Totul despre ITALIA
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60

bubalus

cel mai bine e sa iti stabilesti un program....sa stii cam cati km vrei sa parcurgi zilnic....si cam prin ce zona sa te opresti.
despre drumuri / traseu cel mai bine te poate lamuri viamichelin.com. iti da de asemenea si inndicatii despre costurile adiacente (taxe de autostrada de ex.)
despre popasuri...cred ca mai bine ar fi sa iti rezervi din timp...astfel nu vei pierde prea mult timp cu cautarile....si ai siguranta ca ai unde sa dormi in noaptea aia. nu stiu unde sa-ti spun sa te opresti ..dar stiu ca poti gasi diverse campinguri unde poti trage peste noapte la preturi accesibile.
nuti_barbu
QUOTE (mcornea @ 26th May 2009, 19:14) *
salut

SALUT AM SI EU CATEVA INTREBARI LA CARE CAUT RASPUNS.IN 15 IUNIE VREAU SA PLEC CU FAMILIA IN ITALIA MAI PRECIS PANA IN SICILIA.VOM MERGE CU MASINA PERSONALA SI AS VREA SA FACEM UNUL SAU CHIAR DOUA POPASURI DAR NU STIM MAI EXACT UNDE E BINE SA INOPTAM.TREBUIE SA FACEM REZERVARE DIN TIMP SAU GASIM LA FATA LOCULUI?DACA ESTE CINEVA CARE A MAI FOST IL ROG FRUMOS SA NE AJUTE.ORICE INFORMATIE DESPRE DRUMUL PANA IN SICILA ESTE BINEVENITA.VA MULTUMESC SI ASTEP RASPUNS.

Si eu plec tot cu masina in Septembrie in:Venetia,Firenze,Roma si la Napoli doar in vizita.Rezervare pt. cazare am facut in primele trei orase ,daca te pot ajuta cu ceva sunt pe aici.

papone
am fost anul acesta in venetia. daca aveti nevoie de sfaturi/pareri, intrebati si va raspund cu placere!!!
Buhani73
despre bibione poti sa-mi spui cate ceva?
adynutzaa
Buna,
am nevoie si eu de un raspuns despre mersul cu trenul in Italia. Din ce am inteles: validez biletul, urc la statia A cu destinatia B. Pot cobora pe parcurs la statia C, sa stau acvolo 2 ore si sa iau trenul urmator? E corect? (asa am citit ca biletul e valabil cateva ore dupa ce e comnpostat)

am gasit info aici, sper ca am inteles bine http://www.trenitalia.com/cms/v/index.jsp?...00080a3e90aRCRD Di regola, la validità oraria del biglietto decorre dal momento della convalida mediante le macchinette obliteratrici di stazione. Il viaggio deve concludersi entro 24 ore dall’ora della convalida (in Trentino entro le ore 24.00 del giorno di emissione). Per percorrenze fino a 200 Km il viaggio deve essere terminato entro 6 ore dall’ora della convalida (in Lombardia entro 3 ore, per percorrenze fino a 50 Km). I biglietti per viaggi sui treni del trasporto regionale con origine in una regione e destinazione in un’altra sono validi per 6 ore dal momento della convalida.

O sa calatoresc de la Pisa la Roma si vreau sa ma opresc intr-un sat de pe parcurs
bluesky_c3
din nou VENETIA!

vreau sa merg in iunie pentru cateva zile la venetia si nu vreau sa dau o avere pe cazare si nici nu am mari pretentii. principiul de baza nu este sa fie lux, ci sa fie decent, chiar daca ieftin, apoi celelalte lucruri.

ca s-o scurtez, intrebarea mea se refera la cazarea in acele locuri de CAMPING, in casute. aveti aici cateva exemple:

Camping Fusina
Camping di Soggiorno
si altele de genul asta.

s-a cazat cineva in vreun astfel de camping? ce impresii, pareri, recomandari aveti? se poate parca masina langa casuta? sau se ajunge relativ usor de la aeroport treviso? de aici se ajunge usor in principalele obiective din zona?

mersi si astept parerile voastre, trebuie sa iau urgent o decizie legata de cazare.
anami
CITAT (bluesky_c3 @ 3rd June 2009, 20:20) *
din nou VENETIA!

vreau sa merg in iunie pentru cateva zile la venetia si nu vreau sa dau o avere pe cazare si nici nu am mari pretentii. principiul de baza nu este sa fie lux, ci sa fie decent, chiar daca ieftin, apoi celelalte lucruri.

ca s-o scurtez, intrebarea mea se refera la cazarea in acele locuri de CAMPING, in casute. aveti aici cateva exemple:

Camping Fusina
Camping di Soggiorno
si altele de genul asta.
s-a cazat cineva in vreun astfel de camping? ce impresii, pareri, recomandari aveti? se poate parca masina langa casuta? sau se ajunge relativ usor de la aeroport treviso? de aici se ajunge usor in principalele obiective din zona?
mersi si astept parerile voastre, trebuie sa iau urgent o decizie legata de cazare.

Am fost eu in camping Fusina , in tinerete, adica prin 1996 ; de atunci pretentiile au crescut din ce in ce mai mult smile.gif . Ce pot sa-ti zic este ca e f f aproape de Venetia, adica vreun sfert de ora cu ferryboatul si pontonul este f f aproape de camping. Mai aproape de atat nu te poti caza in zona; asta e sigur !
Eu am stat intr-o casuta cu 2 camere mici si cu un wc si dus, dar cred ca erau si unele fara wc si dus pt ca imi amintesc ca era un pavilion intreg cu dusuri, toalete, cuvete, etc. Era curat , aer curat, pe maulul apei si foarte multa verdeata. Mi-amintesc ca seara era superb, se vedeau luminile Venetiei. Neaparat sa mergi si seara in Venetia; arata de-a dreptul magic, cu totul diferit de cum arata ziua.
Cred ca de cand am fost eu si pana acum, in camping lucrurile s-au imbunatatit, modernizat, ca asa e la ei.
Era si o parcare, dar parca nu era langa casute ci chiar la intrare in camping; nu e cazul sa-ti faci probleme cu siguranta masinii. De la aeroportul Treviso pana la Venetia Mestre sigur e autobus. Vezi pe atvo.it sau pe site-ul aeroportului. Nu stiu amanunte pt ca in ultimii ani am luat taxiul de la aeroport tongue.gif , dar am pus ceva ani si desigur kg in plus.
Merg si eu in iunie la Venetia; acum ca mi-ai adus aminte vreau sa fac drumul invers, spre Fusina, ca sa-mi aduc aminte de tinerete si sa vad Venetia seara, de pe malul celalalt.

bluesky_c3
CITAT (anami @ 3rd June 2009, 22:06) *
Am fost eu in camping Fusina , in tinerete, adica prin 1996 ; de atunci pretentiile au crescut din ce in ce mai mult smile.gif . Ce pot sa-ti zic este ca e f f aproape de Venetia, adica vreun sfert de ora cu ferryboatul si pontonul este f f aproape de camping. Mai aproape de atat nu te poti caza in zona; asta e sigur !
Eu am stat intr-o casuta cu 2 camere mici si cu un wc si dus, dar cred ca erau si unele fara wc si dus pt ca imi amintesc ca era un pavilion intreg cu dusuri, toalete, cuvete, etc. Era curat , aer curat, pe maulul apei si foarte multa verdeata. Mi-amintesc ca seara era superb, se vedeau luminile Venetiei. Neaparat sa mergi si seara in Venetia; arata de-a dreptul magic, cu totul diferit de cum arata ziua.
Cred ca de cand am fost eu si pana acum, in camping lucrurile s-au imbunatatit, modernizat, ca asa e la ei.
Era si o parcare, dar parca nu era langa casute ci chiar la intrare in camping; nu e cazul sa-ti faci probleme cu siguranta masinii. De la aeroportul Treviso pana la Venetia Mestre sigur e autobus. Vezi pe atvo.it sau pe site-ul aeroportului. Nu stiu amanunte pt ca in ultimii ani am luat taxiul de la aeroport tongue.gif , dar am pus ceva ani si desigur kg in plus.
Merg si eu in iunie la Venetia; acum ca mi-ai adus aminte vreau sa fac drumul invers, spre Fusina, ca sa-mi aduc aminte de tinerete si sa vad Venetia seara, de pe malul celalalt.

frumoasa descrierea facuta de tine, m-ai facut sa ma intereseze acest camping. legat de rezervarea locului, ce poti sa-mi spui? trebuie sunat, platit, stabilit cumva ceva dinainte?

ps - poate o sa fim vecini "de baraca" daca ne nimerim in aceeasi perioada din iunie.
anami
CITAT (bluesky_c3 @ 3rd June 2009, 22:39) *
frumoasa descrierea facuta de tine, m-ai facut sa ma intereseze acest camping. legat de rezervarea locului, ce poti sa-mi spui? trebuie sunat, platit, stabilit cumva ceva dinainte?

ps - poate o sa fim vecini "de baraca" daca ne nimerim in aceeasi perioada din iunie.

Atunci am rezervat printr-o agentie din Belgia. In iunie e posibil sa gasesti si la fata locului , dar sigur campingul are un site si gasesti acolo tot ce trebuie sa stii, probabil si rezervare.
He, he, de stat acolo sigur n-o sa stau, doar asa in vizita de aducere aminte wink.gif .
bluesky_c3

CITAT (anami @ 3rd June 2009, 22:49) *
Atunci am rezervat printr-o agentie din Belgia. In iunie e posibil sa gasesti si la fata locului , dar sigur campingul are un site si gasesti acolo tot ce trebuie sa stii, probabil si rezervare.
He, he, de stat acolo sigur n-o sa stau, doar asa in vizita de aducere aminte wink.gif .

ooo, ok am inteles :-) si mersi mult de informatii.

mai este cineva care a fost mai recent acolo sau in vreun al camping de pe langa venetia si are informatii relevante?
popescub
Salutare colegi forumisti,

Va rog sa ma ajutati cu cateva detalii (am citit din acest topic toate post-urile scrise incepand cu 1 ianuarie 2008 si desi am gasit cateva informatii, parca am nevoie de ceva mai detaiat). Sunt un mare impatimit al peisajelor de coasta (cat mai salbatice posibil) - anul trecut am fost in Corfu, iar acum 2 ani in Costa Brava si desi a fost placut parca am nevoie de cava mai mult.
De aceea acum am in minte Italia, mai precis Costa Amalfi (sau Sicilia ? in functie de ce voi mai studia si de recomandarile voastre) pentru care vreau sa rezerv macar 7 zile.
In continuare ma refer la Costa Amalfi spre care tind mai mult decat spre Sicilia.
Am studiat atent zona (cu Google Earth) si mi-e destul de clar ce vreau sa vad: Sorrento, Positano, Amalfi, Ravello, Insula Capri si poate o zi in Napoli. Din pozele altora par sa existe pe acolo niste peisaje care sa-ti taie respiratia? ceea ce ma si intereseaza. Nu sunt innebunit dupa istorie (asa ca voi sari peste Pompei daca nu este timp) si nici nu caut sa lenevesc la plaja (mi-am dat seama ca acolo nu ar fi locul potrivit pt asta ? doar o balaceala intr-o zi sa ma racoresc si e super ok).
Insa planul nu-l am deloc bine conturat (si aici vreau sa ma ajutati). Stiu doar ca voi ajunge acolo cu avionul (un low-cost) pana la Napoli. Insa oscilez asupra locului in care sa ma cazez, mai preciz oscilez intre un hotel in Napoli (unde e mai ieftin, insa si nebunia mai mare si e cam departe de obiectivele mele) si zilnic sa fac drumul spre coasta, sau sa-mi gasesc un hotel in Sorrento (pret dublu fata Napoli ? minim 600EU /dubla /7zile am vazut pe booking.com plus transferul de la aeroportul Napoli) insa as avea avantajul ca sunt direct pe coasta cu access mult mai usor si catre Capri si catre Positano/Amalfi/Ravello.
Ce sfaturi aveti in privinta asta? Cu riscul de a-mi raspunde singur va marturisesc ca eu tind mai mult spre a 2-a varianta (din cauza confortului) desi diferenta de pret de aprox 300EU nu-i chiar usor de neglijat (statutul meu financiar in nici un caz nu e peste media celor care scriu pe aici). Are cineva o alta idee mai buna in privinta asta?
Iar al doilea punct la care va solicit ajutorul (mult mai serios decat la punctual anterior) este referitor la mijlocul de transport folosit in cele 7 zile acolo. Ce recomandati, rent-a-car pt toata perioada sau transportul local? Iar aici ma refer mai putin la partea financiara, ci mai mult la confort si flexibilitate. In general o masina "la scara" inseamna flexibilitate maxima, insa nu sunt convins ca asta se aplica si in zona aia. Din ce am vazut prin poze, locurile de parcare par un lux, iar drumurile sunt departe de a fi autostrazi. In plus am mai auzit ca traficul prin Napoli ar fi o "distractie" (aveam de gand sa inchiriez masina fix la sosire, din aeroport, astfel rezolvam simplu si cu transferul la hotel). Si apropos, are cineva idee de niste preturi pt rent-a-car de la aeroport, sau aproape de aeroport in Napoli?
Cealalta varianta ar fi cu transportul local. Din ce am mai citit pe aici am dedus ca in zona aia nu se sta chiar prost la capitolul asta. Sa presupunem ca-mi voi lua cazare in Sorrento: as avea ceva transport de la aeroport pana acolo? (asta in cazul in care nu-mi convine pretul pe care mi-l propun cei de la hotel pt transfer). Si apoi, mai important, as avea din Sorrento variante practice de transport (autobuz, tren, etc) pentru restul coastei (Positano / Amalfi / Ravello)? Pentru Capri banuiesc ca exista ferry direct din Sorrento.
Ca si perioada, ma gandesc la Mai (anul viitor) sau Septembrie (mai mult din dorinta de a evita canicula si puhoiul maxim de turisti). Ca si sanse de vreme buna (insorita), sunt ok aceste 2 luni, right?

Si asa cum am spus la inceput, o alta varianta in mintea mea ar mai fi Sicilia (low-cost pana in Catania) si cazare in Taormina (sau undeva intre Catania si Taormina). Insa aici punctele atractive imi par mai putine decat pe Costa Amalfi. Ma insel? Din Sicilia m-ar mai atrage Palermo, insa par sa fie peste 250 km din Catania/Taormina asa ca nu cred ca se va realiza. Voi ce parere aveti, merita Sicilia (Catania - Taormina) mai mult decat Coasta Amalfi d.p.d.v. al peisajului si al locurilor de vizitat? Cum pretul pt cele 2 destinatii il estimez sa fie cam acelasi, comparatia s-ar face doar pe criteriile care incanta ochiul si bucura sufletul smile.gif.

Multumesc anticipat si sa stiti ca apreciez orice informatie cat de mica despre orice am scris eu mai sus.
codruta
CITAT (popescub @ 8th June 2009, 17:24) *
Salutare colegi forumisti,

Va rog sa ma ajutati cu cateva detalii
Multumesc anticipat si sa stiti ca apreciez orice informatie cat de mica despre orice am scris eu mai sus.

Iti pot raspunde doar pentru coasta amalfitana. Noi am preferat cazarea in Napoli, langa gara. Desi nu e cea mai frumoasa zona de acolo, a fost super ok ca ne puteam misca usor (3 minute pe jos pana la gara si 15 minute pe jos pana la port).
Initial am vrut si noi cazare in Sorrento, dar diferenta de cost si faptul ca vroiam sa vizitam si Napoli, ne-a facut sa alegem Napoli ca si baza de plecare.
Cu siguranta transferul de la aeroport la hotel e foarte usor si simplu de facut cu mijloacele de transport in comun.
Intre Napoli si Sorrento este un tren care circula foarte bine (de dimineata de la 5 pana noaptea la 2) si costa in jur de 1 euro biletul pe sens (faceai aprox 50 de minute)
Apoi ai un bus care face toata coasta - Sorrento - Positano - Amalfi (se ia chiar din gara de unde te lasa trenul). Noi am luat busul pe traseul Sorrento - Positano, ne-am oprit 2 ore in Positano apoi am luat un ferry Positano - Amalfi (vreo 30 de minute), ne-am oprit un pic si in Amalfi, de acolo bus pana sus in Ravello (stat 2 ore si acolo) si la intoarcere bus Amalfi - Sorrento apoi tren Sorrento - Napoli. Desi pare complicat si obositor, e de fapt destul de simplu pentru ca ai orare pentru toate liniile asa ca daca te informezi din timp si iti planifici un pic ziua, e destul de usor.
Legat de peisaje sunt intr-adevar extraordinare, dar cel mai bine cred ca le vezi daca optezi sa faci un traseu turistic pe jos nu cu masina. Busul merge pe aceeasi ruta, singura diferenta la masina e ca mai poti trage pe dreapta in niste zona amenajate pentru panorama, sa stai un pic si sa faci niste poze.
Sorrento, Positano si Amalfi sunt statiuni micute, daca te invarti 2 - 3 ore in ele, vezi cam tot ce e de vazut la nivel de peisaje.
Toate destinatiile sunt accesibile si cu barca cu plecare din Napoli.
Ar mai trebui sa adaugi pe lista de vizitat si Ischia.
Noi am legat Capri de Sorrento, am luat dimineata ferry Napoli - Capri, iar dupa masa pe la 5, am luat ferry Capri - Sorrento, am vizitat Sorrento iar seara tarziu ne-am intors cu trenul in Napoli.
As opta pentru iunie sau septembrie (noi am mers in septembrie si am prins doar o furtuna de o ora).
Desi mi-a placut Sorrento, daca nu prea ai intentia sa stai la plaja, eu zic ca nu merita sa cheltui 300 de euro in plus pe cazare, pentru ca si Napoli e un oras extraordinar.
Transportul in comun (atat in Napoli, cat si pe coasta) e foarte bine pus la punct si nu costa mult. In schimb se pare ca trebuie sa ai mare grija la hotii de buzunare (in special in Napoli) dar noi n-am patit nimic timp de o saptamana si crede-ma ca am bantuit de dimineata pana noaptea, ba pe jos ba cu mijloacele de transport in comun.

Sicilia n-am vazut-o inca, deci nu pot sa zic nimic, dar e si la mine o destinatie in care vreau sa ajung candva.
bubalus
CITAT (codruta @ 10th June 2009, 12:14) *
Cu siguranta transferul de la aeroport la hotel e foarte usor si simplu de facut cu mijloacele de transport in comun.
Intre Napoli si Sorrento este un tren care circula foarte bine (de dimineata de la 5 pana noaptea la 2) si costa in jur de 1 euro biletul pe sens (faceai aprox 50 de minute)

nu pun la indoiala ce ai scris ...insa informatia asta imi e greu de crezut. in italia 1 euro costa un amarat de bilet de autobuz/metrou intern.... pentru un tren regional care merge 50 de km....biletul e undeva pe la 3,5 euro.

edit. m-am uitat pe vesuviana.... un bilet napoli-sorrento e 3,3 euro pe sens. e o companie privata...trenitalia nu are ruta pe acolo.
spiridusu3192
buna ziua.am fost in ianuarie in spania mai precis in barcelona si acum vreau sa ma duc in italia la milano.Vreau sa stiu care este diferenta de preturi intre cele 2 orase...care este mai scump si as vrea niste preturi informative din milano daca puteti. De exemplu cat este un bilet pt metrou muzee etc... si cat este 1 cola 1 pizza chestii dastea informative.Cu stima, Alex
codruta
CITAT (bubalus @ 10th June 2009, 11:25) *
nu pun la indoiala ce ai scris ...insa informatia asta imi e greu de crezut. in italia 1 euro costa un amarat de bilet de autobuz/metrou intern.... pentru un tren regional care merge 50 de km....biletul e undeva pe la 3,5 euro.

edit. m-am uitat pe vesuviana.... un bilet napoli-sorrento e 3,3 euro pe sens. e o companie privata...trenitalia nu are ruta pe acolo.

Da, ai dreptate. Doar ca exista si niste abonamente zilnice care costau in jur de 5 - 6 euro (pe zi) care includeau transferurile spre si dinspre Napoli si statiunile mai sus mentionate. Cu toate transferurile, ne-a iesit 1 euro/drum.
marilena_dr
CITAT (codruta @ 10th June 2009, 13:56) *
Da, ai dreptate. Doar ca exista si niste abonamente zilnice care costau in jur de 5 - 6 euro (pe zi) care includeau transferurile spre si dinspre Napoli si statiunile mai sus mentionate. Cu toate transferurile, ne-a iesit 1 euro/drum.

Foarte interesanta chestia cu abonamentul coolspeak.gif
S-ar putea si ceva amanunte? E valabil doar pe tren sau si pe vreun autobuz? De unde se poate lua?
popescub
CITAT (codruta @ 10th June 2009, 13:14) *
Iti pot raspunde doar pentru coasta amalfitana...

Multumesc de raspuns Codruta!
Aveam un feeling ca imi vei raspunde... smile.gif
Vazand ca nu raspunde nimeni incepusem sa citesc si posturile mai vechi de 1 Ianuarie 2008, si astfel am gasit mai multe informatii despre zona, multe postate chiar de tine (deci ti-am citit posturile scrise prin 2007), am observat ca raspundeai cam la oricine intreba despre zona Napoli, asa ca nu am fost extrem de surprins cand am vazut ca mi-ai raspuns si mie. wink.gif
Multumesc inca odata pt informatii! Le voi cantari bine, ma mai interesez si vad eu ce decizie iau (in vederea locatiei cazarii), timp inca mai este.
Desi transportul din Napoli este ieftin (fie 1Eu, fie 3 sau cat o mai costa cand ajung eu acolo), nu prea imi convin cele 50 min pierdute zilnic la dus, alte 50 la intors... inseamna cam 2h pe zi petrecute in tren, adica mai mult de jumatate de zi din saptamana ce o voi petrece acolo, ceea ce in prima faza nu ma incanta prea tare. Insa decizia va fi 99% influientata si de finantele ce le voi avea in perioada respectiva.
codruta
CITAT (marilena_dr @ 10th June 2009, 15:07) *
Foarte interesanta chestia cu abonamentul coolspeak.gif
S-ar putea si ceva amanunte? E valabil doar pe tren sau si pe vreun autobuz? De unde se poate lua?

Se ia de la automatele lor de bilete. Pentru informare, uita-te pe www.unicocampania.it (fac o mica selectie, ca eu mi-am prins urechile in site-ul lor saptamani intregi inainte de plecare, pana mi-am dat seama ce ne ajuta si ce nu)
- UnicoCampania 3T - 20 euro (3 zile de calatorie nelimitata in toata Campania, inclusiv pe insula Ischia si Procida).
- Unico Capri (bilet zilnic, costa 6,7 euro) - 2 curse pe funicular si calatorii nelimitate cu busul in Capri
- Unico Costiera (bilet zilnic, 6 euro) - bus si Circumvesiana in mai multe comune de acolo (Amalfi, Positano, Ravello, Sorrento, Salerno + alte cateva orasele pe parcurs)
- Unico Ischia (bilet zilnic, 4 euro) - valabil pe toata insula pe toate mijloacele de transport in comun
- Noi am folosit un alt bilet care permitea transferul de la Napoli spre toate comunele, daca intri pe site il gasesti la Titoli di Viagio, orasele interesante sunt pe fasia 5 (bilet zilnic, 6,6 euro, bilet zilnic in weekend 5,3 euro). Ca sa il "utilizam" la maxim, plecam din Sorrento dupa ora 00:00, il convalidam si il foloseam si ziua urmatoare toata ziua :0))

vision
Salutare,

Plec in Ialia (Pisa) intre 10-21 august si as dori sa inchiriez o masina pe toata perioada vacantei.
As dori sa imi spuneti daca stiti unde gasesc cele mai ieftine preturi pentru a inchiria masina.

Multumesc
marilena_dr
[quote name='codruta' date='10th June 2009, 16:38' post='6614390']
Se ia de la automatele lor de bilete. Pentru informare, uita-te pe www.unicocampania.it (fac o mica selectie, ca eu mi-am prins urechile in site-ul lor saptamani intregi inainte de plecare, pana mi-am dat seama ce ne ajuta si ce nu)

Multumesc mult, Codruta smile.gif
Intr-adevar, site-ul lor e incurcat. Mai ales pentru cineva care nu prea stie italiana. Sper sa ma lamuresc ce-ar fi mai avantajos pentru noi pana in august, cand plecam.
cip_76
CITAT (spiridusu3192 @ 10th June 2009, 11:50) *
buna ziua.am fost in ianuarie in spania mai precis in barcelona si acum vreau sa ma duc in italia la milano.Vreau sa stiu care este diferenta de preturi intre cele 2 orase...care este mai scump si as vrea niste preturi informative din milano daca puteti. De exemplu cat este un bilet pt metrou muzee etc... si cat este 1 cola 1 pizza chestii dastea informative.Cu stima, Alex

Salut, Eu nu am fost la Barcelona dar pot sa iti spun cum sunt preturile la Milano. Un abonament pe o zi la toate mijloacele de transport in comun este 3 euro iar pentru 3 zile 5.70.
Prea multe muzee nu o sa gasesti la Milano, dar ca sa vizitezi domul nu este nicio taxa, doar daca vrei sa urci sus deasupra lui asa costa 5 euro cu picioarele tale sau 7 euro cu liftul.
Despre mancare nu este foarte scumpa atat timp cat nu alegi sa mananci chiar acolo in jurul domului unde este f. scumpa dar daca te indepartezi un pic de zona aia gasesti mancare la preturi acceptabile.
Sper ca ti-am fost de folos.
Distractie placuta. Poate dam nas in nas pe acolo ca si eu zbor peste 2 saptamni in directia aia.
zarcos
Salut,

Plec spre Lido di Jesolo prin Drobeta Turnu Severin-Belgrad-Zagreb si doresc o informatie despre o cazare intermediara in apropiere de Zagreb (langa autostrada)
Unde este mai bine sa cumpar motorina (in ce moneda).

Multumesc
oana_77
Vara asta as vrea sa merg pe litoralul italian, mai precis la Pesaro. A ajuns cineva pe acolo? rolleyes.gif
baxter777
Exista topic despre Rimini - Italia ? Unde pot sa vad si eu niste comentarii despre Rimini ? Va multumesc !
rec-silviu
Salut! Am auzit ca Jesolo este una dintre cele mai faine statiuni din nordul Italiei. Stie cineva mai multe?
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.