Transport low-cost
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88

raluca2005

Multumesc mult de incurajari smile.gif Sunt cam terorizata de zborul cu avionul desi am tot zburat. Bine macar ca sunt avioane bune ca nu prea stiam mare lucru despre Fokker, iar de Carpatair nu imi aduc aminte decat de incidentul de anul trecut sad.gif
robertop
Daca ati fost cu charter Air Europa in Malorca(de ex.cu sejur Jinfo Tours).
Cum este zborul,inteleg ca se ajunge foarte tirziu noaptea in Palma de Mallorca,la ce ora ati ajuns in hotel?
In Mallorca ati inchiriat masina ? La ce tarif? ce garantie trebuie depusa la inchirierea unei masini obisnuite
de capacitate mica ?

cornete
QUOTE(robertop @ May 22 2006, 12:15) *
Daca ati fost cu charter Air Europa in Malorca(de ex.cu sejur Jinfo Tours).
Cum este zborul,inteleg ca se ajunge foarte tirziu noaptea in Palma de Mallorca,la ce ora ati ajuns in hotel?
In Mallorca ati inchiriat masina ? La ce tarif? ce garantie trebuie depusa la inchirierea unei masini obisnuite
de capacitate mica ?

referitor la ķnchiriere masina vezi si comparį preturile ķn perioada preferatį la :

http://www.sixt.es/
http://www.avis.es/
http://www.hertz.es/
http://www.europcar.es/home.asp
sau :
http://es.wwte34.com/pub/agent.dll?tovr=-1...id=&itdx=&itty=
raluca2005
Si eu am de gand sa plec tot cu Air Europa in Palma la aceleasi ore, doar ca cu alta agentie. Credeam ca e asigurat transferul la hotel. De obicei asa se intampla. Se pare ca va trebui sa ma interesez. Robert, daca te intorci pana in 15 august sa imi spui si mie cum a fost, preturi, excursii, etc.
twisterme2003
QUOTE(raluca2005 @ May 20 2006, 11:49) *
Multumesc mult de incurajari smile.gif Sunt cam terorizata de zborul cu avionul desi am tot zburat. Bine macar ca sunt avioane bune ca nu prea stiam mare lucru despre Fokker, iar de Carpatair nu imi aduc aminte decat de incidentul de anul trecut sad.gif

ce incident? ca eu nu imi aduc aminte si e aproape imposibil sa fi scapat asa ceva...
raluca2005
Incidente aviatice la Timisoara si Bucuresti

Dimineata zilei de ieri a fost tensionata pentru personalul Aeroporturilor "Traian Vuia", din Timisoara si Baneasa, din Bucuresti. La ora 9.03 o aeronava suedeza apartinand companiei Carpat Air a decolat de pe Aeroportul din Timisoara cu destinatia Dusseldorf. La putin timp de la decolare, deasupra Ungariei, a fost semnalata o scurgere de ulei, si pentru a fi protejat unul din motoare a fost oprit, iar comandantul a cerut culoar de zbor pentru o aterizare fortata pe Aeroportul din Timisoara.

Cam asta e ideea. Bine, probabil ca a fost ceva minor, dar cum pe mine orice aterizare fortata ma sperie...

De Air Europa stiti ceva?
bogwol
QUOTE(Marmota @ May 18 2006, 14:07) *
2. De la statia de Erdberg sunt 25 - 50 m (25 - 50 de metrii) pana la statia de metro Erdberg (se observa rapid).

dar chiar e o distanta mare intre cele 2 tinand cont ca e vorba de acelasi nume laugh.gif
oricum, multumim de informatii

Marmota
QUOTE(bogwol @ May 24 2006, 15:59) *
dar chiar e o distanta mare intre cele 2 tinand cont ca e vorba de acelasi nume laugh.gif
oricum, multumim de informatii

Ce-mi plac fetitzele "destepte" care faq remarci "destepte". La Piata Unirii din statia de la 15 ai reusit sa vezi cel putin indicatorul M - metrou de langa magazin ?! Nu prea cred ! Deci nu fi fetitza !
morogan
De Pasti am zburat cu BlueAir in Rodos. Charter. La dus singurul incident a fost ca pilotul a lasat pe oricine sa intre in cabina sa vada cum e. In zbor asta, evident. Daca se impiedica vreunul de ceva ..
La itoarcere a fost si mai trist: au dat locuri duble la cel putin 5 familii!! Parca eram la CFR. Stateam si ne certam ca prostii pe locuri.. Stewardesele stateau ca proastele si nu faceau nimic. Noroc ca mai erau cateva locuri libere, fix cat sa ne aseze si pe noi .. sa nu zburam in picioare.
Morala: nu mai zbor cu o companie lowcost never ever!
rolo

Am zburat cu BlueAir in Barcelona si a fost totul in regula. In afara de faptul ca la intoarcere am stat jumatate de ora pe aeroport sa primim culoar de zbor (asa se numeste?) si apoi in Baneasa am stat inca juma de ora pentru ca isi pierduse unul telefonul si a trebuit sa asteptam sa si-l caute.

Pe noi nu ne-a lasat in cabina pilotului. Adevarul e ca nici nu am cerut asa ceva. In privinta locurilor erau suficiente. Cam 25% erau locuri goale.
tonio
morogan ceea ce s-a intamplat cu blue air se intampla cu toate companiile! Mereu dau bilete peste numarul de locuri, de obicei nu apar toti calatorii... Insa regulile lor sunt ca daca au venit toti calatorii atunci in ordinea check-inului ultimilor pe lista li se dau bilete la urmatoarea cursa din ziua respectiva ori li se inapoiaza banii... In cazul acesta ei oricum stiau ca au scaune libere, probabil au asteptat sa va certati ca chiorii biggrin.gif

...iar daca la o singura calatorie cu blue air promiti ca numai mergi cu companii low cost (cred ca ai uitat de ce ai ales o astfel de co. , cu siguranta nu doar asa sa vezi cum e) apai la urmatorul zbor cu tarom vei ajunge sa nici nu mai calci in avion...
romaximusro
ce politica tampita cu vinderea mai multor locuri decat are avionul. Oare astia nu gandesc pe termen lung? Ca ce castiga (putin de obicei) pe de o parte pierd de 10 ori pe termen lung?
twisterme2003
QUOTE(tonio @ May 25 2006, 11:58) *
la urmatorul zbor cu tarom vei ajunge sa nici nu mai calci in avion...

si ma rog care ar fi impresiile negative vizavi de zborul cu tarom???chiar sunt curios sa vad ce ti-a putut cauza tarom in asa hal incat sa iti fac din calatoria cu avionul un adevarat calvar...zborurile mele cu tarom pot spune ca au fost o placere comparativ cu ratatii de la alitalia( poti sa te consideri norocos daca alitalia nu mai are locuri si te reprogrameaza la urmatorul zbor operat de tarom)..acolo poti sa vezi cei mai rudimentari flight attendants...plus ca la tarom poti intalni niste bunaciuni ca insotitoare de zbor...mama mama...nici cu mancarea nu o dau in bara...exceptand probabil ruta de londra care il teroriza pe un amic de al meu ca nu mai schimbau acel pilaf cu pulape de pui(acum 2 ani,cred)...ma rog, fiecare cu parerea lui...insa a face legatura blue air tarom...e deja depasit.....
am vazut pe site la cei de la skyeurope cum arata interiorul la noile avioane achizitionate:superb cu scaune d epiele lumina ambientala excelelnta)cel putin din poza..superb...iar preturile lor sunt celel mai tari.....bravo lor!!!
tonio
QUOTE(tonio @ May 25 2006, 11:58) *
morogan ceea ce s-a intamplat cu blue air se intampla cu toate companiile! Mereu dau bilete peste numarul de locuri, de obicei nu apar toti calatorii... Insa regulile lor sunt ca daca au venit toti calatorii atunci in ordinea check-inului ultimilor pe lista li se dau bilete la urmatoarea cursa din ziua respectiva ori li se inapoiaza banii... In cazul acesta ei oricum stiau ca au scaune libere, probabil au asteptat sa va certati ca chiorii biggrin.gif

...iar daca la o singura calatorie cu blue air promiti ca numai mergi cu companii low cost (cred ca ai uitat de ce ai ales o astfel de co. , cu siguranta nu doar asa sa vezi cum e) apai la urmatorul zbor cu tarom vei ajunge sa nici nu mai calci in avion...

N-ai inteles twisterme , taromul era doaar un ex., nu neaparat negativ! Ideea era ca daca morogan dupa un singur zbor cu blue air esuat (zice el) catalogheaza toate co. lowcost groaznice atunci cand va zbura cu o co. de stat si va avea un la fel de 'esuat' zbor nici nu va mai calca intr-un avion... wink.gif
Morala (dupa cum zice el) ar fi ca blue air nu reprezinta toate celelalte co. low cost (printre care si sky europe cu care voi merge si eu in toamna)...
twisterme2003
atunci worthy.gif ...scuze...desi recitind ceea ce ai scris tu...e destul de greu...abia am reusit sa dau un sens corect citirii mele...tasteaza mai incet, omule si citeste ce ai scris. dupa ..iar astia care stiu numai sa se planga cum ca nimic nu e bun le sugerez bussines class la lufthansa sau nu mai stiu eu ce(emirates, ma rog...)...e si dreptul lui pe de alta parte sa isi ceara drepturile...am platit biletul la tariful afisat ...vreau loc in avion...asta e...cum s eintampla si pe la case mai mari...nu ma mira deloc...ma mira in schimb ca au aeronavele pline de oameni...asta e un lucru bun ceea ce insemna ca lumea a prins gustul blueair...sunt curios de evolutiile tuturor companiilor romanesti ... pacat ca numai pt tarom exista statistici oficiale...as vrea sa stiu si cat de mult a mai crescut carpatair, blueair, romavia, etc.
yvonne
Carpatair nu e nici pe departe low-cost.
Skyeurope - jos palaria, am zburat pe Bratislava in martie, avionul nou in a treia saptamana de zbor, fara intarziere fara incidente la bord.
Blue - inca nu am o parere, dar mi-am luat bilete de Bacelona in octombrie.

Astept sa apara si alte companii de gen.
tiff

Am impresia ca tu nu ai calcat in avion - calitatea serviciilor sunt de departe superioare concurentei.
sam2
Asta-i partea nasoala a sejurului - Air Europa ( ca trebuia sa fie ceva ). Anul trecut am plecat din Bucuresti Baneasa ( un fel de autogara de provincie...) cu 2 ore intarziere. cursing.gif Trecem pe la Timisoara, schimba pasagerii, alimenteaza fara sa coboram din avion (nu ca am fi avut chef, dar nu e legal !!) si plecam mai departe. Avionul era un B 737 ingalbenit de vremurile cand se mai putea fuma. Papa - senvis cu ton si o ciocolata mica. Insotitorii de zbor destul de amabili dar nu au putut suplini lipsa confortului. A fost foarte frig si noi eram imbracati ca la tropice. Aterizam, mai pierdem o ora cu formalitatile, ne urcam in autocare si stam inca o ora. De ce ? Unul din pasageri avea bube in pasaport si nu-l lasau sa intre. Ne dam la reprezentanta jinfo si ea se ratoieste la noi : daca erati in locul lui ? Uite ca nu suntem, dar daca as fi in locul tau as da drumul la autocare si i-as plati omului un taxi !! Ajungem la hotel pe la 4 dimineata. Rezultat = o noapte de cazare platita si pierduta. Urmeaza 6 zile super si intoarcerea acasa. De data asta intarziere sase ore cursing.gif - defectiune tehnica si am asteptat alt avion de la Madrid. De data asta un B737-400 ceva mai nou.

Pentru inchirierea unei masini "normale" nu se cere garantie, se completeaza contractul pe baza pasaportului si a permisului si in zece minute esti in masina. Tariful pentru o "mai mult decat compacta" poate scadea pe la 20 E pe zi la contractele pe mai multe zile, cu asigurare full si pentru al doilea sofer. Nu am apelat la firme mari gen hertz, etc. ci la una mica, de familie, de langa hotel.
morogan
Am mers cu destule companii, recunosc ca singura lowcost a fost blueair. Si nu am ales eu, asa a fost programul turistic: 5* all inclusive charter blueair. Daca puteam alege altceva nu ezitam.
Nu sunt carcotas, dar cu scaune rupte, pasageri in cabina si mai ales cu stat in picioare cu lumea trecand pe langa tine, imagine de CFR, nu ma pot impaca. E pe banii mei totusi. Ca as fi dat 100e in plus nu era bai .. totusi programul a fost 2000e/pers asa ca nu era o mare diferenta.
Tarom da, e ok. Iberia mi s-a parut peste Tarom, atat .
mianna
QUOTE(morogan @ May 25 2006, 23:23) *
Am mers cu destule companii, recunosc ca singura lowcost a fost blueair. Si nu am ales eu, asa a fost programul turistic: 5* all inclusive charter blueair. Daca puteam alege altceva nu ezitam.
Nu sunt carcotas, dar cu scaune rupte, pasageri in cabina si mai ales cu stat in picioare cu lumea trecand pe langa tine, imagine de CFR, nu ma pot impaca. E pe banii mei totusi. Ca as fi dat 100e in plus nu era bai .. totusi programul a fost 2000e/pers asa ca nu era o mare diferenta.
Tarom da, e ok. Iberia mi s-a parut peste Tarom, atat .

pasageri in cabina cui? a pilotilor? rolleyes.gif

am facut doar un drum cu Blueair - intoarcerea din Turcia - dar nu recunosc imaginile pe care le-ai descris. singura diferenta intre dusul cu Tarom si intorsul cu Blueair a fost aeroportul de la noi; in rest, semanau pana si sandvisurile smile.gif
morogan
QUOTE(mianna @ May 26 2006, 02:15) *
pasageri in cabina cui? a pilotilor? rolleyes.gif

am facut doar un drum cu Blueair - intoarcerea din Turcia - dar nu recunosc imaginile pe care le-ai descris. singura diferenta intre dusul cu Tarom si intorsul cu Blueair a fost aeroportul de la noi; in rest, semanau pana si sandvisurile smile.gif

Dap, pasageri in cabina pilotului. A lasat pe oricine a vrut sa vada cum e. In interior, nu numai de la usa!!
raluca2005
Bine ca macar zborul a fost ok si ati ajuns vii si nevatamati. Eu o sa plec cu un Boeing 737-800, sper sa fie ceva mai nou, desi... Ma gandesc ca poate zborurile de noapte or fi mai friguroase sau pur si simplu stau prost cu instalatia de aer conditionat. Am mai auzit pe cineva care a fost cu Air Europa si a tremurat de frig. orcum de data asta se pleaca de la Otopeni, poate or fi mai punctuali. Ideea e ca nu stiu ce chef sa mai ai a doua zi (aceeasi zi) sa te duci la plaja dupa ce ai pus capul pe perna la ora 4.30, dar asta e. Oricum prima si ultima zi sunt alocate transportului, dupa cum spun ei. A doua zi e alocata refacerii, penultima pregatirilor si bagajelor si... uite asa te trezesti ca trebuie sa pleci.
robertop
Multumesc Sam.
Ce povestesti nu este deloc linistitor.
Dai totusi agentiei o gramada de bani,cu taxele de aeroport ajungi usor la 700 Euro
de persoana pentru plecarile din iulie si pentru aceasta suma ar trebui sa asigure totusi alte conditii de zbor.
Agentiile din Ardeal ofera pachete pe Mallorca cu plecare din Budapesta,a fost cineva prin Budapesta?
robertop
twisterme2003
asta e...se pare ca au impresia ca teroristii nu isi cumpara bilete la low cost...adevarul cine ar da bani pt rascumpararea unei aeronave blue air??? glumesc..daca e asa..ar tb sa faci o reclamatie la autoritatea aeronautica din romania...este neadmis asa ceva, mai ales dupa atentatele din septembrie...daca au impresia ca asa isi arata ospitalkitatea fata de calatori...gresit total...eu unul nu as mai pune niciodata piciorul la ei in aeronava dupa un asemenea incident...o fi fost si ofiter de securitate la bord? daca da ce parere are el despre acets lucru??? cred ca sunt inconstienti...inca imi este greu sa cred asa ceva , dar cum totul e posibil...pacat ca nu sunt mai multi forumisti pasageri ai blue air ca sa aflam parerile mai multora vizavi de acest aspect...
paparazzi
QUOTE(Byt @ Mar 24 2006, 17:50) *
BlueAir zboara Bucuresti-Timisoara ? Eu nu gasesc destinatia asta la ei pe site!

BlueAir a avut curse Bucuresti -Timisoara pana acum aprox 1 an ( daca imi aduc bine aminte). Au renuntat in cele din urma, deoarece zburau cu avioanele aproape goale.
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88
Aceasta este o versiune simplificatć a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.