Totul despre ITALIA
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60

gelu_u

Am fost deja 2 saptamaini in Andalucia la sfarsitul lui mai.
Pana in septembrie cand am programata o vizuta de 5 zile la Roma voi fi legat de glie.
Donatella
QUOTE (bobo72 @ Jun 28 2008, 22:32) *
Salut,
Ma gandesc sa merg si eu in Toscana, inca nu sunt hotarat unde sa ma cazez.
Stie cineva daca pe tren exista vreun fel de abonament (pe o saptamana eventual), cu care sa mergi nelimitat in regiunea Toscana?

Am fost in Toscana vara trecuta. Am stat pe Coasta Etrusca, in San Vincenzo, o localitate foarte frumoasa, pe malul marii. Am locuit intr-o pensiune situata chiar pe plaja (Villa Piani, o gasesti pe net). Langa pensiune era un magazin alimentar din care faceam cumparaturile pentru mic dejun, iar la cina ieseam la cate o terasa in centrul statiunii. La 10 min. (cu masina) era un hipermarket foarte bine aprovizionat.
Am circulat foarte mult cu trenul, bilete nu sunt scumpe, iar gara era la 5min. de pensiune. Am ajuns in Livorno, Pisa, la Roma, parcul arheologic din Populonia, in Florenta (peste tot am circulat cu trenul). Din pacate in Sienna nu am mai ajuns, poate data viitoare. Din portul Piombino am luat ferry-boat-ul si am mers pe insula Elba (calatoria dureaza aprox. 90 minute). Elba este foarte frumoasa, are plaje superbe, dar este si foarte aglomerata, desi am fost in septembrie, toate parcarile erau pline, la fel si feery-urile care veneau de pe continent. Aici m-a impresionat foarte mult casa in care a fost exilat Napoleon, este foarte bine intretinuta, cu o curte interioara superba, care da spre mare.
Mi-a placut foarte mult, a fost unul din cele mai reusite concedii, cu atat mai mult cu cat nu suntem genul care pleaca in concediu numai pentru a sta la plaja.
Plaja in staiune era foarte curata, nu era aglomerata deloc, iar pensiunea avea o terasa chiar pe plaja, amenajata cu sezlonguri, umbrele si dusuri.
Nu stiu ce sa-ti mai spun, sar de la un subiect la altul. Daca ai intrebari, iti raspund cu mare placere. Oricum, faci o alegere buna, Toscana este superba, indiferent in ce zona te cazezi. Dar iti trebuie cel putin 3-4 concedii, ca sa ii vezi toate frumusetile.

ReVaNgEr
Coasta de azur(Franta) sau Venetia(Italia)
Unde e mai frumos? Peisaje, frumusete, turism, limba, etc. ?
gelu_u
QUOTE (Donatella @ Jul 1 2008, 13:54) *
Am fost in Toscana vara trecuta. Am stat pe Coasta Etrusca, in San Vincenzo, o localitate foarte frumoasa, pe malul marii. Am locuit intr-o pensiune situata chiar pe plaja (Villa Piani, o gasesti pe net). Langa pensiune era un magazin alimentar din care faceam cumparaturile pentru mic dejun, iar la cina ieseam la cate o terasa in centrul statiunii. La 10 min. (cu masina) era un hipermarket foarte bine aprovizionat.
Am circulat foarte mult cu trenul, bilete nu sunt scumpe, iar gara era la 5min. de pensiune. Am ajuns in Livorno, Pisa, la Roma, parcul arheologic din Populonia, in Florenta (peste tot am circulat cu trenul). Din pacate in Sienna nu am mai ajuns, poate data viitoare. Din portul Piombino am luat ferry-boat-ul si am mers pe insula Elba (calatoria dureaza aprox. 90 minute). Elba este foarte frumoasa, are plaje superbe, dar este si foarte aglomerata, desi am fost in septembrie, toate parcarile erau pline, la fel si feery-urile care veneau de pe continent. Aici m-a impresionat foarte mult casa in care a fost exilat Napoleon, este foarte bine intretinuta, cu o curte interioara superba, care da spre mare.
Mi-a placut foarte mult, a fost unul din cele mai reusite concedii, cu atat mai mult cu cat nu suntem genul care pleaca in concediu numai pentru a sta la plaja.
Plaja in staiune era foarte curata, nu era aglomerata deloc, iar pensiunea avea o terasa chiar pe plaja, amenajata cu sezlonguri, umbrele si dusuri.
Nu stiu ce sa-ti mai spun, sar de la un subiect la altul. Daca ai intrebari, iti raspund cu mare placere. Oricum, faci o alegere buna, Toscana este superba, indiferent in ce zona te cazezi. Dar iti trebuie cel putin 3-4 concedii, ca sa ii vezi toate frumusetile.

Daca iti propui sa te intorci in Toscana si sa vezi si Siena, iti sugerez sa iti rezervi tot septembrie. DOAR in SEPTEMBRIE se dezveleste pavimentul Domului. Este superb.
Si daca iti propui sa vezi Siena gandeste-te ca la cea mai veche universitate din Italia, ca la unul dintre cele mai importante orase-stat din Toscana, deci....3zile. Desigur este un sfat.
Este orasul pe care l-as revedea oricand. Este orasul in care mi-ar placea sa traiesc
bobo72
Stiu ca am mai intrebat dar totusi, Donatella ai putea sa-mi spui daca exista vreun abonament, de o saptamana pe tren, valabil in regiunea Toscana?
Superba vederea de la vila in care ai stat.
Donatella
QUOTE (bobo72 @ Jul 1 2008, 23:19) *
Stiu ca am mai intrebat dar totusi, Donatella ai putea sa-mi spui daca exista vreun abonament, de o saptamana pe tren, valabil in regiunea Toscana?

Din pacate nu pot raspunde la aceasta intrebare, pentru ca nu stiu sa existe asemenea abonamente. Dar chiar daca nu sunt abonamente, nu ai probleme nici cu procurarea biletelor. De exemplu, in San Vincenzo, fiind o localitate mica, nu exista casa de bilete, doar un automat in care introduceai ruta, iti aparea scris costul biletelor, introduceai suma in aparat si iti luai biletele. La fe am procedat si in Roma, unde erau o multime de aparate de acest gen. Numai sa nu uiti sa le validezi, se intampla destul de rar sa nu se verifice biletele. Am circulat destul de mult cu trenul, dar nu stiu nimic despre abonamente.
codruta
QUOTE (bobo72 @ Jul 1 2008, 21:19) *

Nu te ajuta deloc abonamentele. Le poti face minim pe o luna si pe o singura ruta (ex. Montecatini - Firenze), dar te costa mult mai mult decat daca ti-ai luat biletele separat. Ele sunt eficiente doar daca ai face naveta cateva luni pe an pe ruta respectiva.
Singura varianta de bilet ar fi un interrail pe Italia (care pe 6 zile pe luna costa 229 euro daca ai peste 26 de ani si 149 euro daca ai sub 26 de ani si il poti folosi in orice directie, dar iti spun cu siguranta ca un sfert din banii aia iti ajung sa vizitezi Toscana timp de o saptamana).

GaryMD
Buna, am si eu o intrebare la care nu pot gasi nicaieri un raspuns... vreau sa stiu care e distanta dintre orasele Belluno si Parma, nu am nici o harta ca sa calculez... v-as fi recunoscator daca m-ati ajuta... multumesc anticipat.
codruta
QUOTE (GaryMD @ Jul 2 2008, 20:59) *
Buna, am si eu o intrebare la care nu pot gasi nicaieri un raspuns... vreau sa stiu care e distanta dintre orasele Belluno si Parma, nu am nici o harta ca sa calculez... v-as fi recunoscator daca m-ati ajuta... multumesc anticipat.

Viamichelin zice ca sunt 334 km. Poti sa vezi mai multe variante de traseu pe (www.viamichelin.com)
bobo72

Multumesc Codruta.
c.ovidiu
QUOTE (georgiana7487 @ Jun 25 2008, 12:40) *
Salut! Si eu ma gandeam la o vacanta in zona Napoli - Capri - Coasta amalfitana, pe la sfarsitul lui iulie. Imi puteti spune unde gasesc cele mai bune plaje? (de preferat in Napoli sau Sorrento. By the way, daca a stat cineva la o pensiune in Sorrento, as vrea si eu detalii...) multumesc mult!

Nu cauta acolo plaja in acceptiune litoralului romanesc. Singura plaja un pic mai mare este la Amalfi. In Sorrento plajele sunt petice furate la poalele falezei, majoritatea apartinand hotelurilor. Am stat la Sorrento la Parco dei Principi - 5 stele, foarte scump. Nu am idee de preturile pensiunilor. Mai ieftine trebuie sa fie cele mai marginase. Nu rata vizitele in Positano, Ravello, Maiori si Menori. Daca nu ai fost niciodata acolo, va fi o surpriza incredibila, la fel ca si soseaua de pe coasta amalfitana. Nu este obligatoriu Pompei. Mai degraba Vezuviul, daca nu este ceata. Pentru cumparaturi, Napoli. Gasesti mai multe si mai ieftine decat in statiuni.
racheta
QUOTE (buburuzica @ May 28 2008, 21:17) *
Da,am fost acolo in 2002,din cate imi aduc aminte a fost superb!!!!
Poti face toata coasta Liguriei,care include si Cinque Terre.Poti sa vizitezi Portofino(care este senzational!),Rapallo,Santa Marguerita,Reco,San Remo,Camogli si altele...(nu-mi mai aduc aminte de toate).
Dupa parerea mea,te complici cu Salerno,nu ai mare lucru de vazut si este destul de mic!
Si,daca spui ca ai vazut Coasta Amalfitana,atunci chiar nu are rost sa bati drumul pana la Salerno.
Eu te sfatuiesc,daca vreodata iti propui sa mai vizitezi Italia,du-te intr-un concediu in Toscana....
Este ceva de vis.....!!!
N-o sa regreti niciodata...
Daca vrei detalii,ti le voi da,am fost de 4 ori acolo si n-am reusit sa o vad pe toata! Probabil,sunt ca tine,fac totul cu calm..
Daca vei face Liguria,langa Novi Ligure (nu este f departe),poti sa te duci la cel mai mare Out Let din Europa.
Cu ceva poze din Liguria,pot sa te ajut.Da-mi un PM si ti le voi trimite.

Ciao,

imi poti spune te rog frumos si mie numele outletului sau adresa lui?

multumesc mult
abburell
QUOTE (racheta @ Jul 4 2008, 12:14) *
Ciao,

imi poti spune te rog frumos si mie numele outletului sau adresa lui?

multumesc mult

probabil e vorba de outlet Serravalle http://www.mcarthurglen.it/serravalle/about/concept.php

pe site zice ca e cel mai mare outlet din europa, 180 magazine dar am ceva dubii, in italia , traditional, tot la doua judete se gaseste "magazinul cel mai mare din europa" smile.gif

langa aeroportul din bergamo e un hipermarket cu 200 magazine, de ex

a.

QUOTE (ReVaNgEr @ Jul 1 2008, 18:38) *
Coasta de azur(Franta) sau Venetia(Italia)
Unde e mai frumos? Peisaje, frumusete, turism, limba, etc. ?

ce buget ai ? vrei mare / plaja sau turism cultural ? smile.gif in cate zile ? iti raspunzi singur
si limbile sint diferite, franceza sau italiana, depinde ce preferi smile.gif

a.

QUOTE (rodica_c @ Jun 21 2008, 07:52) *
Buna !
In august sunt in tranzit prin nordul Italiei venind dinspre Franta.Am nevoie de o cazare pentru 1-2 nopti in zona Trieste.Am gasit ceva bed & breakfast convenabil pe BBPlanet.it si pe viaggiaedormi.it,ceea ce ma intereseaza fiind pe primul.A mai rezervat cineva prin ei? Plata se face cu card prin serverul AmroBank,cica.Eu am mai rezervat online cazari chiar si in Italia dar niciodata prin situri italiene.Sunt sigure oare?
Merci pt raspuns si vacanta placuta tuturor!

orice site e sigur daca in momentul platii vezi HTTPS sus in browser si lacatzelul in dreapta jos pe bara explorerului. nu conteaza din ce tzara e

a.

cat despre cei panicati cu "vanatoarea de romani din italia" nu va stresati ca e numai rahat jurnalistic.

cat timp te comporti absolut normal si pretinzi un tratament identic nu vad ce mari probleme pot fi.

doar ca de ex italienii sint cam tzepari cu turistii, dar asta o fac cu oricine, nu doar cu romanii

a.

QUOTE (crisxx @ Jun 18 2008, 19:53) *
voi face concediul in Italia pe urmatoarea ruta:(voi enumera doar locatiile din Italia,fara popasul de o noapte de la dus si de la intors din Austria)
Lido di Jesolo-Venetia-Verona-Florenta-Roma Livorno-Milano.Va mai fi in plan si o vizita la San Marino pentru shopping.
M-ar interesa sa aflu cat mai multe detalii despre ruta pe care am prezentat-o(preturi,cazari,taxe de drum si de parcari)
orice ar fi de aflat de la cei care au mai fost in Italia,eventual pe aceasta ruta sau ceva asemanator.Si sincer,mai am o mica nedumerire:cum se comporta italienii cu noi, turistii romani,avand in vedere situatia in general a romanilor din Italia din ultima perioada ?
Perioada de concediu va fi inceputul lui August,pe o durata de 12-13 zile.
Va multumesc mult si astept cu nerabdare sfaturile voastre si impresiile.

vezi ca san marino e inafara rutei tale cu ceva kilometri buni

ce vrei sa vezi la ...livorno ?! un orashel la mare fara prea multe chestii

faci totul cu masina ? calculeaza cam 1 euro la fiecare 10 km de autostrada plus cozile estive.

parcarile costa , mai ales in centru. studiaza bine etapele si vezi daca nu-ti convine sa :

- iei un navigator

- sa lasi masina ori la hotel pe care-l iei cu parcare sau in periferie langa metrou. de obicei sint parcari mari si mai ieftine la capetele de linie de metrou

ptr cine viseaza sa economiseasca la autostrada si sa o ia pe langa, atentie ca aici strazile statale sint pline de semafoare, radare, limita de viteza si mai multe controale de politie.

deci ptr aceeasi distanta de 150 km de ex care s-ar face intr-o ora si ceva in autostrada trebuie sa calculati vreo 3 ore circa
e drept si ca sint bucati de statale care chiar merita facute smile.gif

a.
bobbo
a fost cineva in Padova la Venetian Hostel?
as dori mai multe informatii despre acest Hostel de la voi daca ati fost
Eu o sa merg acolo in perioada 22-24 iulie 2008
multumesc anticipat
astept si sfaturi cu ce se poate vizita in padova
pe 22 seara ma cazez
pe 23 ma duc sa vad venetia si seara ma intorc inapoi
pe 24 plec la Milano
abburell
QUOTE (bobbo @ Jul 4 2008, 16:08) *
a fost cineva in Padova la Venetian Hostel?
as dori mai multe informatii despre acest Hostel de la voi daca ati fost
Eu o sa merg acolo in perioada 22-24 iulie 2008
multumesc anticipat
astept si sfaturi cu ce se poate vizita in padova
pe 22 seara ma cazez
pe 23 ma duc sa vad venetia si seara ma intorc inapoi
pe 24 plec la Milano

padova singura merita cateva zile

uite-aici

http://www.padovanet.it/dettaglio.jsp?tass...69&id=10662

grija seara/noaptea pe strazi dar asta e regula generala

vezi ca hostel-ul tau NU e in padova ci intr-un sat la 23 km
cam greu sa te misti de acolo, trenuri, etc , daca nu ai masina

"Located in the province of Padua, in the southern hillside of Colli Euganei, the hostel is set within a 16th-century mansion in the heart of the old town of Monselice (23 km from Padua). "

a.
dantes87
QUOTE (buburuzica @ May 28 2008, 21:17) *
Da,am fost acolo in 2002,din cate imi aduc aminte a fost superb!!!!
Poti face toata coasta Liguriei,care include si Cinque Terre.Poti sa vizitezi Portofino(care este senzational!),Rapallo,Santa Marguerita,Reco,San Remo,Camogli si altele...(nu-mi mai aduc aminte de toate).
Dupa parerea mea,te complici cu Salerno,nu ai mare lucru de vazut si este destul de mic!
Si,daca spui ca ai vazut Coasta Amalfitana,atunci chiar nu are rost sa bati drumul pana la Salerno.
Eu te sfatuiesc,daca vreodata iti propui sa mai vizitezi Italia,du-te intr-un concediu in Toscana....
Este ceva de vis.....!!!
N-o sa regreti niciodata...
Daca vrei detalii,ti le voi da,am fost de 4 ori acolo si n-am reusit sa o vad pe toata! Probabil,sunt ca tine,fac totul cu calm..
Daca vei face Liguria,langa Novi Ligure (nu este f departe),poti sa te duci la cel mai mare Out Let din Europa.
Cu ceva poze din Liguria,pot sa te ajut.Da-mi un PM si ti le voi trimite.

hello,
observ ca ai vizitat Cinque Terre si ai si dat ceva detalii interesante, imi poti spune te rog daca se poate face si plaja acolo? daca da, unde imi recomanzi si cm pot ajunge acolo? mentionz ca voi ajunge la inceputul lui august in pisa si vreau sa merg direct i cinque terre pentru cateva zile...
mersi,

d
bobbo
QUOTE (abburell @ Jul 5 2008, 20:17) *
padova singura merita cateva zile

uite-aici

http://www.padovanet.it/dettaglio.jsp?tass...69&id=10662

grija seara/noaptea pe strazi dar asta e regula generala

vezi ca hostel-ul tau NU e in padova ci intr-un sat la 23 km
cam greu sa te misti de acolo, trenuri, etc , daca nu ai masina

"Located in the province of Padua, in the southern hillside of Colli Euganei, the hostel is set within a 16th-century mansion in the heart of the old town of Monselice (23 km from Padua). "

a.

da m-am grabit
asta e hotelul - Piccolo Vienna
care e in padova aproape de Gara si autogara
ai idee de unde pot afla preturi la trenuri?
tomahok77
QUOTE (bobbo @ Jul 6 2008, 19:21) *
da m-am grabit
asta e hotelul - Piccolo Vienna
care e in padova aproape de Gara si autogara
ai idee de unde pot afla preturi la trenuri?

Preturi si orar gasesti la trenuri aici:
http://www.trenitalia.com/it/nazionali.shtml

eu voi fi intre 10 si 15.07 cazat in Brescia. Are cineva vre-o sugestie ce e mai bine e vazut? Ma gandeam la o zi in Milano, una la Guarda , una la Brescia ...si restul? Sunt fara masina, deci cu trenul sau bus.
multumesc.
blackdeath22
Ai ce vizita in Trieste? Noi suntem in Croatia si ne gandim sa vizita si Trieste.
abburell
QUOTE (tomahok77 @ Jul 6 2008, 22:17) *
Preturi si orar gasesti la trenuri aici:
http://www.trenitalia.com/it/nazionali.shtml

eu voi fi intre 10 si 15.07 cazat in Brescia. Are cineva vre-o sugestie ce e mai bine e vazut? Ma gandeam la o zi in Milano, una la Guarda , una la Brescia ...si restul? Sunt fara masina, deci cu trenul sau bus.
multumesc.

Sirmione, Peschiera del Garda, Verona, daca reusesti Bergamo (si mergi in orasu de sus, Bergamo Alta )

a.

QUOTE (dantes87 @ Jul 6 2008, 18:04) *
hello,
observ ca ai vizitat Cinque Terre si ai si dat ceva detalii interesante, imi poti spune te rog daca se poate face si plaja acolo? daca da, unde imi recomanzi si cm pot ajunge acolo? mentionz ca voi ajunge la inceputul lui august in pisa si vreau sa merg direct i cinque terre pentru cateva zile...
mersi,

d

Liguria e plina de plaje, majoritatea insa sint pe bolovani nu pe nisip si majoritatea sint stabilimente private, adica platesti patutz si umbrela. Poate ajunge si 15-20 euri / zi .

Exista si mici petice de "plaja libera" unde sta lumea cu prosopul si unde in general este fffffffff aglomerat.
E suficient sa intrebi, oriunde nimeresti, unde este "spiaggia libera"

QUOTE (blackdeath22 @ Jul 7 2008, 20:58) *
Ai ce vizita in Trieste? Noi suntem in Croatia si ne gandim sa vizita si Trieste.

Trieste este un oras ffffffffffffffff frumos si merita cu sigurantza o vizita. centrul, lungomare, etc si daca sinteti cu masina, la 5 kilometri pe malul marii, Castelul Miramare (se vede si din oras , pe dreapta cum stai cu fatza spre mare )

a.
dantes87
QUOTE (abburell @ Jul 8 2008, 14:30) *
Liguria e plina de plaje, majoritatea insa sint pe bolovani nu pe nisip si majoritatea sint stabilimente private, adica platesti patutz si umbrela. Poate ajunge si 15-20 euri / zi .

Exista si mici petice de "plaja libera" unde sta lumea cu prosopul si unde in general este fffffffff aglomerat.
E suficient sa intrebi, oriunde nimeresti, unde este "spiaggia libera"

am inteles ca in monterosso del mare ar fi plaja cea mai faina (cu nisip si nu cu pietre). ma gandesc sa ma cazez tot acolo. ai idee de un hotel cu un raport calitate pret bun? (si la un maxim 120 euro pe noapte de camera)?
mersi fain de informatii
dantes87
salutari tuturor,

mi-am programat un concediu de 4 zile in Cinque Terre in apropierea Pisei si m-am gandit ca pe acest topic mi-as putea exprima intrebarile fiind legat oarecum si de aceasta regiune. m-am hotarat asupra locatiei dupa ce am salasluit mai mult pe site-uri precum tripadvisor.com si altele si sunt convins ca am facut alegerea cea buna. daca transportul mi l-am asigurat, marea necunoscuta este cea a hotelului unde sa ma cazez. a mai fost cineva de pe acest forum acolo? poate da mai multe detalii?

va multumesc,

d.
gelu_u
QUOTE (dantes87 @ Jul 8 2008, 22:10) *
salutari tuturor,

mi-am programat un concediu de 4 zile in Cinque Terre in apropierea Pisei si m-am gandit ca pe acest topic mi-as putea exprima intrebarile fiind legat oarecum si de aceasta regiune. m-am hotarat asupra locatiei dupa ce am salasluit mai mult pe site-uri precum tripadvisor.com si altele si sunt convins ca am facut alegerea cea buna. daca transportul mi l-am asigurat, marea necunoscuta este cea a hotelului unde sa ma cazez. a mai fost cineva de pe acest forum acolo? poate da mai multe detalii?

va multumesc,

d.

salut Dantes
4 zile in Cinque Terre vor fi 4 zile de vis. Sunt atatea de facut si de vazut incat iti vei aminti cu mare placere de sejurul acolo si mereu iti vei dori sa te intorci. Anul trecut am petrecut 5 zile in Cinque Terre. Daca te pot ajuta cu ceva, o voi face cu mare placere.
abburell
QUOTE (dantes87 @ Jul 8 2008, 21:05) *
am inteles ca in monterosso del mare ar fi plaja cea mai faina (cu nisip si nu cu pietre). ma gandesc sa ma cazez tot acolo. ai idee de un hotel cu un raport calitate pret bun? (si la un maxim 120 euro pe noapte de camera)?
mersi fain de informatii

chiar in monterosso al mare nu am stat niciodata dar te vaz baiat fara mofturi, deci alege de aici un hotel, suni si faci rezervare

www.soloalberghi.it

aici plaja http://en.wikipedia.org/wiki/Image:BeachMonterosso.JPG - pare un soi de nisip

The beach is the only extensive sand beach in the Cinque Terre. Monterosso is a small town that in the summer months is overrun by tourists.

Trebe sigur rezervare si probabil preturile sint ridicate in perioada asta

AantraxX
Nu stiu cum vi se pare voua dar mie mi se pare ca italieni te fura cat pot la autostradele astea , eu am facut un estimativ pe www.viamichelin.com (am uitat sa mentionez ca plec din arad pana la genova ) al taxelor de drum si toll-u de pe autostrada dus-intors si mi-a iesit undeva pe la 140 euro dus - intors fara benzina fara altceva , sper sa ma poata corecta cineva ca altfel simt ca iau foc sa dau atatia bani si majoritatea pe italia pentru ca pe ungaria si austria ii clar. sper sa fii fost cineva in curand si poate imi da un sfat . eu plec sambata in 12.07

merci mult
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.