galeo
29th October 2006, 19:46
Ati vazut emisiunea aia de pe tvr 1 in care un grup de studenti apartinand unei organizatii de combatere a discriminarii au incercat sa intre pe rand in 3 cluburi bune din bucuresti si nu au reusit?
Voi faceti discriminari ?
draku
29th October 2006, 19:55
emisiunea aia n-am vazut-o, in schimb am vazut pe la diverse facultati locuri "rezervate" pentru anumite minoritati....
oare asta nu se numeste discriminare?
sau i se spune "integrare" ?
k33
29th October 2006, 20:03
QUOTE(galeo @ Oct 29 2006, 19:46)

Voi faceti discriminari ?
Doar pozitive. Conform legii.
QUOTE(draku @ Oct 29 2006, 19:55)

emisiunea aia n-am vazut-o, in schimb am vazut pe la diverse facultati locuri "rezervate" pentru anumite minoritati....
Integrare e cand vrei sa "lucrezi" in afganistan sau irak. Cand vrei sa lucrezi in anglia e discriminare.
galeo
29th October 2006, 20:04
QUOTE(draku @ Oct 29 2006, 20:55)

La facultatea din galati,unde sunt si eu,sunt pe langa locurile pentru minoritati si locuri pentru moldoveni.Trebuie sa intelegi ca aceste locuri sunt locuri bagate in plus si nu au nici o legatura cu locurile pentru noi.Mai degraba se poate spune ca e discriminare pentru ca noua ni se adreseaza marea majoritate a locurilor iar lor cateva.
cartman_sp99
29th October 2006, 20:08
QUOTE(galeo @ Oct 29 2006, 21:04)

La facultatea din galati,unde sunt si eu,sunt pe langa locurile pentru minoritati si locuri pentru moldoveni.Trebuie sa intelegi ca aceste locuri sunt locuri bagate in plus si nu au nici o legatura cu locurile pentru noi.Mai degraba se poate spune ca e discriminare pentru ca noua ni se adreseaza marea majoritate a locurilor iar lor cateva.
pai daca e asa as prefera mai degraba sa fiu minoritar si sa intru sigur la facultate decat sa fiu majoritar si sa ma bat cu alti majoritari pe locurile dedicate majoritarilor
.... deh tare logica ta
k33
29th October 2006, 20:10
QUOTE(galeo @ Oct 29 2006, 20:04)

Dar frate, asta e discriminare pozitiva, nu te'ai prins ?
Ideea e ca cei multi trebuie sa sufere pentru cei putini.
galeo
29th October 2006, 20:47
cartman daca ai intra pe locurile de la minoritati ce te face sa crezi ca ai avea mai multe sanse,asta chiar nu inteleg?Apartii cumva unei rase superioare care are o minte mai evoluata?
Iar din cate am vazut moldovenii cat si tiganii care dau la facultate sunt mult mai motivati si invata mai mult decat noi .majoritatea deoarece pentru ei este mult mai greu sa intre si sa se intretina in timpul facultatii .Acest lucru i-i obliga sa profite din plin de aceasta sansa care li se acorda.Daca am plati ca in afara 10.000 euro pe an am fi mult mai responsabili si ne-am da mai mult interesul.
Si scuze pentru greseala "i-i" pe care am facut-o mai sus:D
Basarab
29th October 2006, 20:52
Pai da. e clar. Mergeti si voi cu maxi-taxi.
Mi-am lasat masina ( logan) si am luat maxi pe ruta pitesti-campulng.
S-au suit 4 tigani de imi venea sa vars.
Cand mai plec ii spun soferului: va rog bagati-i pe ei in alt maxi daca nu ma duc cu ocazie.
cartman_sp99
29th October 2006, 21:24
QUOTE(galeo @ Oct 29 2006, 21:47)

cartman daca ai intra pe locurile de la minoritati ce te face sa crezi ca ai avea mai multe sanse,asta chiar nu inteleg?Apartii cumva unei rase superioare care are o minte mai evoluata?
Iar din cate am vazut moldovenii cat si tiganii care dau la facultate sunt mult mai motivati si invata mai mult decat noi .majoritatea deoarece pentru ei este mult mai greu sa intre si sa se intretina in timpul facultatii .Acest lucru i-i obliga sa profite din plin de aceasta sansa care li se acorda.Daca am plati ca in afara 10.000 euro pe an am fi mult mai responsabili si ne-am da mai mult interesul.

Hai sa iti explic cum sta treaba !
Uite un exemlu la Universitatea BB din Cluj un maghiar intra cu bursa cu 9 si ceva pe cand un roman nu intra cu bursa nici macar cu 10 ....
Eu ca majoritar ca sa intru la o facultate trebuie sa ma bat cu alte sute poate chiar mii de majoritari pentru un loc, in timp ce un minoritar discriminat are locul rezervat ! ... acum intelegi ?
2good2btrue
29th October 2006, 22:16
Faza cu discriminarea pozitiva e pe bune. Sunt la fac de sociologie in iasi (anul I) si printre primele teme pe care le-am discutat la disciplina principala a fost discriminarea. Concluzia la care am ajuns impreuna cu profu e ceva de genul: da, se face discriminare, se face la greu, si cea mai mare buba e discriminarea pozitiva. Faptul ca exista drepturi/beneficii/locuri speciale pentru minoritati e absurd si rau.
Absurd pentru ca acorda drepturi speciale minoritatilor cand, de fapt, (legea democratiei) ar trebui ca toata lumea sa aiba drepturi EGALE. ATENTIE: Nu sa FIE la fel, ci sa aiba drepturi egale, adica sa poata fi cum si ce vrea si sa aiba sansa de a fi LA FEL sau ALTFEL.
E rau pentru ca in loc sa ajute minoritatile sa 'blend in' cu romanii, starneste ura romanilor fata de minoritati si (mai rau) sporeste lipsa increderii in institutiile statului. Pentru ca deh... nu sunt singura careia nu-i convine ca simplul fapt de a apartine unei minoritati (ca doar nu ai muncit pentru asta) sa te bage in facultate.
Eu ma stradui sa nu discriminez, cu toate ca am avut niste experiente nasoale. Incerc sa nu cred toate tigancile fac ceea ce fac cele pe care le-am vazut eu, ca nu toti maghiarii din Romania sunt pur si simplu RAI cu romanii IN Romania s.a.m.d. Dar e greu tare! Greu pt ca multi patesc ce am patit eu... Multi.
Atat pt. acum.
cristi_21
29th October 2006, 23:00
QUOTE(cartman_sp99 @ Oct 29 2006, 21:24)

Hai sa iti explic cum sta treaba !
Uite un exemlu la Universitatea BB din Cluj un maghiar intra cu bursa cu 9 si ceva pe cand un roman nu intra cu bursa nici macar cu 10 ....
Eu ca majoritar ca sa intru la o facultate trebuie sa ma bat cu alte sute poate chiar mii de majoritari pentru un loc, in timp ce un minoritar discriminat are locul rezervat ! ... acum intelegi ?

Si asta nu e tot. Exista multi maghiari care abia duc la capat o fraza in limba romana si care ocupa locurile bugetate de la linia romana spunand ca facultatea e mai serioasa decat cea de la linia maghiara. Practic, ei se pot inscrie unde vor muschii lor. Cei cu medii mari la linia romana, iar ceilalti la linia maghiara unde se intra mult mai usor, mediile find mai mici.
Suntem multi romani, majoritari care am pierdut locuri bugetate la facultati din cauza asta.
@dytu
30th October 2006, 08:49
QUOTE(galeo @ Oct 29 2006, 20:47)

Serios? Foarte motivati, nu am ce sa spun. Cele mai mari distrugeri in caminele studentesti modovenii si tiganii le fac, cele mai mari scandaluri, tot ei....cele mai multe amenzi de la politie pentru distrugere si altele....tot ei. Am fost student, am stat in camin si stiu foarte bine ce spun.
Si nu mi se pare corect ca ei sa aiba locuri rezervate, apoi statul roman sa le mai dea si burse speciale de studiu, cam 100 si ceva de E pe luna era pana acum 2 ani, parca. De ce sa nu intre in competitie cu toti....pt a-i integra?
Unde esti tu Tepes 'doamne? (sau Antonescu
)
PS: Nu sunt rasist, dar mi se pare ca majoritatea nu au drepturi nici macar jumate cat minoritatile "ocrotite"(tigani si unguri).
draku
30th October 2006, 09:01
QUOTE(galeo @ Oct 29 2006, 21:04)

nu vreau sa intru in polemica, dar nu cred ca este corect
acele locuri "bagate in plus" ar fi trebuit adaugate la total si cine este mai bun, sa ocupe un loc prin concurs...
indiferent daca este roman, ungur, tigan, moldovean, arab sau chinez.......
"minoritatile" alea ce au in plus fata de ceilalti?
poate doar faptul ca se roaga profesorii din invatamantul preuniversitar de unii sa vina la scoala....
$eb
30th October 2006, 09:05
Cred ca cea mai discriminata minoritate e cea a romilor.
Tiganii din pacate nu sunt prea cititi, in majoritatea lor, si sunt in grupuri dispersate. Vezi ca au zeci de bulibase, imparati, regi, etc.
De exemplu cand mai merg in policlinica cu copii mei, de simte de la o posta cum vorbeste cu mine un cadru medical si cu ce sictir vorbeste cu ei. Acelasi lucru si in administratiile publice sau la politie.
Totusi problema e si la ei. Sunt greu de civilizat, abandonul scolar este incurajat de parinti, rata infractionalitatii in randul lor e mare, nu sunt organizati de loc. Ar putea avea si ei un partid al lor, pentru ca dupa mine ei sunt minoritatea cea mai numeroasa din Romania, doar ca unii au fost romanizati sau le e rusine sa se declare la recensamant tigani, etc.
aikman
30th October 2006, 09:39
QUOTE(draku @ Oct 30 2006, 08:01)

nu vreau sa intru in polemica, dar nu cred ca este corect
acele locuri "bagate in plus" ar fi trebuit adaugate la total si cine este mai bun, sa ocupe un loc prin concurs...
indiferent daca este roman, ungur, tigan, moldovean, arab sau chinez.......
"minoritatile" alea ce au in plus fata de ceilalti?
poate doar faptul ca se roaga profesorii din invatamantul preuniversitar de unii sa vina la scoala....
bai frate ..sti cum e treaba in romania ... o mana o spala pe alta... dar ia raspunde sincer acum cu ce poate sa te ajute un romm ... si daca poate sa te ajute cu ceva (vorbesc in general) sigur ala nu o sa fie discriminat .... interesul poarta fesul... asta e romania ... tara tuturor posibilitatilor
k33
30th October 2006, 09:56
QUOTE(2good2btrue @ Oct 29 2006, 22:16)

Faza cu discriminarea pozitiva e pe bune. Sunt la fac de sociologie in iasi (anul I) si printre primele teme pe care le-am discutat la disciplina principala a fost discriminarea. Concluzia la care am ajuns impreuna cu profu e ceva de genul: da, se face discriminare, se face la greu, si cea mai mare buba e discriminarea pozitiva. Faptul ca exista drepturi/beneficii/locuri speciale pentru minoritati e absurd si rau.
Absurd pentru ca acorda drepturi speciale minoritatilor cand, de fapt, (legea democratiei) ar trebui ca toata lumea sa aiba drepturi EGALE. ATENTIE: Nu sa FIE la fel, ci sa aiba drepturi egale, adica sa poata fi cum si ce vrea si sa aiba sansa de a fi LA FEL sau ALTFEL.
Corect.
Discriminarea pozitiva induce separatie, segregatie in orice domeniu. Nu ma refer numai la minoritatati ca grupuri etnice. Ma refer la toate minoritatile organizate in grupuri de interese.
Un exemplu cras il reprezinta minoritatea politicienilor. Un grup care si'a creat legi speciale sau a modificat legile existente pentru propriul beneficiu.
Politicienii au legi separate pentru salarizare, pentru pensie, nu raspund penal pentru o seama de infractiuni, averile lor nu pot fi cercetate, si nici nu pot fi trasi la raspundere pentru conflictul de interese sau incompatibilitatea cu statutul de demnitar (vezi cazul "desființării" Agenției Naționale de Integritate înainte de inființare )
http://www.bbc.co.uk/romanian/news/story/2...discutata.shtml
Zamo
30th October 2006, 10:11
Mda...
Use search si veti vedea ce poate aduce un asemenea thread
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala
click aici.