Vi s-a suspendat sau anulat permisul de conducere? Din ce motive & cauze ?
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25

spare-me

QUOTE (Goofy @ Oct 21 2008, 13:25) *
Daca e anulat, de unde perioada de un an? Si de ce sa iti dea permisul inapoi daca tu ai dat peste o persoana care era pe trotuar?

ghici ?!
e vorba de perioada de 1 an pana cand va putea face scoala din nou, sa obtina iar permisul.
si nu, nu cred c-o poate reduce.

daca nu esti vinovat e una...
daca esti vinovat e alta...si primeste din nou dreptul de a avea permis pentru c-asa e legea. logic ar fi faca parnaie cu executare si sa nu mai aiba niciodata dreptul de a avea permis, dar aia e, asa e legea.
ionutcatalin_bic
Salut, in aprilie 2008 am fost oprit dupa o intersesctie, in Iasi, de un agent care mi-a spus ca am trecut pe rosu. Suspendare pe 1 luna. Nu era adevarat asa ca am ales calea contestatiei si sunt in litigiu*la recurs-pierdut in prima faza.
Problema e ca in Jud Neamt in afara localitatii, pe E85 am fost prins de radar cu viteza de 152km la h. Suspendare pe 3 luni-20 octombrie.
Intrebarea mea este daca, in cazul in care pierd procesul la Iasi...asta prin noiembrie... si nu fac contestatie acum la Neamt cum se calculeaza suspendarea mea? Se face cumulul de 4 luni*3+1luna sau mi se aplica pedeapsa mai mare? Si inca ceva...Daca momentan ma aflu in litigiu cu prima suspendare pot beneficia de reducerea perioadei de suspendare? Daca da, ce se intampla in cazul in care imi reduce susendarea si dupa aceea pierd la Iasi?
...e mai complicata speta....daca cineva considera ca poate sa ma sfatuiasca am sa incerc sa aduc mai multe lamuriri in cazul in care vor fi necesare.
Cu resect, ma inclin!

smileyady
Salutari,

Sunt si eu curios in cat timp se ridica permisul,acum dupa noua metoda in pipera.

Spre exemplu,astazi am promovat sala,maine la ora 08:30 am traseul(presupun ca il promovez),exista posibilitatea sa imi rdic permisul tot maine?Sau tocmai luni,avad in vedere ca ureaza weekendu'.

Merci
ElZorab
QUOTE (alex25h @ Oct 20 2008, 22:45) *
salut,am o intrebare sepoate reduce pedeapsa de un an,pt un permis anulat?am avut un accident in ian 2006 din care a rezultat vatamarea unei persoane aflate pe trotuar iar ca nerespectare a legii s-a spus ca nu am adaptat viteza la conditiile de drum si am pierdut controlul volanului.problema este ca eu am stat cu permisul suspendat un an de zile pe jumatate din perioada procesuluiiar apoi m-au incadrat pe noul cod si mi-au mai dat dovada pana la terminarea procesului si apoi mi l-au anulat,deci pot reduce perioada asta de un an?

Eu sunt putin mai incet de cap asa ca trebuie sa analizez putin situatia: ai mers ca disperatu' prin oras si ai dat peste un pieton care era pe trotuar(oare ce o fii cautand ala acolo) si acum vrei sa-ti iei cat mai repede permisul inapoi. E corect?
Omule tu esti intreg la minte? Dupa ce faci ceea ce faci si scapi (aproape) nepedepsit tu mai vrei sa ti se acorde si avantaje? At trbui sa iti sai singur o pedeapsa dupe ceea ce ai facut si nici macar sa nu ai pretentii sa te gandesti pa condulaul unei masini pt. cativa ani. Poate asa iti mai vine mintea la cap si constientizezi ce ai facut. La cum povestesti tu e ca si cand nu s-ar fii intamplat nimic, parca ai fii facut o parcare aiurea si ti-ai agatat putin masina. Nu stiu de ca inca mai sunt uimit de cazuri de ganul asta in care oamenii pur si simplu cu constientizeaza ce au facut.
copjob2000
QUOTE (alex25h @ Oct 20 2008, 23:45) *
salut,am o intrebare sepoate reduce pedeapsa de un an,pt un permis anulat?am avut un accident in ian 2006 din care a rezultat vatamarea unei persoane aflate pe trotuar iar ca nerespectare a legii s-a spus ca nu am adaptat viteza la conditiile de drum si am pierdut controlul volanului.problema este ca eu am stat cu permisul suspendat un an de zile pe jumatate din perioada procesuluiiar apoi m-au incadrat pe noul cod si mi-au mai dat dovada pana la terminarea procesului si apoi mi l-au anulat,deci pot reduce perioada asta de un an?

Nu prea ne spui adevarul....
Pe parcursul urmaririi penale, cit timp dosarul a fost in stadiul de cercetare la Politie, Parchet si Judecatorie si nu ai fost condamnat DEFINITIV, ai avut dreptul sa circuli (prevedere care, daca ar fi schimbata am vedea mult mai putine accidente, pentru ca IMEDIAT dupa accident, NU te-ai mai urca la volan, dar asa.....poti sa mai faci prostii...)
De regula, prin raminerea DEFINITIVA SI IREVOCABILA a unei hotariri judecatoresti in cazul unei vatamari corporale (presupun ca grava....) se dispune ca masura complementara si ANULAREA permisului de conducerea si se stabileste o perioada de incercare, in care NU POTI avea dreptul de a conduce.....
Raspunsul la problema ta este: Nu poti sa micsorezi aceasta perioada, care nu doar dupa parerea mea, este prea mica....
Dupa mine si nu numai, as ANULA permisele de conducere inconstientilor care urca bauti la volan concomitent cu INTERZICEREA dreptului de a conduce pe o perioada de 10 ani.....In acest fel, cind vei sti ca pentru un pahar de alcool, spui ADIO volanului pentru o perioada mare de timp.....sint SIGUR ca vor fi prea putini astfel de nebuni....
bossake
Din cate stiu nu ai nicio sansa sa il iei maine. Te duci luni dimineatza, iar dupa 3-4 vii inapoi si il iei smile.gif
spare-me
QUOTE (bossake @ Oct 24 2008, 08:36) *
Din cate stiu nu ai nicio sansa sa il iei maine. Te duci luni dimineatza, iar dupa 3-4 vii inapoi si il iei smile.gif

genius...
era vorba de azi, dupa traseu, adica vineri...nu sambata

aeon
ce e graba asta? vrei sa pleci imediar cu masina la drum lung? ce, ti s-a urat cu viata asa tanar?
smileyady
QUOTE (aeon @ Oct 24 2008, 09:26) *
ce e graba asta? vrei sa pleci imediar cu masina la drum lung? ce, ti s-a urat cu viata asa tanar?

De viata nu mi s'a urat...Duminica seara plec din romania pentru 2 saptamani.
DarkAngelBv

Deci ai promovat? Felicitari smile.gif

In mod normal ar trebui sa ti-l dea a 2-a zi (azi), dar avand in vedere ca este sambata, nu stiu daca au program la politie biggrin.gif
bully
Tocmai ce-am ramas fara permis...a trecut ambulanta intr-un giratoriu , au ramas toti incremeniti si am trecut ( nu am brutalizat pe nimeni , n-am incurcat pe nimeni , nu a franat nimeni din cauza mea ,etc ) pe contrasens , a doua masina era a politiei care a intors dupa mine si m-a oprit pe motiv ca nu am dat prioritate...n-am inteles cui...dupa aia a zis ca am intrat o data cu ambulanta in giratoriu...iarasi i-am explicat ca nu s-a intamplat asa...era o politista , s-a enervat ca-i raspund si a hotarat suspendarea permisului pe 30 zile ptr neacordarea prioritatii in sens giratoriu...a consemnat ea in procesul verbal ca nu-s de acord si ca am obiectii , l-am semnat si ma gandesc sa contest in instanta...nu exista martori , filmari , etc...pur si simplu consider ca a fost un exces de zel mare din partea politiei romane si cred ca e cuvantul ei contra cuvantului meu...cand a rupt procesul verbal din carnet , coltul din stanga sus a ramas agatat si eu nu-l am ...e coltul cu ceva date tiparite , etc...conteaza acest aspect ? de ce ar trebui sa ma agat ca sa am castig de cauza ? daca am gresit , sunt de acord sa sar cu banul , dar daca insa mergem pe presupuneri si viziuni din fuga masinii , nu ma mai joc...
nopainnogain
QUOTE (bully @ Oct 25 2008, 15:01) *
Tocmai ce-am ramas fara permis...a trecut ambulanta intr-un giratoriu , au ramas toti incremeniti si am trecut ( nu am brutalizat pe nimeni , n-am incurcat pe nimeni , nu a franat nimeni din cauza mea ,etc ) pe contrasens , a doua masina era a politiei care a intors dupa mine si m-a oprit pe motiv ca nu am dat prioritate...n-am inteles cui...dupa aia a zis ca am intrat o data cu ambulanta in giratoriu...iarasi i-am explicat ca nu s-a intamplat asa...era o politista , s-a enervat ca-i raspund si a hotarat suspendarea permisului pe 30 zile ptr neacordarea prioritatii in sens giratoriu...a consemnat ea in procesul verbal ca nu-s de acord si ca am obiectii , l-am semnat si ma gandesc sa contest in instanta...nu exista martori , filmari , etc...pur si simplu consider ca a fost un exces de zel mare din partea politiei romane si cred ca e cuvantul ei contra cuvantului meu...cand a rupt procesul verbal din carnet , coltul din stanga sus a ramas agatat si eu nu-l am ...e coltul cu ceva date tiparite , etc...conteaza acest aspect ? de ce ar trebui sa ma agat ca sa am castig de cauza ? daca am gresit , sunt de acord sa sar cu banul , dar daca insa mergem pe presupuneri si viziuni din fuga masinii , nu ma mai joc...

E foarte simplu ! Prioritatea in sensul giratoriu este a celui care a intrat deja (prioritate de stanga - zic unii). Pe de alta parte, "neacordarea de prioritate", in termeni legali, este definita ca (citez aprox. - vezi ordonenta la capitolul definitii): "manevra soferului care - neavand prioritate - determina soferul autovehicolului - care are prioritate - sa schimbe directia sau sa franeze pentru a evita o coliziune (asta, evident, daca nu intervine coliziunea). Acum, avand in vedere, cele doua chestiuni, daca ambulanta nu era in stanga ta in acel moment shi nu a fost nevoita sa franeze sau sa schimbe directia nu este o problema de prioritate.

Totushi, chestia pe care ai facut-o tu (nestiind incotro va merge ambulantza) este cam nashpa. Nu sunt usha de biserica, chiar azi m-a oprit un politzian ca "am avut tupeul sa vreau sa-l depasesc" dar ambulanta si pompierii ...
La dreaku ! Daca nici pe astia nu-i ajutam in trafic chiar nu mai stiu pe cine ! OK, nu ne ajutam intre noi - pierdem vremea pe chestia asta - dar daca nu ajutam ambulantzele si pompierii se pierd vietzi. Daca vrei sa faci un hobby din chestii de-astea blocheaza echipajele de rutiera. Astia, oricum, incurca pe toata lumea ! wink.gif
bully
Corect ce spui tu cu amendamentul ca AM VAZUT ambulanta zburand prin giratoriu...si cand a fost clar pentru toti incotro a plecat salvarea , ne-am pus in miscare...”greseala” mea a fost ca am fost cel mai iute din toti ( misto e ca de obicei plec ca lenesul de la semafoare...) ...ma repet , nu am obiceiul prost sa incurc pe altii in circulatie insa asa a fost : ceasul rau , politista neagra...va tin la curent cu desfasurarea procesului...
bully
Mi-am luat azi permisul inapoi , prima infatisare la proces in ianuarie 2009 ( or sa fie cam 3 luni trecute )...am auzit ca oricum dupa 6 luni se prescriu punctele , etc...asa e ?
richelieu
QUOTE (tony_m @ Jul 1 2008, 08:58) *
Acum nu zic ca e bine sa bei si sa conduci cum am facut eu, dar nu crezi ca exagerezi putin? De ce in tari ca Anglia, Irlanda, Luxemburg, Spania, Belgia, Austria, Olanda, Italia este permis sa bei la volan? De exemplu, in Norvegia si Suedia ai voie pana la 0,2 la mie. In Belgia, Olanda, Austria ai voie sa conduci daca ai sub 0,5 (da da 0,5) la mie. Asa ca eu zic sa te mai gandesti putin. Sau, ma rog, or fi aia toti idioti si ai tu dreptate.

Pentru ca, aia din tarile respective, stiu sa se opreasca la timp din baut laugh.gif. Eu unul n-as legaliza asa ceva in Romania. Sa-i vezi pe urma cu "Mmma jjur dom'le aggent...nnam baut decat o bbere....parol " biggrin.gif
donstelik
Buna am 17 ani si 9 luni si de acum pot sa ma apuc de scoala de soferi . Pana acum credeam ca termin scoala (fara a avea ani impliniti ) si sa-mi depun dosarul la politie astfel incat sa dau examenul la 18 ani , insa cineva mi-a zis ca nu pot sa-mi depun dosarul decat daca am 18 ani . Vreau sa ma lamuresc pentru a sti cand sa incep scoala ca daca ma apuc acm pe 15 noiembrie termin scoala pe la 15 decembrie si o sa trebuiasca sa astept o luna pentru a da examenul (dc e cum mi-a zis prietenul acela ) -asa aveam de gand sa fac, insa credeam ca dau examenul la 18 ani (sunt disperat)- insa acum ma apuc pe 15 dec si 2 sapt legislatia , dupa care vb cu instructorul sa ma treaca cu orele terminate astfel incat sa pot sa-mi depun dosarul.
Nicu90
.Dosaru il depui doar dupa 18 ani
micutza08
Nu poti sa depui dosarul decat in ziua in care implinesti 18 ani si te programeaza cum ai norocul, dupa o saptamana sau dupa o luna. Acum 2 saptamani s'au programat doi prieteni,frate si sora, la diferenta de 5-6 persoane intre ei. pe fata care s'a programat prima a programat-o dupa o luna, pe baiat dupa o saptamana, dupa care reguli numai ei stiu....
Campers
un amic s a programat azi (in braila) si l a pus pe 2 luna viitoare..
si da , trebuie sa ai 18 ani impliniti
Hobo
am dat testul ala,15 din 15. mai trebuie doar sami recuperez permisul de la politie..ceea ce este cam greu avand in vedere ca sunt in alt oras...
avand in vedere ca am trecut testul ala si a trecut si perioada de suspendare, teoretic as putea circula chiar daca permisul este la politie?nu intentionez sa fac asta, ca luni sau vineri ma duc sal iau..doar intrebam
Turcu6206
O situatie similara am patit eu in liceu. In clasa aveam o colega cu parinti influenti (tatal patron la un FC si prezent in Top Capital) si tipa vroia ce vrei si tu.

A facut in asa fel incat a dat si luat permisul exact in ziua in care implinea 18 ani. Faza tare era ca atunci se dadea examen din 2 in 2 saptamani la noi, insa pt ea s-a dat de ziua ei chiar daca ultimul examen se daduse in urma cu 3 zile.

Bafta!
bogdyyy
Am si eu o problema,duminica in 9 am plecat din fata blocului si sa fac stanga la colt am oprit m-am asigurat dar nu am putut sa vad daca vine vreo masina din cauza masinilor parcate in curba si am bagat botu in fata si a venit unu cu viteza si direct in mn a intrat.Am mers la politie,am dat declaratii si mie mi-or luat permisu pt 90 zile pt neacordare de prioritate si amenda si faza proasta este ca nu stiu daca pot sa dau testu sa mi se reduca suspendarea la numa 30 zile pt ca abea in februarie fac 1 an de cand am permisu.Pot cere dovada ca sa pot circula cu masina pana primesc permisu inapoi?
spare-me
QUOTE (bogdyyy @ Nov 11 2008, 19:56) *
Am si eu o problema,duminica in 9 am plecat din fata blocului si sa fac stanga la colt am oprit m-am asigurat dar nu am putut sa vad daca vine vreo masina din cauza masinilor parcate in curba si am bagat botu in fata si a venit unu cu viteza si direct in mn a intrat.Am mers la politie,am dat declaratii si mie mi-or luat permisu pt 90 zile pt neacordare de prioritate si amenda si faza proasta este ca nu stiu daca pot sa dau testu sa mi se reduca suspendarea la numa 30 zile pt ca abea in februarie fac 1 an de cand am permisu.Pot cere dovada ca sa pot circula cu masina pana primesc permisu inapoi?

nu, nu poti. care ar mai fi rostul suspendarii. poti sa ai dovada maxim 15 zile, cu sau fara drept de circulatie
nu, nu poti. daca nu ai permisul de cel putin un an, nu poti da examenul.
Unknown2
As avea si eu o intrebare: cam ce trebuie sa contina acea cerere de reducere a suspendarii carnetului auto?? cu detalii exacte daca se poate sa raspunda cineva care o depus acest gen de cerere si i-o fost acceptata. multumesc
spare-me
QUOTE (Unknown2 @ Nov 12 2008, 11:08) *
As avea si eu o intrebare: cam ce trebuie sa contina acea cerere de reducere a suspendarii carnetului auto?? cu detalii exacte daca se poate sa raspunda cineva care o depus acest gen de cerere si i-o fost acceptata. multumesc

acea cerere e tipizat si o iei de pe la xeroxurile de pe langa udriste.
daca nu gasesti (desi m-as mira) poti s-o faci si de mana mentionand date de contact, abaterea, datele de pe dovada, scuzele tale impardonabile, etc.
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.