Ce se intampla la Cluj ?
Pagini: 1, 2

k33

Aflu cu stupoare din pozitia luata la televiziune de Cristian Tudor Popescu (pentru care am inca indeajuns de mult respect) ca dumnealui (Clubul Roman de Presa) este de acord cu arestarile ziaristilor de la Cluj.

Bucuresti, 31 octombrie 2006
Comunicat

Clubul Roman de Presa considera ca perchezitiile, audierile si retinerile efectuate de autoritatile clujene la redactiile ziarelor „Buna ziua, Ardeal!” si „Gazeta de Cluj” nu constituie un atac la libertatea presei.
Ziaristii implicati trebuie sa raspunda multiplelor acuzatii de santaj, potrivit legii. Totodata, CRP atrage atentia asupra discreditarii profesiei de gazetar pe care conducerea trustului Gazeta a infaptuit-o prin angajarea pe post de jurnalisti a unor fosti politisti si procurori implicati in scandaluri de coruptie, sexuale si de abuz in serviciu.

Consiliul de Onoare al
Clubului Roman de Presa

http://www.pressclub.ro/octombrie.html

Situatia pe care o descriu ziaristii de la Cluj, mi se pare dramatica

http://bza.ro/fullnews.php?ID=11737
http://bza.ro/fullnews.php?ID=11743
http://bza.ro/fullnews.php?ID=11744

Ii rog pe colegii forumisti de la Cluj, Bistrita si Oradea sau Targu Mures sa ne dea mai multe detalii despre aceasta chestiune
romaximusro
poate sunt vinovati. Vom vedea.. nu as miza una doua pe nevinovatia ziaristilor,mai ales ca imi suna destul de plauzibila o incercare de santaj al unui ziar impotriva cuiva..

obnoxious
Ziaristii de la Cluj au incercat sa aplice "reteta" lui Sorin Rosca Stanescu. Dar se pare ca nu le-a iesit prea bine.

http://www.cotidianul.ro/index.php?id=7694...Hash=5e7c48e6f1
http://www.evz.ro/article.php?artid=278623
http://www.gandul.info/articol_19119/deput...r_arestati.html
Mosotti
un lucru bun. acum vreau sa fie arestati si aialalti, se stie care. la munca, politistii mei!
k33
QUOTE(Mosotti @ Nov 1 2006, 13:36) *
un lucru bun. acum vreau sa fie arestati si aialalti, se stie care. la munca, politistii mei!

Mie nu mi se pare un lucru bun. Inca nu sunt convins ca cinci ziaristi sunt in stare sa puna la cale un grup de crima organizata. Asta nu inseamna ca printre ei nu sunt si lichele. Dar de la asta pana la a se constituii intr'un grup criminal cu scopul de a'i santaja pe politicienii locali, este o cale deastul de lunga.

Pentru mine este foarte suspecta tacerea si chiar acuzele unor alti ziaristi in aceasta chestiune, ziaristi care mai ieri faceau in gazetele lor declaratii infame la adresa politicienilor in frunte cu Basescu.

Din ce in ce mai mult incerc un gust amar cand vad transformarea radicala a dlui Cristian Tudor Popescu dintr'un vajnic aparator al ziaristilor intr'un foarte, foarte ciudat acuzator.

Țineți'vă bine ! A inceput campania de curațire a "găozarilor" incomozi.
fracture
QUOTE(k33 @ Nov 1 2006, 12:00) *

De unde si pana cand impresia asta ca daca un ziarist este arestat sau perchezitionat inseana ingradirea sau limitarea dreptului la libera exprimare? Din aia 5 sa zicem ca 2 sunt vinovati iar ceilalti trei nevinovati. Daca este asa atunci cei 3 vor fi eliberati, dar din moment ce sunt suspectati mi se pare logic si normal sa stea la bulau.
Adica, ei ca ziaristi pot sa scrie vrute si nevreute, minciuni unele mai gogonate ca altele fara sa li se ntample nimic, dar cand vine cineva si-i acuza de santaj brusc se dau persecutai si ingraditi.
Ca sa va diu exemplu de ziaristi infractori nu va spun decat ca un mare saptamanal din Romania cu sediul in Bucuresti folosea (si inca mai foloseste cred) soft piratat. Asadar la Iasi i-au arestat pe baietii aia ca foloseau soft piratat si nimeni nu cracnit pe cand daca s-ar duce la ziarstii astia sa-i verifice la programe piratate ar sari toti in sus ca-i atentat la libertatea presei deadtongue.gif
Mosotti
QUOTE(k33 @ Nov 1 2006, 15:00) *
Mie nu mi se pare un lucru bun. Inca nu sunt convins ca cinci ziaristi sunt in stare sa puna la cale un grup de crima organizata.

hai pe bune huh.gif da ce informatii ai tu de nu esti convins? crezi ca i-au ridicat din senin, i-au interogat nus cite ore si le-au dat 29 de zile de arest preventiv? si pe cine, pe niste ziaristi din cluj? si scuza-ma, da tu cum poti sa zici ca un fost comisar e ziarist? laugh.gif

Ca sa va diu exemplu de ziaristi infractori nu va spun decat ca un mare saptamanal din Romania cu sediul in Bucuresti folosea (si inca mai foloseste cred) soft piratat. Asadar la Iasi i-au arestat pe baietii aia ca foloseau soft piratat si nimeni nu cracnit pe cand daca s-ar duce la ziarstii astia sa-i verifice la programe piratate ar sari toti in sus ca-i atentat la libertatea presei

nu ma aburi, spune aici ce saptaminal foloseste soft piratat. sau ti-e frica pentru ca responsabilitatea pentru afirmatii mincinoase nu apartine soft news srl, ci tie?

k33
QUOTE(fracture @ Nov 1 2006, 15:36) *
De unde si pana cand impresia asta ca daca un ziarist este arestat sau perchezitionat inseana ingradirea sau limitarea dreptului la libera exprimare? Din aia 5 sa zicem ca 2 sunt vinovati iar ceilalti trei nevinovati. Daca este asa atunci cei 3 vor fi eliberati, dar din moment ce sunt suspectati mi se pare logic si normal sa stea la bulau
Inseamna ca sti cum e sa stai la bulău nevinovat. Perchezitia e una, arestarea e alta. Un om nu poate fi arestat decat in cayul in care a fost condamnat sau preventiv, cand sunt dovezi ca in libertate este un pericol social.

Ziaristii au fost arestati invocandu'se faptul ca in libertate ar fi incercat sa stearga urmele crimelor pentru care sunt cercetati in fapt de DIICOT.

Daca un singur ziarist este arestat fara probe, inseamna ca oricine in tara asta poate fi arestat fara probe.

Anyway, masura arestarii contrasteaza profund cu gravitatea faptelor, fapte care sunt doar presupuneri. Argumente de genul, am fost sunat de ziaristul cutare care mi'a cerut o suma de bani, sunt puerile. Orice borfas poate suna la un telefon sa ceara o suma de bani in numele unui ziarist.

Ramane de vazut cum au reusit cinci ziaristi in Romania sa puna bazele unui grup "criminal" foarte periculos specializat in santajarea politicienilor.
Iocan
QUOTE(k33 @ Nov 1 2006, 12:40) *
Aflu cu stupoare...
Probabil, stupoarea ta ar fi mult mai mare dacă ai afla că în trustul Gazeta, schemele de tip "dă și mie o sponsorizare că de nu, te spurc de nu te mai spală nici apa Dunării" sînt la ordinea zilei, încă de la înființare.
k33

QUOTE(Mosotti @ Nov 1 2006, 15:57) *
hai pe bune huh.gif da ce informatii ai tu de nu esti convins? crezi ca i-au ridicat din senin, i-au interogat nus cite ore si le-au dat 29 de zile de arest preventiv? si pe cine, pe niste ziaristi din cluj? si scuza-ma, da tu cum poti sa zici ca un fost comisar e ziarist?
La fel cum pot sa zic ca un motociclist vanzator de masini fara nici o calificare mai de Doamne'ajuta a ajuns prim ministru intr'o tara in care ziaristii sunt bagati la zdup pentru opinii politice.

Tot la fel un anume sirian terorist facea casa buna cu toti politicienii din tara asta, pana cand n'a mai avut bani sa sponsorizeze anumite partide.
Mosotti
yeah right. io zic sa mai astepti rezultatele anchetei si desfasurarea evenimentelor inainte de a urla degeaba. care ziarist e bagat la zdup pentru opinii politice? dimpotriva, io daca as fi la putere i-as baga pe toti aia care fac "investigatii" si publica tot felul de timpenii fara nici o dovada (surse anonime lol)
obnoxious
La fel cum pot sa zic ca un motociclist vanzator de masini fara nici o calificare mai de Doamne'ajuta a ajuns prim ministru intr'o tara in care ziaristii sunt bagati la zdup pentru opinii politice.

Care sunt ziaristii aia bagati la zdup pentru opinii politice? Cred ca aveau mai mult opinii "economice".

Oricum macar colegii lor din presa centrala puteau sa le acorde prezumptia de nevinovatie, in ciuda opiniilor exprimate de unii si de altii.
k33
QUOTE(Mosotti @ Nov 1 2006, 16:14) *
dimpotriva, io daca as fi la putere i-as baga pe toti aia care fac "investigatii" si publica tot felul de timpenii fara nici o dovada (surse anonime lol)
Normal, te'ai obisnuit cu puterea. Asa se intampla mereu, cei care au puterea uita de ce sunt pusi acolo. Asa si cu politicienii, uita repede de votanți, din cauza vitezei cu care circula in decapotabile.

Eu sunt satul de dovezile luptei impotriva coruptiei pe toate planurile din Romania. Nu s'au gasit corupti pe nicaieri in tara asta, politicienii sunt curati ca lacrima, unii din ei saracii uitasera ca au fost colaboratori ai securitatii.

Presa in schimb e o adunatura de borfasi. death.gif

PS: Aici nu urla nimeni, poate ai tu televizorul dat prea tare.
Mosotti
zi tu mai bine ce ziarist e inchis pentru opinii politice, lasa dumele si aburelile. daca faci afirmatii, sustine-le bash.gif

presa e o adunatura de cretini, din care unii sint borfasi cool.gif
k33
QUOTE(obnoxious @ Nov 1 2006, 16:18) *
Oricum macar colegii lor din presa centrala puteau sa le acorde prezumptia de nevinovatie, in ciuda opiniilor exprimate de unii si de altii.
Nu mai exista solidaritate in presa. De cand presa a fost impartita in ziaristi model și "gaozarii", lucrurile merg din foarte bine inspre extraordinar.

QUOTE(Mosotti @ Nov 1 2006, 16:27) *
zi tu mai bine ce ziarist e inchis pentru opinii politice, lasa dumele si aburelile. daca faci afirmatii, sustine-le bash.gif

presa e o adunatura de cretini, din care unii sint borfasi cool.gif

De ziaristii arestati pentru publicarea unor documente "secrete" ale NATO sti ceva ?
skandal
k33, si daca ziaristii ar fi niste arhangheli ai dreptatii si daca ar fi niste santajisti ordinari, ancheta tot cu perchezitii ar fi..
k33
QUOTE(skandal @ Nov 1 2006, 16:35) *
k33, si daca ziaristii ar fi niste arhangheli ai dreptatii si daca ar fi niste santajisti ordinari, ancheta tot cu perchezitii ar fi..
Perchezitia e una si arestarea e alta.
Mosotti
De ziaristii arestati pentru publicarea unor documente "secrete" ale NATO sti ceva ?

nu, explica-ne unde e abuzul wink.gif
radumiki
Nici macar ziaristii nu sunt mai presus de lege... nasol. biggrin.gif

Santajul se practica frecvent in presa romaneasca, inclusiv in cea centrala. Daca pe cei din Cluj i-au prins, ce vreti, cei din Bucuresti sa-i sustina? sleep.gif

Piturca a declarat in direct la ,,Nasul'' despre santajul la care sunt supusi oamenii din fotbal din partea fanatikului Horia Ivanovici. S-a intamplat ceva dupa? Piturca a fost dat in judecata pentru calomnie? Nu am auzit.
don_dannielo
QUOTE(k33 @ Nov 1 2006, 11:40) *
Aflu cu stupoare din pozitia luata la televiziune de Cristian Tudor Popescu

Am vazut emisiunea. Nu e nevoie de nici o stupoare, a avut dreptate 100% in ce a zis.

Cand o sa apara pe site la antena3 sa te uiti.

De fapt a aparut: rtsp://81.196.2.60/Archive/a3/stirea_zilei3110.rm
obnoxious
Mandatele alea au fost date de judecatori. Nu de procurori - ca pe vremuri. Deci teoretic exista dovezi care ar sustine cel putin necesitatea retinerii si judecarii. Dar pana la verdict...

E si normal ca jurnalistii sa nu se mai sustina in Romania. Pai l-au sustinut pe Mazare zis "mai, animalule", et voila...

Foarte repede ziaristii isi vor da seama ca doar credibilitatea in fata publicului conteaza. Si dupa ei si patronii lor. Ca daca nu iti citeste nimeni ziarul...si te stie lumea de spagar...chiar sunt curios ce tiraj si cati cititori are Ziua...
Lowhigh
QUOTE(Mosotti @ Nov 1 2006, 13:36) *

asa e. sper sa urmeze si altii pentru ca multi jurnalisti, chiar daca nu mai lucreaza la BZA, au avut stagii de "activitate" la aceste ziare. acum le tremura sezutul. Eu le recomand sa nu fie chiar asa de disperati. Gherla e la cativa km de Cluj. biggrin.gif

QUOTE(k33 @ Nov 1 2006, 15:00) *
Mie nu mi se pare un lucru bun. Inca nu sunt convins ca cinci ziaristi sunt in stare sa puna la cale un grup de crima organizata. Asta nu inseamna ca printre ei nu sunt si lichele. Dar de la asta pana la a se constituii intr'un grup criminal cu scopul de a'i santaja pe politicienii locali, este o cale deastul de lunga.

Pentru mine este foarte suspecta tacerea si chiar acuzele unor alti ziaristi in aceasta chestiune, ziaristi care mai ieri faceau in gazetele lor declaratii infame la adresa politicienilor in frunte cu Basescu.

Din ce in ce mai mult incerc un gust amar cand vad transformarea radicala a dlui Cristian Tudor Popescu dintr'un vajnic aparator al ziaristilor intr'un foarte, foarte ciudat acuzator.

Crede-ma - este un lucru foarte bun. Ce faceau aia acolo stia toata lumea doar ca nici un alt ziar nu indraznea sa spuna adevarul. CTP are dreptate de data asta iar pozitia Clubului Roman de Presa este f importanta pentru ca in acest caz nu e vorba de abuz. Acum, ca au picat clapping.gif , jurnalistii din presa clujeana iti spun in particular "asa le trebuie", "era cazul" sau "in sfarsit".
romaximusro
pai numai nume si nume in ziarul ala.Tot felul de fosti politai, de 2si un sfert etc care.. surpriza.. au trebuit sa plece in urma unor scandaluri. Oare de ce nu ma mira? huh.gif
eddingro
Ce am pățit (firma) noi:

Hodornc-tronc au apărut în ziarul Ziua care apare la Cluj (am uitat cum se chema pe atunci pentru că oricum nu cumpăr nici un ziar) articole denigratoare la adresa firmei noastre. Nu chiar hodoroc-tronc pentru că eram într-un proces. Așa ca la o legendă, pe un sâmbure de adevăr au început să îi dea înainte cu tot felul de afirmații tendențioase. Sau titlu de o șchioapă, acuzator dar textul nu demonstra nimic. etc. 3, 4 articole din astea, pe prima pagină după care am făcut un contract de publicitate și totul a încetat.

Niște javre.
fracture
QUOTE(eddingro @ Nov 2 2006, 12:05) *
după care am făcut un contract de publicitate și totul a încetat.

Niște javre.

De ce ati facut contract de publicitate, va era frica sa nu scrie despre ilegalitatile pe care le-ati comis tongue.gif .
Cel mai bine se poate vedea idiotenia jurnalistilor din Romania in razboiul EVZ-Ziua. Cele doua redactii au aratat ca se caca pe codul deontologic si pe spiritul de breasla cand au inceput sa sa injure si sa se mascareasca public.
EVZ scrie despre stimabilul om de afaceri Vantu iar SRS-ul loveste tare prin editoriale. Ma rog, subiectul vantu este inepuizabil asa ca aia de la EVZ au ce scrie ani buni de acum in colo. In schimb, Ziua nu prea are ce scrie despre EVZ, decat despre niste contracte de publicitate.
Amandoua sunt niste ziare de cacao. Ziua ca promoveaza anumite interese iar EVZ se remarca prin profesionalismul recunoscut al jurnalistilor din redactie care au patentat obiceiul de a acuza fara dovezi.
Nu mai raman ca ziare serioase decat Adevarul lui Patriciu si Jurnalul lui Felix.
In provincie situatia e cacanie rau de tot. jurnalistii de acolo mai au putin si mor de foame. Ziarele din provincie supravietuiesc in masura in care statul baga banii de publicitate in curul lor, ca oamenii nu prea cumpara ziare astfel incat sa le acopere costurile de productie.
Mai sunt si cazuri mai speciale si anume ziarele locale detinute de baronii locali. Astea chiar o duc bine. Cu cat ii injuri si-i terfelesti mai bine pe adversarii politici sau economici cu atat ai un salariu mai mare, cu cat scrii articole pupincuristice la adresa sefului cu atat esti mai promovat.
Pagini: 1, 2
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.