dobrotescunicol
11th November 2006, 23:00
Pentu calculator am un microfon din acela de 3 lei, de tip condensator. Acum am observat ca introduce un usor brum pe fundal. Am desfacut carcasa microfonului si l-am testat tinandu-l in mana. Brumul dispare daca il ating. Dupa ce iau degetul de pe el (carcasa de aluminiu) brumul reapare. Daca leg carcasa la masa (am incercat la calorifer) brumul persista.
Are cineva explicatia fenomenului?
mister_rf
12th November 2006, 11:35
QUOTE(dobrotescunicol @ Nov 11 2006, 23:00)

Pentu calculator am un microfon din acela de 3 lei, de tip condensator. Acum am observat ca introduce un usor brum pe fundal. Am desfacut carcasa microfonului si l-am testat tinandu-l in mana. Brumul dispare daca il ating. Dupa ce iau degetul de pe el (carcasa de aluminiu) brumul reapare. Daca leg carcasa la masa (am incercat la calorifer) brumul persista.
Are cineva explicatia fenomenului?
O explicatie corecta se poate da in masura in care se fac mai multe ''experimente'' care sa determine daca
poate fi o compensare a brumului prin introducerea unui ''ecran'' care capteaza in antifaza brumul si-l introduce in sistem sau tu esti un potential flotant care introduce brum in sistem si la atingerea microfonului potentialul se egalizeaza si suplimentar creste ecranarea...
Problema nu este explicarea fenomenului, ci rezolvarea situatiei.
Ai incercat sa conectezi microfonul la PC cu un alt cablu? Unul mai de calitate, corect ecranat...
whisper010
12th November 2006, 23:09
QUOTE(dobrotescunicol @ Nov 11 2006, 23:00)

Dupa ce iau degetul de pe el (carcasa de aluminiu) brumul reapare. Daca leg carcasa la masa (am incercat la calorifer) brumul persista.
Sincer am patit-o si eu... acest tip de microfoane( chinezesti, in cazul intalnit de mine) sunt ecranate pe + ..
...da un detaliu :(are alimentare externa (baterie)?...Carcasa de aluminiu unde duce in continuitate?(per segment jack))?...
khatherr
13th November 2006, 00:04
cred ca de vina este impamantarea calculatorului!ai impamantare la PC?daca ai si tot la fel iti face, ar fi foarte bine sa ii schimbi cablul...cu unul mai bun(ecranarea mai buna...)