arty
6th November 2003, 11:13
Originally posted by Brahman
... cu exceptia lui Dumnezeu:)
halal, nu? pai ce ne facem cu francmasoneria nene? dumnezei? shi francmasoni ?
driverx
6th November 2003, 11:14
Pai stai....UE a creat confuzia sau bombonelu? eu cred ca Bombonelu, care a venit cu niste prostii mai mari ca el. Dume, de prostit prosti.
Ce tot atata ne mintim singuri. Imi place ca romanu ii ca bebeu: traba laudat neaparat indiferent de consecinte. "Bravo romanule ca ai facut un pas inainte", dar saracu a facut dupa aia 2 inapoi.....astia noi nu ii numaram....nu EXISTA....avem pasu inainte....UUURRRRRAAAAAAA...
:cya:
blueghost
6th November 2003, 11:27
trebuia sa ne zica clar ca "nu". s-au purtat prea cu manusi ca sa cu decaleze aderarea Romaniei de cea a Bulgariei.
Zubaida
6th November 2003, 11:29
Nu stiu cine zicea ca diplomatia consta in a sti sa-i tragi un sut cuiva in fund in asa fel incat sa vina sa-ti multumeasca fericit pentru asta. Dapdv, cred ca raportul de tara e o mostra de diplomatie din cea mai fina.
Iar bombonel... doar nu va asteptati la altceva, nu? Iar daca nu avem economie de piata functionala, de vina e... Basescu! Cred ca acesti bolnavi cu gusa care ne guverneaza, joaca o carte periculoasa, cea a integrarii fortate in UE. Stiu ca ei de-abia asteapta banutzii de la UE, ca sa-i dreneze cum numai ei stiu in propriile buzunare, dar pentru noi ceilalti o sa fie cam nasol.
Ma rog, exista un alt thread pt. UE, hai sa revenim la saracia noastra. Citeam acum catva timp o chestie scrisa de Mircea Vulcanescu, "Cele doua Romanii". El o scria in perioada interbelica, si vorbea de ruptura, sau mai bine zis prapastia dintre Romania de la oras si cea de la sat.
Romania de la oras avea primele strazi din Europa luminate cu gaz, strazi pietruite, straie nemtesti, etc. Romania cealalta se incalta cu opinci, manca cat sa nu moara de foame, iar in restul timpului, probabil ca se ruga sa moara capra vecinului.
Ma gandesc ca nici acum lucrurile nu s-au schimbat, daca e sa ma iau cel putin dupa voturile de la referendum. Avem o Romanie de la oras, care nu mai inghite pe nemestecate toate gugumaniile guvernantilor, pe de o parte, iar pe de alta avem o Romanie de la sat, mereu surprinzatoare si gata sa-i tina la putere tot pe dobitocii care-i tin in mizerie.
Hai ca iara-mi vin dracii, mai bine sa iau o pauza.
rz
6th November 2003, 11:55
Cam asa este, Zubaida... sunt tocmai aceei oameni care cred in orice promisiune.
Daca spune unul ca face, taie, spanzura (pe aia bogati, ca suna bine la electorat) si ofera mai mult decat x, pe ala il voteaza (chiar daca ala nu are de unde sa dea).
Iar daca respectivul mai e si chipes si stie limbi straine e si mai bine...
Cam asta e nivelul unei parti importante din elecorat.
Nu avem nici o sansa sa iesim din saracie, cu astfel de oameni!
root
6th November 2003, 12:59
Am citit si eu acum stirea cu declaratiile lui Nastase si mi s-a aplecat de cat tupeu porcesc am putut sa realizez la cel din fruntea guvernului Romaniei... Vorba Zubaidei, Basescu e de vina pentru dezastrul economic... /sHit
Ca sa nu mai zic de modul in care ii ia apararea lui Rus -- "oamenii politici au dreptul sa fie judecati si dupa lucrurile bune" :vomiton:
Gata, renunt a mai citi stiri politice "made in Ro" ca ma enervez... :@
bod96
6th November 2003, 13:54
Brahman, ideea ta cu masonii e veche. De ce nu vii si cu o propunere mai concreta ? Ce zici, sa-i luam pe masoni de gat si sa dam de toti peretii cu ei ? Crezi ca am rezolva ceva ?
r3ddr
6th November 2003, 14:05
Ce fel de economisti sunt ei?
Hahaha. Buna asta!
Numa' ca economia nu e o stiinta exacta!
e asha, gen limba romana, astronomia si cu geografia.
frumoase, poetice... da' far de miez. doar coaja de ele.
Zubaida
6th November 2003, 14:23
@Re3ddr,
ai sa fii surprins de cat de exacta e economia ca stiinta, sau mai bine zis, de cat de multa stiinta e implicata in economie. Wall Streetul e mai plin de matematicieni decat NASA sau MIT. Acum catva timp cochetam cu ideea de a investi la bursa (de fapt si acum mai cochetez
), asa ca am inceput munca de documentare si printre altele am citit si despre modul in care fac bani marile fonduri mutualesi banci de investitii, etc: multa matematica, probabilitati, etc. Cel mai bine platit matematician din lume era un indian care descoperise nu stiu ce teorie despre cum se plimba banii dintr-o multime mare de buzunare, intr-o multime mai mica de buzunare bine alese. Bosii lui i-au zis: ia mai Ravi de aicea, 3 mil de para si verifica-ti teoriile, si pastreaza 1% din profit pt. tine. Si cum va spuneam, tipul facuse un camion de bani, partea lui.
Bineinteles ca avem si noi expertii nostri: nea nicu vacaroiu, nea florin georgescu mancatias, si cu voia dumneavoastra, ultimul pe lista, fratii paunescu.
Brahman
6th November 2003, 20:43
Celui care a zis ca sunt offtopic sa se mai gandeasca. Eu am sustinut ca exista un plan bine stabilit ca romanii sa fie saraci. Este foarte simplu. Omul avand nevoie de hrana alearga sa si-o procure si nu mai are timp sa se gandeasca si la alte lucruri gen masonerie, spiritualitate, Dumnezeu. Daca stii voi este si in psihologie acea piramida a nevoilor a nu stiu cui. Si primele sunt nevoile fizice. Daca nu le ai pe acestea nu poti merge mai departe:).
O propunere concreta ar fi ca oamnii sa stie in primul rand ce se petrecer, sa fie informati, altfel daca nu stiu nu am cum sa lupte:)
Apoi eu sustin ca sunt doua motive pentru ceea ce se petrece azi, aici si acum in Romania:
1. Este planul lor diabolic de a ne tine la un nivel foarte jos, sub limita saraciei, de a ne distruge.
2. Ingoranta noastra si faptul ca nu actionam in nici un fel.
Asa ca vina este fity - fifty.
Apoi mai este un aspect dar pe care nu vreau sa vi-l spun.
Din modul cum am fost tratat aici, numai pentru ca sunt diferit, pentru ca am alte idei ma gandesc ca nu meritati aceste informatii si nu voi mai posta. Unii vor rasufla usurati. Asta e.
driverx
6th November 2003, 20:49
loooooooooooooooooooooooooooooooool
Nu cred ca pierdem ca nu ne spui. Sa iti stea in gat
Nu meritam... suntem inferiori....
OFF-TOPIC: sia facut Burvi secta si asta ii membru cu drepturi depline?
Mi_
6th November 2003, 21:19
Eu am sustinut ca exista un plan bine stabilit ca romanii sa fie saraci.
Dar de ce nu exista un plan care sa-i tina pe unguri saraci ? De ce tocmai pe noi ?
PS. Nu stiu ce legatura are Brahman cu Burvi, dar Burvi e Burvi, de multe ori e o placere sa discuti cu el, în timp ce Brahman zici ca scrie dintr-o camera de tortura, frânturi de idei, toate conspirative, se justifica si se apara, acuza si dispare, e doar un cetatean turmentat, cu idei putine dar vii, iar eu va anunt ca am devenit fanul lui, pentru ca pe oamenii astia pur si simplu îi ador !
rz
6th November 2003, 23:00
''numai pentru ca sunt diferit''
''mai este un aspect dar pe care nu vreau sa vi-l spun''
''nimeni din lumea asta nu ma convinge''
''sa stiti ca sunt sanatos''
''trebuie sa aveti grija cand faceti afirmatii''
''daca tu sau altii credeti altceva asta e treaba voastra''
''unii sunt atat de naivi''
...
...
...
Mama... ce lapsus am.
Dar sa revenim la saracia din Romania, ca asta e grava... nu masoneria.
arty
6th November 2003, 23:01
Mi_ sunt omaneni care le place sa creda ca o conspiratzie menita sa'l incetineasca exista. nimeni nu spune ca nu exista interesa.. ar fi aberant.. iar ca Rockefelleri shi Rotschildii au planuri mondiale.. e firesc....
tot asha au toate companiile mari... ibm, microsoft etc...
ce nu pricepe "brahman" (deshi ar trebuii sa priceapa daca sh'a ales acest nume) e ca the world ISENT FAIR, shi ca nimeni n'a spus ca va fi FAIR vreodata ceva.
Brahman
7th November 2003, 00:56
No comment!
bod96
7th November 2003, 12:24
O propunere concreta ar fi ca oamnii sa stie in primul rand ce se petrecer, sa fie informati, altfel daca nu stiu nu am cum sa lupte:)
Apoi eu sustin ca sunt doua motive pentru ceea ce se petrece azi, aici si acum in Romania:
1. Este planul lor diabolic de a ne tine la un nivel foarte jos, sub limita saraciei, de a ne distruge.
2. Ingoranta noastra si faptul ca nu actionam in nici un fel.
Asa ca vina este fity - fifty.
Oooo ! Pai tocmai asta e ! Spui ca oamenii trebuie informati pentru a sti ce se petrece ? Sa fie informati despre ce ? Multe din postarile tale contin un mesaj care in limbaj colocvial ar arata cam asa : "oameni buni, un grup de indivizi numiti masoni s-au hotarat sa va tina in mizerie si saracie. Oamenii acestia reprezinta cel mai mare pericol pentru noi si trebuie sa luptam inmpotriva lor".
Nu ti se pare cam abstract ? 'Niste indivizi' (care anume ?); 's-au hotarat sa va tina in mizerie' (cum anume si ce-i de facut ?); 'reprezinta un mare pericol' (de ce natura ?); 'trebuie sa luptam' (cum anume ?).
Scuze, dar totul seamana foarte tare cu indemnurile 'mobilizatoare' de dinainte de '89. Nimic concret : un 'dusman' aproape neidentificat, o lupta fara un scop clar, un posibil viitor luminos in caz de victorie.
bod96
7th November 2003, 12:53
Originally posted by rz
Cam asa este, Zubaida... sunt tocmai aceei oameni care cred in orice promisiune.
Daca spune unul ca face, taie, spanzura (pe aia bogati, ca suna bine la electorat) si ofera mai mult decat x, pe ala il voteaza (chiar daca ala nu are de unde sa dea).
Iar daca respectivul mai e si chipes si stie limbi straine e si mai bine...
Cam asta e nivelul unei parti importante din elecorat.
Nu avem nici o sansa sa iesim din saracie, cu astfel de oameni!
rz, asta e o teorie cel putin nefericita. Oamenii NU cred in orice promisiune, ci numai in acele promisiuni care se potrivesc cu propriul sistem de valori si cu propriile interese. Daca vei crea un sistem de valori deformat, atunci oamenii vor reactiona in consecinta. Vinovat nu este omul de pe strada, ci cel ce a creat sistemul deformat. Fa si tu o diferenta.
rz
7th November 2003, 14:49
bod96,
Stiu sa fac si diferente...
Poate nici eu nu reusesc sa ma exprim intodeauna corect, dar spune-mi te rog de ce unii oameni reusesc sa gandeasca logic, sa-i sanctioneze pe demagogi, iar altii nu... in acest sistem deformat.
Nu te gandii la cei care au carte... sa zicem asa, sunt o gramada de oameni cu bun simt, fara carte, care gandesc foarte corect si care nu se mai lasa pacaliti!
De ce trebuie sa suferim si noi din cauza celor care nu vor sa gandeasca?
blueghost
7th November 2003, 15:16
@Brahman
poate nu e total offtopic, dar trateaza o latura mult prea ezoterica a subiectului saraciei din Romania. oamenii in general incearca aici explicatii si (eventual) solutii realiste cu privire la subiect.
chiar daca tu ai dreptate in legatura cu un eventual complot masonic acest lucru tine de un alt nivel decat cel al omului obisnuit din care fac parte majoritatea romanilor si membrilor acestui forum. tine de serviciile secrete, guvern, presedinte si parlament, institutii cu care romanul interactioneaza mult mai direct.
in acelasi timp nu mi se pare normal ca o opinie minoritara (pe cati romani crezi ca ii intereseaza ca masonii comploteaza impotriva Romaniei cand ei vad cat de corupti sunt parlamentarii si guvernantii; statistic vorbind care crezi ca e probabilitatea ca ceea ce zici tu sa fie si real) sa devieze discutia de la realitatea zilnica.
care e realitatea zilnica?
lacurile de pe strazile oraselor, cu gropile si canalizarea mami lor.
parlamentarii care au avut nesimtirea sa legalizeze chiulul desi presa a blamat in cor votul prin corespondenta.
Nastase care continua sa se abereze de parca ne crede pe toti prosti ca pe cei din "talpa poporului" ai lu' Ilici. Nastase l-a transferat pe Miki Spaga din postul de ministru in cel de consilier personal, iar ca bonus l-a luat in turneul din Brazilia.
PSD-ul care a legalizat mafia din fotbal (acum cateva luni au zis ca fac "curat" parca).
primarul de Bacau care isi bate joc de oamenii saraci din tara asta impartind bani precum faceau despotii in antichitate.
Basescu care desi face pe zmeul e din aceeasi aluat cu PSD-istii si nu face nimic pt. bucuresteni (daca compar Bucurestiul de azi cu cel de acum cativa ani mai degraba vad schimbari in rau decat in bine).
PD pt. ca e un PSD microscopic, un fel de plasa de siguranta(sau mina pt. PNL) lasata de Ilici in urma.
Stolojan care desi se face ca e in opozitie e bun prieten cu Ilici.
PNL pt. ca nu e ceea ce ar trebui sa fie. se aseamana mult cu un human infected (Starcraft).
Tapul (ex-presedintele daca l-ati uitat) pt. ca dupa ce a dezamagit complet crede ca o sa-l mai voteze cineva. individul asta e cam ca Ilici, numai ca pe Ilici il voteaza "talpa tarii", pe cand pe Tap l-au votat indivizi cu mai multa materie cenusie pe care nu-i poti pacali de 2 ori.
si bineinteles Ilici pt. ca e un comunist travestit (spune ca e capitalist, dar vocea, accentul si mai ales vorbele il tradeaza). se vede de la o posta scris pe chelie "Made in Rusia(exURSS)".
asta e realitatea omule si nu aberatiile tale deviante.
nu pot sa cred ca sunt e de vina masoneria pt. coruptia din Romania si pt. faptul ca e atata prostie in tara asta.
si chiar daca or fi de vina ma doare undeva daca aia comploteaza impotriva Romaniei atata timp cat guvernantii sunt incapabili sa reactioneze corespunzator.
asa ca vino cu picioarele pe pamant sau fa-ti thread separat pe tema ta si abereaza-te acolo cat vrei.
bod96
7th November 2003, 15:58
Originally posted by rz
bod96,
Stiu sa fac si diferente...
Poate nici eu nu reusesc sa ma exprim intodeauna corect, dar spune-mi te rog de ce unii oameni reusesc sa gandeasca logic, sa-i sanctioneze pe demagogi, iar altii nu... in acest sistem deformat.
Nu te gandii la cei care au carte... sa zicem asa, sunt o gramada de oameni cu bun simt, fara carte, care gandesc foarte corect si care nu se mai lasa pacaliti!
De ce trebuie sa suferim si noi din cauza celor care nu vor sa gandeasca?
Poate multi vor sa gandeasca, dar concluziile la care ajung in final ii determina sa aleaga calea (aparent) cea mai usoara.
In plus, avalansa de informatii contradictorii si situatiile noi care apar zi de zi, nu intotdeauna placute, ii determina pe multi sa-si doreasca o simplificare. Ce inseamna simplificare ? Intoarcerea la ceva cunoscut, la trecut. Daca o persoana are amintiri neplacute din trecut, sau a fost foarte nemultumita atunci, va incerca in masura posibilitatilor sa evite aceasta intoarcere, si deci va respinge cliseele si demagogia.
O reducere semnificativa a numarului adeptilor demagogiei ieftine se poate obtine numai intr-un singur mod : transformand PRACTIC prezentul in ceva efectiv 'mai bun' decat trecutul.
rz
7th November 2003, 19:47
Originally posted by bod96
[B] Daca o persoana are amintiri neplacute din trecut, sau a fost foarte nemultumita atunci, va incerca in masura posibilitatilor sa evite aceasta intoarcere, si deci va respinge cliseele si demagogia.
O reducere semnificativa a numarului adeptilor demagogiei ieftine se poate obtine numai intr-un singur mod : transformand PRACTIC prezentul in ceva efectiv 'mai bun' decat trecutul. [/B]
Din pacate, in practica, e cu totul altfel (bine ca nu in majoritatea cazurilor)!
Nu generalizez (pentru a nu vorbi in necunostinta de cauza), ci dau un exemplu concret (cred ca l-am mai dat intr-un post)
Vecinul meu de apartament, care traia EXTREM de rau pe vremea lui ceausescu...
Crede-ma ca aproape luna de luna venea sa ne ceara imprumut sume de la 100 la 200 de lei (PENTRU MANCARE si PLATA LUMINII, in cele mai multe situatii)
Muncea in Rulmentul, ea casnica... aveau doi copii de intretinut.
Noi traiam ceva mai bine decat el, dar tot sub media celorlalti... si totusi reuseam sa platim utilitatile, meditatiile (scumpe si pe vremea aia), etc.
Si chiar sa-i dam vecinului imprumutul mentionat mai sus.
Bun, acum traieste ABSOLUT IN ACELEASI CONDITII,practic nu s-a schimbat nimic la ei, pur si simplu patrunzi in epoca ceausescu, cand intri la ei, e chiar incredibil!
Dar ce zic ei acum?
Ca o duceau mai bine inainte de '89!!!???
E cumplit!
Ce fac ei ''toata ziua'' acum?
Se cearta si ii injura pe aia care fura miliarde, care se imbogatesc peste noapte, care au masini luxoase, etc.
Sunt destul de invidiosi pe vecinii care si-au aranjat apartamentele, motiv pentru care s-au retras in carapacea lor, izolare aproape totala.
Era sa uit, am impresia ca s-au inscris la ''martorii lui iehova''
Deci...memorie scurta sau altceva?
Cand ai probleme, nu e mai bine sa-ti concentrezi atentia asupra propriei ''ograzi''?
De ce se asteapta rezolvare din alta parte?
De ce au reusit unii (care au dus-o rau atunci) sa se adapteze ''capitalismului'' de la noi (prin munca cinstita )?
Sunt doar niste intrebari, nu trebuie neaparat sa raspunzi la fiecare.
Absolut de acord cu ultima fraza a ta!
Brahman
7th November 2003, 23:01
Blughost
Pai tocmai aia nu ai inteles.
Ca toti sefii din ziua de azi, in punctele cheie ori sunt masoni, ori un om manipulat de ei din umbra.
Si cum sa se dezvolte o economie cand tu o faci varza cu tot felul de legi tampite, interpretabile?
Apoi ei mai au o dilema: Daca ies la lumina isi pierd eficienta:)
Plus ca nu i-ar urma nimeni, sau poti sa stii? Ai fi surprins!
Eu mi-am zis parerea mea si nu am vrut sa fiu offtopic sau sa fac topicul meu.
Si apoi daca tot laudati atat UE si drepturile omului am si eu in virtutea acestora dreptul la o parere.
Nu vad de ce un homosexual care este considerat o minoritate ar avea mai multe drepturi ca mine! Sau un penticostal.
Dar romanii nu prea stiu ei sa fie civilizati.
Si ai mai atins un punct foarte sensibil.
DA, tine si de o anumita revolutie interioara in care omul sa revina la originea sa, la lumina din interior. Daca mai multi dintre noi ar face asta si ar lumina si pe ceilalti atunci s-ar transforma lucrurile.
Repet, tine si de o anumita stare interioara:)
rz
7th November 2003, 23:15
Unii sunt atat de naivi...
he,he,he...
Doar unii, mai baiete!
Brahman
7th November 2003, 23:22
Mda, altii mai stiu cate ceva, au mintea mai limpede:)
Brahman
7th November 2003, 23:26
rz, poza aia a ta de la profil arata ca Pamntul e gol pe dinauntru?
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala
click aici.