Sursa, Inger sau demon ?
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82

RaduG

QUOTE(burebista @ Jul 3 2007, 08:59) [snapback]3048688[/snapback]
Hmm, sa vedem mai intii cit de quiet e...

nu e la fel de quiet ca seasonic s-12 430w(prima varianta?)
burebista
Sunt pareri impartite deocamdata. La unii e OK la altii e cam zgomotos fan-ul. Nu's ce sa zic.
Se pare ca e facuta pe modelul furnizat Antec-ului pentru EarthWatts.
Link.

CLAXON
Dacă vreți să aflați dacă sursa este certificată 80Plus vizitați acest link. Ce înseamnă o certificare 80Plus? Sursa este capabilă de eficiență de minim 80% la un load de 20%, 50% și 100% cu un PFC mai mare de 0.9.

pe site-ul din link de la HIGH POWER (Sirtec) apar ca certificat doar modelele de 400W si 450W iar cel de 500W nu . confusedsmiley.png ....sa inteleg ca modeul de 500W nu a primit certificarea sau inca nu a fost testat?
burebista
Nicio sursa Sirtec din .ro pe care o stiu eu nu este certificata 80+. Ba mai mult nici nu prea ating 80% eficienta.
CLAXON
QUOTE(burebista @ Jul 3 2007, 20:49) [snapback]3052482[/snapback]
Nicio sursa Sirtec din .ro pe care o stiu eu nu este certificata 80+. Ba mai mult nici nu prea ating 80% eficienta.

macar sunt pe aproape laugh.gif
iust79
am primit sursa ieri band.gif ( s-au miscat foarte repede cei de la magazin: luni, pe la 1 am facut comanda pe net, marti pe la 3 a adus-o curierul rolleyes.gif )
prima impresie a fost una foarte buna totul arata impecabil de la modul de ambalare si pana la calitatea cablurilor de alimentare (intr-adevar, astea nu sunt lucruri importante pt perfomanta unei surse, dar cel putin firma producatoare arata ca se respecta tinand cont si de detaliile astea nesemnificative).
revenind la lucrurile mai importante cam astea sunt impresiile mele:
- in ce priveste nivelul de zgomot este in regula. inainte aveam o sursa PowerLink de 550W cu 2 ventilatoare care produceau un zgomot acceptabil (nu am avut un aparat special sa masor decibelii, de aceea ma rezum la astfel de calificative) care nu m-a deranjat. sursa aceasta care am cumparat-o are un singur venitilator si ca nivel de zgomot este sub cea precedenta. Deci, pt mine e in regula, as putea spune chiar silentioasa.
- consumul: s-a redus cam la jumatate ( in jur de 200-250 W pt sistemul meu)
- o singura problema minora: avand doar un singur ventilator parca temperatura a mai crescut putin in sistem si la procesorul care este langa ea. la cea dinainte ventilatia era foarte buna datorita celor 2 ventilatoare. oricum nu ingrijorator ( ~ 5-7 grade dupa o perioada mai lunga de timp). cred ca voi mai monta un cooler pe carcasa chiar in dreptul ei care sa bata si spre CPU pt o mai buna ventilatie
tragand linie cred ca s-au meritat cu prisosinta toti banii investiti , sursa este excelenta (si sper ca impresia sa nu se schimbe)
first.gif

burebista
pc-coolers sunt foarte seriosi.
Ai pus urecehea pe ea? Nu se aude niciun zgomot suspect? Tiuit, clickait de rulmenti de la fan?
In rest trebuie sa fie OK.

iust79
e in regula. ventilatorul pare sa functioneze perfect. nu detectez nici un zgomot suspect
( am si un cooler de carcasa cu care pot sa compar. acela se vede ca a costat in jur de vreo 7 lei. cand il asculti cu urechea, dupa cum spuneai, parca auzi bilutele rulementului. oricum zgomotul e foarte fin, daca nu stai langa el nu-l auzi. in comparatie cu acesta ventilatorul sursei scoate un zgomot de functionare perfecta- doar paletele care bat aerul, nu tu tiuit, sau clickait sau chestii de genul acesta).
Legat de PcCoolers, subrscriu parerii ca sunt seriosi.
iust79
Multam pt sugestii!
cheers.gif

burebista

OK. Multumesc de feedback. coolspeak.gif
Esti primul din .ro pe care-l stiu cu un S-12 II. biggrin.gif
kretzu77
QUOTE(iust79 @ Jul 4 2007, 14:40) [snapback]3056006[/snapback]
e in regula. ventilatorul pare sa functioneze perfect. nu detectez nici un zgomot suspect
( am si un cooler de carcasa cu care pot sa compar. acela se vede ca a costat in jur de vreo 7 lei. cand il asculti cu urechea, dupa cum spuneai, parca auzi bilutele rulementului. oricum zgomotul e foarte fin, daca nu stai langa el nu-l auzi. in comparatie cu acesta ventilatorul sursei scoate un zgomot de functionare perfecta- doar paletele care bat aerul, nu tu tiuit, sau clickait sau chestii de genul acesta).
Legat de PcCoolers, subrscriu parerii ca sunt seriosi.

bine de stiut
multumim de feedback (ca e rar pe forum) smile.gif
RaduG
vin si eu cu un feedback pentru Spire Jewel 380w.

la inceput a fost zgomotoasa, dar acum nici nu se compara. nu stiu ce o fi fost.
mi-a placut ca a venit cu sleev pe cablurile pentru mufa de 24pin. arata bine si imi permit un wire management OK.
pretul, nu mai zic. 90RON pentru o sursa ca asta zic eu ca merita.
burebista
QUOTE(RaduG @ Jul 5 2007, 12:43) [snapback]3060661[/snapback]
la inceput a fost zgomotoasa, dar acum nici nu se compara. nu stiu ce o fi fost.

Ha? Cum adica? confusedsmiley.png
RaduG
QUOTE(burebista @ Jul 5 2007, 12:54) [snapback]3060745[/snapback]
Ha? Cum adica? confusedsmiley.png

primele zile scotea un bazait ciudat, acuma nu mai scoate... wired, isn`t it?
CLAXON
QUOTE(RaduG @ Jul 5 2007, 12:55) [snapback]3060749[/snapback]
primele zile scotea un bazait ciudat, acuma nu mai scoate... wired, isn`t it?

si-o fi facut rodajul laugh.gif ..
walking^human
Cu ce difera s12II fata de prima generatie? Se merita inlocuirea?
sadicq
Am citit si eu informatiile si vreau sa multumesc lui Burebista pentru tutorial.

Acum am si eu o dilema ... m-am hotarat sa asamblez un PC mai serios naughty.gif si m-am oprit asupra unei carcase Cooler Master Stacker (830 ca mai nou nu gasesc in tara, cel putin deocamdata). Totusi in privinta sursei sunt indecis. Inainte sa citesc acest thread ma oprisem la un Enermax Seria Infiniti EIN650AWT 650W, dar am vazut ca alte firme produc surse mai performante, mai ales ca nu as avea nevoie de asemenea putere (am zis calculator serios, da nici chiar racheta nu-mi fac). Asa ca am mai analizat putin oferta si am gasit un Silverstone Strider ST75F. Imi place ca stie ATX 2.2, 22dB si altele. Totusi asta nu ma ajuta sa ma decid, asa ca daca cineva ar putea sa-mi raspunda la cateva nelamuriri ar fi excelent:
1. Silverstone-ul de mai sus intra in categoria "clasa industriala"?
2. Daca ar fi sa alegeti o sursa acum, ce ati alege (nu conteaza pretul sau puterea, dar e bine sa fie mai mare ca nu se stie daca mai fac vreun update naughty.gif ). Ma intereseaza in principal performanta, stabilitatea in conditii normale si de OC, nivelul zgomotului. Nu ma intereseaza prea tare daca e sau nu modulara.

PS: Daca puteti sa-mi recomandati si un magazin unde as putea gasi eventualele surse propuse, va raman dator. De asemenea daca aveti idee unde gasesc un CM Stacker 832 notangel.gif .
PPS: Scuze pentru eventualele greseli.
burebista
QUOTE(sadicq @ Jul 7 2007, 05:11) [snapback]3069026[/snapback]
1. Silverstone-ul de mai sus intra in categoria "clasa industriala"?
2. Daca ar fi sa alegeti o sursa acum, ce ati alege (nu conteaza pretul sau puterea, dar e bine sa fie mai mare ca nu se stie daca mai fac vreun update naughty.gif ). Ma intereseaza in principal performanta, stabilitatea in conditii normale si de OC, nivelul zgomotului. Nu ma intereseaza prea tare daca e sau nu modulara.

1. Nu, dar e o sursa solida.
2. Corsair HX520/620.
sadicq
Multumesc pentru reply-ul rapid.
Totusi am mai gasit un model de Silverstone Zeus aici -> SilverStone ZEUS ST75ZF si nu stiu daca e mai buna decat primul model propus de mine. Oricum cred ca am sa aleg un Corsair HX620, dar sunt si eu curios pentru ca am vazut ca doar modelele Zeus sunt din clasa superioara de performanta ...
burebista
Zeus a alta mincare de peste. wink.gif Asta e server-grade, facuta de Etasis. Chestia e ca nu stiu la ce-ti trebuie 750W si mai ales sursele de genul asta nu prea stralucesc la eficienta si zgomot.
kretzu77
QUOTE(sadicq @ Jul 7 2007, 10:38) [snapback]3069346[/snapback]
Multumesc pentru reply-ul rapid.
Totusi am mai gasit un model de Silverstone Zeus aici -> SilverStone ZEUS ST75ZF si nu stiu daca e mai buna decat primul model propus de mine. Oricum cred ca am sa aleg un Corsair HX620, dar sunt si eu curios pentru ca am vazut ca doar modelele Zeus sunt din clasa superioara de performanta ...

dar de ce nu iei tu un Seasonic M12-600/700?
sunt prea adevarate wub.gif

later: de fapt numai M12-700 are ATX 2.2
sadicq
Multumesc pentru raspunsuri. Chiar am omis zgomotu cand m-am gandit la Zeus, dar m-au atras la ea performanta si review-urile favorabile ... (btw vazusem si eu review-ul ala pe care mi l-ai indicat).

Cred ca am sa aleg pana la urma Corsair-ul fiindca pare o solutie foarte buna. M-am uitat si la M12-700; la fel review-uri foarte bune ... de aceea eram indecis si inainte ... dupa review-uri multe sunt bune cel putin la o categorie de teste, dar cand vine vorba de o solutie de "mijloc" sau orientata spre nevoile mele este mai greu sa iau singur o decizie. De asta am apelat la voi si m-a interesat parerea voastra, ca sa nu-mi rup gatul cum as fi facut daca as fi cumparat un Zeus si as fi realizat ca este zgomotoasa.
burebista
Corsair HX e fix M-12 cosmetizat, asa ca tot un drac. Numa' ca e mai ieftin Corsair-ul. wink.gif
Eu am un M-12 500 de fo' juma de an si e beton din toate punctele de vedere.
flowrent
Ce parere aveti despre sursele Modecom ? Am auzit ca ar fi bune raportat la cat costa ...
bulangiul
in brasov e criza de surse, am fost la ultrapro....nimic, flamingo...nimic....am gasit la ceva magazin o sursa no name cu 32 RON....ce sanse sunt sa mearga ceva timp totusi???.....si cam ce putere are o sursa no name de 400 W???......ii pun doua ventilatoare numai sa tina.....
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.