Despre saracie in Romania
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8

arty

Zubaido.. ai incercat sa traieshti intr'o tzara normala? tu chiar nu pricepi ce se intampla? crezi ca ai 7 vietzi ca o pisi? tu nu vezi ca se fac experientze pe tine ?

pe bune, nu shtiu ce ashteptzi.. tu shi ceilaltzi... mai ales ca spui ca ai avut ocazia... well, poate ca inca nu regretzi dar peste ani.. cu sigurantza...

o sa spui exact ce mi'a spus taica'meo (tata a fost in US in 72 shi 77 shi n'a ramas) ... "mama, ce prost am fost"
Zubaida
Nu sunt suparacioasa de felul meu, asa ca puteti sa glumiti cat vreti. O sa-mi imaginez ca am nimerit pe un forum de budisti zen care aplica principiul ca tot ce ne ramane de facut e sa radem sanatos.

Dar mi-e sila de faptul ca Iliescu se da mama ranitilor (saracilor), se da "social" si democrat, el, care conduce partidul cu cei mai ai dracu' profitori si capitalisti veroshi ce-a vazut pamantul. Si ma ingrozeste faptul ca 45% din romani inghit chestiile astea si-i ciugulesc din palma ca niste gaini drogate.

Mi-e ciuda ca una ca mine e aratata cu degetul ca fiind bogata, iar unul care papa dintr-o semnatura milionul de para (rambursari ilegale de TVA, licitatii manarite si alte alea) merge in delegatii si se pozeaza cu Iliescu cel "sarac" si "cinstit".

Nu ma deranjeaza ca 15-25% din romani voteaza cu Vadim, cat faptul ca PSD ramane tot la peste 40% in sondaje. Ca-n bancul ala cu ursul: ma, tu ori esti prost, ori iti place sa te f... in c...

@ brahman: Cred ca nici o masonerie sau conspiratie mondiala nu poate explica tampenia unora (multora) din semenii nostri.

@ arty: nu regret ca n-am plecat. Cred ca aici sunt destule ocazii de a face ceva, in ciuda greutatilor. Greutatile abia fac mai dulce gustul reusitei.

arty
'njoy then smile.gif
DeathRipple
tanti Zubaida, am impresia ca te plictisesti prea tare, de te- apuci de goange d-astea. la cate mitinguri de protest ai participat? la cate ai ragusit, te-au durut picioarele, ti-a fost foame, te-a batut vantu'....? toata lumea se zbate aici pe forum si la o cafelutza si plange cu lacrimi de crocodil....nu esti multumita de situatia actuala? FA CEVA! iesi in strada, oraganizeaza-te cumva, E INTERESUL TAU!! altfel toata tara se pricepe la politica, la fotbal si la mancat seminte. peace!
blueghost
@Zubaida
si tu crezi ca Iliescu e de vina ca romanii sunt prosti? mai vinovati cred ca sunt Ceausescu si comunismul ca in 45 de ani au prostit in ultimul hal poporul asta. Iliescu doar a continuat treaba tovarasului sau. si pana la urma chiar oamenii sunt vinovati ca sunt prosti, delasatori si comozi.
pt. faza cu ursul, ce vrei prostii astia sunt cam masochisti.
totusi faptul ca la referendum neprezentarea a fost destul de ridicata imi da sperante ca poate se schimba ceva in mentalitatea oamenilor astora.
driverx
@arty,

Nu ca as fi foarte impotriva idei tale de a pleca, DAR, totusi, inainte sa o fac devil.gif, imi pun o intrebare: Daca toti am face la fel? Sau noh....aproape toti? Devenim popor de imigranti? Singuru lucru pe care ma bazez e ca multi e prosti, multi e cu nu ne vindem tara etc. Dar plecand noi, ultimii "fraieri" de aici, atunci aici ramane prostimea, in suc propriu smile.gif Nici asa nu se poate.

Concentratia actuala de prostime este un rezultat indirect al emigrarii. Elitele au plecat. AM ramas cu taranii. Ce e de facut din pct. tau de vedere?

:cya:
blueghost
@driverx
sa ne lasam prostiti si noi ca sa nu mai fim asa de stresati.
traiasca Becali Voda care imparte manastiri si medicamente sarmanilor prosti cu duhul. uite deja ma simt mai bine.
fain avatar.

driverx
looooool

Si eu m-am gandit ca asta ar putea fi salvarea noastra. Sa ne prostim si noi.. Sa ne inmuiem si noi in sucul prostiei devil.gif devil.gif

10x pentru avatar.

Zubaida
@arty: ce nu-mi convine e ca daca fac si eu o mie de para, acolo, se uita cu jind iliescul la ea si vrea sa-mi ia 800, partea lui si a celor cu care se "solidarizeaza".

@blueghost: pai da, si eu zic ca mai e o speranta, de-aia nu ma duc la arty smile.gif
newrazvan

sunt ultimul om din lume care iar lua apararea lui iliciescu dar va-ti gandit o secunda ca deocamdata afara de asta care nu trece luna si nu spune o prostie nu avem un politician cat decat mai acatarii ,ce dracu ne faceam daca celebru om si autor al citez mai animalule il lasa si nu-l contra din cand in cand pe nastase cred ca numaram cu totii ouale premierului
blueghost
@newrazvan
complet gresit.
nu avem "nici un politician mai acatarii". tu nu te-ai saturat de faza cu raul mai mic. eu da. toti sunt la fel.
arty
@diverx shi zubaida

nu shtiu ce definitzi voi ca fiind "tzara"

cred ca ar trebuii sa fitzi mai pragmatici decat visatori cum vad ca suntetzi. vietzile care le avetzi ACUM sunt SINGURELE. de ce sa nu le traitzi mai bine? ca sa nu lasatzi "tzaranii" singuri? c'mon...

romanii sunt atat de imobilizatzi intr'o situatzie foarte stranie... pe bune, de aici de afara asha se vede...

sincer am incercat realmente sa intzeleg dupa ani de zile care este problema romaniei... pragmatic, pe puncte....

so, de ce sunt romanii saraci? e destul de simplu de la o oarecare distantza....

1. romanii nu lucreaza...
2. atunci cand lucreaza se simt nedreptatzitzi... simt ca fatza de cei care nu lucreaza sunt cei care "trag tot greul"... in realitate, freaca menta la randul lor, insa cu mult mai multa dibacie...

.... imi aduc aminte de mandria lu' ceaushescu... strungul carusel, cel mai mare din lume... ma rog, asha a zis ceashca shi noi am pus botu' instant.... la ce a folosit? s'au tras 3 piese pe el? cata munca de proiecatre?.. cata munca de realizare???? CATA MANDRIE NATZIONALA DE 2 BANI !!!!! shi??? rezultate??? canci...

3. totzi sunt expertzi in orice domeniu. fie ca e vorba de dacia, computere, maxpayne sau .... u name it, PREA MULTA LUME shtie TOTUL. de fapt, realitatea e ca romanii nu exceleaza in nimic... defapt....

dacia e un proiect francez... vorba aia, design 1965 sa traiasca.... microprocesoarele produse in romania... pauza.... nici nu shtiu... imi aduc aminte de gloriosul HC85 la care nici macar nu au fost editate datele de copyright ale Sinclairului....pana shi micii sunt greceshti, sarmalele turceshti.... pe dracula l'a furat Stokes... nu shtiu... unde e taria.. la ce suntem asha fenomenali? pana una alta, daca ne uitam ce scrie prin ziarele de aiurea... legat de romania.. ce aflam???

ca doi tzigani din ro s'au ghiftuit cu niscai lebede la viena? ca cia face o gafa "antologica" punand steagul rusiei pe masa lu iliescu (nu ca ar greshi prea mult la o adica) ca la olimpiada gimnasta cea mai buna e dopata cu NUROFEN shi situatzii similare sunt shi vor fi cu miile... coincidentze???? sure... statzi linishtitzi shi dormitzi .. romania este nedrepatzita.. mereu.. CURATA FATALITATE...

DE CE romanii dau rezultate afara? well, dau, cei buni, e adevarat. asta nu inseamna ca TOTZI. cei mai multzi dintre romani se ocupa cu shmekerii. personal, pe mine m'au invatzat "de bine" nishte romani cu potzi sa furi din magazine de pilda.... sau cum sa schimbi etichetele la produse.. sau cum sa... etc etc etc... asta din a doua zi dupa ce am ajuns in US... sangele apa nu se face... de atunci au trecut ani buni shi persoanele respective sunt exact la aceashi nivel...

eu? departe... mult prea departe ca ei sa intzeleaga... concluzia? ei sunt shmekeri... shi ne dispretzuiesc pe noi, ashtia care "ne'am dat cu americanii"

4. sunt buni de gura. bazandu'se pe intuitzie, jmekerie... shiretenie ies din fel de fel de situatzii limita sau nu in care au intrat singuri.... mint cu seninatate fara frica de consecintze

itzi spune ca vine la 12. pe la unu suna ca intarzie!!!!! shi ca in 5 minute ajunge.... apare la 3 cu aerul ca trebuie sa zic mersi ca a venit. i'am inkis usha'n nas shi tot el s'a suparat....

5. invidia. fatza de oricine face mai bine ca el. shi macar daca invidia asta ar fi una constructiva... adica daca vecinul lui are o mashina de 5 ori mai scumpa decat el, el in loc sa intzeleaga ce'a facut vecinul sa aiba asha o mashina... el i'o zgarie cu keia.. cand are okazia shi nu'l vede nimeni....

6. lipsa de responsabilitate. imi aduc aminte de unul din blocurile in care locuiam. 20 familii.. totzi care mai de care. insa blocul.. o mizerie. daca i'ai fi pus pe totzi in line.. ar parea oameni normali... daca ai discuta tet-a-tet cu fiecare totzi tz'ar spune acelashi lucru.. ca nu mai e a'n vreurile bune, ca "lumea" e rea shi alte texte dinastea generale.. in care evident "cei de fatza se exclud"... imi vine sa vars... pe bune... gunoiul din bloc, de pe holuri.. de prin diverse anexe este facut de EI... nimni nu ar recunoashte nimic, niciodata... ALTZII sunt de vina...

ash vrea sa'l intzeleg macar pe cel care urineaza la etajul 7 shi apoi pleaca razand in barba ca nu l'a prin nimeni la et 3... unde locuieshte....

sau pe cel care sparge geamul la lift shi fuge.. sau... scrijeleshte ceva pe perete.. ssau ishi varsa scrumiera PLINA peste geam.. sau alte acte dinastea.. gratuite...

ar mai fi multe de spus.. dar nu vreau sa scriu foiletoane...

ah, ultima...

chestia cu "SE" fura.. "SE" zice.... chiar shi aici pe forum.... "unii" zic... in loc de arty zice sau alte chestii dinaste.. nu shtiu, imi aduce aminte de romania... nimic personal... SE... UNII nimic clar.. totul confuz... da, s'a intamplat treaba asta, evident negativa, NIMENI NU RASPUNDE>.. geamul s'a spart.... nu L'A spart nimni.. pt ca acel cineva ar trebuii sa'l plateasca.. shi fireshte ca nimeni nu e suficient de prost sa recunoasca, nu.... bleah... mi'e greatza
k0n@d
arty, le vezi, iar pana cand ce-i multi nu vor vedea aceleasi lucruri nici nu se vor schimba multe. sa fii sanatos si sa bei o bere si pentru cei ignoranti.
DeathRipple
arty:
sunt de acord cu tine numa' aici: "care le avetzi ACUM sunt SINGURELE. de ce sa nu le traitzi mai bine?" sincer m-am mirat un pic cand am citit, insa sunt de apreciat cuvintele astea....in rest e demagogie. romanii si romanismul nu incepe si nici nu se termina cu generatiile comuniste si generatiile actuale. exemplele pe care le-ai dat tu nu reflecta nici in acest moment macar MAJORITATEA. io nu ma aventurez intr-o caracterizare de ansamblu, pt ca efectiv NU STIU inca ce este definitoriu la nivel de natie. daca tu ai ajuns la un astfel de nivel ii f bine pt tine. ce ai scris tu este f adevarat. tragismul provine din faptul - dovedit - ca, la fel ca si la votarea constitutiei, nu majoritatea este cea care are rolul hotarator. tu ai ales sa pleci si sa politizezi de la distanta. vino incoace si schimba ceva, daca intr-adevar esti cine zici tu ca ai fi. a, nu te intereseaza sa schimbi nimica? consideri ca este o pierdere personala de timp si oricum n-o sa realizezi nimica? cum ar fi fost daca mircea cel batran gandea la fel? daca mihai ramanea la statutul lui de ban? (traia f bine, ce naiba mai voia?) ce naiba l-a apucat pe cantemir sa plece din luxoasele apartamente de la stambul? sau pe tudor vladimirescu ce l-a apucat sa treaca oltu'? era un mercenar. iancu se plictisea oare prea tare? toti acesti romani nu au gandit in modu' pe care ni-l expui tu aici cu atata patos. iti repet ce i-am zis si lui Zubaida, hai si FA CEVA! chiar te intereseaza, sau vorbesti numa' asa ca-ti place sa te auzi? mie sa nu-mi fie greata de atata vaicareala?
driverx
@DeathRipple

La noi corporatiile de abia suporta tampenia de aici. Totusi ei au puterea de a rezista la lipsa stabilitatii si a responsabilitatii din Romania. Da' daca vine arty singur...tot ce face este sa isi arunce banii la gunoi. Si din cate imi dau eu seama arty nu e genu. Mai bine isi pune un teanc de bani in fata casei, se urca in Honda lui si trece de 100 de ori pe ei cu masina. Sunt bani aruncati mai OK decat in romania. Maxim se distreaza. Aici in Romania, se ENERVEAZA, se gasesc profitori care sa ia banii lui pe baza unor smecherii si taxe. Lasal...sa nu vina....

Zubaida
@arty: e adevarat ca sunt nesimtiti, lenesi si prosti cat cuprinde. Totusi cred ca sunt o minoritate. Majoritatea sunt oameni de buni simt. Am avut surpriza ca, fara sa fim vorbiti in prealabil, nici eu si nici majoritatea prietenilor mei sa nu mergem la referendumul lu' cozmanca din acelasi motiv: nevoia de a dezaproba nesimtirea PSD (faptul ca a ignorat comentariile si propunerile din partea altora (non-psd), faptul ca ne-au tratat ca pe o turma de vite care trebuie manate sa voteze "cum trebuie", etc.).

Problema cu toti acesti oameni de bun simt (in care ma includ si pe mine) este ca ne retragem capul, precum testoasele, in fata agresiunii nemernicilor de tot felul. Pentru unii carapacea protectoare e familia, prietenii, pentru altii cartile sau filmele, iar pt. arty strainataturile. A, si sa nu uit de mr. fallen lord, care se retrage in lehamite.

@Death Ripple, incerc, in felul meu, sa fac ceva, numai ca nu e atat de vizibil ca zambetul lui iliescu, infumurarea lui nastase, banii si pumnii lui becali, etc. Incerc sa raman cinstita, si cu bun simt, sa nu dau spaga, o data la patru ani votez cum imi dicteaza constiinta, si mai scriu din cand in cand cateva randuri pe forum, ca sa vad daca mai gandesc si altii ca mine.

Poate ca e putin, dar daca aveti sugestii...
Mi_
http://www.asc.upenn.edu/usr/cassidy/pix/t...2001/index.html

"Letters from Bucharest"

Pentru a-i încuraja pe cei care vor sa se întoarca în România ...
DeathRipple
driverx: din cate vad io aici sunt destul de multi aia care au nemultumiride ce iti consumi energia aici pe forum si nu ti-o canalizezi organizand ceva de anvergura, in care sa intre ai arty, si Zubaida....si or sa fie si altii, de asta sa fii convins...

Zubaida: daca tu ii pui pe aceeasi trapta pe gigi becali si nastase cu alde iancu sau mihai, nu cred ca ai citit postul meu cu atentie....

Mi_: bucharest nu e romania nenea. bucharest e cel mult capitala. si lasa-ma te rog cu fr.....stiu destule despre ea....in momentu' in care studentu' roman venit la studii acolo IN URMA COLABORARII DINTRE DOUA UNIVERSITATI, pentru realizarea unui proiect de stat PENTRU PARTEA FRANCEZA, iar el este cazat intr-o cladire destinata adapostirii celor fara casa DOAR PT CA ESTE ROMAN SI NU ARE ATATIA BANI CA CEILALTI STUDENTI, poti sa-mi zici tu orice, ca io n-o sa scot niciodata franta de la categoria de c**** ordinare
Zubaida
@DeathRipple:
Nu-i pun deloc pe aceeasi treapta, spun doar ca becali & co sunt tot timpul la televizor, in ziare, reviste, etc. Ei si tupeul si banii lor, cu care fac si desfac toate in tara asta. Iar in fata unei astfel de agresiuni cvasipermanente, tu, omuletul de rand te simti strivit.

M-a impresionat stirea de azi cu dl. Rebengiuc. Uite, oameni din astia ma fac sa cred ca inca mai e o sansa. Azi o sa vad ce e cu uniunea pentru reconstructia romaniei, pare o chestie interesanta.
arty
@Zubaida... shti, era unul din generalii sau ma rog... capii nazishti care inainte de a fi spanzurat dupa nurenberg a cerut sa fie facut evreu... de ce ? ca sa mai moara unul de'al lor.. a sunat raspunsul. nu shtiu cat adevar este in snoava asta, n'am cercetat shi chiar n'are nici o relevantza... contzine insa un sâmbure de ce poate o initziativa peronala realiza.. adica, mai nimic comporata la o intreaga societate.

daca tu chiar vrei sa faci ceva.... salveaza'te PE TINE.. vei scoate UN RUMAN din rahatzi.. e shi asta o victorie... una personala. poate ca acum nu'mi dai dreptate... dar o sa'mi dai.. mai incolo.. când ne'i mai sta cu halatul asha desfacut shi o sa te roada altele...
DeathRipple
arty: mie-mi da cu rest rau de tot....sincer acuma. cum vrei, io ca roman, sa ma salvez PE MINE? cum sa fac chestia asta? plecand din tara mea? ce salvare e asta daca io plec de la mine de acasa gonit de ceilalti locatari? cum poti sa te consideri fericit daca nu mai ai casa TA? cum draq m-am salvat? ca manc de 10 ori mai bine si imi iau jaguar si ma dau cu vaporu' in atlantic? ASTA inseamna ca m-am salvat? ASTA e o victorie? victorie fata de ce? fata de cine?

noi aici avem pretentia ca purtam o discutie de principii, vorbim despre anumite simtaminte, nu suntem la o sueta la coada la ambasada spaniola si nu facem exercitii de cules ciuperci si de gadilat capsuni. sau lamuriti-ma si pa mine, poate am gresit randu'
Zubaida
Mai arty, de plecat nu plec. Cu banii nu stau rau, imi place munca pe care o fac (uite, mai am timp si pt. cate o postare pe forum), incep si un biznis mititel pe langa, am un teren pe care in 2-3 ani voi incepe sa-mi ridic o casa, am si masina straina (luata de noua, nu second hand).

Ce nu-mi place e ca statul, in numele asa zisei solidaritati sociale a lui Iliescu, sta cam adanc cu mana in buzunarul meu si aspira de acolo cam prea mult. Si pe deasupra nu se vede nimic bun din asta, decat gusile demnitarilor.

Cred cu tarie in Legea lui Pareto, care spune ca lumea se imparte in putini grei si multi usurei, si ca 80% din hotie ar disparea daca am curata 20% din gunoaiele care s-au cocotat la putere. Iar eu zic ca asta trebuie sa inceapa cu demitizarea zambetului iliescian, care ne tine hipnotizati de peste un deceniu.

Daca romanii vor accepta (intelege) faptul ca singura cale de a scapa de saracie e sa te imbogatesti, si nu de a astepta pomeni de la stat, vom fi facut pentru intrarea in Europa mai mult decat cozmanca cu urnele lui mobile.
DeathRipple
Zubaida: tanti, intr-un an vin alegerile. propune tu o alternativa viabila la guvernare. nu peste 5 ani, nu peste 9, ACUM.
Zubaida
De pe site-ul URR (Uniunea pt. Reconstructia Romaniei). Au un forum acolo, iar postul e de pe un threadul care se numeste: de ce au romanii salarii asa mici (hihihi)

Autor: adi.stanciu
Dată: 01.11.03 12:26

Eu cred ca exista mai multi factori de luat in considerare. Primul lucru care trebuie inteles este ca munca se cumpara si vinde intr-o piata. Deci primul motiv (generic si teoretic) pentru care romanii au salarii asa mici este pentru ca accepta sa lucreze pentru ele. De ce accepta, insa?
1. Primul motiv, dupa parerea mea, este ineficienta cronica a economiei noastre. Asta e adevarat in agricultura, unde ocupam un procent aiuritor de 35% din populatie pentru o productie primitiva si autarhica, intr-un volum pe care alte tari il realizeaza cu 5-6% din populatie. Apoi e adevarat in industre. Inainte de marile privatizari ale Romaniei m-am uitat putin pe indicatorii economici ai principalilor "petitori" si cifrele sunt uluitoare! In principiu, in economiile dezvoltate nivelul de productie din industriile roamanesti se obtine cu ceva intre 1/6 si 1/10 din personal! Teama cronica a romanilor de somaj si politicile asa zis sociale ale TUTUROR guvernelor de pana acum au facut ca fabricile Romaniei sa fie umplute de oameni care o freaca pe bani putini. Sigur ca ei vor spune ca muncesc, si probabil ca asa si e, dar munca lor e foarte putin valoroasa. Daca dai cu barosul de dimineata pana seara probabil ca muncesti din greu dar faci treaba pe care o face un utilaj in 30 min. si e absurd sa te astepti sa fii platit mai mult. Aceasta mare masa de someri "virtuali" care nu au nici o presiune sa-si caute ceva mai decent de lucru face ca piata muncii sa fie inundata de forta de munca ieftina si disponibila. Ca atare asta trage toate preturile in jos.
O remarca aici: observati ca exista specializari, din ce in ce mai multe, care sunt platite occidental, daca tinem seama si de paritatea puterii de cumparare. Mesajul: munca valoroasa se plateste bine, pentru ca e rara. Din pacate doar foarte putini romani acced acolo pentru ca doar faorte putini romani incearca sa o faca.
2. O alta serie de motive tine de usurinta de a investi si face afaceri in Romania. Un motiv pentrui care siutuatia asta se perpetueaza de atata amar de timp este ca Romania e o tara extrem de ostila investitillor. Incepand cu codurile fiscale aiuritoare si absurde, cu sistemul contabil prafuit primitiv si orientat 100% catre interesele statului si deloc catre cele (singurele legitime, de altfel) ale actionarilor si investitorilor, apoi continuand cu infrastructura dezastruoasa, cu coruptia endemica care pune competitia adeseori pe baze oculte si de clan, mai departe cu schimbarile unilaterale si absurde de legislatie, cu sistemul de legi in sine absurd si contradictoriu, cu sistemul juridic inoperant si cu imposibilitatea de a obtine satisfactie in contenciosul comercial si administrativ, cu haosul general in institutii, toate acestea coroborate fac Romania un iad al investitiilor. De ce vin, totusi? Pentru ca suntem ieftini! Ceva ce toti trebuie sa intelegem este ca investitiile sunt atrase de mai multe conditii: de infrastructura si de cost, in principiu. Daca infrastructura e proasta, TREBUIE sa fim ieftini. Cu alte cuvinte, cum traim ceva mai bine cum investitiile pleaca si dam inapoi unde eram. Ca atare exista o legatura directa desi nu foarte vizibila intre capacitatea Guvernului de a geenra un climat investitional atractiv si bunastarea noastra, a tuturor. Cand vorbesc aici de investitii nu vorbesc numai de marii investitori straini ci si de micul antreprenor autohton, inca si mai mult suspus arbitrariului si absurdului.
3. O alta zona de cauze tine de felul in care se gestioneaza averea publica. Incepand cu cat si cum si de ce se preleva si continuand cu ce se face cu ea. Romanii au o dunga rosie prin creier care desparte in constiinta publica statul care ia de statul care da. In principiu daca sunt intrebati despre ce li se ia, toti ar vrea sa li se ia mai putin, dar daca sunt intrebati despre ce li se da, toti ar vrea sa li se dea mai mult. Asta nu are nici o logica, iar guvernele de pana acum au incurajat aceasta atitudine prin diverse politici "sociale" absurde pentru ca le aduce capital electoral. Asta s-a concretizat intr-o uriasa risipa de resurse si in crearea unei mentalitati de asistati la nivel national care face, printre altele, muncitorii de la Roman mult mai pregatiti sa iasa in strada ca sa ceara ceva de la Guvern decat sa lase dracului salariile de mizerie si umilinta in care traiesc si sa se apuce de altceva. S-a vorbit aici mult despre taxare. Si eu sunt absolut de acord ca ea este excesiva si trebuie redusa. Totusi nu trebuie uitat ca reducerea taxelor inseamna reducerea incasarilor si a venitului bugetar care conduce imediat la reducerea cheltuielilor bugetare, respectiv a servixiului adus de stat comunitatii. Cred ca trebuie sa stam toti si sa chibzuim de ce e nevoie ca statul sa ne ia bani din buzunar, sa-i circule prin tot felul de institutii mafiote si ineficiente pentru a ni-i da apoi inapoi binje dijmuiti sub forma de servicii de calitate indoielnica. Ma refer aici la multe lucruri, incepand cu educatia si terminand cu sanatatea. Oare e nevoie ca statul sa plateasca, tot din banii mei, scoala copiilor mei? N-ar fi mai bine si mai logic sa-mi lase banii in buzunar si sa mi-o platesc singur?
Mi_
Originally posted by DeathRipple
Mi_: bucharest nu e romania nenea. bucharest e cel mult capitala.

si lasa-ma te rog cu fr.....stiu destule despre ea....in momentu' in care studentu' roman venit la studii acolo IN URMA COLABORARII DINTRE DOUA UNIVERSITATI, pentru realizarea unui proiect de stat PENTRU PARTEA FRANCEZA, iar el este cazat intr-o cladire destinata adapostirii celor fara casa DOAR PT CA ESTE ROMAN SI NU ARE ATATIA BANI CA CEILALTI STUDENTI, poti sa-mi zici tu orice, ca io n-o sa scot niciodata franta de la categoria de c**** ordinare

Se referea doar la bucharest, da, în restul tarii poate ne povestesti tu cum e.

Când te-am luat eu cu fr ?

Asa e omul, primeste ceva moca si nu e multumit, pacat si de efortul facut de c**** ordinare. Care apropo, "nu e toata fr nene".

N-ai bani, stai acasica.
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.