QUOTE (Donatella @ Jul 1 2008, 13:54)

Am fost in Toscana vara trecuta. Am stat pe Coasta Etrusca, in San Vincenzo, o localitate foarte frumoasa, pe malul marii. Am locuit intr-o pensiune situata chiar pe plaja (Villa Piani, o gasesti pe net). Langa pensiune era un magazin alimentar din care faceam cumparaturile pentru mic dejun, iar la cina ieseam la cate o terasa in centrul statiunii. La 10 min. (cu masina) era un hipermarket foarte bine aprovizionat.
Am circulat foarte mult cu trenul, bilete nu sunt scumpe, iar gara era la 5min. de pensiune. Am ajuns in Livorno, Pisa, la Roma, parcul arheologic din Populonia, in Florenta (peste tot am circulat cu trenul). Din pacate in Sienna nu am mai ajuns, poate data viitoare. Din portul Piombino am luat ferry-boat-ul si am mers pe insula Elba (calatoria dureaza aprox. 90 minute). Elba este foarte frumoasa, are plaje superbe, dar este si foarte aglomerata, desi am fost in septembrie, toate parcarile erau pline, la fel si feery-urile care veneau de pe continent. Aici m-a impresionat foarte mult casa in care a fost exilat Napoleon, este foarte bine intretinuta, cu o curte interioara superba, care da spre mare.
Mi-a placut foarte mult, a fost unul din cele mai reusite concedii, cu atat mai mult cu cat nu suntem genul care pleaca in concediu numai pentru a sta la plaja.
Plaja in staiune era foarte curata, nu era aglomerata deloc, iar pensiunea avea o terasa chiar pe plaja, amenajata cu sezlonguri, umbrele si dusuri.
Nu stiu ce sa-ti mai spun, sar de la un subiect la altul. Daca ai intrebari, iti raspund cu mare placere. Oricum, faci o alegere buna, Toscana este superba, indiferent in ce zona te cazezi. Dar iti trebuie cel putin 3-4 concedii, ca sa ii vezi toate frumusetile.
Daca iti propui sa te intorci in Toscana si sa vezi si Siena, iti sugerez sa iti rezervi tot septembrie. DOAR in SEPTEMBRIE se dezveleste pavimentul Domului. Este superb.
Si daca iti propui sa vezi Siena gandeste-te ca la cea mai veche universitate din Italia, ca la unul dintre cele mai importante orase-stat din Toscana, deci....3zile. Desigur este un sfat.
Este orasul pe care l-as revedea oricand. Este orasul in care mi-ar placea sa traiesc