sediu social

miki3
Am de inchiriat un apartament, am gasit pe cineva care vrea sa locuiasca acolo, dar care are o firma si vrea sa-si declare sediul social la acea adresa. Ce credeti, s-ar isca ceva probleme in acest sens? Ar avea ceva implicatii din partea noastra? Trebuie sa mergem pe undeva cu ei, pentru ca noi, nu locuim in acelasi oras unde este apartamentul.
De ce trebuie sa tinem cont? Cum trebuie facut asa incat sa fie bine atat pentru proprietar cat si chirias?
Ce stiti in acest sens?
ryky
S-ar putea sa nu ai nici un fel de probleme si sa-ti stea ani de zile chiriasul tot asa cum s-ar putea sa se tina de tot felul de ilegalitati si sa dispara subit.
Banuiesc ca ti-a cerut declararea la finante a chiriei reale. Exista si posibilitatea incheierii unui contract de comodat dar este mai riscant deoarece te poti trezi ca nu-ti mai plateste nimic chirie.
Oricum peste toate astea chiriasul va avea nevoie de acordul asociatiei de proprietari(administratorul pune o stampila pe acord) pt a-si deschide firma la adresa respectiva. Deci de aici ar trebui sa incepi, intrebandu-l pe administrator mai intai.
Mai exista si alte aspecte si metode dar acelea sunt pt "avansati".
Ce domeniu de activitate vrea sa desfasoare?
Horsie
Din pct tau de vedere nici o problema.
Tu ii dai acordul sa isi deschida sediu social si are nevoie de semnaturile NU de la administrator, ci de la vecinii de sus, jos si laterale.

Exista 2 tipuri de sedii sociale:
1. fara activitate (doar de prezenta in acte, pt a nu innebuni cand te muti)
2. cu activitate (e si pct de lucru).

Eu am preferat sa am acasa sediul social, fara activitate, pt ca pct de lucru le-am schimbat destul de des si e mare durere de cap sa schimbi sediul social si CUI-ul firmei.

Atentie: tu nu ii faci contract de comodat, ci de inchiriere, in care specifici ca ii permiti crearea sediului social al firmei.
Un alt inconvenient minor este ca la mult timp dupa plecarea lor vei primi corespondenta firmei si te vor suna clientii pe tel fix.
miki3
Va multumesc pentru raspunsuri si mai astept informatii.

Si da, facem contract la administratie, NU comodat.

Inca nu stiu care este obiectul de activitate, dar stiu ca acolo nu o sa fie si punctul de lucru ci doar sediu social fara activitate, doar adresa din acte cum spunea cineva.

Si chiar nu stiu daca trebuie acordul vecinilor, administratorului, cred ca nu stiu nici ei?

Mai astept pareri.
aikido
Poate nu ar strica sa arunci o privire si pe legile cu privire la situatii de urgenta (incendii, PSI etc) mai ales ca este firma. Intereseaza-te totusi de profilul de activitate, chiar daca e doar sediu social...
Sfatul nr. 2: fa-ti o asigurare la casa, daca se intamlpa ceva aia dispar ca potarnichile si tu vei sta ani de zile sa recuperezi (nimic) de la un SRL cu cap social de 200 de lei.
Specifica in contract interzicerea subinchirierii, ca sa nu ai surprize-surpize-surprize!
Nu trebuie sa pui raul inainte, dar un gram de precautie face cat tone de reparatie....
andrei1975
Vrajeli!
N-are nevoie decat de acordul proprietarului, adica al tau. Cata vreme fac numai sediul social acolo, nu le trebuie alt acord.... Insa atentie sa nu faca si altceva! Si ar fi bine sa treci in contractul de inchiriere, clar, ce activitati poate desfasura el acolo.
rostov
QUOTE(Horsie @ Nov 7 2006, 11:43) *
si te vor suna clientii pe tel fix.

Mi se pare o porcărie să le bagi și fix, să aștepți apoi cu morcobul în fund factura.. Să-și pună ei.
NUTaaa
QUOTE(rostov @ Nov 12 2006, 12:23) *
Mi se pare o porcărie să le bagi și fix, să aștepți apoi cu morcobul în fund factura.. Să-și pună ei.

Mi se pare o porcarie sa dai 350 Euro/luna chiria pe un aprt.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.