Vi s-a suspendat sau anulat permisul de conducere? Din ce motive & cauze ?
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25

VipeR85

QUOTE (nightfever @ Sep 29 2008, 18:57) *
nu stiu daca sa ma mai enervez sau nu, dar parca nu mai are rost
pe langa faptul ca sunt niste JEGURI politistii, s-au mai mutat si la mama dracu in MIJLOCUL CAMPULUI in pipera, pana ajungi acolo innebunesti, cat stai acolo mai innebunesti putin, si pana iesi de acolo innebunesti de tot

eu nu inteleg o chestie: de unde sa am cunostinte de mecanica? in legislatie spre exemplu nu scrie de ce patineaza ambreiajul (nu ca n-as sti, dar ca idee)
ce sa fac sa-mi iau carti de mecanica? pai hai sa ne facem toti mecanici

si ce bine era pe vremea lui ceasca cand toti posesorii de permis trebuiau sa faca vizite medicale periodic si sa stie mecanica, altfel mai vedeau ei permisu la #$#$ vara
xtremdriving
E lasa ca prea s-au luat usor permisele pana acum...nu tu testare psihologica pe bune, nu tu examen poligon, nu tu trasee de 10 minute la examen - va pune sa mergeti 2 metri si gata examenul -... asa e bine! sa va cazniti sa il luati si sa il pretuiti. Nu sa va bateti joc si sa aveti impresia ca sunteti zei. las-o-n pana mea...era un incepator, deci cu permis si a trebuit sa il las sa treaca si apoi la urmatoarea intersectie am deschis geamul si i-am spus calm: stii, aveai cedeaza trecerea. el cica: da???
pai cum sa nu te omoare cu zile? prea multi slab pregatiti. nu va mai plangeti atat. trebuia sa dati atunci cand lumea stia de frica si nu acum cand toti sunt dupa spaga... sa vezi atunci examen, nu bascalia asta de acum.

Cine a dat raspunsurile in linkul de mai sus cu intrebari de mecanica? Praf... si mai vrea permis...? pai sa mearga cu bicicleta nene. ca e mai sanatos. pentru toti.

Octavian___28
QUOTE (_Smiley_ @ Sep 30 2008, 13:14) *
uite aici ceva exemple de intrebari: http://fulgerica.com/2008/08/29/noul-exame...ri-de-mecanica/

sa fim seriosi, unele dintre ele nu sunt absolut deloc necesare.

Iz a shit. Antigeluri, consumuri si alte cele...
Momentan consider mare porcarie.
Nu-i intreaba cumva si de ordinea de lucru a pistoanelor, ce pres are pompa de dizal , cum se schimba un injector, schimb de ulei si alte cele... sleep.gif
xtremdriving
E adevarat ca ar fi indicat sa ii intrebe lucruri mai generale. De uz zilnic. Sau probleme de care te poti lovi si sunt usor de rezolvat daca stii despre ce e vorba.
Octavian___28
Singura chestie care nu trebuiau sa o scoata e poligonu tata, ala era bun.
Intrebari...si asa sunt destule - imi aduc aminte cand am dat eu de permis erau vreo 380-400 intrebari, acu cate sunt? 600-700?
Auzi tu...ce temperatura are antigelu intrebare de examen...inuman.
Cred ca astia de la politie se caca pe ei de ras, misto la greu.
jay333
Intrebarile de mecanica sunt de rahat pentru B. Cati mai au astazi masini la care au nevoie sa scoata termostatul ca le fierbe motorul? Sau macar cati isi mai umfla singuri rotile? Eu nici macar presiunea corecta la pneuri nu o stiu (ca o fac la vulcanizare biggrin.gif ). Parca vad o blonda cu tocuri de 15 cm oprita in varful dealului ca-i explica aluia de la tractari ca i s-a deformat discul de frictiune sau ca are joc mare al fuzetei in pivot. laugh.gif
closchkutza
Parerea mea este ca, la fel ca fiecare lucru facut in tara asta, este facut ca o sula, cu curu!! Cum blana mea sa ai pretentia de la o tanara, de exemplu, sa-ti stie rahaturile alea? In loc ca testarea asta sa se axeze pe cunostintele de legislatie, pe o oarecare indemanare la volan(nu sa se uite sub volan sa vada pe ce pedala sa apese sau sa caute vizual manetele din jurul volanului), pe stapanirea de sine si pe felul in care stapanesc masina aia pe care au mers, cel putin teoretic 30 de ore, astia ii testeaza la cunostintele de mecanica. Niste dobitoci! Daca stie rahaturile alea, gen, "cum iti dai seama daca motorul functioneaza in mod de amestec bogat/sarac?" mi se par niste ineptii teribile si ma infurie pana la ultima celula. Si daca stie chestia asta, ce o sa faca, o sa opreasca pe marginea drumului sa regleze injectia???

Ca de obicei, in loc sa se concentreze pe ceea ce conteaza, adica pe ideea ca cine trece de examenul asta STIE SA CONDUCA si nu e vreun damblagiu pe care il lasa nervii la prima intersectie mai aglomerata sau cand il depaseste primul logan, ei se concentreaza pe cine trece de examenul asta E POSIBIL SA STIE CEVA, DAR SE PRICEPE LA MECANICA SI LA FACUT TRAHEOCTOMII.

Mare pacat este insa ca peste tot este la fel, in toate institutiile din tara asta! ranting2.gif finger.gif cursing.gif death.gif bicycle.gif bandit.gif bandit.gif

cristi.r
QUOTE (jay333 @ Sep 30 2008, 16:46) *
Sau macar cati isi mai umfla singuri rotile? Eu nici macar presiunea corecta la pneuri nu o stiu (ca o fac la vulcanizare biggrin.gif ).

Pai ala de la vulcanizare se uita pe un sticker aplicat de producator pe unul din stalpi sau pe capacul de la rezervor. Si asta scrie si in manual. La TOATE masinile. Bad example biggrin.gif

QUOTE (closchkutza @ Sep 30 2008, 16:53) *
In loc ca testarea asta sa se axeze pe cunostintele de legislatie, pe o oarecare indemanare la volan [...], pe stapanirea de sine si pe felul in care stapanesc masina aia pe care au mers, cel putin teoretic 30 de ore, astia ii testeaza la cunostintele de mecanica.

fii mai explicit !
sugarcos
faze din astea: Pe axa rolei din angrenajul casetei de directie se monteaza....mi se par absurde. nu cred ca imi trebuie mie astfel de cunostinte ca sa conduc o masina. da sunt de acord cu intrebari legate de acordare primului ajutor si pe care le consider utile si care pot salva vreo viata pe viitor...dar absurditati din astea...
maktweet

Copiloata mea si-a depus dosarul pe 16 septembrie, la Pipera.
Au programat-o la sala intre 30 oct. - 5 nov., iar la traseu pe 6 nov.
Incepuse sa invete dupa o carte, apoi si-a cumparat alta, care avea adaugate niste capitole de mecanica, prim-ajutor etc.
M-am uitat si eu prin cartea aia si sunt siderat, nu pricep de unde atata bataie de joc, nu pricep de unde atata tampenie si atata sadism.
Le explica de Matizuri si Logane, de ce???? Sunt singurele masini de pe planeta?....
Sunt desene cu arbori cotiti, bujii, pistoane etc., plus tot felul de explicatii tembele, de ce???????
La ce-o sa le serveasca toate astea?
Cate femei ati vazut cu surubelnita, creionul de tensiune, ciocanul, patentul si altele, reparandu-si masina pe marginea drumului????
Iar la masinile astea noi, ce mama naibii sa repari????
thedeady
Trebuiau sa faca si ei ceva, sa nu spuna ca nu s-a schimbat nimic. Si-au gasit partea cu mecanica. Eu chiar nu inteleg de ce trebuie puse intrebari cu temperatura antigelului, atat timp cat in orice manual de utilizare de masina moderna scrie clar ca te opresti si dai cu telefonul la unitatea care asigura serviceul automobilului.
Astea de mecanica si cele legate de cate puncte se dau pentru contraventia x sunt cele mai tampite intrebari pe care puteau sa le conceapa. Mai bine dadeau mai multe intrebari cu intersectii si prioritati, ca-s mult mai relevante decat cele de mai sus.
Materium
Unele intrebari sunt ok, altele de-a dreptul tampite. Pe cine naiba intereseaza cate rotatii efectueaza un arbore motor pe ciclu la M4t? Lucru facut de mantuiala. Vad ca sunt doar 60 de intrebari. Mai mult de 2 ore nu are cum sa iti ia sa le inveti.
closchkutza
QUOTE (cristi.r @ Sep 30 2008, 17:04) *
fii mai explicit !

In legatura cu ce? Fii mai explicit.

QUOTE (maktweet @ Sep 30 2008, 17:16) *
Incepuse sa invete dupa o carte, apoi si-a cumparat alta, care avea adaugate niste capitole de mecanica, prim-ajutor etc.
M-am uitat si eu prin cartea aia si sunt siderat, nu pricep de unde atata bataie de joc, nu pricep de unde atata tampenie si atata sadism.
Le explica de Matizuri si Logane, de ce???? Sunt singurele masini de pe planeta?....
Sunt desene cu arbori cotiti, bujii, pistoane etc., plus tot felul de explicatii tembele, de ce???????
La ce-o sa le serveasca toate astea?
Cate femei ati vazut cu surubelnita, creionul de tensiune, ciocanul, patentul si altele, reparandu-si masina pe marginea drumului????
Iar la masinile astea noi, ce mama naibii sa repari????

De parca la logane sau matizuri au ce repara, insa avand in vedere ce intrebari am vazut, alea sunt muuult mai potrivite pentru "viitorul sofer de dacia 1300".
LaurX

Am depus dosarul pe 22 sept si m-a programat intre 6 si 10 oct tongue.gif
Astia in ce ordine fac programarile?

Eu am invatat si intrebari ciudate si tampite de genul: cate rotatii face arborele cotit la un ciclu complet al motorului
sau cand scoate motorul diesel fum negru /albastru / alb .
Deh , dau B C E smile.gif . Asta se cere , asta inveti.....pana ai luat permisu
Flegmatic
Pt mecanica cumpara programul AUTO B+ (30 ron) de pe site si fa mecanica de la categoria C!

Legat de programare, nu stiu cum e la voi dar in constanta e f bine. Te programezi la politie daca e pentru prima oara te intreaba in ce data vrei sa dai orasul.

Sa zicem ca programezi orasul pe 10 oct. Ai voie sa dai sala in orice zi lucratoare (doar o data) pana pe 10 octombrie. Te duci la Club IDU in mamaia dai 10 ron iti da bon de ordine, cand vezi nru pe ecran intrii si gata biggrin.gif
Octavian___28
..........................................................................
..............................................................................

eek.gif frust.gif
Romania ai lov iu!
(Prin tarile cu apa calda tot asa o fi..? )
Traceur
Mai grav e ca nu ai dupa ce invata, eventual mecanica de la celelate categorii.

LE:Latimea generala a vehiculelor, inclusiv încarcatura este de:

a) 2,50-2,60 m;

cool.gif 2,60-2,70 m;

c) 2.50-2,70 m;
jay333
QUOTE (cristi.r @ Sep 30 2008, 17:04) *
Pai ala de la vulcanizare se uita pe un sticker aplicat de producator pe unul din stalpi sau pe capacul de la rezervor. Si asta scrie si in manual. La TOATE masinile. Bad example biggrin.gif

Nu, chiar deloc bad example. Daca nici macar cat aer trebuie sa fie in anvelope nu am nevoie sa stiu, de ce as avea nevoie sa stiu ce rahat face fumul albastru/verde/maro la diesel? La masinile moderne trebuie sa stii unde si ce fel de carburant se pune, unde pui apa pentru stergatoare, unde ai cricul si cum sa schimbi o roata, unde ai trusa de prim-ajutor, triunghi si extinctor si, eventual, care e nivelul normal la ulei si lichid de frana. In plus, mai trebuie sa stii la ce interval trebuie sa duci masina la revizii. Pentru restul exista service. Da, ajuta sa ai mai multe cunostinte de mecanica pentru a intelege mai bine cum functioneaza o masina insa acele cunostinte nu te fac neaparat un sofer mai bun.
_Smiley_
tot ce trebuie neaparat legat de mecanica, in viata de zi cu zi a unui sofer, e sa aiba telefon mobil si , de preferat, numerele de telefon de la tractari. spun "de preferat" pt ca numerele se pot afla sunand un prieten smile.gif.

mai surubaresc si eu pe la a mea, schimb filtrul de aer sau pe cel de polen, verific uleiul, nu sunt complet afon. dar la multe din intrebarile din linkul ala n-as sti sa raspund.

maktweet
@LaurX
Nu stiu in ce ordine se fac programarile, aiuristica, in cel mai bun caz.
La orice se astepta, dar nu s-o programeze dupa o luna si jumatate.
Idem si pentru o colega de-a ei, ca au fost impreuna. Le-au facut si poze, deja.

Iar intrebarea e una singura pentru stimabilii domni care au avut ideea cu intrebarile despre mecanica si "cunoasterea autoturismului":
Chiar daca toti candidatii raspund perfect la respectivele intrebari, CU CE VOR FI EI MAI BUNI IN TRAFIC SAU MAI CIVILIZATI????
Pana la urma fac scoala de CONDUCERE AUTO sau de MECANICA???
Daca stiu ce face pistonul, inseamna ca vor conduce corect, sau cum????
aWp_viTal
Omg....cand am auzit sa-mi pice fata ! Eu stiu un lucru cand se va strica masina il sun pe tati laugh.gif ! Mie imi era frica de examenul cu politistul...credeam ca dau orasul pe alta masina si nu ma descurc la parcarea laterala . Dar am aflat ca dau examenu cu masina pe care am facut scoala ! De sala nu imi era frica de loc.....faceam 16-7 puncte fara sa citesc nimic din ce stiam eu .... acum trebuie sa mai invat si prostiile alea ! 6 luni si am carneeeeeet (sper)... nu mai am rabdare .

Oare vor fi scoase intrebarile ? Daca se face tam tam ?
N3buNuTza
Mie prima oara mi-a zis ca s'au bagat intrabarile de mecanica o prietena care are o instrcutoare cam...idioata si i-a zis numai tampenii...Asa ca asta cu intrebarile de mecanica n'am crezut-o vreo 3 zile pana n'am gasit pe net bash.gif Cea mai mare prostie....Am luat 24 la sala(daca eram atenta luam 26 da am bifat gresit, cu toate ca stiam raspunsul corect wallbash.gif ),dar la intrebarile astea n'as fi stiut sa raspund...si nu cred ca stie vre-un posesor de permis huh.gif
DarkAngelBv
Acum am vazut si eu ce imbecilitati de intrebari s-au bagat. Erau utile intrebari de genul "Ce operatii trebuie sa efectuati pentru ridicarea in siguranta a masinii pe cric" si chestii utile. La masinile cu computer de injectie ce imi pasa mie care e motivul pentru care culoarea fumului nu este cea corecta? (adica lipsa fumului vizibil) Daca o doare ceva imi zbiara prin led-urile alea din bord. Daca scoate fum imi dau si eu seama ca ceva nu e in regula si daca sunt planta in domeniul asta merg la primul service si intreb, sau intreb un prieten ceva.
Materium
QUOTE (N3buNuTza @ Oct 1 2008, 22:18) *
),dar la intrebarile astea n'as fi stiut sa raspund...si nu cred ca stie vre-un posesor de permis huh.gif

Aici te inseli amarnic! laugh.gif
Skizo
vad ca n-ati inteles nimic. se urmareste crearea cetateanului multilateral dezvoltat biggrin.gif.
acum pe bune, lasati vaicarelile si puneti mina si invatati, ca-n trafic e vai de capu' vostru. va plingeti de intrebarile de mecanica, da' sint sigur ca nici la cele de circulatie nu va descurcati mai bine. mars la invatat ! biggrin.gif
Reclama
Am vazut aici ca au CASCO cu 5% mai ieftin. Pentru Renault e oferta in principal! Pare OK... uitati-va si voi!
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.