Vi s-a suspendat sau anulat permisul de conducere? Din ce motive & cauze ?
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27

aalinn

e cam curba si cam pui viata in pericol...
fa ce ti-am scris eu mai sus ... alta solutie nu prea vad
tchoara
@marius eu nu vad masina aia de politie ca fiind "tunata" mai mult decat stickerul cu 4tuning. In geamuri are perdele, nu folii, si oricum folia pe spate e legala, chiar daca ar fi avut.

De lungit n-ai cum s-o lungesti foarte mult, nu vei avea castig de cauza ca politia nu se prezinta, probabil prietenul lui aalin a castigat din alt motiv si nu a retinut corect cauza. In principiu o sa faci contestatie, o sa primesti termen (o luna, doua), o sa ceri o amanare, o sa primesti iar termen, o sa te judeci, o sa pierzi fondul, o sa faci recurs, o sa ti se dea iar termen (mai mic), o sa pierzi si recursul si o sa ramai pieton. In cele din umra tot nu scapi.

Esti vinovat si te au si pe caseta, mai mult de-atat nu inteleg ce vrei sa dovedesti in instanta.

segamarius
vreau sa dovedesc ca nu au folosit echipamentul corespunzator astfel politistii fiind in ilegalitate.
aalinn
CITAT (tchoara @ 9th September 2009, 19:59) *
@marius eu nu vad masina aia de politie ca fiind "tunata" mai mult decat stickerul cu 4tuning. In geamuri are perdele, nu folii, si oricum folia pe spate e legala, chiar daca ar fi avut.

De lungit n-ai cum s-o lungesti foarte mult, nu vei avea castig de cauza ca politia nu se prezinta, probabil prietenul lui aalin a castigat din alt motiv si nu a retinut corect cauza. In principiu o sa faci contestatie, o sa primesti termen (o luna, doua), o sa ceri o amanare, o sa primesti iar termen, o sa te judeci, o sa pierzi fondul, o sa faci recurs, o sa ti se dea iar termen (mai mic), o sa pierzi si recursul si o sa ramai pieton. In cele din umra tot nu scapi.

Esti vinovat si te au si pe caseta, mai mult de-atat nu inteleg ce vrei sa dovedesti in instanta.

a lungit 6 luni dupa care a scapat . maine intreb exact dar parca asa am tinut minte ca nu sa mai prezentat politia
el sustine ca a fost nevinovat , cica nu a dat prioritate de dreapta dar el sustine ca la vazut pe individ venind si sa bagat stiind ca are timp.dar a fost oprit de un echipaj.totusi el nu a lovit nimic si nici individul de venea nu a trebuit sa franeze
tchoara
@marius pentru contraventia pentru care ai fost sanctionat nu se cere proba video, ei filmeaza doar ad probationem, nu ad validitatem. Chiar si daca demonstrezi ca echipamentul nu era corespunzator, este suficient PV-ul ca sa fii vinovat, iar sarcina probei iti incumba TIE, adica tu trebuie sa demonstrezi contrariul. Nu vad cum ai putea sa demonstrezi ca nu ai depasit pe linia continua, mai ales ca ei te au pe pelicula. Inregistrarea, nefiind ceruta ad validitatem, nu trebuie sa fie efectuata cu echipamente omologate pentru a fi admisa ca proba.
k84
Si permisul meu a fost suspendat pe 1 luna + 240 ron amenda + 4 puncte. Neacordarea prioritatii pt pietoni. Pietonii erau la 3 metrii de mine, daca asteptam sa nu calce nimeni pe trecere stateam acolo doua zile.

Intrebarea mea este: raman in evidența politiei rutiere?? Daca politia din USA verifica pe cineva vede ca a fost amendat pt parcare de 3 ani de exemplu, sau ca i-a fost suspendat permisu acu' 4 ani. Asa ramanem si noi in evidenta politiei?
spare-me
bineinteles.
in orice moment in viitor se vor putea vedea in sistem sanctiunile ce ti-au fost acordate.

StGermain
QUOTE (aalinn @ 9th September 2009, 19:26) *
partea naspa e ca din 15 in 15 zile te duci dupa dovada

Incorect. In momentul in care faci contestatia, primesti un document (certificat de grefa parca se cheama) cu care te duci la politie si ridici permisul. El se afla in posesia ta si ai dreptul de a conduce pana cand judecatorul da verdictul final ca esti vinovat. Cu cat o lugesti, cu atat ai permis. Daca te gaseste nevinovat in final, ramai cu permisul, daca te gaseste vinovat trebuie sa te duci sa il predai pentru perioada stabilita.
k84
CITAT (spare-me @ 22nd September 2009, 19:16) *
bineinteles.
in orice moment in viitor se vor putea vedea in sistem sanctiunile ce ti-au fost acordate.

Mersi! Asta ma cam deranjeaza :-(
roland79

Am depasit viteza cu peste 50km/ora in localitate, permis suspendat 3 luni cu dovada 15 zile.
Am fost la politie si am intrebat daca nu pot sa renunt la dovada, ca sa expire mai repede suspendarea, si nu se poate.

Intrebarea pentru voi este: se poate "amana" perioada de suspendare prin prelungirea dovezii cu inca 15 zile?

Multumesc!
aalinn
da , depui contestatie la suspendare si apoi mai primesti 15 zile pana se judeca si tot asa ...
roland79
Mda....varianta asta o stiam, insa credeam ca se poate obtine macar o prelungire fara contestatie....
Cu contestatia n-are rost sa ma complic, deoarece trebuie sa merg in alt oras pentru prezentari la proces/politie...asa ca mai bine ma lipsesc...sad.gif
spare-me
fara contestatie nu obtii niciun fel de prelungire.
tchoara
CITAT (aalinn @ 5th October 2009, 16:45) *
da , depui contestatie la suspendare si apoi mai primesti 15 zile pana se judeca si tot asa ...

CITAT (roland79 @ 5th October 2009, 19:21) *
Mda....varianta asta o stiam, insa credeam ca se poate obtine macar o prelungire fara contestatie....
Cu contestatia n-are rost sa ma complic, deoarece trebuie sa merg in alt oras pentru prezentari la proces/politie...asa ca mai bine ma lipsesc... sad.gif

Nu trebuie nici sa te deplasezi, nici sa prelungesti cu cate 15 zile. Contestatia o trimiti prin posta pe adresa judecatoriei pe raza careia ai savarsit fapta (scrie in PV instanta la care se contesta), cu confirmare de primire. In plic pui si o cerere de eliberare certificat de grefa privind partile si obiectului dosarului. Mai pui o chitanta de 1 leu (platita la posta, prin mandat postal, pe adresa instantei respective, in numele tau). Mai pui si un timbru judiciar de 15 bani. Mai pui si un ALT PLIC pe care scrii "expeditor: instanta cutare cutare" si "destinatar: numele tau, adresa ta" + il timbrezi suficient cat sa ajunga inapoi la tine (intrebi la posta cat costa sa ajunga plicul inapoi la tine). Practic plicul o sa ajunga la Registratura, alea o sa-l deschida, o sa gaseasca actiunea careia o sa-i dea numar de inregistrare (numar de dosar), apoi gasesc cererea de eliberare certificat de grefa + 1 leu taxa pentru ea + timbru judiciar de 0,15 lei + plicul gata pregatit de expediere. O sa-ti scoata certificatul de grefa, o sa ti-l puna in plicul pregatit de tine si o sa-l dea postasului. Tu cu certificatul de grefa te duci la tine in oras la Politie si iti iei inapoi permisul pe care il pastrezi pana cand primesti acasa solutia contestatiei. Deranj minim.
xxl_an2003
Salutare, am facut si eu gafa vietii mele, si sunt foarte curios ce ma asteapta.. Va rog nu ma luati la misto, nu sunt un pusti cu sapca intoarsa sunt foarte responsabil in general, e prima oara cand ma urc baut la volan, si acum am patit-o... si sunt foarte fiert..
Am avut seara trecuta un accident de circulatie FARA VICTIME, dar bausem mult. Este ziua mea zilele aceastea, am petrecut cu niste prieteni, si am mers doar pana la magazin sa cumparam cate ceva. cand ma intorceam acasa nu am dat prioritate si am acrosat o masina. In aerul expirat 0,67, in sange inca nu stiu.
Ce urmeaza, sau ce ar trebui sa fac? Un sfat serios va rog...
bugsiiy
Iti va suspenda permisul, pe 3 luni cred. Daca aveai peste 0,8 aveai dosar penal. Corectati-ma daca ma insel.
aalinn
CITAT (bugsiiy @ 15th November 2009, 15:41) *
Iti va suspenda permisul, pe 3 luni cred. Daca aveai peste 0,8 aveai dosar penal. Corectati-ma daca ma insel.

dosar penal pana in 0.4 in aer si 0.8 in sange.
deci se incadreaza la dosar penal.
recomand o mare plasa cu bani si se rezolva.totusi la sange nu ai fost ?daca nu ai fost la sange mai ai ceva portite dar nu uita de punga cu bani
xxl_an2003
CITAT (bugsiiy @ 15th November 2009, 14:41) *

Multumesc mult pt promptitudine..

Din pacate sangele deja mi-a fost recoltat, am inteles ca dureaza vreo saptamana pana cand vin rezultatele...
Am facut tot ce era posibil ca sa iasa cat mai putin alcool in sange, dar la 0,67 in aer, sunt aproape convins ca
va iesi peste 0,8 in sange. Chiar si in acest caz am auzit ca exista o solutie cu avocat ca sa nu imi faca dosar penal...
sa cer recalcularea probelor, sau ceva de genul asta.
Stiti ceva despre asta?

Nu dispun de o plasa foarte mare de bani.. insa totusi.. nici nu as sti ce sa fac cu ea...

Daca nu sunt victime, ma gandesc ca nu se pune problema de inchisoare nu??
aalinn
CITAT (xxl_an2003 @ 15th November 2009, 16:51) *
Multumesc mult pt promptitudine..

Din pacate sangele deja mi-a fost recoltat, am inteles ca dureaza vreo saptamana pana cand vin rezultatele...
Am facut tot ce era posibil ca sa iasa cat mai putin alcool in sange, dar la 0,67 in aer, sunt aproape convins ca
va iesi peste 0,8 in sange. Chiar si in acest caz am auzit ca exista o solutie cu avocat ca sa nu imi faca dosar penal...
sa cer recalcularea probelor, sau ceva de genul asta.
Stiti ceva despre asta?

Nu dispun de o plasa foarte mare de bani.. insa totusi.. nici nu as sti ce sa fac cu ea...

Daca nu sunt victime, ma gandesc ca nu se pune problema de inchisoare nu??

sigur solutii exista sa iesi din belea , dar pentru asta trebuie sa vorbesti direct cu procurorul.despre inchisoare stai linistit si daca omorai pe cineva primeai 2-5 ani cu suspendare.probabil ori scapi de belea din viciu de procedura ori o sa primesti o amenda penala care se va prescrie in interval de 2-5 ani.
oricum ce ai facut tu nu a fost frumos , iar la ce alcoolemie aveai puteai oricand sa provoci un accident.INCONSTIENTA
bossake
Daca nu a fost accident cu victime cum de s-a mai ajuns sa sufli in fiola? Trebuia sa pleci linistit spre casa. Sau cu un taxi. Aveai 24 de ore in care te puteai prezenta ori la constatare amiabila, ori la politie daca nu voia celalalt sa mergeti direct la asigurator.. Sigur a fost fara victime???

Despre pedeapsa de care esti pasibil nu sunt multe de spus. Ori iei inchisoare cu suspendare (caz in care se anuleaza permisul), ori iei amenda penala caz in care stai doar 3 luni pe dreapta si la revedere. Una din astea 2, probabil in functie de circumstante, de avocat etc......
xxl_an2003
CITAT (aalinn @ 15th November 2009, 16:34) *
sigur solutii exista sa iesi din belea , dar pentru asta trebuie sa vorbesti direct cu procurorul.despre inchisoare stai linistit si daca omorai pe cineva primeai 2-5 ani cu suspendare.probabil ori scapi de belea din viciu de procedura ori o sa primesti o amenda penala care se va prescrie in interval de 2-5 ani.
oricum ce ai facut tu nu a fost frumos , iar la ce alcoolemie aveai puteai oricand sa provoci un accident.INCONSTIENTA

Sigur a fost fara victime, dar cealalta masina cu care m-am accidentat era cu rotile in sus, nu aveam unde sa plec.
Domnul care conducea cealalta masina pare binevoitor, si nu solicita ingrijiri medicale, a trecut asta si in declaratie.
Stiu ca a fost foarte urat din partea mea, nu imi sta in caracter, dar s-a intamplat si nu pot da timpul inapoi.
Sa vedem ce e de facut cu permisul, ca mi-e vital pt serviciu... Dosarul se anuleaza dupa un timp?

Va multumesc inca o data pt raspunsuri.
aalinn
CITAT (xxl_an2003 @ 15th November 2009, 18:00) *
Sa vedem ce e de facut cu permisul, ca mi-e vital pt serviciu... Dosarul se anuleaza dupa un timp?

Va multumesc inca o data pt raspunsuri.

da dosarul se anuleaza dupa un timp de maxim 5 ani
spare-me
da, stim ca ti-e vital pentru serviciu, tie si tuturor celorlalti de aici care conduc bauti, trec pe rosu, depasesc linia continua sau merg cu 100 kmh peste sau din alte varii motive ramaneti fara permis.
numai decenta de a pastra pentru voi acest "detaliu" n-o aveti.
cu cat iti e mai vital pentru serviciu cu atat imi doresc mai mult sa ti-l anuleze si sa mai dai de permis la anul si la multi ani.

nu vreau sa apuc ziua cand ma face praf pe trecerea de pietoni unul baut care era "in misiune" ca-i cerea serviciul.
aalinn
CITAT (spare-me @ 15th November 2009, 18:40) *
da, stim ca ti-e vital pentru serviciu, tie si tuturor celorlalti de aici care conduc bauti, trec pe rosu, depasesc linia continua sau merg cu 100 kmh peste sau din alte varii motive ramaneti fara permis.
numai decenta de a pastra pentru voi acest "detaliu" n-o aveti.
cu cat iti e mai vital pentru serviciu cu atat imi doresc mai mult sa ti-l anuleze si sa mai dai de permis la anul si la multi ani.

nu vreau sa apuc ziua cand ma face praf pe trecerea de pietoni unul baut care era "in misiune" ca-i cerea serviciul.

esti un pic cam dur . totusi nu sunt victime .
insa aici nu e vb de un pahar de bere , e vb de ceva la 0.67.probabil ca si cei de la casco nu o sa mai faca decontarea.
ciudat e ca si ceilalti "prieteni" l-au lasat sa conduca .
spare-me
putin imi pasa cat a baut, daca sunt sau nu victime, etc.

e vorba de faptul ca toti care raman fare permis pe chestii grave, gen alcool sau +100 in localitate ne explica dupa: "vai, tre' sa fac ceva, permisul imi e vital pentru serviciu"

cand iti e vital pentru serviciu atunci conduci cum trebuie, sau bei si iei taxiul.

si apropo aalinn...n-au fost victime de data asta wink.gif
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.