vladamoh
9th May 2008, 08:59
Ce am aflat pana acum : pentru permise suspendate se merge tot la Udristei, ei nu s-au mutat. Cladirea veche, corpul D (ma rog intrarea D, au niste placute acolo, pentru fiecare intrare) camera 19 - pentru programari. Nu am retinut exact orarul dar era ceva de genul 8:00-9:00 sala, 9:00-10:00 programari, 10:00-11:00 sala si tot asa (erau vreo 4 reprize de programari si 4 de sala dar nu am inteles exact de ce la ultimele doua serii zicea ceva cu MIRA). Programul este de luni pana vineri. Eu am ajuns la 8:30, era incuiata camera 19 dar in 5 minute a aparut un politist care a descuiat, m-a intrebat ce vreau si mi-a facut programarea.
Pentru programare este nevoie de dovada si de buletin, la fel la test.
Pentru doritori, am vazut un ghiseu la intrarea in corpul C de unde se ridicau permisele suspendate dar era un anunt ca trebuie sa mergi cu nu stiu ce hartie la alta sala pentru avizare. Oricum, tot ce e de permise suspendate este acolo.
vladamoh
12th May 2008, 12:15
Continuare...
Examen simplu, daca ai parcurs macar o data ordonanta si regulamentul, e floare la ureche. Intrebari de bun simt la care poti da raspuns din practica (ca doar ar trebui sa stii ca nu poti intoarce pe o strada cu sens unic sau in intersectii unde e interzis virajul la stanga). Pot pune probleme doar cateva intrebari gen cele legate de pedepse / sanctiuni. Gasiti pe net teste care sunt foarte utile, in genul lor sunt si intrebarile la examen.
Dupa test, daca nu il promovati, te cheama a doua zi (sau te poti reprograma in alta zi).
Daca promovati si doriti (si puteti, conform legii) sa faceti cerere de reducere a suspendarii de la 60 / 90 de zile la 30, completati o cerere tip (o gasiti pe la mai toate xeroxurile de pe strada gata scrisa sau o luati de la camera 25 si o xeroxati voi). Apoi mergeti in corpul D la camera 25 cu urmatoarele acte :
- cererea completata;
- copie dupa dovada (atentie ca se pune stampila cu admis pe ea dupa test deci copia nu o faceti de acasa);
- dovada in original;
- copie dupa buletin + original
- copie dupa procesul verbal;
- copie dupa chitanta care atesta ca ati platit amenda.
Ca si timpi, pana intrati in sala si va aseaza in banci dureaza cam 20 de minute, testul dureaza 20 de minute, corectarea + inmanarea dovezilor inca 30 de minute, copii xerox + completat cerere - 5 minute, la sala 25 depinde cati aveti in fata, dureaza cam 5 minute pentru fiecare persoana. Una peste alta, mie din Pipera in Udristei (metoru) + test + cerere + intors in Pipera (metrou) mi-a luat cam 3 ore, deci inarmati-va cu ceva rabdare.
Bafta!
popi78
21st May 2008, 12:19
mi-au luat si mie permisul pentru 90 zile,imi poate spune si mie cineva raspunsurile la intrebari, au un singur raspuns valabil sau au si raspunsuri ab;ac abc si nici unu
vladamoh
21st May 2008, 14:14
QUOTE (popi78 @ May 21 2008, 12:19)

mi-au luat si mie permisul pentru 90 zile,imi poate spune si mie cineva raspunsurile la intrebari, au un singur raspuns valabil sau au si raspunsuri ab;ac abc si nici unu
un singur raspuns valabil. gasesti exemple pe net. nu sunt de genul celor date la examenul pentru dobandirea permisului. sunt de bun simt, majoritatea chestii practice de care te lovesti frecvent in trafic.
adis_2fast4u
21st May 2008, 19:23
mi-au luat si mie carnetul pt 90 de zile, as dori sa fac o contestatie s-o lungesc toata vara, stie cineva cam la ce suma sa ma astept cand voi pierde procesul cu recurs cu tot?
adis_2fast4u
21st May 2008, 19:36
trebuie sa am vechime un an pt a da examen sa-mi reduca la 30 zile??
vladamoh
22nd May 2008, 08:06
QUOTE (adis_2fast4u @ May 21 2008, 19:36)

trebuie sa am vechime un an pt a da examen sa-mi reduca la 30 zile??
Trebuie ca fapta pentru care ti-a fost suspendat permisul sa fi avut loc la mai mult de un an decand ai primit permisul.
Regulament :
Art. 221. – (1) Perioada de suspendare a exercitarii dreptului de a conduce se reduce la 30 de zile, la cererea titularului, daca sunt îndeplinite, cumulativ, urmatoarele conditii:
a) a fost declarat admis la testul de verificare a cunoasterii regulilor de circulatie;
a obtinut permis de conducere cu cel putin 1 an înainte de savârsirea faptei;
c) în ultimii 3 ani de la data savârsirii faptei pentru care se solicita reducerea perioadei de suspendare a exercitarii dreptului de a conduce nu a beneficiat de o astfel de masura;
d) în ultimii 2 ani de la data constatarii contraventiei pentru care se aplica sanctiunea contraventionala complementara nu a mai avut suspendata exercitarea dreptului de a conduce autovehicule sau tramvaie.
(2) Conducatorul de autovehicul sau tramvai nu beneficiaza de reducerea perioadei de suspendare a exercitarii dreptului de a conduce, daca :
a) perioada de suspendare a fost majorata, conform legii;
a cumulat, din nou, cel putin 15 puncte de penalizare în urmatoarele 12 luni de la data expirarii ultimei suspendari a exercitarii dreptului de a conduce;
c) a fost implicat într-un accident de circulatie din care au rezultat numai pagube materiale, iar rezultatul testarii aerului expirat sau al probelor biologice au stabilit ca a condus vehiculul în timp ce se afla sub influenta alcoolului;
d) sanctiunea contraventionala complementara s-a dispus ca urmare a neopririi la trecerea la nivel cu calea ferata când barierele sau semibarierele sunt coborâte ori în curs de coborâre sau când semnalele cu lumini rosii si/sau sonore sunt în functiune.
privilege
22nd May 2008, 19:23
Primesc inapoi permisul doar daca promovez examenul sau chiar si fara, dar doar dupa ce trec cele 60 zile de suspendare? Merci.
vladamoh
23rd May 2008, 09:11
QUOTE (privilege @ May 22 2008, 19:23)

Primesc inapoi permisul doar daca promovez examenul sau chiar si fara, dar doar dupa ce trec cele 60 zile de suspendare? Merci.
Nu stiu exact care este situatia ta dar eu care am permisul suspendat 60 de zile pentru trecut pe rosu cu provocare de accident, daca nu promovam acest examen in primele 30 de zile, automat perioada de suspendare se marea la 90 de zile. E foarte posibil ca daca nu te duci la examen si nu il promovezi in prima luna, sa iti creasca si tie cu 30 de zile perioada. Acum, depinde si pentru ce ti l-au luat, banuiesc. In lege sunt prevazute cazurile in care esti obligat sa dai acest test.
Pentru mai multe detalii, Codul Rutier si Regulamentul in forma cea mai actualizata le gasiti pe site-ul Politiei Rutiere.
privilege
23rd May 2008, 19:04
QUOTE (vladamoh @ May 23 2008, 10:11)

Nu stiu exact care este situatia ta dar eu care am permisul suspendat 60 de zile pentru trecut pe rosu cu provocare de accident, daca nu promovam acest examen in primele 30 de zile, automat perioada de suspendare se marea la 90 de zile. E foarte posibil ca daca nu te duci la examen si nu il promovezi in prima luna, sa iti creasca si tie cu 30 de zile perioada. Acum, depinde si pentru ce ti l-au luat, banuiesc. In lege sunt prevazute cazurile in care esti obligat sa dai acest test.
Pentru mai multe detalii,
Codul Rutier si
Regulamentul in forma cea mai actualizata le gasiti pe site-ul
Politiei Rutiere.
N-am cedat trecerea si am facut accident. Au trecut deja 42 zile. Nu am vrut sa ma duc sa dau testul pentru ca m-am enervat intr-o zi cand m-au trimis cei de la Udriste dintr-o cladire in alta. Asta pana sa aflu din acest topic, unde trebuie sa ma duc exact.
vladamoh
24th May 2008, 10:06
QUOTE (privilege @ May 23 2008, 20:04)

N-am cedat trecerea si am facut accident. Au trecut deja 42 zile. Nu am vrut sa ma duc sa dau testul pentru ca m-am enervat intr-o zi cand m-au trimis cei de la Udriste dintr-o cladire in alta. Asta pana sa aflu din acest topic, unde trebuie sa ma duc exact.
Regulament :
Art.106. – (1) Până la expirarea perioadei de suspendare a exercitării dreptului de a conduce, conducătorul de autovehicul și tramvai trebuie să se prezinte la serviciul poliției rutiere care îl are în evidență, pentru verificarea cunoașterii regulilor de circulație, după cum urmează:
a) când permisul de conducere i-a fost reținut pentru conducerea sub influența băuturilor alcoolice sau pentru nerespectarea regulilor privind prioritatea de trecere, depășirea sau trecerea la culoarea roșie a semaforului, dacă prin aceasta s-a produs un accident de circulație din care a rezultat avarierea unui vehicul sau alte pagube materiale;
...
(2) Perioada de suspendare a exercitării dreptului de a conduce autovehicule sau tramvaie se prelungește cu 30 de zile, dacă titularul permisului de conducere nu promovează testul de cunoaștere a regulilor de circulație, în situațiile prevăzute la lin.(1) lit.a) și b, sau nu se prezintă la serviciul poliției rutiere pentru susținerea verificării cunoașterii regulilor de circulație.
Din ce scrie aici inteleg ca ai termen 60 de zile sa te prezinti sa dai testul (care este obligatoriu pentru tine, obligatorie fiind si promovarea lui
). Daca nu te prezinti / nu promovezi, perioada se majoreaza cu 30 de zile.
Perioada de suspendare incepe din momentul in care expira dovada. Daca ti s-a dat dovada de 15 zile ca poti circula, cele 60 de zile incep la expirarea ei, deci daca au trecut 42 zile de la accident si ti-au dat dovada de 15 zile, de fapt au trecut doar 27 de zile din perioada de suspendare.
Probabil ca mie mi-a zis sa ma prezint si sa iau examenul in 30 de zile ca sa pot face apoi cererea de reducere a suspendarii de la 60 la 30.
Bafta!
Crash
28th May 2008, 10:23
la ce suma?...nu se plateste nimic(doar amenda de la politie)......durata depinde de judecatorie(poti ajunge si la 1 an)
adis_2fast4u
29th May 2008, 14:00
QUOTE (Crash @ May 28 2008, 11:23)

la ce suma?...nu se plateste nimic(doar amenda de la politie)......durata depinde de judecatorie(poti ajunge si la 1 an)
mersi, m-am dus azi si am depus contestatie mi-a spus sa ma intorc maine sa-mi dea o cerere, probabil cu aia imi voi lua permisul de la politie...
vladamoh
2nd June 2008, 14:13
QUOTE (adis_2fast4u @ May 29 2008, 15:00)

mersi, m-am dus azi si am depus contestatie mi-a spus sa ma intorc maine sa-mi dea o cerere, probabil cu aia imi voi lua permisul de la politie...
Iti da permisul inapoi? Nu cumva iti da dovada de circulatie? Pe care trebuie sa o reinnoiesti din 30 in 30 de zile?
Moaca
2nd June 2008, 14:17
nu, pana la pronuntarea definitiva, ti se restituie permisul
vladamoh
2nd June 2008, 17:56
QUOTE (Moaca @ Jun 2 2008, 15:17)

nu, pana la pronuntarea definitiva, ti se restituie permisul
Esti sigur?
Art.113. - (1) Permisul de conducere se restituie titularului:
...
e) în baza hotărârii judecătorești rămase definitive prin care s-a dispus achitarea inculpatului ori procesul-verbal de constatare a contravenției a fost anulat;
...
Mie din articolul acesta imi reiese ca abia dupa ce instanta hotaraste anularea procesului verbal poti sa recuperezi permisul. Pana atunci cred ca se circula cu dovada. Aceasta se prelungeste din 30 in 30 de zile. Nu dau cu parul, asa intelesesem eu.
cupercutza
8th June 2008, 12:14
Buna tuturor!
Am o intrebare: Ce se intampla daca te prinde politia la volan cu permisul suspendat?
Mersi mult!
tony_m
9th June 2008, 08:30
Salutare! Am si eu o problema. Acum cateva zile mi s-a luat permisul pentru alcool (0,24 la mie) pentru 90 de zile. Intrebarea este daca pot sa dau examen si sa-l iau in 30 de zile. Daca da, cand trebuie sa ma duc sa dau examenul? Inainte de a trece 30 de zile sau dupa? Am inteles de la niste prieteni ca pentru alcool nu poti sa obtii reducerea suspendarii, dar am mai citit p-aici ca se poate. Eu nu am facut accident nimic, chiar m-au lasat sa plec acasa cu masina (bausem doar un paharel de whiskey). Din ce am citit in articolul 221 indeplinesc toate criteriile de acolo (nu am vazut nimic special de alcool). Acum problema este ca am avut (acum vreo 3 ani nu mai stiu exact) un dosar penal pentru un accident care din fericire s-a rezolvat cu NUP. Poate sa influenteze asta cu ceva sau nu conteaza? Mersi mult
liviu_np
9th June 2008, 08:50
Te-au lasat sa pleci acasa cu masina? Sa conduci tu???
Ti-au dat dovada de circulatie?
Daca raspunzi cu DA la toate astea, inseamna ca nu pentru alcool ti-au luat carnetul.
tony_m
9th June 2008, 09:01
QUOTE (liviu_np @ Jun 9 2008, 09:50)

Te-au lasat sa pleci acasa cu masina? Sa conduci tu???
Ti-au dat dovada de circulatie?
Daca raspunzi cu DA la toate astea, inseamna ca nu pentru alcool ti-au luat carnetul.
DA am condus eu. Pentru alcool mi l-au luat ca altfel nu faceam topic degeaba. De la un paharel d-ala nu aveam nici pe dracu si-au dat seama si ei. Mi-au dat o dovada (nu am citit-o sincer ca eram plin de draci) dar au spus ca suspendarea e valabila de la momentul respectiv pentru 90 de zile.
bossake
9th June 2008, 09:12
Suspendarea e valabila de la data expirarii dovezii
. Din pacate slabe sanse sa il iei mai rpd permisul.
wolfydRg
9th June 2008, 09:14
QUOTE (tony_m @ Jun 9 2008, 09:30)

... pentru alcool (0,24 la mie) pentru 90 de zile.
... pentru alcool nu se dau examene de reducere a suspendarii .
Alekxs
9th June 2008, 09:19
Păcat.
tony_m
9th June 2008, 09:29
QUOTE (wolfydRg @ Jun 9 2008, 10:14)

... pentru alcool nu se dau examene de reducere a suspendarii .
Daca e asa e naspa. Baiatul asta zice ca se poate (la postul #6). Cum e pana la urma?
spare-me
9th June 2008, 09:31
amice, nu mai bine intrebi tu la politie ? cu un telefon scurt de 5 minute ?!
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala
click aici.