capstan video

whisper010

Caut un BA6878EFV. Din cate am inteles e un driver de inpulsuri la capstan. Am incercat prin Vitacom iar astia ma duc cu presu. Rog pe cei in domeniu sa ma indrume la un magazin din romania sau la o modalitate de a face comanda. Multumesc anticipat.
taranu
Ce tip de videorecorder este?

whisper010
QUOTE(taranu @ Nov 6 2006, 20:54) *
Ce tip de videorecorder este?

Este un televizor Philips cu VCR incorporat...primeste caseta...merge 4 sec...si se inchide (de tot)...Am fost cu el intr-un service ...iar din cele spuse de ai ar fi o problema cu capstanu/cabestanul (nu ma pricep la video`uri)..Am incercat sa fac comada la ic`ul in cauza...dar cei de acolo nu mi-au dat prea mult de inteles.
mister_rf
QUOTE(whisper010 @ Nov 7 2006, 23:55) *
Este un televizor Philips cu VCR incorporat...primeste caseta...merge 4 sec...si se inchide (de tot)...Am fost cu el intr-un service ...iar din cele spuse de ai ar fi o problema cu capstanu/cabestanul (nu ma pricep la video`uri)..Am incercat sa fac comada la ic`ul in cauza...dar cei de acolo nu mi-au dat prea mult de inteles.

... atunci nu cauta circuitele inainte de a avea certitudinea cauzei care provoaca simptomul respectiv...
Pot sa fie de fapt si alte probleme, cu o cauza ''mecanica'', datorate uzurii unor elemente din cauciuc.
Oricum era bine sa mentionezi tot indicativul respectivului echipament... poate gasim si o schema... cool.gif
whisper010
QUOTE(mister_rf @ Nov 8 2006, 00:03) *
... atunci nu cauta circuitele inainte de a avea certitudinea cauzei care provoaca simptomul respectiv...
Pot sa fie de fapt si alte probleme, cu o cauza ''mecanica'', datorate uzurii unor elemente din cauciuc.
Oricum era bine sa mentionezi tot indicativul respectivului echipament... poate gasim si o schema... cool.gif

Multumesc pt indrumare ..."certitudinea cauzei" este foarte bine incadrata in topic... (cata vreme doua surse diferite mi-au dat aceiasi locatie a problemei banuiesc ca nu e cazul unei neintelegeri intre cauza si efect... Vreau doar sa stiu unde pot sa fac comanda la BA6878EFV..Si totusi: chiar credeti ca o functionare de 4 secunde pe ceas (indiferent de caseta) e datorata unei cauze mecanice?
mister_rf
QUOTE(whisper010 @ Nov 8 2006, 00:47) *
Multumesc pt indrumare ..."certitudinea cauzei" este foarte bine incadrata in topic... (cata vreme doua surse diferite mi-au dat aceiasi locatie a problemei banuiesc ca nu e cazul unei neintelegeri intre cauza si efect... Vreau doar sa stiu unde pot sa fac comanda la BA6878EFV..Si totusi: chiar credeti ca o functionare de 4 secunde pe ceas (indiferent de caseta) e datorata unei cauze mecanice?

Nu ai mentionat tipul aparatului...
Cand ai un driver defect, motorul comandat de acesta nu va functiona...
Pe de alta parte functionarea pe o perioada scurta de timp poate fi indicatia un senzor defect sau lipsa miscarii la una din rolele de actionare, cabestan blocat, etc.
Pentru a lamuri problema se desface aparatul si cu o caseta introdusa se observa cum se deplaseaza banda pe traseul respectiv pentru perioada scurta de aparenta functionare, pana la oprirea aparatului.
bit 61
Este foarte important de stiut daca este extrasa banda din caseta in aceste 4 sec. si daca
dupa blocare banda este recuperata si caseta poate fi ejectata.

In afara de cauzele enuntate mai sant si altele care pot duce la aceasta
manifestare:viteza capului video (prea mica sau prea mare fata de 1500rot/min) , parte mecanica decalata ,etc..

mister_rf
QUOTE(bit 61 @ Nov 8 2006, 08:01) *
Este foarte important de stiut daca este extrasa banda din caseta in aceste 4 sec. si daca
dupa blocare banda este recuperata si caseta poate fi ejectata.

In afara de cauzele enuntate mai sant si altele care pot duce la aceasta
manifestare:viteza capului video (prea mica sau prea mare fata de 1500rot/min) , parte mecanica decalata ,etc..

Si de ce nu pot sa fie si probleme pe alimentare, tensiuni incorecte, deci surse defecte sau capacitati devalorizate... cool.gif
bit 61
Si astea si mai pot fi si altele...... wink.gif
whisper010

Multulesc tuturor pt indicatzii...dar cat timp cunosc locatia problemei ...vreau doar sa stiu de unde pot achizitiona acest IC..
samiru
QUOTE(whisper010 @ Nov 2 2006, 21:51) *
Caut un BA6878EFV. Din cate am inteles e un driver de inpulsuri la capstan. Am incercat prin Vitacom iar astia ma duc cu presu. Rog pe cei in domeniu sa ma indrume la un magazin din romania sau la o modalitate de a face comanda. Multumesc anticipat.

renunta la el,au aparut DVD-uri
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.