortmund 3 15 Ianuarie 2007
Bucuresti Baneasa London Luton 3 15 Ianuarie 2007
Bucuresti Baneasa Roma Ciampino 4 15 Ianuarie 2007
Arad Milano Bergamo 3 15 Ianuarie 2007
Targu Mures Budapesta 3 14 Iulie 2006
Targu Mures Barcelona 3 15 Ianuarie 2007
Targu Mures Roma Ciampino 3 15 Ianuarie 2007
“Expansiunea in Romania reprezinta un pas strategic normal pentru noi, deoarece consideram aceasta piata foarte potrivita pentru combinatia oferita de Wizz Air - servicii de calitate la preturi scazute.
Atat cetatenii romani, cat si cei straini care doresc sa viziteze Romania vor putea sa calatoreasca acum confortabil la bordul noilor noastre aeronave Airbus A320, mult mai ieftin in comparatie cu ofertele actuale ale pietei.
Suntem bucurosi sa uram bun venit Romaniei in cadrul retelei Wizz Air, un sistem care ofera preturi scazute pentru o experienta de calatorie cu valoare ridicata”, a declarat Jozsef Varadi, CEO al companiei Wizz Air.
whoop007ro
28th June 2006, 08:05
Nu poate sa fie decat imbucuratoare vestea. Eu zic ca aceasta oferta forteaza mana SkyEurope. Sa vedem ce va iesi. Cat despre Blue-Air ...eu zic ca vor continua cu "super-ofertele" lor dar vor avea numai de pierdut.
salsaGalaxy
28th June 2006, 11:25
skyeurope arunca pe piata contra-oferta 2 bilete la pretz de unul singur
www.skyeurope.com ......
a inceput nebunia ...batalia pe Romania ...ce bine !
se aude ca vin si Ryanair ....sa vezi ce-o iesi atunci!
Byt
28th June 2006, 11:30
Bucuresti - Dortmund in martie 2007 = 227 RON
Cred ca cineva o sa mearga la Olanda-Romania pe 24 martie
salsaGalaxy
28th June 2006, 11:33
ce idee buna ...cred ca ma bate si pe mine gandul! se joaca cumva la Amsterdam?
tonio
28th June 2006, 20:28
nenea salsa, unde ai vazut tu vorbindu-se despre oferta sky - 2bilete la pret de unu'?
Da si tu un link precis sa le fac vanzare....
kingblana
28th June 2006, 20:41
SkyEurope, Central Europe’s leading low-cost low-fare airline, launches today a promo sale „2 tickets for price of one“ on selected routes from/to Bratislava, Budapest, Krakow, Innsbruck, Prague and Warsaw.
When you book two tickets in the period of time 28th of June - 2 July 2006, you will only pay the price of one. This special summer offer is available for flights until the end of the summer time table on 28 October 2006.
Promotion details:
Booking period: 28 June - 2 July 2006
Travel period: 17 July - 28 October 2006
Valid on selected routes:
from/to Bratislava – Bucharest, Milan, Basel, Cologne, Rome, Kosice, Naples, Nice, Sofia, Split, Zadar
from/to Budapest – Amsterdam, Milan, Bologna, Dubrovnik, Rome, Nice, Split, Varna, Venice
from/to Krakow – Milan, Birmingham, Brussels, Dubrovnik, Edinburgh, Rome, Manchester, Split, London, Torino
from/to Innsbruck – Amsterdam, Paris
from/to Paris - Salzburg
from/to Prague – Amsterdam, Barcelona, Milan, Dubrovnik, Rome, Naples, Nice, Paris, Split
from/to Warsaw – Rome
“Our special summer offer confirms SkyEurope’s leadership in low fare travel. With this latest “2 for 1” initiative we continue to democratize air travel and allow our customers to fly with us for their summer holidays to many beautiful European holidays destinations”, said Christian Mandl, CEO of SkyEurope Airlines.
metalactual
29th June 2006, 18:43
salsaGalaxy
skyeurope arunca pe piata contra-oferta 2 bilete la pretz de unul singur
www.skyeurope.com ......
a inceput nebunia ...batalia pe Romania ...ce bine !
se aude ca vin si Ryanair ....sa vezi ce-o iesi atunci!
kingblana
[i]Wizz Air ofera 10.000 de bilete la pretul de 0 RON
Wizz Air, cea mai mare companie aeriana low-cost din Europa Centrala si de Est isi extinde semnificativ activitatea in Romania, prin lansarea a 8 zboruri noi, operationale incepand din Ianuarie 2007 de pe 3 aeroporturi nationale. Aceste rute noi se adauga recent lansatului zbor Targu Mures-Budapesta.
tonio
OAAAAU!
O noua etapa in vietile noastre, mai ales ale celor din bucuresti si imprejurimi, o zii plina de planuri si vise!
Voi purta 3 zile tricouri mov!!!!!
whoop007ro
Nu poate sa fie decat imbucuratoare vestea. Eu zic ca aceasta oferta forteaza mana SkyEurope. Sa vedem ce va iesi. Cat despre Blue-Air ...eu zic ca vor continua cu "super-ofertele" lor dar vor avea numai de pierdut. [/i]
se observa un entuziasm sporit pe aceasta idee: low-cost in bucuresti si nu numai !
sa recapitulam - in opinia mea:
avem:
1 - blue-air; cam primitivi - stilul romanesc de a conduce o afacere ( patronatul tepuieste cat mai tare/repede si se alege cu crema, clientul aduna resturile si zice bogdaproste ca are si altceva in afara companiilor nationale ), am mers cu ei - nu pot zice ca a fost rau, urmeaza sa mai merg si anul acesta....
2 - my air; nu sunt la mare distanta de blue-air, semiprimitivi, preturi ceva mai bune, axati mai mult pe italia - firesc; nu am zburat cu ei - nu stiu cum este...parerea mi-am format-o doar din site-ul lor...nu suna totusi rau.
3 - skyeurope; promit bine de tot, prezenta cam saracuta la noi; urmeaza sa zbor cu ei in vara. DIN SURSE BINE INFORMATE AM AFLAT: din SEPTEMBRIE 2006, skyeurope va introduce noi destinatii cu plecare din baneasa: BUDAPESTA + PRAGA, poate si altceva...interesant, s-ar putea sa-l loveasca un pic sub centura, pe cei de la WizzAir, cu aceasta destinatie - budapesta.
personal ma incanta amandoua destinatii - capete de poduri pentru alte destinatii, desi as prefera curse directe, cat si pentru cele doua orase/tari in sine.
4 - wizzair; suna bine de tot pe site-ul lor, destinatii dintr-o bucata + plecarile de f. dimineata catre budapesta, mai departe te poti lega frumos si in timp util catre multe iesiri din budapesta - f. bune ore de plecare din bucuresti !
bune rau si cursele directe, in special londra si dortmund, desi nici roma sau barcelona nu suna rau de loc - mai loveste un pic la geoale pe cei doi primitivi: blue-air si my-air.
astept cu interes anul viitor, sigur ma dau si cu ei !
5 - mai sunt si altii care opereaza la noi, dar deocamdata nu ma intereseaza in mod direct.
astept si eu, ca si voi dealtfel, sa vina Ryanair....poate cine stie...
Se pare ca, in sfarsit, a inceput sa iasa soarele si pe straduta noastra !
sa auzim de bine,
metalactual
tonio
2nd July 2006, 00:10
metalactual e bine ca ai receptat entuziasmul nostru dar sincer mie unu' opinia ta m-i se pare un pic ciudata: despre blue air spui ceva de tzepe, primitivi dar observ totusi ca mergand cu ei nu ai avut de ce sa te plangi! Despre myair mai rau: si pe aia ii faci primitivi doar ca.... nu-ti place tie siteul lor!
Dar de siteul ryan air ce zici, nu-i si mai sorcova? Si aia-s primitivi? Hai sa fim seriosi...
In legatura cu topicul am mai aflat de pe siteul skyeurope inca o destinatie adaugata la plecarile din bucuresti - si anume zadar, in croatia!! Cu siguranta ii va bucura pe multi membrii ai forumului fani a-i litoralului croat!
whoop007ro
2nd July 2006, 22:55
Unde ai vazut asa ceva ? Nu apare nici un zbor direct din Bu la Zadar. Am cautat, dar in zadar 
Un anunt ceva ?
tonio
3rd July 2006, 11:22
http://www.skyeurope.com/ro/
daca faci click pe leaving from... - bucuresti baneasa iti apar 4 destinatii: bratislava, viena, kosice si...zadar! Cel putin mie asa-mi apare, o-i fi eu mai cu motz!
whoop007ro
3rd July 2006, 13:25
Asa este, insa preturile nu sunt disponibile
Am sunat si la ei si au zis ca momentan nu au nave pentru aceasta destinatie
metalactual
11th July 2006, 12:53
[quote name='tonio' date='Jul 2 2006, 01:10' post='1640376']
metalactual e bine ca ai receptat entuziasmul nostru dar sincer mie unu' opinia ta m-i se pare un pic ciudata: despre blue air spui ceva de tzepe, primitivi dar observ totusi ca mergand cu ei nu ai avut de ce sa te plangi! Despre myair mai rau: si pe aia ii faci primitivi doar ca.... nu-ti place tie siteul lor!
Dar de siteul ryan air ce zici, nu-i si mai sorcova? Si aia-s primitivi? Hai sa fim seriosi...
R:
tonio,
he he, de aceea este misto pe forum, poti sa te exprimi liber....
am mai spus si cu alta ocazie, orice parere exprimata de catre oricine este subiectiva, dar este frumos ca putem afla unii de la altii cam ce pareri avem legate de un subiect sau altul.
ca sa revin, nu am spus nimic de tepe legat de blue-air, mai reciteste, ba chiar am fost multumit de zboruri si mai plec in toamna cu ei. site-ul lor este ok, cu info destule si utile, doar ca....baietii sunt primitivi, in ce sens:
in general folosesc boeing 737 ( Boeing B737 seria 300 configurat pentru 136 de pasageri si un Boeing 737 seria 500, configurat pentru 123 de pasageri ) si au "superoferte" cu 1 eur/loc/segment fara taxe pentru 6 locuri in tot avionul. retine: doar 6 locuri din 136/123 - sub orice critica - daca info. pe care le detin nu sunt corecte, imi cer scuze fata de ei.
adica: pentru a obtine un pret final de aprox 90eur ( toate taxele incluse ) pentru un zbor dus-intors trebuie sa faci rezervarea cu 5-6 luni inainte, cine nu crede sa verifice...
ca sa fie si mai clar: skyeurope, wizzair, ryanair si altii ofera aprox jumatate din locurile avionului ( cam 60 de locuri/ avion ) la oferta similara cu blue-air, astfel incat poti face rezervarea cu aprox. 1-2 luni inaintea plecarii.
ba mai fac si reduceri cu pana intr-o luna inaintea plecarii, gen 2 bilete la pret de unul ( fara taxe ).
tocmai am zburat cu skyeurope si am fost f.f. multumit, nu doar de zboruri in sine, ci si de pret, superoferte cu adevarat si faptul ca poti procura biletele cu putin timp inaitea plecarii.
ba mai mult, la check -in nu le-am aratat nici o rezervare de pe net, doar pe baza pasaportului mi-au verificat biletele si mi-au dat si locurile in care sa stam in avion, fata de blue-air unde la unele zboruri stai dupa regula "primul venit - primul servit" ( nu e vorba si alte companii folosesc aceasta din urma regula - in urma careia se creaza o imbulzeala de prost gust ).
avioanele blue-air sunt mai vechiute, se vede cu ochiul liber, nu trebuie sa fi cine stie ce expert.
la fel si my-air, o politica de preturi slabuta rau - adica preturi mari.
nu am facut nici o referire la cum arata site-ul vreunei comp. ci doar la info. afisate in acele site-uri.
poate sa arate superprost ( exact ca al celor de la ryanair ), in final ma intereseaza pretul si calitatea serviciilor ( sa ma duca la destinatie sigur si la timp ).
urez tuturor celor care urmeaza sa calatoreasca cu low-cost ( indiferent de comp. ) sa aiba un zbor placut, sigur si fara intarzieri !
enjoy !
metalactual
metalactual
11th July 2006, 14:05
QUOTE(metalactual @ Apr 22 2006, 19:18)

Zilele acestea am facut rezervare pe site-ul www.skyeurope.com, pentru bilete dus-intors Buc - Viena. Dupa completarea datelor si acceptul meu final, toata operatia a durat 30 sec. si a venit rezervarea ( cu nr. de confirmare si toate datele necesare ) pe adresa de e-mail indicata de mine. A doua zi dimineata am verificat banii din card si tranzactia fusese deja efectuata. S-a extras din cont exact suma afisata in momentul rezervarii. Cele cateva companii de turism ( f. putine ) care vand bilete la aceasta companie low-cost mi-au cerut f. mult pe bilete - nu va recomand !
La Viena se ajunge via avion Bucuresti-Bratislava + shuttle bus Bratislava-Viena. Tot drumul dureaza 3h40min ( avion + bus ). Autobusul te lasa la o statie de metrou din Viena ( toate detaliile se gasesc pe pagina web mai sus amintita ).
Pana aici toate bune si frumoase. Avand in vedere ca mai dureaza pana plec, nu ma pot pronunta daca totul este ok cu aceasta low-cost fly comp. Sper sa nu am surprize neplacute.
Insa, din punct de vedere al costului puteti trage singuri concluzia: am platit 72 eur/ pers ( pret final avion + bus ), fata de aprox 350 eur cat cere Tarom sau 403 eur cat cere Austrian ( verificat pe acelasi interval plecare-venire )...

castigatorul e la mintea cocosului...ramane insa sa confirme...voi revenii...exista si dezavantaje, ca in orice situatie pe aceasta lume, se ajunge seara, fata de zborul de dimineata al celor de la Austrian si cursa nu e directa, desi faza cu shuttle bus se poate asimila cu transferul aeroportul-Viena, inclusiv ca bani, poate mai putin timpul ( distanta Bratislava - Viena = 65 km ).
Daca alti au zburat deja acolo, rog sa ne spuna si noua cum a fost.
Drum bun !
Revin,
dupa ce am zburat cu skyeurope la viena, via bratislava:
am fost f.f. multumit, nu doar de zborurile in sine, ci si de pret, calitatea serviciilor ( check-in, bus-shuttle, locuri in avion, avioanele in sine, bufetul la bord - optional contra cost, ca la orice low cost ).
la check-in nu le-am aratat nici o rezervare de pe net, doar pe baza pasaportului mi-au verificat biletele si mi-au dat si numerele scaunelor pe care sa stam in avion, nu dupa regula "primul venit - primul servit" ( in urma careia se creaza o imbulzeala de prost gust ).
avioanele BOEING 737-500 ( sau avionul, nu stiu exact daca a fost acelasi ) aratau f. bine interior/exterior.
gradul de umplere, in jur de 80%.
zborul bucuresti-bratislava dureaza 1h20min ( decolare-aterizare ). la fel si la intoarcere.
aeroportul din bratislava este foarte cochet si functional ( terminalul sosiri este nou, cel de plecari este mai vechi dar inauntru este complet renovat si modernizat, climatizare, wc-uri ok, doar pe dinafara arata ceva mai rau ) - per total este boboc fata de baneasa ( o latrina din punctul meu de vedere ).
in hol - la sosiri, dupa ce se iau bagajele, se afla o cafenea, un atm daca ai nevoie de cash ( au coroane slovace, curs de schimb aprox. 37,6 skk pt. 1 eur ), birouri pentru masini de inchiriat, birou informatii despre bratislava, etc.
cum se iese pe usa din terminalul sosiri, pe dreapta, se afla la 20 m statia de plecare a bus-shuttle catre viena.
in general sunt autocare inscriptionate skyeurope, doar ca noi am prins unul eurolines si toti pasagerii acestei curse au fost un pic derutati, asteptand autocarul inscriptionat skyeurope. soferul s-a prins in final de faza si a coborat sa ne intrebe daca nu vrem sa urcam, a fost haios.
shuttle-bus a plecat la timp, se traverseaza bratislava si pe dreapta se vede orasul vechi cu castelul bratislava, dunarea, noul podul cu restaurant ozn, etc.
se sta aprox. 15 min la vama slovacia/austria, au stampilat pasapoartele.
se ajunge la viena in aprox. 1h20min si opreste la statia de metrou erdberg ( linia U3 ). de unde opreste shuttle-bus pana la intratea in metrou sunt aprox. 50 m, se vede pe partea stanga in directia de mers. practic se trece strada, cu atentie ca nu am vazut trecere de pietoni prin zona si am trecut toti ca taranii.
la intoarcere, shuttle-bus se ia din acelasi loc ( intre locul unde ne-a lasat la venire si locul de unde pleaca sunt max. 20-30 m, este chiar mai aproape de statia de metrou erdberg ).
a venit un autocar inscriptionat skyeurope, a facut tot 1h20 min ( 15 min. la granita, nu au mai stampilat pasapoartele, doar s-a uitat un vames la ele ). Autocarele sunt super-ok cu a/c, confortabile, privelistea super intre viena si bratislava.
si la aeroportul din bratislava si la viena sunt placute inscriptionate "skyeurope" in statia de plecare/sosire, imposibil de ratat. im ambele locatii nu este aglomeratie cu multe sosiri/plecari de autocare, asa ca nu te poti zapacii la fata locului.
zbor placut !
metalactual
twisterme2003
11th July 2006, 15:19
din cate stiu de la o prietena care lucreaza la o agentie de turism numarul de llocuri promo la blueair sunt 10 pe cursa... iar bilete promo cu 1 euro pe tronson se gasesc in momentul actual pe site pt luna septembrie spre roma(verificat de mine)...deci nu chiar 6 luni...
ce mi-ar conveni mie ar fi politica de preturi de la skyeurope la care tariful de 14 euro pe tronson fara taxe il gasesti disponibil la zboruri in avans cu 1-2 luni...
oricum blueair de la distanta are tarife peste conceptul de low cost...(cum nici airmadrid nu e mai prejos...e scuzabil...se intampla si la case mai mari) la care se adauga tampenia de a nu avea posibilitatea sa rezervi bilet pe un singur tronson...obligatoriu biletul tb sa fie dus-intors...o aberatie in opinia mea(o afacere in opinia lor...probabil)
whoop007ro
11th July 2006, 19:39
De ryanair ce se aude, cand ar intra si pe ce rute ?
tonio
13th July 2006, 17:14
bine ai revenit metalactual!
Am si eu 2 nedumeriri, una o expun pe topicul cu companiile low-cost pe cealalta aici!
Si anume daca alegi pe siteul sky-europe sa faci si cursa inspre si dinspre viena ei dau mai multe ore, adica o singura cursa aeriana dar mai multe curse de shutlle-bus. Banuiesc ca este vorba de cat stai la sosire in bratislava. Ai stat mult? Au fost probleme cu vamesii? Daca eu fac rezervarea la un anumit shutlle-bus si-l ratez din cauza cozii la vamesii slovaci pot lua un alt autobuz inspre viena? La granita cu austria ti s-a verificat si voucherul, banii, biletul de avion, asigurare?
Pentru a face o vizita de 1 zi in bratislava oare sunt si alte curse? ziceai ceva despre eurolines...
multe intrebari dar sunt sigur ca nu te deranjeaza! Pana la urma ai stat la apartamentul acela despre care vorbeai prin aprilie?
merci anticipat...
metalactual
14th July 2006, 18:06
QUOTE(tonio @ Jul 13 2006, 18:14)

bine ai revenit metalactual!
Am si eu 2 nedumeriri, una o expun pe topicul cu companiile low-cost pe cealalta aici!
Si anume daca alegi pe siteul sky-europe sa faci si cursa inspre si dinspre viena ei dau mai multe ore, adica o singura cursa aeriana dar mai multe curse de shutlle-bus. Banuiesc ca este vorba de cat stai la sosire in bratislava. Ai stat mult? Au fost probleme cu vamesii? Daca eu fac rezervarea la un anumit shutlle-bus si-l ratez din cauza cozii la vamesii slovaci pot lua un alt autobuz inspre viena? La granita cu austria ti s-a verificat si voucherul, banii, biletul de avion, asigurare?
Pentru a face o vizita de 1 zi in bratislava oare sunt si alte curse? ziceai ceva despre eurolines...
multe intrebari dar sunt sigur ca nu te deranjeaza! Pana la urma ai stat la apartamentul acela despre care vorbeai prin aprilie?
merci anticipat...
R:
tonio,
asa este, poti alege dintre aprox. 2-3 plecari cu shuttle-bus.
asta l-am intrebat si eu pe marmota, inainte sa plec, daca exista sansa sa pierd avionul ( la intoarcere evident ).
nu exista, in principiu, este vorba de o cursa efectuata chiar de catre skyeurope ( poti spune ca face parte integranta din bilet ), nu este o cursa shuttle efectuata de altii ( cum fac de ex. cei de la terravision, etc. ).
eu am optat pt. ultima cursa shuttle, adica plecare din viena la 8:50, a ajuns la 10:20 si la 11:10 avionul decola de pe bts.
la ducere, am luat prima cursa, imediat dupa aterizarea pe bts ( 15:00 aterizare pe bts cu 15:30 plecarea spre viena ).
imi este greu sa cred ca pleaca fara pasagerii care ar venii cu intarziere din cauza propriei lor curse ( in acel shuttle sunt f. multi pasageri pt. bucuresti ). daca se intampla ceva intarziere, probabil avionul pleaca cu ceva intarziere, dar asta nu pot garanta, este o presupunere de bun simt.
nu am auzit de cineva sa aiba probleme in acest sens.
la vama controleaza, cum deja am spus, doar pasapoartele si le stampileaza - mai mult o formalitate - dureaza max 15 min. nu au verif. alte chestii ( voucher, banii, biletul de avion, asigurare, bagaje ).
doar la vama in baneasa - m-au intrebat de ele, dar nu m-au pus sa le arat. asa se intampla de obicei, mai mult te intreaba, se mai uita si la mecla si oricum este mult mai lejer de cativa ani incoace.
si la dus si la intors shuttle-bus a ajuns la timp, fara nici un min. intarziere.
daca stai in viena si vrei sa vezi bratislava, se ia trenul din gara sudbahnhof ( sunt trenuri la fiecare ora - foarte dese ) si te lasa in bts - hlavna stanica ( gara centrala, adica pe limba lor ).
costa 14 eur/pers. dus-intors si este inclus si transportul local in bts ( tramvai, autobus, troleibus ) -
mai se poate cu eurolines - 10 eur/pers dus-intors, dar daca mai iei si bilete pt. transport local in bts tot acolo ajungi si oricum nu te mai doare capul si nici mainile - nu prea rup engleza vanzatorii de bilete sau soferii de autobus in bts.
la intoarcere, trenul se ia tot din bts hl. st. ( aceeasi frecventa - unul pe ora aprox. ) si te lasa tot in gara sudbahnhof - viena.
bratislava ( bts ) este un oras f. frumos - partea veche si merita cu prisosinta o excursie de o zi.
gasesti in aeroportul bts, cand ajungi, pliante, harti si alte info - este bine sa le iei de acolo, oricum nu ai ce face pana pleaca shuttle-bus spre viena.
in gara sudbahnhof ti se da, sa ceri, orarul cu toate plecarile/sosirile inspre/dinspre bts.
este f. dragut - castelul bratislava + orasul vechi.
de la gara hl.st. faci fix 3 stati cu autobusul 93, dupa aceea pe jos pana la castel si tot pe jos in orasul vechi - f. pitoresc.
am stat in viena la apartamentul cu pricina si a fost f. bine - f. curat, f. bine dotat, la 1/2 ora de buricul targului - conexiune si cu metroul si cu tramvaiul N.
enjoy !
metalactual
p.s.
il intrebasem pe marmota, daca automatele de bilete la metroul din viena sunt si in limba engleza - veste buna - sunt !
inca o data multumiri pt. marmota - info exacte si pretioase.
tonio
15th July 2006, 08:51
iti multumesc metalactual, la fel de exacte si pretioase precum cele date de marmota sunt si informatiile tale!
si un pic off topic: ai ajuns pana la urma si la melk? Cum ai reusit, cu ce fel de transport?
metalactual
15th July 2006, 13:35
QUOTE(tonio @ Jul 15 2006, 09:51)

iti multumesc metalactual, la fel de exacte si pretioase precum cele date de marmota sunt si informatiile tale!
si un pic off topic: ai ajuns pana la urma si la melk? Cum ai reusit, cu ce fel de transport?
R:
tonio,
am fost la manastirea melk - este super frumos - oraselul, manastirea, valea dunarii - priveliste deosebita.
am fost cu trenul - plecare din viena gara westbahnof, face aprox. 1h15min ( sunt aprox. 85 km ).
trebuie intrebat care trenuri sunt directe - ca sa nu fie nevoie sa schimbi.
costa aprox. 12 eur/bilet - one way.
la abatia melk costa aprox. 7 eur/pers. ( abatia + gradinile ).
merita mult sa iei bilet compus ( 39,80 eur ), unde se include tren direct viena-melk ( plecare din viena gara westbahnof ), intrare manastirea melk, vapor de la melk la krems si tren de la krems la viena ( sosire in gara franz-josefs ). se pleaca de pe la 9 a.m. si se ajunge pe la 18 p.m. - o zi intreaga.
din pacate nu am putut alege aceasta ultima varianta - desi asta era planul initial.
oricare varianta alegi, merita toti banii.
enjoy !
salsaGalaxy
20th July 2006, 16:07
whoop007ro
20th July 2006, 16:12
cred ca wizzair si skyeurope or sa le ia felia de sub nas la my air. Sper cu ocazia asta sa dispara si nesimtirea aia de taxa de 20 eur sau 25 daca iti cumperi biletul din romania pentru destinatiile myair.
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala
click aici.