Unknown2
12th November 2008, 21:05
mda. n-am gasit acolo, dar am facut una de mana... mai curand "scrisoare" decat cerere, la cate am scris in ea. sper sa nu se opreasca in acele mici detalii din cerere... si sa imi aprobe totusi. tinand cont ca indeplinesc toate cerintele, si e prima abatere
Dmon_UL
16th November 2008, 04:55
salutare lume.am intrat acum mai putin de 3 luni in clubul celor cu permisul imprumutat politiei.amu care e treaba,m-au prins cu alcoolemie 0.017 in aerul expirat.mi-au suspendat permisul 3 luni de zile,plus amenda de 450 lei.permisul il aveam de 2 luni,am condus si prin afara(desi in legislatie parca scria ca persoanele cu experienta mai mica de un an nu au voie sa circule in afara tarii,da m-a prins politia prin suedia pe autostrada si nu mi-au facut nimic(m-au prins pentru ca un idiot de suedez a intrat in mine,in fine) intrebarea mea e daca e obligatoriu testul 13 din 15,am citit vreo 3 forumuri si unii ziceau ca este iar pe un site am citit un articol cum ca din septembrie s-ar putea sa nu mai fie.MAI AM 3 saptamani si imi expira suspendarea.ce sa fac?sa ma duc sa dau testu ala sau nu e obligatoriu.daca stie cineva sigur as aprecia un raspuns
scuze de postul lung.
andrew666
20th November 2008, 07:03
Suparat foc
( mi s-a suspendat permisu pe 30 zile deoarece am facut dreapta la un semafor si era interzis...
au facut bine politistii ca mi-au suspendat carnetul ? nu stiu cum e cu legea asta acum noua !!!! daca se poate sa-mi lasati niste comenturi
i s-a mai intamplat cuiva asa ? va multumesc , andrew.
NaniNani
24th November 2008, 08:51
Buna am si eu o intrebare ... mi`a fost suspendat permisu pentru 3 luni (circulatie pe contra-sens cu tamponare, l`am evitat pe unu care mi`a taiat fatza in intersectie am tras de volan stanga shi l`am pocnit frontal pe unu care circula din sens opus, accidentu a fost numai cu pagube materiale fara victime) in procesu verbal. dupa vre`o luna imi vine acasa o instiintare ca mi`a fost suspendat permisu pentru o perioada de 60 de zile iar daca sunt prins la volan in timpu asta ... bla bla . problema mea e urmatoarea: care din cele 2 sentinte e definitiva ? adik iau perisu dupa 60 de zile conform hartiei primite acasa sau dupa 90 zile conform procesului verbal ???
ms shi o zi buna
spare-me
24th November 2008, 13:21
QUOTE (NaniNani @ Nov 24 2008, 08:51)

Buna am si eu o intrebare ... mi`a fost suspendat permisu pentru 3 luni (circulatie pe contra-sens cu tamponare, l`am evitat pe unu care mi`a taiat fatza in intersectie am tras de volan stanga shi l`am pocnit frontal pe unu care circula din sens opus, accidentu a fost numai cu pagube materiale fara victime) in procesu verbal. dupa vre`o luna imi vine acasa o instiintare ca mi`a fost suspendat permisu pentru o perioada de 60 de zile iar daca sunt prins la volan in timpu asta ... bla bla . problema mea e urmatoarea: care din cele 2 sentinte e definitiva ? adik iau perisu dupa 60 de zile conform hartiei primite acasa sau dupa 90 zile conform procesului verbal ???
ms shi o zi buna
in cazul asta cel mai bine contesti pv-ul in instanta.
e culmea la ce pretentii au politistii nici sa nu fie in stare sa dea "sentinta" cum trebuie.
acea instiintare vine acasa in conformitate cu pv-ul intocmit de agentul constatator.
daca pe pv scrie 90 de zile, si pe dovada de circulatie scrie tot la fel.
la ridicarea permisului te prezinti cu buletinul si dovada...trage tu concluzia cat e perioada. evident cea inscrisa pe dovada
mai bine "dai un reply" la instiintarea primita si le spui ce destepti sunt
sanddy1964
24th November 2008, 14:04
Eu zic sa se duca dupa 60 de zile cu instiintarea .
Poate au evaluat gresit prima data 90 de zile si au dat apoi conforum Codului Rutier ce trebuia dat de prima data, recte 60 de zile.
tchoara
24th November 2008, 17:15
Pai instiintare d-aia imi fac si eu la imprimanta, si din 90 de zile fac 30. Ma duc, il iau dupa o luna si gata. Nu merge asa. Permisul se ia inapoi cu dovada sau cu declaratie notariala pe proprie raspundere. Cat scrie in dovada, aia e.
spare-me
24th November 2008, 17:47
QUOTE (sanddy1964 @ Nov 24 2008, 14:04)

Eu zic sa se duca dupa 60 de zile cu instiintarea .
Poate au evaluat gresit prima data 90 de zile si au dat apoi conforum Codului Rutier ce trebuia dat de prima data, recte 60 de zile.
caz in care pv-ul e nul, nu ?!
cristian7481
24th November 2008, 18:02
am inteles ca a fost un articol intr-un ziar in care erau trecute si actele care trebuie sa fie prezentate de politist la cererea soferului cum ar fi atestatul de operator pe aparatul radar, calibrarea aparatului, ...... . are cineva articolul ? sau stie ?
spare-me
24th November 2008, 19:23
QUOTE (cristian7481 @ Nov 24 2008, 18:02)

am inteles ca a fost un articol intr-un ziar in care erau trecute si actele care trebuie sa fie prezentate de politist la cererea soferului cum ar fi atestatul de operator pe aparatul radar, calibrarea aparatului, ...... . are cineva articolul ? sau stie ?
aberatiile alea sunt postate aici pe forum.
tu ai voie doar sa soliciti politistului sa se legitimeze.
restul documenteleor de genul celor de mai sus le prezinta in instanta odata cu fotografia martor, daca contesti contraventia.
melimela82
24th November 2008, 19:30
QUOTE (bossake @ Jul 20 2008, 12:52)

Daca pe procesul verbal scrie viteza de 104 km/h, e clar ca e suspendat pe 3 luni permisul

. Tot ce poti sa mai faci e sa obtii o eventuala reducere a pedepsei. Se poate chiar pana la 1 luna.
Cum se poate obtine reducerea pedepsei de la 3 luni la o luna in cazul depasirii vitezei?
spare-me
24th November 2008, 20:09
QUOTE (melimela82 @ Nov 24 2008, 19:30)

Cum se poate obtine reducerea pedepsei de la 3 luni la o luna in cazul depasirii vitezei?
asa cum scrie la articolul 121
go google
tchoara
25th November 2008, 18:36
QUOTE (melimela82 @ Nov 24 2008, 19:30)

Se merge la politie cu masina, iti reseteaza calculatorul de bord, iti sigileaza butonul de resetare, caseta calculatorului si bornele bateriei, dupa o luna vii cu masina iar la politie si daca ai viteza medie sub 20 km/h si minim 300 km parcursi, iti dau permisul inapoi pe loc, se considera ca ti-ai invatat lectia
Am glumit, mela; se merge la comandantul sectiei de politie de la care ar trebui sa-ti recuperezi permisul, se face cerere de reducere a suspendarii, ti se verifica dosarul auto (sa nu-l mai fi avut suspendat recent, alte antecedente etc), si, eventual, ti se aproba reducerea suspendarii. Trebuie mers la o scoala de soferi unde urmezi niste cursuri cateva zile, ti se da hartie ca ai facut cursurile, cu hartia mergi si-ti recuperezi permisul dupa o luna sau dupa cat ti-a redus comandantul suspendarea. Mai putin de o luna nu poate fi redusa suspendarea.
Hobo
26th January 2009, 16:21
QUOTE (absu @ Jun 23 2008, 20:17)

Sal. Am ramas pieton ptr 30 zile (trecere pe rosu) + 1 mil amenda in 48 ore. Vroiam sa va intreb, politistul care mi-a retinut permisul mi-a zis sa dau chitanta aia de la CEC prin care demonstrez ca am platit la un agent din trafic. Trebuie sa o dau neaparat la agentii din trafic si asta tot in termenul maxim de 48 ore? Mersi
Si ai dat si examen sau doar lai luat inapoi dupa o luna?
kovikahe
19th February 2009, 12:43
Buna!
As avea o intrebare.Mi s-a suspendat permisul de conducere pentru 90 de zile la data de 01.02.09.Si a mai fost suspendat pentru ca am acumulat 15 puncte in 10.2007(atunci nu am dat examen). Intrebarea ar fi ca acuma daca dau testul atunci pot sa primesc inapoi in 45 de zile?
Pentru ca am auzit ca daca in interval de 2 ani a mai fost suspendat atuncia primesc inapoi doar in 120 de zile.Ajutati-ma
Multumesc
adi5ani
20th February 2009, 21:39
"Permisul de conducere se retine pentru o perioada de 30, 60 sau 90 de zile, dupa cum urmeaza:
A. pentru 30 de zile, în cazul savârsirii urmatoarelor fapte:
- .....
- neacordarea prioritatii de trecere pietonilor angajati în traversarea regulamentara a drumului public prin locurile special amenajate si semnalizate, aflati pe sensul de deplasare al autovehiculului sau tramvaiului;
- ......"
Ce parere aveti, pentru cazul prezentat in imagine, se poate retine permisul de conducere ?
Click pentru a vizualiza atașamentul
djasu82
28th February 2009, 18:05
din cate stiu nu daca nu s-a pus piciorul pe zebra unde te afli tu cu masina deci pe partea celalata a drumului . Daca pieteoni erau cu picioru pe zebra langa masinuta galbena atunci trebuia acorada priorietate pietonului daca nu te vedea gaborul si ti se suspenda carnetul pentru 30 de zile pentru neacordare de priorietate. Mi se pare ca acesta imagine sugestiva era in cartulia galbena din anul 2004-2005 sper sa nu ma insel
_bcristian_
2nd March 2009, 13:35
exact aia era intrebare de examen, nu doar in carte, pe vremea cand se dadea examenul pe hartie (si nu-i interesa la ce distanta se inhama calul
)
Raspunsul e ca nu trebuie sa acorzi prioritate pietonilor de pe partea celalata a strazii in cazul strazilor cu mai mult de 1 banda pe sens.
pescaru
17th March 2009, 12:45
Am si eu o nelamurire, si va rog sa ma ajutati.
In situatia suspendarii exercitarii dreptului de a conduce pentru o perioada de 90 de zile ca urmare a depasirii cu mai mult de 50 km/h a vitezei maxime admise conform art.102 alin.3 lit.e (nu e cazul meu, nu dati cu pietre, eu mi-am luat amenda pt 62 km/h in zona de 50, adica cu 2 km/h peste cei 10 care nu se sanctioneaza
), restituirea permisului de conducere dupa expirarea celor 90 de zile de suspendare se face numai cu conditia sustinerii si promovarii testului de verificare? Inteleg ca testul este obligatoriu daca se solicita reducerea perioadei de suspendare, dar nu ma prind daca sustinerea testului este obligatorie in cazul in care nu se solicita reducerea acestei perioade.
Art. 106 zice ca:
"(1) Pana la expirarea perioadei de suspendare a exercitarii dreptului de a conduce, conducatorul de autovehicul si tramvai trebuie sa se prezinte la serviciul politiei rutiere care il are in evidenta, pentru verificarea cunoasterii regulilor de circulatie, dupa cum urmeaza:
a) cand permisul de conducere i-a fost retinut pentru conducerea sub influenta bauturilor alcoolice sau pentru nerespectarea regulilor privind prioritatea de trecere, depasirea sau trecerea la culoarea rosie a semaforului, daca prin aceasta s-a produs un accident de circulatie din care a rezultat avarierea unui vehicul sau alte pagube materiale;
b ) cand fapta a fost urmarita ca infractiune prevazuta de prezenta ordonanta de urgenta, iar instanta de judecata sau procurorul a dispus inlocuirea raspunderii penale cu una dintre sanctiunile cu caracter administrativ prevazute la art. 91 din Codul penal;
c) cand a solicitat reducerea perioadei de suspendare a exercitarii dreptului de a conduce, conform art. 104.
(2) Perioada de suspendare a exercitarii dreptului de a conduce autovehicule sau tramvaie se prelungeste cu 30 de zile, daca titularul permisului de conducere nu promoveaza testul de cunoastere a regulilor de circulatie, in situatiile prevazute la alin. (1) lit. a) si b ), sau nu se prezinta la serviciul politiei rutiere pentru sustinerea verificarii cunoasterii regulilor de circulatie."
iar Regulamentul de aplicare zice:
"ART. 219
(1) Restituirea permisului de conducere se dispune de catre seful serviciului politiei rutiere care il are in evidenta, la cererea titularului, in urmatoarele cazuri:
a) la expirarea termenului de suspendare, cand sanctiunea a fost aplicata pentru cumul de puncte;
b ) la expirarea termenului de suspendare, cand sanctiunea a fost aplicata ca urmare a savarsirii unei contraventii pentru care legea prevede suspendarea dreptului de a conduce pentru 30, 60 sau 90 de zile sau, dupa caz, a fost majorata cu 30 de zile, daca titularul a promovat testul de verificare a cunoasterii regulilor de circulatie;"
Fie cele doua acte normative nu sunt corelate, fie mie ceva imi scapa.
Mersi mult pentru lamuriri.
ionutzndr
17th March 2009, 17:33
fie ca iti scurtezi perioada de suspendare, fie ca stai 90 de zile.....testul il dai, si permisul il iei abea dupa ce ai dat testul, pe care il poti da in fiecare zi.....permisul, il ridici, daca imi aduc bine aminte, a doua zi dupa promovarea testului
ripperu
20th May 2009, 12:15
QUOTE (pescaru @ Mar 17 2009, 15:45)

Am si eu o nelamurire, si va rog sa ma ajutati.
In situatia sus.................... fie mie ceva imi scapa.
Mersi mult pentru lamuriri.
Nu cred ca se aplica art 106
te duci dupa 3 luni si il iei si gata
spare-me
20th May 2009, 14:13
QUOTE (ionutzndr @ Mar 17 2009, 18:33)

fie ca iti scurtezi perioada de suspendare, fie ca stai 90 de zile.....testul il dai, si permisul il iei abea dupa ce ai dat testul, pe care il poti da in fiecare zi.....permisul, il ridici, daca imi aduc bine aminte, a doua zi dupa promovarea testului
de ce aiurezi ?
daca nu ai provocat accident, neacordare de prioritate sau alcool, nu dai testul obligatoriu.
astepti 3 luni si ti-l iei.
il dai numai daca vrei sa scurtezi perioada
si nu, nu iei permisul a doua zi ci, daca iei testul, cand iti expira o luna, doua sau 3
segamarius
9th September 2009, 17:50
In urma unei depasiri am trecut peste linia continua dupa o trecere de pietoni si mergand in linie dreapta ( in zona respectiva nu trebuia sa fie linie continua ).
Militia m-a filmat , m-a oprit si mi-a luat permisul.
Am cerut sa mi-se arate caseta ca am fost inregistrat , initial au refuzat zicand ca nu pot e ca e sigilata , iar la insistentele noastre mi-au arata inregistrarea.
Masina militiei nu avea numar de MAI si parea o masina obisnuita , plus ca era tunata, avea folie la geamuri , sticker cu 4Tuning .
Am refuzat sa semnez procesul-verbal.
Ce pot sa fac , exista sense daca fac contestatie sa castig ? mentionez ca militia este cea din Jud. Neamt.
Pot sa pun si poze cu masina politiei.
aalinn
9th September 2009, 18:26
pai faci contestatie, pierzi , apo faci contestatie , pierzi ....
un coleg a tinut asa vreo 6 luni apoi a castigat ca nu sa mai prezentat politia la proces.
partea naspa e ca din 15 in 15 zile te duci dupa dovada
segamarius
9th September 2009, 18:49
atasez cateva poze cu masina de politie iar actiunea s-a petrecut in comuna Tarcau
depasirea s-a facut dupa trecerea de pietoni din poza
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala
click aici.