traductor de temperatura

romelsms1

cine i-mi poate sugera un traductor de temperatura care sa dea la iesire o tensiune de aprox. 5V (pt a-l conecta la un microcontroler) si de unde l-as putea cumpara
claus_S
QUOTE(romelsms1 @ Nov 9 2006, 08:14) *
cine i-mi poate sugera un traductor de temperatura care sa dea la iesire o tensiune de aprox. 5V (pt a-l conecta la un microcontroler) si de unde l-as putea cumpara

Gama de temperatura masurata? In ce tip de montaj vrei sa-l folosesti?
Cel mai bine este sa consulti un catalog de la o firma de electronice. NU stiu daca pot sa dau nume aci dar sunt destule firme care aduc asa ceva.

mister_rf
QUOTE(romelsms1 @ Nov 9 2006, 08:14) *

http://datasheets.maxim-ic.com/en/ds/DS1821.pdf
http://datasheets.maxim-ic.com/en/ds/DS600.pdf
http://pdfserv.maxim-ic.com/en/ds/MAX6610-MAX6611.pdf
http://www.bioinspired.com/users/ajg112/el...les/MAX1617.pdf
si seria de senzori poate continua:
DS 1721 - Digital Thermometer And Thermostat
DS 1775 - Digital Thermometer And Thermostat
DS 3231 - Extremly Accurate RTC With TCXO
DS 75 -Digital Thermometer And Thermostat
MAX 1617 A - Remote/Local Temperature Sensor
MAX 1619 - Remote/Local Temperature Sensor With Dual-Alarm Outputs
MAX 6660 - Remote-Junction Temperature-Controlled Fan- Speed Regulator
MAX 6625 - 9 Bit Temperature Sensor
MAX 6626 - 12 Bit Temperature Sensor
MAX 6633 - 12 Bit Plus Sign Temperature Sensor
MAX 6634 - 12 Bit Plus Sign Temperature Sensor
MAX 6635 - 12 Bit Plus Sign Temperature Sensor
MAX 6646 - Precision Remote/Local Sensor With Overtemperature Alarm
MAX 6647 - Precision Remote/Local Sensor With Overtemperature Alarm
MAX 6649 - Precision Remote/Local Sensor With Overtemperature Alarm
MAX 6680 / MAX 6681 -1°C Fail- Safe Remote/Local Temperature Sensor
MAX 6690 - 2°C Accurate Remote/Local Temperature Sensor
claus_S
mai adaug si io 1.Click pentru a vizualiza atașamentul
romelsms1
QUOTE(claus_S @ Nov 9 2006, 03:59) *
Gama de temperatura masurata? In ce tip de montaj vrei sa-l folosesti?
Cel mai bine este sa consulti un catalog de la o firma de electronice. NU stiu daca pot sa dau nume aci dar sunt destule firme care aduc asa ceva.

vreau sa fac un "senzor de parcare".
folosesc un senzor cu ultrasunete(iar ultrasunetele variaza in functie de temperatura)
Gana de temperatura-->depinde de sezon: -20 -- +40`C (cu aproximatie)
claus_S
QUOTE(romelsms1 @ Nov 9 2006, 14:44) *
vreau sa fac un "senzor de parcare".
folosesc un senzor cu ultrasunete(iar ultrasunetele variaza in functie de temperatura)
Gana de temperatura-->depinde de sezon: -20 -- +40`C (cu aproximatie)

Nu m-am gandit sa folosesc un senzor de temperatura pentru asa ceva.In pdf-ul care l-am postat erau si niste scheme cu aplicatii? Te-au ajutat acele scheme la ceva? Nu stiu daca am inteles io bine dar tu folosesti un senzor de temperatura pentru a calibra un senzor de ultasunete. Cum faci asta? Masori temperatura si pentru o anumita valoare a temperaturii ai un set de date prin care ajustezi valorile primite de la senzoru cu ultrasunete. Sa inteleg ca vrei sa masori o distanta exacta pana la un anumit obiect. Aici deja cred ca aberez dar apoi banuiesc ca in functie de distanta deschizi sau inchizi poarta de la parcare nu?
quatra
QUOTE(claus_S @ Nov 13 2006, 11:30) *
Nu m-am gandit sa folosesc un senzor de temperatura pentru asa ceva.In pdf-ul care l-am postat erau si niste scheme cu aplicatii? Te-au ajutat acele scheme la ceva? Nu stiu daca am inteles io bine dar tu folosesti un senzor de temperatura pentru a calibra un senzor de ultasunete. Cum faci asta? Masori temperatura si pentru o anumita valoare a temperaturii ai un set de date prin care ajustezi valorile primite de la senzoru cu ultrasunete. Sa inteleg ca vrei sa masori o distanta exacta pana la un anumit obiect. Aici deja cred ca aberez dar apoi banuiesc ca in functie de distanta deschizi sau inchizi poarta de la parcare nu?

esti tare!!! asta e
vreau sa fac un senzor de parcare cu ultrasunete.
mai exact trimit un tren de impulsuri catre un anumit obstacol si retin timpul de intoarcere a undei reflectate
dupa anumite rel de calcul => distanta pana la acel obstacol
DAR viteza ultrasunetelor in aer variaza in fct de temperatura si-mi poate da erori de calcul de cativa mm pana la cativa cm in fct de variatia temp iar in aplicatia mea nu-mi permit!

eu caut un traductor de temp care sa-mi dea la iesirea lui o tens cu o gama cuprinsa intre 1,2-max 5 v
dak imi da tensuni de ord uv sau mv deja am probl la amplificare(semnalul se ineaca in zgomot)

claus_S
QUOTE(quatra @ Nov 13 2006, 15:34) *
esti tare!!! asta e
vreau sa fac un senzor de parcare cu ultrasunete.
mai exact trimit un tren de impulsuri catre un anumit obstacol si retin timpul de intoarcere a undei reflectate
dupa anumite rel de calcul => distanta pana la acel obstacol
DAR viteza ultrasunetelor in aer variaza in fct de temperatura si-mi poate da erori de calcul de cativa mm pana la cativa cm in fct de variatia temp iar in aplicatia mea nu-mi permit!
eu caut un traductor de temp care sa-mi dea la iesirea lui o tens cu o gama cuprinsa intre 1,2-max 5 v
dak imi da tensuni de ord uv sau mv deja am probl la amplificare(semnalul se ineaca in zgomot)

Din cate stiu desi s-ar putea sa stiu prost un senzor de temperatura care sa dea tensiuni in gama specificate de tine fara etaj de amplificare ma indoiesc ca exista, din cate am invatat io.
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.