M@nuel
14th October 2008, 13:49
Se poate lua permisul chiar daca esti discromat doar ca nu-l vei putea obtine decat pentru categoria "amatori".
Cat despre abordarea ta, no comment.
edy_wheazel
14th October 2008, 14:06
QUOTE (CLAXON @ Oct 14 2008, 14:25)

Nu consider normal ca cineva inapt dpdv medical, legal etc sa posede permis de conducere.
In multe tari din Europa nu exista acest test (cel putin pt. amatori). Si eu sunt discromat si am permis, nu am avut nici un incident pana acum indiferent de conditiile de trafic.
One of Them
14th October 2008, 15:26
QUOTE (M@nuel @ Oct 14 2008, 14:49)

Se poate lua permisul chiar daca esti discromat doar ca nu-l vei putea obtine decat pentru categoria "amatori".
Cat despre abordarea ta, no comment.
Poti sa ne dai si numarul actului normativ in care se mentioneaza acest lucru?
M@nuel
14th October 2008, 17:58
Imi pare rau, nu am asa ceva. Ce am scris mai sus e din experienta personala, si eu sunt discromat si mi-am luat permisul fara spaga si fara a avea absolut niciun eveniment in 16 ani de condus.
LE
de citit aici.
CLAXON
14th October 2008, 20:53
QUOTE (edy_wheazel @ Oct 14 2008, 15:06)

In multe tari din Europa nu exista acest test (cel putin pt. amatori). Si eu sunt discromat si am permis, nu am avut nici un incident pana acum indiferent de conditiile de trafic.
dar, esti de acord cu ce am zis eu?
gtk
15th October 2008, 23:50
pt. poza e nevoie cumva de cravata? ca parca asa era pe vremuri...
kawa_zx6r
16th October 2008, 07:40
QUOTE (CLAXON @ Oct 14 2008, 20:53)

dar, esti de acord cu ce am zis eu?
Daca face un idiot o lege care stipuleaza ca n-ai dreptul sa ai permis de conducere daca ai PUTZA mica ce faci? RAMAI FARA PERMIS! Daca nu stii nik despre aceasta anomalie genetica nu mai vb aiurea! Subiectul e prea complex pt. comentarii superficiale si idioate!
Intre timp am aflat ca in ROMANIA ca discromat ai drept de soferie ca amator. DAR idiotii de doctori , uni dintre ei , habar n-au de acest lucru si nu pun stampila, astfel ramanand o sigura solutie : SPAGA !
_Smiley_
16th October 2008, 07:41
nu mai e obligatorie. dar daca ti se pare tie ca arati mai bine cu cravata, ia-o cu tine si o pui acolo (inbuc erau si oglinzi la pozele pt eprmis, sa te poti aranja un pic).
primuministru
16th October 2008, 09:36
Se da situatia urmatoare:
cineva (nu eu personal) detine permis de conducere romanesc de 10 ani, si mai are si unul valabil eliberat din UK, pentru ca acolo nu poti folosi carnetul romanesc mai mult de 1 an.De curind a avut un incident si i s-a suspendat carnetul romanesc pe o perioada de 30 zile. Dovada eliberata de politie e valabila 15zile.
Intrebare:Poate circula cu permisul de UK in romania daca i s-a suspendat cel romanesc?? Si daca il opreste politia si il intreaba de carnet romanesc ???
Chiril
16th October 2008, 10:08
Legea Romana specifica clar este interzis sa ai in posesie mai mult de 1 permis de conducere. Daca il prinde este dosar penal (potrivit fals in declaratii)
iar el in UK nu trebuia sa isi faca permis nou ci sa il preschimbe in unul de UK si ramanea fara acel roman
primuministru
16th October 2008, 10:36
QUOTE (Chiril @ Oct 16 2008, 11:08)

Legea Romana specifica clar este interzis sa ai in posesie mai mult de 1 permis de conducere. Daca il prinde este dosar penal (potrivit fals in declaratii)
iar el in UK nu trebuia sa isi faca permis nou ci sa il preschimbe in unul de UK si ramanea fara acel roman
Din cite stiu, nu se poate preschimba permisul ro in uk.Dupa 1 an de folosit permisul ro, omul a fost nevoit sa dea examen (ca deh, acolo se circula pe stinga) si a obtinut permisul de UK.Odata obtinut permisul in uk, a fost nevoit sa-l predea pe cel romanesc pina la iesirea din tara.A iesit din uk, si-a luat permisul inapoi, pastrandu-l si pe cel din uk.Astfel, s-a ales cu 2 permise valabile in 2 tari cu reguli de circulatie diferite.
Chiril
16th October 2008, 11:04
o fi si asa cu retinerea permisului de catre autoritatile din uk. stiu multi care au venit in ro din siria,israel si au fost prefacute permisele in romanesti fara examen. ma rog acolo in uk posibil prioritatile de dreapta sunt mai altfel in rest cam tot aceleasi regului.
da asta e sigur ca nu permite legea sa ai 2 permise din tari diferite in ro
primuministru
16th October 2008, 11:46
In Legea 49/2006, publicata in MO 246/20.03.2006, la art 27, pct 4 se specifica :"se interzice detinerea simultana a 2 permise de conducere NATIONALE".Inteleg ca "nationale" se refera la 2 permise eliberate de autoritatile din Romania.Pe de alta parte, in aceeasi lege la art 75, pct 2 se specifica :
"Persoanele cu domiciliul în România care poseda permise de conducere nationale eliberate de
autoritatile statelor membre ale Conventiei asupra circulatiei rutiere au dreptul sa conduca autovehicule
pe drumurile publice cel mult 90 de zile de la intrarea lor în tara"
Deci cum ramane??
spare-me
16th October 2008, 13:16
bottom line e ca oricum, prietenul tau nu trebuia sa dea pt suspendare permisul romanesc ci pe cel de uk 
si ramanea cu cel romanesc in buzunar....
invers...a procedat degeaba
E_manuel1
16th October 2008, 13:23
QUOTE (primuministru @ Oct 16 2008, 09:36)

Se da situatia urmatoare:
cineva (nu eu personal) detine permis de conducere romanesc de 10 ani, si mai are si unul valabil eliberat din UK, pentru ca acolo nu poti folosi carnetul romanesc mai mult de 1 an.De curind a avut un incident si i s-a suspendat carnetul romanesc pe o perioada de 30 zile. Dovada eliberata de politie e valabila 15zile.
Intrebare:Poate circula cu permisul de UK in romania daca i s-a suspendat cel romanesc?? Si daca il opreste politia si il intreaba de carnet romanesc ???
Permisul eliberat de UK este defapt "oglinda" celui din Romania,deci odata suspendat ,cel eliberat de autoritatile din Romania care este radacina dreptului de a conduce autovehicule,cel eliberat de UK este suspendat de la sine.
Odata cu revenirea in posesie a permisului romanesc,devine activ si cel din UK,dar numai pe perioada eliberata in mod explicit,si nu mai mult decat data de valabilitate a celui romanesc.
Concluzia-Nu are dreptu sa puna in circulatie autovehicule din momentu suspendarii permisului de catre tara in care asi are cetatenia,si nici in alte tari.
primuministru
16th October 2008, 13:51
Ok, multumesc tuturor ptr raspunsuri.
Hobo
16th October 2008, 14:11
In ce consta examenul de redobandire al carnetului dupa o suspendare de 60 de zile?
Am inteles ca este compus doar din 15 intrebari.Intrebarile din ce categorie fac parte?Se pune accent pe partea cu infractiuni, amenzi ,etc. sau este ca cel pe care l-am dat cand am luat carnetul initial (cu poze, cu semne de circulatie etc.)?
spare-me
16th October 2008, 14:13
in general intrebari din contraventii, infractiuni, sanctiuni, semne de circulatie, intrebari generale
nu mai sunt poze cu prioritatea, dar sunt cu indicatoare...
au 1 singur raspuns corect obligatoriu
Hobo
16th October 2008, 14:51
QUOTE (spare-me @ Oct 16 2008, 15:13)

in general intrebari din contraventii, infractiuni, sanctiuni, semne de circulatie, intrebari generale
nu mai sunt poze cu prioritatea, dar sunt cu indicatoare...
au 1 singur raspuns corect obligatoriu
deci o trecere prin legislatie este suficienta ca sa il iei nu?ca la partea de sanctiuni si infractiuni..mai uita omul ce si cum..
tchoara
16th October 2008, 20:15
QUOTE (jessyzz @ Sep 10 2008, 14:16)

eu am ramas ieri fara permis categ.A...
[...] pe la ora 10 dimineata la intersercia aia de la farfurie..
[...] si ii sterg cu aripa stanga bara spate...
[...] ma enervez ca macar nu l-am lovit mai tare pe idiot...
1. Care e intersectia de "la farfurie"?
2. Permisul nu se suspenda pe categorii
3. Motoreta n-are aripi
4. Daca erai pe motoreta, chiar ti-ai fi dorit sa-l lovesti mai tare?
roguru
17th October 2008, 10:48
Am dat si eu examenul azi. E f simplu, am luat 15/15.
Acte mi-au trebuit numai CI si dovada de retinere a permisului.
Perioada de suspendare nu se mareste cu o luna daca picati examenul, ci doar daca nu reusiti sa-l promovati pana la expirarea suspendarii.
Cererea de reducere pentru cei care au permisul suspendat in Bucuresti se depune la Udriste, corp D, camera 25 (etajul 1).
joannes
18th October 2008, 08:13
Conform Conventiei de la Viena asupra circulatiei rutiere din 1968 la care romania este membra (si cred ca si marea britanie) este interzisa detinerea de 2 permise de catre o persoana.
au gresit cei din marea britanie care ti-au eliberat un nou permis. trebuia sa il retina pe cel romanesc, chiar daca tu ai dat examen pentru celalalt (adica nu ti'a fost schimbat)
ideea e ca daca detii 2 permise, te afli in culpa, pasibil de mai stiu eu ce, pentru ca sunt convis ca undeva in decretu ala romanesc ce l'am invatat cu totii pt scoala scrie ceva despre asta. la fel, e si la britanici o lege, undeva, cu litere mici etc.
faptul ca tu nu o stii, ca nu te'a instiintat nimeni nu te scuza la o adica.
sfatul meu: distruge unul din ele.
nu are nici'un sens sa le pastrezi pe amandoua. de ce?
pentru ca a avea 2 permise, ti'ar crea un avantaj (retinerea unuia, conduci cu al doilea etc). numai ca tocmai acel avantaj (de care vei fi tentat sa beneficiezi la o adica) iti poate aduce necazuri. nu stii unde si cum se fac neste conexii intre 2 baze de date.
si dupa cum o belea nu vine niciodata singura (ca doar pt zile negre vrei sa pastrezi 2 permise), va mai veni pe cap si chestia cu permisele.
adica daca ai ajuns deja sa ai nevoie de al doilea permis, e naspa. si daca il folosesti si esti prins astfel e rau.
distrugi unul, si'l trimiti prin posta emitatorului, sau mergi sa'l predai la militiei (poti sa'l dai chiar si britanicilor pe cel romanesc. il vor distruge ei, nu il vor trimite in ro).
joannes
18th October 2008, 08:23
QUOTE (tchoara @ Sep 27 2008, 11:28)

Pai daca i-a fost anulat permisul pentru o infractiune la regimul rutier, atunci scrie clar in codul rutier ca n-are voie sa se prezinte la examen pe o anumita perioada de timp. Deci daca se baga permise si pentru scuter, n-o sa mai poata merge nici pe ala.
probabil ca asa va fi, ceea ce e o tampenie.
de ce?
in opinia mea individul respectiv ar avea voie sa circule pe scuter in continuare. e ceea ce altii numesc grandfather clause
http://en.wikipedia.org/wiki/Grandfather_clause
alex25h
20th October 2008, 22:45
salut,am o intrebare sepoate reduce pedeapsa de un an,pt un permis anulat?am avut un accident in ian 2006 din care a rezultat vatamarea unei persoane aflate pe trotuar iar ca nerespectare a legii s-a spus ca nu am adaptat viteza la conditiile de drum si am pierdut controlul volanului.problema este ca eu am stat cu permisul suspendat un an de zile pe jumatate din perioada procesuluiiar apoi m-au incadrat pe noul cod si mi-au mai dat dovada pana la terminarea procesului si apoi mi l-au anulat,deci pot reduce perioada asta de un an?
Goofy
21st October 2008, 12:25
Daca e anulat, de unde perioada de un an? Si de ce sa iti dea permisul inapoi daca tu ai dat peste o persoana care era pe trotuar?
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala
click aici.