prelucrare film format mpeg2

viorelc

Salut la toata lumea.
Sunt un incepator in ale filmarii,si le fac doar in scop personal.
Am o camera Sony dcr dvd 91e inregistrarea o face direct pe mini disc dvd si pot sa le vizionez cu o unitate dvd pe calculator.
Formatul fisierelor este :VIDEO_TS respectiv AUDIO_TS cu extensia*.VOB
Intrebarea mea este (sper ca nu stupida) daca se pot face decupari (adica o minima prelucrare) din filme pentru ascapa de anumite cadre ,daca se pot lipi mai multe mini discuri adica continutul lor intr-un singur film (20 minute de film ~1giga de date) fara a face captura av dupa care sa le pun pe un dvd de 4,7G tot in acelas format?
gumball3000
sunt o gramada de programe cu care poti taia si uni filme, incerca virtual dub sau cauta pe google sau softpedia ca sigur gasesti

nexland
Nu e free dar e cel mai bun; Womble .
Skiuc
Nexland e profesorul; de la el si de la daddy am invatat ce e womble. Bestial.
Enjoy!
viorelc
Salutare!
@nexland : multam de informatii!

programul arata super dar imi prind urechile cu el,oi fi lucrind eu cu emitatoare tv dar chestiile astea nu au nici o legatura cu ce fac eu.
Gasasc undeva o documentatie ,sau un ghid de folosire , in limba romana ,deoarece multi termeni din en nu ii inteleg.

multumesc anticipat.
daddy
De preferabil este sa importi vob-urile corespunzatoare (ai grija ca unele dintre ele sunt meniurile sau alte bazaconii pe care daca ti le explic nu le intelegi, tu ai grija sa fie voburile care corespund cu ce stii tu ca ai filmat), apoi baga-le in timeline-ul ala (bara aia lunga si lata) de jos, apoi, pt taieri foloseste forfecutul ala din dreapta, + si - pt lungirea timeline-ului sau scurtarea lui (mai exact a filmului din timeline) etc.
Ce voiam sa-ti spun este ca este de preferat ca apoi sa exporti mpegul (evident nereencodat) si sa-i faci un nou authoring. Eu stiu ca atunci cand modifici voburile ar trebui modificate si iso-urile de pe un dvd. Asa ca eu nu ma complic si refac authoringul folosind un soft de authoring specializat (Adobe Encore dvd sau DVD Lab pro). Vezi tu ca editarea asta nu presupune doar ceva banal tare. Ia si studiaza topicurile de pe softpedia. Chiar si cele strict informative (nu practice) pt ca vei invata notiunile de baza, fara de care e cam greu sa intelegi editarea si authoringul unui dvd.
Spor la treaba!
nexland
Poti face authoring-ul direct din Womble, ai butonul pe care scrie DVD. Se pot adauga capitole(manual sau in mod automat, la intervale de timp stabilite de tine), chiar si un Menu(mai rudimentar) se poate adauga.

viorelc
Multam de raspuns !!!!!

ma apuc de studiat si de incercari.
eugeniuz2005
Suitele de la Pegasys sunt probabil si mai intuitive si cu certitudine foarte eficiente inclusiv la creat de meniuri sofisticate.

E vorba de TMPEG & Co
panasoniceditdvd

am ulead 9, nu pot sa editez imaginile filmate cu o camera panasonic mini dvd.vdr 150. ce program asemanator cu movie maker, sau nu, sa instalez dar care sa faca cam acelasi lucru.
multumesc
djlyon
QUOTE(gumball3000 @ Nov 3 2006, 17:15) *
sunt o gramada de programe cu care poti taia si uni filme, incerca virtual dub sau cauta pe google sau softpedia ca sigur gasesti

VirtualDub incarca fisere MPEG-2, dar nu poate sa si salveze in acest format.
Reclama
In curand... autoevolution.ro

Teste, stiri, ghiduri, jurnale, forum si multe altele!
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.