mars0212
27th October 2006, 13:04
In fiecare zi, de cate ori deschid televiozrul, vad niste oameni care fac afirnatii gratuite, nefondate sau mint pur si simplu. Ideea lui Vadim si tactica lui care consta in tot felul de afirmatii stupide si paranoice pare sa fi fost preluata de toata media sau doar de unanume trust care in orice caz reprezinta o mare parte din media si spre nemultumirea lor doar o mica parte din Parlament.
Monica Macovei a batut si a torturat cu mana ei oameni (dovada este doar declaratia unui nimeni), Vosganian(conform unui alt nimeni a fost securist), etc. Eu cerdeam ca inainte sa faci o declaratie o fundamentezi pe mai mult decat afirmatiile unui singur om, totusi, oricine are ceva de spus, apare la TV si se prezinta parerea lui. Poate ca aceste lucruri sunt adevarate dar, in acest moment nu putem sa acuzam, pe baza a atat de putin.
Eu pot foarte bine sa merg la TV si sa spun ca am fost violat de Elena Basescu. Apar in direct, conferinta de presa, etc. Este drept ca peste nu stiu cate luni se dovedeste ca am mintit dar pana atunci raul este de mult facut si presa nu va mai reveni asupra subiectului pentru ca s-ar face de ras. Poate vor scrie o dezmintire in vreun colt uitat de pagina atunci cand nimeni nu va mai tine minte ce s-a intamplat.
In presa esti vinovat pana ce ti se dovedeste nevinovatia si chiar si atunci parca esti putin corupt sau daca nu tu, atunci judecatorul sau procurorul.
Mosotti
27th October 2006, 13:21
wow, te-ai desteptat
acuma fugi si trezeste-i si pe aialalti
skandal
27th October 2006, 13:24
am renuntsat sa cumpar ziare cand au reusit astia sa scoata paiele din hartia igienica.
Archon
27th October 2006, 13:26
QUOTE(mars0212 @ Oct 27 2006, 14:04)

In fiecare zi, de cate ori deschid televiozrul, vad niste oameni care fac afirnatii gratuite, nefondate sau mint pur si simplu. Ideea lui Vadim si tactica lui care consta in tot felul de afirmatii stupide si paranoice pare sa fi fost preluat..
..
Cine dracu' se mai uita "in gura presei"?
ice cube
27th October 2006, 13:34
Daca n-ar fi presa, asa, cu pacatele ei, am ajunge cred sa fim impuscati de oameni ca Oprisan, Nicusor Constantinescu, Dan Iosif, etc. Doar asa, sa se distreze, ca tot nu le face nimeni nimic.
mars0212
27th October 2006, 13:36
Presa e la fel de corupta ca orice alt organism al statului asa ca nu cred ca am fi impuscati mai mult sau mai putin decat acum
obnoxious
27th October 2006, 13:53
Presa e cainele de paza al democratiei. Dar ca toata rasa caineasca are si ea "maidanezii" ei. Problema e ca acesti "maidanezi", fac cel mai mult scandal, latra cel mai tare si culmea sunt cei mai bagati in seama (cu injuraturi sau laude).
Pur si simplu va trebui sa ne obisnuim sa filtram informatiile prin propria constiinta si sa invatam sa separam informatia obiectiva de comentarii/opinii subiective ale jurnalistilor.
laurentcauia
27th October 2006, 14:19
QUOTE(obnoxious @ Oct 27 2006, 14:53)

Presa e cainele de paza al democratiei. Dar ca toata rasa caineasca are si ea "maidanezii" ei. Problema e ca acesti "maidanezi", fac cel mai mult scandal, latra cel mai tare si culmea sunt cei mai bagati in seama (cu injuraturi sau laude).
Pur si simplu va trebui sa ne obisnuim sa filtram informatiile prin propria constiinta si sa invatam sa separam informatia obiectiva de comentarii/opinii subiective ale jurnalistilor.
sunt toti cu ochii pe tiraje, televiziunile pe audienta. cum scade cum baga un "eveniment". ziare, la ce drak sa mai dai bani pe ele, mai bine un post de radio serios DW, EL, etc. la ei nu apar toti magarii sa zbiere pe post.
cap_tepos
27th October 2006, 14:19
QUOTE(mars0212 @ Oct 27 2006, 13:04)

In fiecare zi, de cate ori deschid televiozrul, vad niste oameni care fac afirnatii gratuite, nefondate sau mint pur si simplu. Ideea lui Vadim si tactica lui care consta in tot felul de afirmatii stupide si paranoice pare sa fi fost preluata de toata media sau doar de unanume trust care in orice caz reprezinta o mare parte din media si spre nemultumirea lor doar o mica parte din Parlament.
Monica Macovei a batut si a torturat cu mana ei oameni (dovada este doar declaratia unui nimeni), Vosganian(conform unui alt nimeni a fost securist), etc. Eu cerdeam ca inainte sa faci o declaratie o fundamentezi pe mai mult decat afirmatiile unui singur om, totusi, oricine are ceva de spus, apare la TV si se prezinta parerea lui. Poate ca aceste lucruri sunt adevarate dar, in acest moment nu putem sa acuzam, pe baza a atat de putin.
Eu pot foarte bine sa merg la TV si sa spun ca am fost violat de Elena Basescu. Apar in direct, conferinta de presa, etc. Este drept ca peste nu stiu cate luni se dovedeste ca am mintit dar pana atunci raul este de mult facut si presa nu va mai reveni asupra subiectului pentru ca s-ar face de ras. Poate vor scrie o dezmintire in vreun colt uitat de pagina atunci cand nimeni nu va mai tine minte ce s-a intamplat.
In presa esti vinovat pana ce ti se dovedeste nevinovatia si chiar si atunci parca esti putin corupt sau daca nu tu, atunci judecatorul sau procurorul.
Da, ai partial dreptate. Chiar Cristian Tudor Popescu a recunoscut odata ca mai bine ramanea in domeniul ingineresc, pentru ca avea impresia ca meseria de ziarist presupune si multe lucruri urate.
Well, si eu am impresia cateodata ca ziaristii se comporta ca acei militieni care trebuie sa "faca planul" la a "descoperi" marsavii, ostracizand la o ora de mare audienta tot felul de oameni ce au facut doar niste gainarii. De multe ori ziaristii si mass media au reactii de genul "ah ce sete mi-e!" apoi dupa ce "beau apa" ca sa nu aiba motiv de a face liniste spun "ah ce sete mi-a fost!".
Cred ca nici o extrema nu e buna. Nu mi-a placut nici ce era pe timpul dictaturii, dar nici ce este acum. Cred ca o cale de mijloc ar fi cea mai rationala.
zuppy
27th October 2006, 14:22
schimba canalul ? nu mai citi libertatea ?
gica_contra
27th October 2006, 14:35
Io zic ori să interzicem existența presei, ori s-o desființăm.
La sapă!, fir-ați ai dracului de ziariști!...
obnoxious
27th October 2006, 14:49
O completare...averea, ziarul, compact, evz, gsp, jurnalul...si nu incep cu televiziunile ca iar da cu rezultat cu 2 ore de program ca pe vremea celui pomenit intr-un topic vecin
@dytu
27th October 2006, 15:00
QUOTE(Archon @ Oct 27 2006, 14:26)

Cine dracu' se mai uita "in gura presei"?

"Dracu'" se mai uita si lingaii lu' Voiculescu.
Presa mi se pare mai mult o sursa de dezinformare, de aceea la TV ma uit rar si atunci pe Discovery sau National Geographic ori BBC, iar ziare am incetat sa mai cumpar si citesc de mult, cu exceptia Capital, dar vad ca in ultima vreme parca s-au prostit si astia....asa ca.....mai citesc o carte, mai citesc un topic pe Sp si....hop - cultura.
festan
27th October 2006, 15:04
ideea e ca se fac bani buni din mass-media in general.....asa ca nu o sa dispara...si lumea se uita si citeste cel mai mult scandalurile....we are born 4 it
@dytu
27th October 2006, 15:09
QUOTE(festan @ Oct 27 2006, 16:04)

ideea e ca se fac bani buni din mass-media in general.....asa ca nu o sa dispara...si lumea se uita si citeste cel mai mult scandalurile....we are born 4 it

Eu tot nu inteleg cum se poate ca stirile de la ora 5 sa aiba un rating asa mare si, mai ales, sa aiba voie sa fie difuzate la acea ora? Oare chiar asa de rau a ajuns romanu', sa se bucure si sa se minuneze cand altu crapa un cap cu toporu' sau violeaza o copila de 5 ani.
Doamne unde am ajuns si unde ne indreptam........
Archon
27th October 2006, 15:11
QUOTE(@dytu @ Oct 27 2006, 16:09)

Eu tot nu inteleg cum se poate ca stirile de la ora 5 sa aiba un rating asa mare si, mai ales, sa aiba voie sa fie difuzate la acea ora? Oare chiar asa de rau a ajuns romanu', sa se bucure si sa se minuneze cand altu crapa un cap cu toporu' sau violeaza o copila de 5 ani.
Doamne unde am ajuns si unde ne indreptam........

Iliescu i-a facut magari, base -- gaoza.. pardon, popona... PARDON.... "gay homosexuals" : )).
Spune cam totul, nuuu?
@dytu
27th October 2006, 15:13
QUOTE(Archon @ Oct 27 2006, 16:11)

Iliescu i-a facut magari, base -- gaoza.. pardon, popona... PARDON.... "gay homosexuals" : )).
Spune cam totul, nuuu?
Da...oarecum.
Poate ca ar fi si ziaristi "normali", dar sa luam cazul Antenelor, cand ai un sef ca ala, te cam doare-n p..a de ce crede fraieru' care citeste/vede stirile si celelalte emisiuni de kkt.
LE: Tot mai vezi cate un ziarist de asta care se plictiseste si incepe ca presa nu are dom'ne libertate si de aia scrie numai bazaconii. Pai daca nu ai libertate, scrie ce trebuie si fa emisiuni sa mai destepti poporul si apoi o sa ai si libertate. Mie unul mi se pare ca au prea multa.
Archon
27th October 2006, 15:30
Bai, asta e. Fiecare om are greselile sale. A gresi e normal. Pana si eu gresesc. De exemplu, acum vreo 3 ani de zile, mi-am bulit telecomanda. Am scapat-o intr-un pahar cu apa. Si a inceput sa functioneze aiurea... Si, din acest motiv, in loc sa ajung pe hashbeo, am plonjat fix in 0tv-ul diaconescian... La asta, un boschetar(dupa fata, dupa port) o facea curva pe o femeie in varsta(judecatoare la nushce barou, instanta)... Cica dansase pe masa la o petrecere... Si cica boschetarul de mai sus era ziarist cu faima si cu bani. Si cica vazuse el, "cu ochii lui" respectivul dans mai mult sau mai putin tantric...
M-am intrebat: "ce dreq, dom'le, astia chiar nu "are" ceva mai bun de facut decat sa se tina de coada muierilor batrane? Pe asta dam noi banii cand cumparam ziare"?
Morala? Am dat la facultatea de electronica. Sa pot repara naibii telecomanda. 
Serios acuma. Oare nu exista si alt soi de stiri? Numai stiri de scandal avem? Oare numai astea il fac pe sapatorul de rand sa scoata cinci mii/zi din buzunar ? Fiindca a distruge ceva rau(dar, aparent, necesar) nu e solutia. Trebuie cautat un inlocuitor...
olteanul
27th October 2006, 17:47
Eu cred că titlul corect ar fi : m-am scârbit de o anumită presă.
Pentru că nu e corect să îi bagi pe toți în aceeași oală din cauza unui dobitoc - sau a unui grup de dobitoci - să pui o ștampilă pe toți.
Toată tevatura asta cu Vosganian, Macovei și alții care nu-i sunt pe plac lui dom prof Voiculescu e cu țintă politică clară. Așa cum sunt și știrile cu el și cu PC-ul de la antene.
De ce vă așteptați să vedeți în zona asta obiectivism?
EU mă bucur că sunt mai multe mijloace de informare în masă și astfel am posibilitatea de a alege și de a discerne informațiile.
Flipper
27th October 2006, 18:33
Când văd generalizările astea... Mi-e teamă că nu există "presa", ci ziare și ziariști și televiziuni și publicații și posturi de radio... și New Media, mai nou, toate făcute de oameni de calități diferite, cu principii și niveluri de conștiință diferite.
Unii mai buni, alții mai proști. Sunt unele ziare pe care nu le-am citit decât odată sau de două ori, asta nu înseamnă că nu citesc nici un ziar pentru că unele sunt complet cretine.
Se spune că presa e oglinda societății (și da, și câinii de pază). Cred că presa ne oglindește așa cum suntem acum. Cine mai călătorește poate vedea diferențele din fiecare țară - una e presa britanică (și cu ce extreme!), alta presa germană, alta cea turcească...
Televiziunile mari (ca audiență, desigur - ProTV și A1) au scos din grile emisiunile de publicistică - reportaje, anchete etc. De ce? Pentru că nu-și scoteau banii - deci nu erau urmărite... decât de prea puțini. Așa că a te plânge de calitatea slabă a presei înseamnă să recunoști, în subtext, că societatea este... cum să spun fără să jignesc... încă... imatură.
Bitter
27th October 2006, 19:10
QUOTE(Flipper @ Oct 27 2006, 19:33)

... Așa că a te plânge de calitatea slabă a presei înseamnă să recunoști, în subtext, că societatea este... cum să spun fără să jignesc... încă... imatură.

Dar despre lipsa de profesionisti sa nu ne plangem ? Admitand sa societatea este "inca" imatura, oare nu cu atat mai mult ar fi necesari profesionistii ? Formatorii de opinie sunt mult mai multi decat "o mana" de jurnalisti. Iar daca presa mai pune si ea umarul la decredibilizarea proprie, urmeaza sa ne informam/intoxicam de la Europa Libera, cam asa cum era acu vreo 16 ani. Parerea mea !
olteanul
27th October 2006, 20:41
QUOTE(Bitter @ Oct 27 2006, 20:10)

Dar despre lipsa de profesionisti sa nu ne plangem ? Admitand sa societatea este "inca" imatura, oare nu cu atat mai mult ar fi necesari profesionistii ? Formatorii de opinie sunt mult mai multi decat "o mana" de jurnalisti. Iar daca presa mai pune si ea umarul la decredibilizarea proprie, urmeaza sa ne informam/intoxicam de la Europa Libera, cam asa cum era acu vreo 16 ani. Parerea mea !
Vorbă multă dar prea generalistă.
Ce vrei să spui cu lipsa de profesioniști?
Sunt sau nu profesioniști în presă?! Eu zic că sunt și profesioniști și novici. Fiecare la locul lui mai mult sau mai puțin meritat. Până la urmă publicul e cel care decide pe cine consideră un jurnalist valoros și pe cine nu.
Și tot publicul e cel care decide cine merită statutul de formator de opinie și cine nu. Altfel zis pe cine crede și pe cine înjură.
Și cum mă rog pune presa umărul la decredibilizarea proprie?
Dacă e un anumit segment care face un tip de jurnalism pe care nu-l agreezi cred că știi ce ai de făcut: nu-l urmărești. Fie că e post tv, radio sau ziar!
Și gata!
Presa există datorită publicului său. Dacă ceea ce fac jurnaliștii nu e apreciat de public, atunci respectivele instituții dau faliment. ȘI avem exemple în cei 17 ani de ziare, reviste, posturi de radio sau tv care au dispărut.
Cred că ăsta e cel mai tare examen cu un electorat care trebuie să voteze în fiecare zi cu anumte ziare, posturi de radio sau tv.
Și atunci, întreb, pe cine deranjează presa asta?!
costaan
27th October 2006, 22:15
Presa? Este sublimul! Orgasmul democrației!
mars0212
27th October 2006, 22:22
QUOTE(zuppy @ Oct 27 2006, 15:22)

De-ar fi numai libertatea. Macar aia au pus fata de la pagina 5 si toata lumea si-a dat seama ca nu sunt pe bune. Ce ma deranjeaza sunt publicatiile si posturile care au ifose de redactii serioase si care debiteaza tampenii
QUOTE(Bitter @ Oct 27 2006, 20:10)

Nici nu o sa vorbesc de gluma care este facultatea de jurnalism care este acum plina de fostele fotomodele de la drept. Totusi nu lipsa de profesionalism este ideea, problema este imixtiunea politicului in presa uneori mai mult decat in politica chiar. Presa este doar un alt mod de a face politica.
Daca politicul nu are voie in justitie, de ce politicul are voie sa se bage in presa.
QUOTE(olteanul @ Oct 27 2006, 18:47)

Eu cred că titlul corect ar fi : m-am scârbit de o anumită presă.
Pentru că nu e corect să îi bagi pe toți în aceeași oală din cauza unui dobitoc - sau a unui grup de dobitoci - să pui o ștampilă pe toți.
Toată tevatura asta cu Vosganian, Macovei și alții care nu-i sunt pe plac lui dom prof Voiculescu e cu țintă politică clară. Așa cum sunt și știrile cu el și cu PC-ul de la antene.
De ce vă așteptați să vedeți în zona asta obiectivism?
EU mă bucur că sunt mai multe mijloace de informare în masă și astfel am posibilitatea de a alege și de a discerne informațiile.
Era un tip cand eram scarbit de un anumit tip de presa dar acum singura diferenta dintre ziare si televiziuni este interesul politic pe care il servesc si aia putinii saracii care vor sa fie obiectivi sunt sugrumati si indepartati de aia care au lasat morala si bunul simt la usa redactiei.
olteanul
27th October 2006, 22:51
QUOTE(mars0212 @ Oct 27 2006, 23:22)

Daca politicul nu are voie in justitie, de ce politicul are voie sa se bage in presa.
Pentru că presa nu face parte din Guvern. Justiția are un ministru care o administrează.
In curand... autoevolution.ro
Teste, stiri, ghiduri, jurnale, forum si multe altele!
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala
click aici.