De ce ati facut contract de publicitate, va era frica sa nu scrie despre ilegalitatile pe care le-ati comis
.
...
In provincie situatia e cacanie rau de tot. jurnalistii de acolo mai au putin si mor de foame. Ziarele din provincie supravietuiesc in masura in care statul baga banii de publicitate in curul lor, ca oamenii nu prea cumpara ziare astfel incat sa le acopere costurile de productie.
Mai sunt si cazuri mai speciale si anume ziarele locale detinute de baronii locali. Astea chiar o duc bine. Cu cat ii injuri si-i terfelesti mai bine pe adversarii politici sau economici cu atat ai un salariu mai mare, cu cat scrii articole pupincuristice la adresa sefului cu atat esti mai promovat.
...
In provincie situatia e cacanie rau de tot. jurnalistii de acolo mai au putin si mor de foame. Ziarele din provincie supravietuiesc in masura in care statul baga banii de publicitate in curul lor, ca oamenii nu prea cumpara ziare astfel incat sa le acopere costurile de productie.
Mai sunt si cazuri mai speciale si anume ziarele locale detinute de baronii locali. Astea chiar o duc bine. Cu cat ii injuri si-i terfelesti mai bine pe adversarii politici sau economici cu atat ai un salariu mai mare, cu cat scrii articole pupincuristice la adresa sefului cu atat esti mai promovat.
Vezi exemplul meu. Un titlu pe prima pagină cu litere de o șchioapă. Titlul exploziv. Textul nu susținea absolut deloc ceea ce se afirma în titlu. Ce faci mai departe? Îi dai în judecată? Drept la replică pierdut pe undeva prin ziar? Aiurea. Nu fac pe mine. Nu era nimic ilegal. Dacă mă crezi bine dacă nu, nu. Iată după atâția ani nu ne-a acuzat nimeni pe căi legale. Dar nu asta se discută aici.
Ceea ce am vrut să spun este că știu din proprie experiență că ziariști din Cluj au șantajat cu articole tendențioase (ca să nu spun mincinoase) publicate în ziar.