Sursa, Inger sau demon ?
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82

GTA-FT

Sau mai stringe niste bani si cumpara o sursa mai puternica si cu o garantie de la 3 ani in sus. Asa iti asiguri viitorul! Singurul lucuru care ma deranjeaza este garantia de numai 2 ani pentru acel Seasonic (parca vad ce ma asteapta pentru afirmatia asta!).
cr1s71_13
spuneti-mi si mie cati w reali are sursa asta ??

Lemmy
Hai ca esti tare laugh.gif

Nu se poate calcula asa ceva, pentru ca nimeni habar nu are cat de reale sunt cifrele alea.

Totusi, am avut si eu sursa KME, parca tot PL de 400W si pe la 200W, estimativ, incepea sa dea rateuri.

LE: Vezi ca sursa e ATX 1.3, ai grija ce alimentezi cu ea.
cr1s71_13
adica ??
explica-mi si mie ca nu prea le am ... tind sa cred ca e pe undeva pe la 250W
daca e de 250 tine x1650PRO, intel celeron de 3 GHZ 1,5 GB ram ??
Lemmy
Crec ca am fost generos cand am spus 200W.
Daca imi aduc bine aminte, varianta de "400W" cu un Athlon XP 2400+, Radeon 9550, 4 stick-uri de memorie DDR, un HDD, un CD-RW si o placa de sunet separata se restarta cand ma jucam ceva si era cald afara, desi aveam carcasa destul de bine ventilata.Prima oara am crezut ca se incinge procesorul, dar dupa ce am schimbat sursa n-am mai avut probleme.

Depinde cum ti-e norocul.
cr1s71_13
da ... si la mine acum cu 1,9 ghz, 1gb ram si o placa video vai rasa ei ingheta ecranul
oricum pcu asta e vechi vreau sa il dau cuiva ... si acel cineva sa bage vreo 100-200 ron in el sa mearga cat de cat decent
w00tz
Mda, dupa lungi ore de contemplat ce sursa as putea sa-mi iau.. am zis sa merg pe principiul dai un ban dar stai in fata.. si sa aleg S12II .. da' de unde? Avem asa ceva pe stoc in magazinele astea de caca..o?? NU! Ca backup am avut Fortron Blue Storm II. Exact aceeasi situatie! Basca am mai fost si la magazinul respectiv unde scria destul de verde IN STOC ca sa-mi spuna ca de fapt ei sunt un "front desk" pentru distribuitor, si ca stocul este cel al distribuitorului de fapt. Ce-mi place ca locuiesc in tara asta mellow.gif. Si m-am mai plimbat si prin unirea la magazinele alea. Bineinteles ca daca voiam sa-mi iau o petarda gaseam fara probleme...yey.

GTA-FT
Asa se intimpla si in orasele mai mari; nu gasesti deloc surse mai serioase, in schimb este plin de pocnnitori! Recurge la metoda mai costisitoare si nu vei avea probleme: comanda o sursa serioasa de la un magazin on-line, care sa te tina si pentru un viitor upgrade; costa mai mult dar merita! O propunere, care se apropie de pretul unui Blue Storm II si de la mine - http://www.pcgarage.ro/surse/antec/truepow...io-550-ec-550w/.
w00tz
Multam de recomandare.. dar nu prea prefer antec-ul.
Pe lista mea sunt urmatoarele:
Seasonic S12II-430, Fortron Blue Storm II 400 (pe care cred ca o voi exclude din lista), Corsair CMPSU-450VX si ceva peste care tocmai am dat:
Mushkin EP-500AP. Partea proasta e ca nu am reusit sa gasesc vreun review in vreo limba pe care o pot intelege, ci doar ceva in germana cu niste poze din interior (pare ok la piese) si un fel de clasament.
Am reusit sa citesc pe newegg despre ea (de fapt modelul de 550w) unde avea 80 review-uri pozitive si 4 negative.

Cautand la magazinele online, toate sunt in aceeasi situatie. Stoc 0. Acum sun pentru Seasonic.
w00tz

Am vorbit la marea majoritate a magazinelor online din Buc, Seasonic S12II-430 nu se mai aduce.
Asa ca am ramas la Corsair CMPSU-450VX si Mushkin EP-500AP.
Eh, eu am inceput sa ma documentez nitel pentru ca nu prea ma pricep la rail-uri si voltaje... si am gasit urmatoarea chestie intr-un review facut la Corsair 450VX:
"The VX450W PSU provides a dedicated, single +12V output. This is a trend we are seeing in newer power supplies. Some manufacturers are no longer creating multiple +12V outputs by implementing current limiting circuits into their design to conform to the 240 VA maximum guidelines – no single output should exceed 240 VA (12V x 20A = 240 VA). Having multiple current limited +12V outputs can lead to power distribution problems, particularly with some power-hungry video cards. Delivering a single +12V output is a better approach IMHO.."
+12V - 33A este specificat pe Corsair

Bun, am zis sa compar cu Mushkin sa vad ce fel de rail are, si din faptul ca pe ea scrie:
12V1 - 18A
12V2 - 18A
am dedus ca are multiple +12 output. Asta plus ca si pe site la Mushkin zice ca sursa are urmatorul feature: RailFusion Responds to increased loads by automatically combining the +12V rails, providing ample power for multi-GPU systems.

Si dintr-o data am fost de parere ca Mushkin e mult mai naspa, asta pana cand am dat un search pe wikipedia referitor la power supply rail si am gasit urmatorul pasaj: (va rog sa ma suportati si sa cititi smile.gif)
Multiple +12V Rails
Under normal or overload conditions, no output shall continuously provide more than 240 VA under any conditions of load including output short circuit, per the requirement of UL 1950/ CSA 950/ EN 60950/ IEC 950.
This is a safety limit on the amount of power that may pass, in case of a fault, through any one wire. That much power can significantly overheat a wire, and more would be likely to melt the insulation and possibly start a fire.
Because implementing one current limit per wire is prohibitively expensive, and the limit is far larger than the reasonable current draw through a single wire, manufacturers typically group several wires together and apply the current limit to the wire as a group. Obviously, if the group is limited to 240 VA, so is each wire in it. Typically, a power supply will guarantee at least 17 A at 12 V by having a current limit of 18.5 A, plus or minus 8%. Thus, it is guaranteed to supply at least 17 A, and guaranteed to cut off before 20 A.

These are the so-called "multiple power supply rails". They are not fully independent; they are all connected to a single high-current 12V source inside the power supply, but have separate current limit circuitry. The current limit groups are documented so the user can avoid placing too many high-current loads in the same group.
This works in the same way, and for the same reason, as the many small circuit breakers in a circuit breaker panel as well as the main supply breaker. And just like typical domestic wiring, multiple outlets are connected to each circuit breaker for reasons of cost.
Originally, a power supply featuring "multiple +12V rails" implied one able to deliver more than 20 A of +12V power, and was seen as a good thing. However, people found the need to balance loads across many +12V rails inconvenient. This problem was exacerbated by the fact that the assignment of connectors to rails is done at manufacturing time, and it is not always possible to move a given load to a different rail.

Rather than add more current limit circuits, many manufacturers are ignoring the requirement and providing "single-rail" power supplies that omit the current limit circuitry. Although capable of starting a fire under the appropriate circumstances, there have not been a noticeable increase in accidental fires, and as of 2008, product safety testers like Underwriters Laboratories continue to approve the supplies.
For a time, power supplies were marked and sold as having multiple +12V rails, although no current limit circuitry was included. As of 2008, having only an overall +12V current limit is seen as a desirable feature, and "single-rail" power supplies are advertised and sold as such, although it is still common to find power supplies for sale that falsely claim to have multiple +12V rails.

Al naiba de lung text, dar mi s-a parut esential. Ceea ce inteleg eu din ce zice wikipedia e faptul ca e mai bine sa fie multipe +12 outputs.
Daca am inteles gresit (caz in care va rog sa-mi explicati si mie) imi cer scuze pentru timpul vostru irosit.

links:
http://en.wikipedia.org/wiki/Power_supply_rail wikipedia
http://hammer.amdmb.com/article.php?type=e...d=438&pid=2 corsair review + specs
http://www.mushkin.com/doc/products/power_supply/ mushkin
http://www.pc-experience.de/wbb2/thread.php?threadid=27975 mushkin review germana
http://www.pc-experience.de/Bilder-Reviews...us22/mush.7.jpg mushkin specs

Lemmy
Corsair clar.Poate gasesti chiar CX400 pe stoc, e putin peste 200 de lei.
Mushkin, daca nu ma insel, e Topower, care au performante mediocre. In niciun caz nu se ridica la nivelul Corsair-ului.
burebista
QUOTE (w00tz @ Nov 11 2008, 18:32) *
Ceea ce inteleg eu din ce zice wikipedia e faptul ca e mai bine sa fie multipe +12 outputs.

Nu e o regula si oricum nu are importanta. Ai o explicatie mult mai in masura decit un text de pe wiki aici.
Sau pe scurt
The bottom line is, for 99% of the folks out there single vs. multiple +12V rails is a NON ISSUE.

Ceea ce trebuie sa te intereseze pe tine cind cauti o sursa e sintetizat frumos la sfirsitul acelui articol:

The criteria for buying a PSU should be:

* Does the PSU provide enough power for my machine?
* Does the PSU have all of the connectors I require (6-pin for high end PCIe, two 6-pin, four 6-pin or even the newer 8-pin PCIe connector)?
* If using SLI or Crossfire, is the unit SLI or Crossfire certified (doesn't matter if a PSU is certified for one or the other as long as it has the correct connectors. If it passed certification for EITHER that means it's been real world tested with dual graphics cards in a worst case scenario).

Figure out if there are any variables that may affect the actual output capability of the PSU:

* Is the PSU rated at continuous or peak?
* What temperature is the PSU rated at? Room (25° to 30°C) or actual operating temperature (40°C to 50°C)
* If room temperature, what's the derating curve? As a PSU runs hotter, it's capability to put out power is diminished. If no de-rate can be found, assume that a PSU rated at room temperature may only be able to put out around 75% of it's rated capability once installed in a PC.

After that, narrow selection down with finer details that may be more important to others than it may be to you....

* Does the unit have power factor correction?
* Is the unit efficient?
* Is the unit quiet?
* Is the unit modular?
* Am I paying extra for bling?
* Do I want bling?

Sau si mai pe scurt ia Corsairu'. biggrin.gif

LE:
Mai aveai un best-buy: Antec EA650, dar din pacate nu cred ca o mai gasesti pe stoc pe undeva. sad.gif
cr1s71_13
La urmatorul sistem:

Placa de bazaSoket 775 PCChips M985G
Chipset North Bridge: Intel 945GC
South Bridge: Intel ICH7
FSB 1066 (OC) / 800 / 533 MHz
Procesoare suportate Intel Core 2 Duo, P4 5XX, 6XX, Pentium D 8XX, 9XX si Celeron D
Memorii suportate DDR2
Frecventa memorie 667 / 533 / 400 MHz MHz
Capacitate maxima memorie RAM 4096 MB
Retea integrata RTL8111B
Audio integrat Realtek ALC883
Video integrat Intel GMA 950
RAID integrat n/a
Sloturi 1 x PCI-E 16X
1 x PCI-E 1X
2 x PCI

PROCESOR Procesor Intel Dual Core E2200 Box

Memorie Sycron SY-DDR2-2G667

Hard disk Western Digital WD1600AAJS 160 gb

PLACA VIDEO - aceasta inca nu m-am hotarat ... ma gandeam la ceva in jur de 100-150 ron (foarte probabil o voi lua sh) sa zicem 9500GT

si eventual 1-2 ventilatoare

CE SURSA MI-AR TREBUI SA LE TINA ?? NU MA INTERESEAZA UPGRADE
Lemmy
Orice sursa de la Sirtec 370W, Spire 380W, Fortron PNF 300W in sus
cr1s71_13
problema e ca nu prea pot sa dau 100 ron pe o sursa ... am un buget foarte mic ... ma gandesc la una sh
de aici va sare in ochi vreuna buna pentru sistem de mai sus si mai ieftina ??
raidmax 500W asta ar fi buna ??
dar kme 400W ??
de aceasta ce ziceti ??
deci repet sistemul asta o sa il tin maxim 2 ani ... atat cat sa se ieftineasca i7-urile ... wub.gif (cu pcu asta nu mai stau nici macar 1 saptamana biggrin.gif )

sau un delux ceva noname ... sa tina sistemul ?? gen DELUX ATX 500W, Premier LC-8500-BTX ??
GTA-FT
Sirtec-ul 430 mi se pare cea mai buna alegere din oferta.
cr1s71_13
nu cred ca o sa il iau sub 80 ron poate chiar mai mult ... si im plus de asta ar trebui sa astept cam mult ... deci cam cade varianta asta
opop
Am cumparat in sfarsit SEASONIC SS-500ET, o recomand.
silentioasa, ogramada de cabluri, se vede ca e sursa de calitate
atata tot ca nu are nici un tip de ambalaj, ti-o da intr-o plasa "marca dc-shop" fara nici un ambalaj (o punga gen punga placilor de baza/video) dar, la pretu asta e mai mult decat buna
Merdiso
QUOTE (opop @ Nov 12 2008, 18:16) *
atata tot ca nu are nici un tip de ambalaj, ti-o da intr-o plasa "marca dc-shop" fara nici un ambalaj (o punga gen punga placilor de baza/video) dar, la pretu asta e mai mult decat buna

Asta vroiam sa zic si eu, la pretul asta poti sa o iei si "golasa" ca tot e best-buy :naughtry:.
opop
eee, puteau si ei sa puna un punga de ex ca la Audigy SE bulk era si mai bine smile.gif
cr1s71_13
salut ... am gasit si eu o sursa WINPOWER, model: Mav-400w-p4

ati mai auzit de ea ?? e noname ?? chiar are 400w reali ?? duce in procesor single core de 3.0 ghz ... 1,5 gb ram ... si un hd3450 pe agp ??
Blackhawk
QUOTE (cr1s71_13 @ Nov 15 2008, 16:24) *
salut ... am gasit si eu o sursa WINPOWER, model: Mav-400w-p4

ati mai auzit de ea ?? e noname ?? chiar are 400w reali ?? duce in procesor single core de 3.0 ghz ... 1,5 gb ram ... si un hd3450 pe agp ??

In-Win Power poate (nimic in comun cu modelul mentionat de tine), dar tot aproape de no-name e. Sacrifica 100lei si iti iei super sursa fata de asta tongue.gif
Fortron ATX-350PNF
Sirtec HPC-370-P12S
samd
goodCat
Ok, dupa tone de review-uri si mp3-uri ascultate m-am oprit la urmatoarele doua surse:
enermax modu82+ 525w si corsair 520HX.

Evident ma intereseaza sa fie dead silent si fiabila.

Configuratia sistemului:

E8400 (fara oc), scythe ninja rev b + scythe slipstream@500 rpm
4gb ram @ 800mhz
8800gt
wd 640gb
dvd-rw
1 noctua 120mm fan @ ~500 rpm
1 card reader
1 floppy
1 usb device

stiu ca e cam overkill la 500+, dar vreau sa fiu sigur ca sunt acoperit in caz de upgrade.
btw, cam cat consuma acest sistem la o utilizare normala? (web, muzica, ps)
w00tz
Am achizitionat Corsair-ul 450VX si am montat si eu sistemul ... ce pot zice.. am aruncat cu 200 lei pe fereastra ca sa imi tziuie in urechi porcaria asta de sursa... frust.gif
burebista
w00tz la garantie cu ea. Coil-noise. Apare perfect aleator in functie de configuratie si de sursa. Adica e posibil ca sursa ta pe alta configuratie sa mearga brici, e posibil ca alta sursa pe configuratia ta sa mearga brici sau sa te congratuleze cu coil noise. Tine pur si simplu de bafta.

goodCat Pe hirtie Enermax ia fata Corsair-ului. Daca nu tragi tare de ea, ai un airflow corect in carcasa ia-o.
Cit consuma al tau? La ce zici tu undeva pe la 100W, iar in joace undeva pe la 150-175W. Din sursa.
Reclama
In curand... autoevolution.ro

Teste, stiri, ghiduri, jurnale, forum si multe altele!
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.