Vi s-a suspendat sau anulat permisul de conducere? Din ce motive & cauze ?
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25

moldemolecule

Salut!

Mi s-a suspendat permisul 30 de zile pt. ca am zgariat un pic in parcare un alt autoturism si nu am anuntat imediat incidentul. Intrebarea este daca pot sa merg cu autoturismul in ziua urmatoarea expirarii perioadei fara sa am permisul. Ca sa iau permisul trebuie sa merg vreo 80 km. din orasul meu de domiciliu pana in orasul resedinta de judet. Ce se intampla daca sunt oprit pana ajung sa-mi iau permisul ?
BlackDevilOR
sunt 2 variante dar nu stiu care ...

1. permisul se considera inca suspendat => inchisoare, amenda, anularea permisului
2. se considera ca nu ai permisul la tine => amenda si puncte(cred)

spare-me
QUOTE (BlackDevilOR @ Jun 22 2008, 21:22) *
sunt 2 variante dar nu stiu care ...

1. permisul se considera inca suspendat => inchisoare, amenda, anularea permisului
2. se considera ca nu ai permisul la tine => amenda si puncte(cred)

adica cum amice sa se "considere" inca suspendat ?
daca s-a terminat perioada de suspendare o sa ia puncte si amenda pentru ca nu are permisul asupra sa
tony_m
QUOTE (jericho @ Jun 21 2008, 09:39) *
super tare, dac-as fii politist v-as pune sa dati examene si v-as pica si tot-asa cel putin 2-3 luni... norocul vostru ca nu sunt... smile.gif

Mersi, mersi, FOARTE FOLOSITOR post-ul asta. Nu stiu ce ma faceam fara el death.gif
richelieu
QUOTE (tony_m @ Jun 9 2008, 10:01) *
DA am condus eu. Pentru alcool mi l-au luat ca altfel nu faceam topic degeaba. De la un paharel d-ala nu aveam nici pe dracu si-au dat seama si ei. Mi-au dat o dovada (nu am citit-o sincer ca eram plin de draci) dar au spus ca suspendarea e valabila de la momentul respectiv pentru 90 de zile.

Idioti politisti...n-am mai vazut altii mai idioti smile.gif.
Oricum....bine ca ai rezolvat. Sper macar sa-ti fie invatatura de minte. Alcoolul si Volanul <> Love
BlackDevilOR
pai am zis una din 2 ... nu stiam nici eu, dar nu e total ilogic sa se considere inca suspendat daca e in POSESIA politiei nu ?

te prinde politia si ce zici ? " nu va faceti probleme dom' politist carnetu e in siguranta la sectie"
BONO
Dupa 10 ani fix de sofat in MioriticLand fara suspendari de permis sau abateri grave am comis"o" miseleste, io spaima soselelor am avut tupeul sa evit limitatoarele de viteza din asfalt din afara orasului invatat in cei 10 ani cu un reflex de-a evita gropile din carosabil -- am incalcat linia continua si vigilentii politisti dotati cu camere video HD 1080i m-au surprins si fara ezitare 60 de zile mi-au dat de sofat pe Need4Speed. Si asa s-a facut dreptate, inca un sofer periculos mai putin pe soselele patriei!
Asa imi trebuie!

L.E. N-am lovit, incomodat pe nimeni drumul fiind liber in ambele sensuri. Am facut pur si simplul reflexul oricarui sofer cu minime cunostinte de mecanica si cu mila fata de propriai masina de a evita niste denivelari care dupa umila-mi parere sunt nu numai ineficiente ci si periculoase fiind dispuse inaintea curbelor moment in care toti executa manevra de franare. Nu stiu cine a avut ideea asta geniala de a construi tampeniile astea care eu unul (sub forma asta - inainte de curba si grupate cate 10-20) nu le-am vazut in nici o alta tara cu apa calda permanent la robinet...

richelieu
O singura data, prin 2000. N-am acordat prioritate, unei masini de politie smile.gif. Cred c-au venit cam tare, pentru ca m-am asigurat initial si nu venea nimic din dreapta. Pentru cine stie, s-a intamplat in Timisoara, la Punctele Cardinale, eu mergand de pe Popa Sapca spre Continental, iar masina politiei venind dinspre gradina botanica.
tchoara
QUOTE (BlackDevilOR @ Jun 22 2008, 21:22) *
1. permisul se considera inca suspendat

Pedeapsa din codul rutier este "suspendarea dreptului de a conduce", nu "suspendarea permisului", nu are nicio legatura faptul ca plasticul este inca la sectia de politie. Daca iti ispasesti cuminte cele 30 de zile de suspendare a DREPTULUI de a conduce, acest drept il recapeti de iure in ziua urmatoare expirarii suspendarii, deci nu vei fi in situatie penala daca vei conduce, doar ca nu vei putea prezenta actele la control si iti vei lua amenda (care nu e mica, ai grija).
spare-me

blackdevil, legea nu e dupa cum ti se pare tie.
daca ai permis e absolut uimitor ca nu cunosti atata lucru din codul rutier.

poate observat la contraventii si infractiuni ca se pedepseste fapta conducatorului auto de a conduce daca i-a fost suspendat DREPTUL de a conduce (cum ti s-a mai epxlicat) - nu daca nu are permisul la el.

ca e la politie, ca in wc-ul public sau acasa, permisul e absolut irelevant. daca au expirat cele 30 de zile si ai dreptul de a conduce poti s-o faci linistit
moldemolecule
Multumesc de raspunsuri. Deci cel mai bine e sa ma duc dupa permis fara sa conduc eu.
spare-me
QUOTE (moldemolecule @ Jun 23 2008, 15:49) *
Multumesc de raspunsuri. Deci cel mai bine e sa ma duc dupa permis fara sa conduc eu.

nu !
cel mai bine e sa inveti codul rutier, daca tot ai permis
sa-ti inveti drepturile si obligatiile

si sa nu mai dai crezare "parerilor" death.gif
BlackDevilOR
QUOTE (spare-me @ Jun 23 2008, 15:50) *
nu !
cel mai bine e sa inveti codul rutier, daca tot ai permis
sa-ti inveti drepturile si obligatiile

da intr-adevar e bine sa inveti codul rutier din moment ce nici tu nu il stii

@ spare-me
acolo scrie clar ca nu ai voie sa conduci fara sa ai carnetul la tine, este o infractiune.
tu acum il sfatuiesti pe om sa mearga fara permis 80 km pentru a si-l recupera.
scuze dar nu stiu cine da sfatul mai prost, eu care ii spun sa fie preventiv sau tu care ii spui sa mearga el asa ca "bine-o fi"
si sa nu mai dai crezare "parerilor"

ce bine zici smile.gif))
si da, am carnet de conducere dar sincer nu ma intereseaza atat de mult penalitatile in caz de probleme cat ma intereseaza sa nu imi produc probleme! pe tine se pare ca te intereseaza penalitatile mai mult .. fiecare cu parerea sa. Sincer cred ca poti conduce fara probleme si fara a sti toate sanctiunile pe care nici politistii nu le stiu

@moldemolecule
cel mai bine ar fi daca ai ruga un prieten sa te duca pana acolo sa iti ridici carnetul, nu cred ca nu ar fi cine sa te ajute smile.gif
spare-me
QUOTE (BlackDevilOR @ Jun 23 2008, 17:51) *
da intr-adevar e bine sa inveti codul rutier din moment ce nici tu nu il stii

@ spare-me
acolo scrie clar ca nu ai voie sa conduci fara sa ai carnetul la tine, este o infractiune.
tu acum il sfatuiesti pe om sa mearga fara permis 80 km pentru a si-l recupera.
scuze dar nu stiu cine da sfatul mai prost, eu care ii spun sa fie preventiv sau tu care ii spui sa mearga el asa ca "bine-o fi"

ce bine zici smile.gif ))
si da, am carnet de conducere dar sincer nu ma intereseaza atat de mult penalitatile in caz de probleme cat ma intereseaza sa nu imi produc probleme! pe tine se pare ca te intereseaza penalitatile mai mult .. fiecare cu parerea sa. Sincer cred ca poti conduce fara probleme si fara a sti toate sanctiunile pe care nici politistii nu le stiu

@moldemolecule
cel mai bine ar fi daca ai ruga un prieten sa te duca pana acolo sa iti ridici carnetul, nu cred ca nu ar fi cine sa te ajute smile.gif

saracul de tine ce penibil esti...n-ai nicio treaba laugh.gif
habar n-ai ce-i contraventie, ce-i infractiune, ce-nseamna a nu il ai la tine, sa nu ai deloc...

las-o balta, nu te mai chinui laugh.gif
jericho
QUOTE (tony_m @ Jun 23 2008, 08:29) *
Mersi, mersi, FOARTE FOLOSITOR post-ul asta. Nu stiu ce ma faceam fara el death.gif

un cutit in cap sa-ti bagi tie ca tu bei la volan....poate data viitoare te opresti in vreun copac, singur in masina... FOARTE FOLOSITOR topicul tau, n-am ce spune...
Vlad01
Mi s-a suspendat 60 de zile. Mare ghinion am avut. Ieseam dintre niste garaje, era parcat ceva microbus chrysler in stanga si nu am vazut aproape nimic. Am scos putin botul in strada cat sa ma asigur, si in urmatorul moment bara si farurile imi erau undeva pe drum. A venit un taxi logan si mi-a luat cu totul fata. M-au incadrat la neacordare de prioritate din care a rezultat un accident. Suspendarea tine pana in 20 august. Am avut 15 zile dovada pana in 19 iunie dar din pacate nu am avut ce conduce.
don_King
Ca sa nu mai deschid thread nou: de unde se recupereaza carnetele in Bucuresti, dupa trecerea perioadei de suspendare ? Din Udristei ?

merci
absu
Sal. Am ramas pieton ptr 30 zile (trecere pe rosu) + 1 mil amenda in 48 ore. Vroiam sa va intreb, politistul care mi-a retinut permisul mi-a zis sa dau chitanta aia de la CEC prin care demonstrez ca am platit la un agent din trafic. Trebuie sa o dau neaparat la agentii din trafic si asta tot in termenul maxim de 48 ore? Mersi
don_King
sau mai civilizat, http://www.ghiseul.ro/ , si nu mai dai nimic la agentii din trafic
absu
Mersi dar este tarziu. Am platit deja la CEC. Intrebam daca trebuie neaparat sa dau chitanta aia agentilor din trafic sau le trimite CEC-ul dovada platii.
don_King
QUOTE (absu @ Jun 23 2008, 21:58) *
Mersi dar este tarziu. Am platit deja la CEC. Intrebam daca trebuie neaparat sa dau chitanta aia agentilor din trafic sau le trimite CEC-ul dovada platii.

CEC nu trimite nimic. E mai bine sa mergi tu cu ea la un sediu de politie sa o depui. Altfel te vei trezi peste juma' de an ca te someaza sa faci plata....
NightShift
QUOTE (don_King @ Jun 24 2008, 04:01) *
Altfel te vei trezi peste juma' de an ca te someaza sa faci plata....

Asa.... Iar cand te duci sa platesti impozitul pe locuinta sau pe masina, iei cu tine albumul cu chitante si rezolvi totul pe loc. smile.gif
Politia trimite ORICUM amenda in debit, deci este absolut INUTIL sa trimiti vreo dovada a platii in nu-stiu-ce oraselul/comuna lui peste.
spare-me
QUOTE (NightShift @ Jun 24 2008, 06:45) *
Asa.... Iar cand te duci sa platesti impozitul pe locuinta sau pe masina, iei cu tine albumul cu chitante si rezolvi totul pe loc. smile.gif
Politia trimite ORICUM amenda in debit, deci este absolut INUTIL sa trimiti vreo dovada a platii in nu-stiu-ce oraselul/comuna lui peste.

e s-o crezi tu smile.gif
uite ca eu, ca un sofer constiincios, le-am dus pe toate cand a trebuit, si nu m-am trezit cu nicio belea dupa
tony_m
QUOTE (jericho @ Jun 23 2008, 18:49) *
un cutit in cap sa-ti bagi tie ca tu bei la volan....poate data viitoare te opresti in vreun copac, singur in masina... FOARTE FOLOSITOR topicul tau, n-am ce spune...

Nu mai stau sa comentez. Daca alta treaba n-ai decat sa scrii prostii p-aici treaba ta. Si da, e folositor. La aproape 600 de view-uri tu ce zici e?
jericho
QUOTE (tony_m @ Jun 24 2008, 10:06) *
La aproape 600 de view-uri tu ce zici e?

mda, ma rog... folositor pt betivi... ai si tu dreptatea ta... hai sa mai ciocnim un paharel...
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.