duculeana
4th October 2008, 08:48
Asa vor arata noile permise:
EcStAsY01
5th October 2008, 10:11
eu reinviez topicul
, pisicule degeaba cauti scuze si incerci sa creezi situatii in care nu s-ar fi putut intampla nimic de dragul userilor de pe sp, eu unu mi-am gasit masina botita in parcare si nu pot sa te pun intr-o lumina buna...ai facut scoala de soferi? soo what? aia e degeaba...inveti sa conduci singur nu cu un mos alaturi! Ai mai si baut...
p.s. mi-a ramas in minte ce scria in autobuz pe un perforator de ala de bilete "foloseteste-ma , asigur calatorie fara stres"..se aplica teoria si la permis
katooler
5th October 2008, 20:30
Este careva din Targoviste? Stiti pe unde se fac programarile, care sectie.
Tot n-am inteles, unde sa da examenul?
Eu am comis-o dupa depasirea cu 130 km/h la intrarea in localitate.
roguru
7th October 2008, 18:07
Am si eu doua intrebari:
1. Unde si cand se da examenul in Bucuresti. Stiam ca la Udriste dar nu stiu in ce zile, la ce ora si daca trebuie programare.
2. Cererea pentru reducerea suspendarii de la 60 la 30 de zile o depun tot la Udriste (daca acolo se da examenul)?
Si ca sa dau si un raspuns pt. kondordv, din ce am citit pe alte forumuri actele care iti trebuie sunt buletinul, autorizatia de circulatie si convocatorul (asta cica ar fi trebuit sa-l primesti de la politistul care ti-a suspendat permisul; eu nu am primit asa ceva dar am inteles ca nu ar fi absolut necesar, ca ar fi suficienta autorizatia de circulatie).
andreitza79
7th October 2008, 18:31
QUOTE (roguru @ Oct 7 2008, 19:07)

Am si eu doua intrebari:
1. Unde si cand se da examenul in Bucuresti. Stiam ca la Udriste dar nu stiu in ce zile, la ce ora si daca trebuie programare.
2. Cererea pentru reducerea suspendarii de la 60 la 30 de zile o depun tot la Udriste (daca acolo se da examenul)?
Si ca sa dau si un raspuns pt. kondordv, din ce am citit pe alte forumuri actele care iti trebuie sunt buletinul, autorizatia de circulatie si convocatorul (asta cica ar fi trebuit sa-l primesti de la politistul care ti-a suspendat permisul; eu nu am primit asa ceva dar am inteles ca nu ar fi absolut necesar, ca ar fi suficienta autorizatia de circulatie).
1. Examenul se da in fiecare zi, de luni pana vineri, in doua sesiuni: una la ora 8 (incearca sa ajungi pe la 8 fara 10) si una de la 10. Te prezinti la Udriste, corpul D, camera 19, cu buletinul si dovada. Acolo sunt 2 politisti care verifica motivul suspendarii (daca este cazul sa dai examenul sau daca ai voie sa dai examenul). Daca esti ok, te trec pe lista. Dupa asta, vreo jumatate de ora cel putin se fac alte verificari (ale actelor tuturor candidatilor prezenti la acel examen) dupa care va cheama in sala de exam, la et 1 parca.
2. Daca promovezi, cererea o depui in functie de jud pe raza caruia ai comis-o (la udriste daca ai comis-o in Buc, la dir.gen.pol. din strada G.Cosbuc 83-85 daca ai comis-o in alt judet)
Trebuie sa ai la tine dovada cu sau fara drept de circulatie, procesul verbal, chitanta primita dupa ce ai platit amenda si buletinul sau ci
Bafta!
P.S. Pentru ce ai avut suspendare si pe ce per?
roguru
7th October 2008, 19:53
Mersi mult de tot. Nici nu ma asteptam la un raspuns atat de complet 
Il am suspendat pentru neacordare de prioritate soldata cu accident (stop bagat prin pomi + neatentie din cauza GPS-ului). Perioada de suspendare e 60 de zile. Accidentul a fost in alt judet, deci ma duc pe Cosbuc pentru cerere.
ad76
7th October 2008, 21:01
buna.am si eu o poveste.astept parerile voastre.am avut un accident de masina cu o victima,un amik.nu a depus plangere,cealalata masina o face asig.procurorul da rezolutia repede si urmeaza ex pt reducere pedeapsa initiala de 60 zile
surpriza pt mine ca pedeapsa e de 9o zile de suspendare cu reducere la 30 conf art 221.dar eu nu ma incadrez am avut in ultimii 2 ani suspendat.se paoet reduce perioada?a patit cineva ceva identic?multumesc
spare-me
7th October 2008, 22:41
QUOTE (ad76 @ Oct 7 2008, 22:01)

buna.am si eu o poveste.astept parerile voastre.am avut un accident de masina cu o victima,un amik.nu a depus plangere,cealalata masina o face asig.procurorul da rezolutia repede si urmeaza ex pt reducere pedeapsa initiala de 60 zile
surpriza pt mine ca pedeapsa e de 9o zile de suspendare cu reducere la 30 conf art 221.dar eu nu ma incadrez am avut in ultimii 2 ani suspendat.se paoet reduce perioada?a patit cineva ceva identic?multumesc
nu, nu se poate reduce. litera legii e cat se poate de clara in cazul asta.
daca totusi ai impresia ca, codul rutier e scris de plictiseala poti incerca la udriste la camera 25...da o sa mergi degeaba
sanddy1964
7th October 2008, 22:55
QUOTE (jessyzz @ Sep 10 2008, 14:16)

eu am ramas ieri fara permis categ.A... veneam de pe o straduta laterala si ma opresc eu frumos la cedeaza trecerea ii dau prostului prioritate ... el trece de mine si pune frana...
Pai de ce ai ramas fara Categ A dacaai sters cu aripa ? Aripa de la motocicleta sau cea personala (de la haina eventual)? Bine a facut politaiul, daca ai dat prioritate asa de bine ca l-ai lovit pe ala din fata, si venind de pe ostrada laterala...in fine...nu am inteles cum e cu categ A, aia?!..
@ sweet revenge :Raman fara numar pe fata. Circulam asa de vreo 4 zile ca tot nu aveam timp sa ma duc sa caut un suport de numar si sa-i dau 2-3 ciocane la placuta s-o indrept.
Mai bine nu scriai asta...prost politai ca nu ti-a aplicat ce trebuia. Cica se ia certif de inmatriculare daca nu circuli cu numerele in regula/lipsa.
NightShift
7th October 2008, 23:32
Sanddy, hai sa recunoastem ca (,) consola fata a Pejoului 407 este cat una de autobuz, iar amplasarea numarului de inmatriculare este gandita frantuzeste. ... nu stiu cu ce, dar sigur nu cu capul.
Oricui i se poate intampla foarte usor sa sifoneze numarul. Noroc ca nu l-a pierdut macar! Ca de s-ar fi intamplat sa-l mai si piarda,,, oooo!!! Pai umblatura pentru confectionarea unui numar de inmatriculare pierdut, sau pentru obtinerea unei vize de Statele Unite este... cam pe-aproape.
Rooo-ma-niii-a / ta-dam, ta-da-da-dam!!!
Eu sunt de parere ca politistul a fost rezonabil.
sanddy1964
7th October 2008, 23:53
QUOTE (NightShift @ Oct 7 2008, 23:32)

Sanddy, hai sa recunoastem ca (,) consola fata a Pejoului 407 este cat una de autobuz,
Acolo scrie ca a mers fara numar, nu ca-l avea lovit la locul lui ci in portbagaj!!Asa am inteles eu .
Raman fara numar pe fata. Circulam asa de vreo 4 zile ca tot nu aveam timp sa ma duc sa caut un suport de numar si sa-i dau 2-3 ciocane la placuta s-o indrept
andreitza79
9th October 2008, 12:32
QUOTE (roguru @ Oct 7 2008, 20:53)

Mersi mult de tot. Nici nu ma asteptam la un raspuns atat de complet
Il am suspendat pentru neacordare de prioritate soldata cu accident (stop bagat prin pomi + neatentie din cauza GPS-ului). Perioada de suspendare e 60 de zile. Accidentul a fost in alt judet, deci ma duc pe Cosbuc pentru cerere.
Sper ca a fost doar cu pagube materiale. Ce sa-ti zic? Imi pare rau... Alta data atentie maxima.
Eu l-am avut susp 90 zile pt viteza
. Ma grabeam la un client si m-a luat radarul pe DN21, drajna-calarasi. Nici nu mi-am dat seama cu cat mergeam. Daca eram intr-o localitate, nu s-ar fi intamplat... De obicei circul regulamentar
Maine trebuie sa merg sa-mi ridic permisul, finally, ca in astea 30 zile m-am salbaticit de tot.
La Cosbuc audientele sunt martea (intre 10 si 11) si joia (nu mai stiu intervalul orar) . Eu am fost marti si in 5 min am fost gata
. Sa te duci mai devreme cu 10-15 minute, sa ai timp sa scrii cererea. Iti pun ei la dispozitie modelul, dar vezi ca nu au hartie de scris, deci sa ai la tine macar o coala. Si dupa ce scrii motivul suspendarii (aprox cum e trecut in PV), sa scrii si circumstantele in care s-a petrecut fapta (din pacate era din vina ta, asa ca vezi ce motiv al neatentiei treci acolo), si neaparat sa scrii ca ai nevoie de permis pentru ca ... (ex. la mine era job-ul).
Bafta la exam! Sa ne tii la curent cu ce ai facut.
andreitza79
9th October 2008, 15:25
QUOTE (andreitza79 @ Oct 9 2008, 13:32)

...............
La Cosbuc audientele sunt martea (intre 10 si 11) si joia (nu mai stiu intervalul orar) . Eu am fost marti si in 5 min am fost gata

. Sa te duci mai devreme cu 10-15 minute, sa ai timp sa scrii cererea. Iti pun ei la dispozitie modelul, dar vezi ca nu au hartie de scris, deci sa ai la tine macar o coala. Si dupa ce scrii motivul suspendarii (aprox cum e trecut in PV), sa scrii si circumstantele in care s-a petrecut fapta (din pacate era din vina ta, asa ca vezi ce motiv al neatentiei treci acolo), si neaparat sa scrii ca ai nevoie de permis pentru ca ... (ex. la mine era job-ul).
Bafta la exam! Sa ne tii la curent cu ce ai facut.
Programul de audiente la cosbuc: marti intre orele 10-11, joi intre orele 15-16; tel.: 021/208.25.25; e-mail: circulatie@politiaromana.ro .
roguru
10th October 2008, 08:56
QUOTE (andreitza79 @ Oct 9 2008, 13:32)

Sper ca a fost doar cu pagube materiale.
Da, au fost doar pagube materiale. Ce ma oftic e ca daca nu avea viteza cel care a intrat in mine (presupun ca avea macar 60, pentru ca viteza de impact a fost cam 50; fata de 30 cat e legal in intersectiile nedirijate ...) nu se mai intampla nimic.
La examen cred ca o sa ma duc saptamana viitoare si am inteles ca acum nu mai are intrebari stupide sau care nu au legatura cu B-ul.
Multumesc inca o data.
andreitza79
10th October 2008, 10:02
QUOTE (roguru @ Oct 10 2008, 09:56)

Da, au fost doar pagube materiale. Ce ma oftic e ca daca nu avea viteza cel care a intrat in mine (presupun ca avea macar 60, pentru ca viteza de impact a fost cam 50; fata de 30 cat e legal in intersectiile nedirijate ...) nu se mai intampla nimic.
La examen cred ca o sa ma duc saptamana viitoare si am inteles ca acum nu mai are intrebari stupide sau care nu au legatura cu B-ul.
Multumesc inca o data.

Examenul e usor. Am citit o singura data ordonanta si regulamentul, am facut vreo 20 teste online si a doua zi am dat exam. Si l-am luat cu 15 din 15. Neaparat sa citesti si definitiile (ex ce este depasirea, ce este conf oug conducatorul de vehicule... etc). O sa-l iei, stiu eu.
shiva
10th October 2008, 14:24
QUOTE (kondordv @ Jul 8 2008, 16:04)

[...]2. pot sa dau doar o singura data examenul si daca il pic mi se mai prelungeste cu 30 la 60?[...]
Si raspunsul la intrebarea asta care e? Se mai adauga zile la suspendare daca pici examenul sau nu?
spare-me
10th October 2008, 14:27
QUOTE (shiva @ Oct 10 2008, 15:24)

Si raspunsul la intrebarea asta care e? Se mai adauga zile la suspendare daca pici examenul sau nu?
da
andreitza79
10th October 2008, 14:44
QUOTE (spare-me @ Oct 10 2008, 15:27)

da
Oricum eu eram in ceata cu faza asta... Cand am dat eu exam, sapt trecuta, celor care au picat li s-a spus sa se prezinte "maine" la alt examen, fara sa le spuna ceva de prelungirea perioadei....
Mi-a fost atat de teama sa nu pic examenul, tocmai pentru nu stiam exact daca se prelungeste automat perioada la orice pers, sau doar in cazul celor care sunt obligati sa dea examenul.
Am gasit detaliile exacte din OUG si este valabil, din pacate, si pt roguru si pt kondordv...
Art.106. – (1) Până la expirarea perioadei de suspendare a exercitării dreptului de a conduce, conducătorul de autovehicul și tramvai trebuie să se prezinte la serviciul poliției rutiere care îl are în evidență, pentru verificarea cunoașterii regulilor de circulație, după cum urmează:
a) când permisul de conducere i-a fost reținut pentru conducerea sub influența băuturilor alcoolice sau pentru nerespectarea regulilor privind prioritatea de trecere, depășirea sau trecerea la culoarea roșie a semaforului, dacă prin aceasta s-a produs un accident de circulație din care a rezultat avarierea unui vehicul sau alte pagube materiale;
b ) când fapta a fost urmărită ca infracțiune prevăzută de prezenta ordonanță de urgență, iar instanța de judecată sau procurorul a dispus înlocuirea răspunderii penale cu una dintre sancțiunile cu caracter administrativ prevăzute la art.91 din Codul penal;
c) când a solicitat reducerea perioadei de suspendare a exercitării dreptului de a conduce, conform art.104.
(2) Perioada de suspendare a exercitării dreptului de a conduce autovehicule sau tramvaie se prelungește cu 30 de zile, dacă titularul permisului de conducere nu promovează testul de cunoaștere a regulilor de circulație, în situațiile prevăzute la lin.(1) lit.a) și b, sau nu se prezintă la serviciul poliției rutiere pentru susținerea verificării cunoașterii regulilor de circulație.
Deci, spor la invatat!!!!
roguru
11th October 2008, 10:10
Se prelungeste doar in cazul in care nu-l promovezi pana la expirarea suspendarii, nu si daca il iei sa zicem din a doua incercare. Eu asta inteleg din ultima fraza. Gresesc?
andreitza79
11th October 2008, 12:04
QUOTE (roguru @ Oct 11 2008, 11:10)

Se prelungeste doar in cazul in care nu-l promovezi pana la expirarea suspendarii, nu si daca il iei sa zicem din a doua incercare. Eu asta inteleg din ultima fraza. Gresesc?
Da, asa inteleg si eu. Atata timp cat nu depasesti perioada de suspendare, conf alin.1.... In mod normal, ar trebui sa nu depasesti primele 30 de zile din suspendare, altfel nu mai au ce sa-ti reduca...
cred...
Cred ca cel mai bine ar fi sa intrebam "sursa". Incerc eu sa le trimit un e-mail la rutiera. Sper sa-mi si raspunda.
Aaa, si inca o chestie. Pt toti care vor reducerea suspendarii si depun cererea la cosbuc: incercati sa nu dati examenul/sa nu depuneti cererea abia in ultima saptamana. Raspunsul (resp semnarea cererii de catre comandant) dureaza 7-10 zile si va treziti ca mai stati fara permis inca o sapt peste cele 30 zile. Din pacate, asta e situatia mea. Mi-au expirat cele 30 zile astazi, dar nu imi pot lua permisul deocamdata. Abia saptamana viitoare, dupa miercuri incolo pot sa-l ridic.
kawa_zx6r
14th October 2008, 13:02
Salutare! Am 24 de ani.
Doresc sa-mi iau permisul auto.
Am auzit ca in Romania cei care sunt DISCROMATI(adik vad culorile un pic diferit) nu-si pot lua permisul
Daca ati trecut prin situatia prin care trec eu acuma si ati reusit sa va luati EXAMENUL MEDICAL CU SHPAGA dati-mi si mie un nr de tel al instructorului sau al firmei unde ati reusit sa rezolvati problema.
MULTUMESC!
One of Them
14th October 2008, 13:04
Tie ti s-ar parea normal sa treci numarul de telefon al unei persoane care accepta spaga?
kawa_zx6r
14th October 2008, 13:21
QUOTE (One of Them @ Oct 14 2008, 13:04)

Tie ti s-ar parea normal sa treci numarul de telefon al unei persoane care accepta spaga?
daca e pe private dat mesajul si garantez discretie ; si daca persoana de imi da mesajul nu crede in teorii ale conspiratiei in sensul ca ash fi vreun aparator al legii in cautare de spagari; DA E NORMAL; oricum mersi pt comment; m-a ajutat f mult
CLAXON
14th October 2008, 13:25
Nu consider normal ca cineva inapt dpdv medical, legal etc sa posede permis de conducere.
Valy1
14th October 2008, 13:28
roaga instructorul auto sa iti faca rost de dosarul medical. vezi sa nu-i zici de problema ta si sigur n-ai nici o problema..
Am vazut aici ca au CASCO cu 5% mai ieftin. Pentru Renault e oferta in principal! Pare OK... uitati-va si voi!
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala
click aici.