firasg
3rd January 2008, 03:38
QUOTE (Highlander91 @ Jan 1 2008, 21:41)

eu abia mi-am luat permisul, si in primul drum lung mi l-au luat ardeiar focul de militieni.
Eram intre Corabia si Turnu Magurele cu 3 zile inainte de Craciun. Am depasit o caruta in curba. era o curba cu vizibilitate buna, iar depasirea s-a facut la viteze mici. dupa ce i-am depasit vad girofarele in oglinda. permisul! nu am avut la mine bani cash sa ii mituiesc. cardul bate-l vina.
P.S Cand mi-am luat carnetul am folosit 10 milioane pentru a primi permisul de la examinator.
ai dat spaga la examen, ai fi dat spaga la garcea, zi mersi ca ai ramas doar fara carnet si esti liber sa scrii pe forum 
vezi ca e usor sa faci flagrante, si in ultimul timp baietilor le cam place metoda asta.
nu fac pe lupul moralist, si eu incalc multe reguli de circulatie care s-ar lasa cu permis suspendat, dar fac ce zice H275. E drept ca nu scapi tot timpul, dar o sa fii uimit cit de multe poate face in cazul asta vorba buna si politicoasa. Mult mai mult ca spaga.
Din '98 n-am avut niciodata permisul suspendat.
dacadrean
3rd January 2008, 03:56
QUOTE (gingys @ Jan 1 2008, 19:31)

La multi ani la toata lumea!
Acu sa va zic cum am comiso eu...intr o zi frumoasa de iarna..adik pe 21 noiembrie..ma intorceam de la munca,eram cu un matiz cu niste colegi in masina..intr o localitate pe un drum cu 2 benzi si aveam vreo 50 km /h.La o trecere de pietoni..un grup de copii cu invatatoarea..unu da sa treaca strada..o ai la fuga,si invatatoare striga la el sa vina inapoi..si bineinteles..l am lovit,m am trezit cu el in fatza..am apucat sa trag de volan..l am luat lateral.Copilu nu a patit nik..a 2 zi era acasa.Am rezolvato cu masa..i am dat bani a facut declaratie ca nu are pretentii..etc.
Acu problema..politaiu mi a luat carnetu pe 21 noiambrie..mi a dat o dovada de 15 zile..si de atunci...adik de o luna si ceva nu mai stiu nimik...stiu doar ca tre sa mi dea neinceperea urmarii penale de la tribunal.Da proces verbal..nu am vazut..amenda nu..i am dat permisu lu ala ca pe bere..ia l frate..

)..imi tot zice sa astept..pai vine primavara naibii..si eu nu mai vad permisu..ma astept sa mi l ia pe 3 luni..daca o sa mi vina pana la urma o suspendare o sa fie valabila de cand mi a expirat dovada nu?
Si inca o chestie...am casco la masina..la omniasig..la fel ..a trecut o luna si ceva..si masina mea e in garaj...imi tot zic aia de la service ca e aglomerat..pai si asa ce fac stau pana in aprilie?eu banii i am dat la timp..mi a zis cineva de la service pe care il cunosc sa mai trec pe acolo..sa vb cu lumea..adik asteapta ceva...da nu i dau..
Mersi anticipat pt sfaturi..o seara placuta
Trebuia sa primesti un proces verbal si "anexa 2" pentru casco precum si doavada pentru reparatia masinii.
Daca a fost stabilita vinovatia ta permisul ramane suspendat si trebuie sa stii pe ce perioada.
Daca a ajuns la parchet trebuie sa primesti prelungire la acea dovada pana cand se da hotararea de la parchet. Politia nu-ti mai poate face nimic pana la hotararea parchetului.
Du-te in audienta la comandantul acelei sectii de politie cu o cerere scrisa in doua exemplare.Una ramane la comandant si pe a doua iti dau numarul de inregistrare (o sa ai nevoie de el) si intreaba-i care este peroada legala in care trebuie sa-ti de raspuns. Nu pleci de acolo fara Anexa 2, dovada de reparatie a masinii, dovada care sa-ti prelungeasca permisul sau actul (procesul verbal) care atesta perioada de suspendare al permisului.
Daca nu rezolvi nimic la acea sectie te duci la comandantul politiei rutiere din acel judet cu o a doua cerere (tot doua exemplare) in care precizezi si numarul de inregistrare de la prima sectie.
Faci si un drum la parchet si te intelegi cu aia pe acolo sai aflii stadiul dosarului tau.
Vezi ca este simplu?
Highlander91
3rd January 2008, 18:51
QUOTE (test_driver @ Jan 2 2008, 18:19)

Pai de aia ai ramas fara permis, pentru ca ai dat spaga la examen...
Eu stiu ca ai voie sa depasesti carute pe linia continua, sau la semnul depasirea interzisa, daca nu te-ai luat de el e problema ta, inca mai poti face contestatie cred au trecut doar 11 zile, ai voi in 15 zile sa faci contestatie. Ai voie si daca masina din fata semnealizeaza dreapta ca se opreste. Asa mi-a luat mie permisul ca un carnat nu a semnalizat ca oprea si eu l-am depasit pentru ca reducea viteza muult. In fine, eu i-am si zis la judecatoare ca nu ma mai pot prezenta la un alt proces, probleme profesionale. Si ea a fost de acord, dar m-a si lasat fara permis.
mersi pentru sfat. Am depus contestatie inca din ziua in care mi l-a luat (cand am ajuns in Bucuresti). Atunci nu am banuit ca m-ar fi ars gaborul, ci am depus contestatie fiindca stiu ca majoritatea contestatiilor trec. sper sa il primesc inapoi. oricum am 1 luna suspendare, si 2 saptamani cred ca imi iau concediu. ajung foarte nasol cu RATB la servici iar metrou nu am
am dat spaga din prima nu ca nu stiam sa conduc, ci pentru ca aveam nevoie de el ca de aur.
+ tot din acelasi motiv i-as fi dat si lu garcea spaga.
Nicanor
4th January 2008, 11:26
QUOTE (danylp @ Dec 7 2007, 12:17)

Si eu am patit la fel, numai ca in cazul meu a fost o masina cu numerele rosii expirate...Asta a fost pe 5 dec, pana acuma am reusit sa depun toate actele si luni voi avea numerele definitive.
Imi poti explica te rog cum ai facut de s-a comutat pe contraventie... permisul ti-a fost suspendat/anulat, pt ca la mine e suspendat nu stiu pt cat timp pt ca nu s-a intocmit nici un proces verbal pana in momentul de fata.
pai la parchet s-a facut investigatia. din pacatea durat 5 luni, s-a ratacit cazierul...
robert_11
9th January 2008, 10:03
Salutare la toata lumea. Am si eu o intrebare. Maine imi expira dovada de 15 zile cu care pot circula cu permisul si as vrea sa va intreb daca este adevarat ce mi-a spus un polititst de la Udriste. Si anume ca daca voi face contestatie la procesul verbal, cele 30 de zile pe care le-am primit supsendare se vor transforma in 90 de zile, in caz ca pierd procesul. Aveti idee de asa ceva? Si o a doua intrebare (ca mi-am adus aminte): daca in procesul verbal indicarea actului normativ prin care se stabileste si se sanctioneaza contraventia nu este cea pentru care mi-am luat amenda si mi-au suspendat permisul, pot castiga in proces? Ei mi-ai luat permisul ca am si fi trecut pe rosu, dar actul normativ la care face referire duce la o lege despre curse ilegale de masini ...ceva de genul asta.
Multumesc frumos pentru atentie si astept un raspuns cat mai repede sa stiu ce am de facut.
last
9th January 2008, 11:52
La prima intrebare e adevarat ce ti-a spus politistul.
La a doua, cu siguranta vei castiga contestatia daca incadrarea juridica nu este facuta corespunzator.
Succes !!!
robert_11
9th January 2008, 12:04
daca asa este cu suspendarea permisului de la 30 la 90 de zile mi se pare o idiotenie. de ce sa-mi mareasca suspendarea daca am fost incadrat la o lege care suspenda pentru 30 de zile? e ca si cum un detinut primeste 3 ani de puscarie, iar daca face apel si pierde, face 10 ani.
dassaev
9th January 2008, 12:05
Este cam tarziu pt contestatie daca maine expira cele 15 zile. Este o minciuna ce ti-a spus politistul. @last esti informat gresit. Daca pierzi procesul sentinta ramane asa cum a fost scrisa in procesul vb.
last
9th January 2008, 12:07
QUOTE (robert_11 @ Jan 9 2008, 12:04)

daca asa este cu suspendarea permisului de la 30 la 90 de zile mi se pare o idiotenie. de ce sa-mi mareasca suspendarea daca am fost incadrat la o lege care suspenda pentru 30 de zile? e ca si cum un detinut primeste 3 ani de puscarie, iar daca face apel si pierde, face 10 ani.
Instanta hotaraste care va fi perioada de suspendare in cazul in care iti respinge actiunea.
dassaev
9th January 2008, 12:11
@last inca o data iti spun ca nu este adevarat. Instanta nu da amenzi de circulatie si nu suspenda permise. Ea doar hotaraste daca iti aproba sau nu contestatia. Daca ti-o respinge, PV intra in vigoare si se aplica ce scrie in el.
robert_11
9th January 2008, 12:16
QUOTE (dassaev @ Jan 9 2008, 12:05)

Este cam tarziu pt contestatie daca maine expira cele 15 zile.
de ce crezi ca este tarziu? mi s-a spus sa ma duc la judecatoria sectorului 5 unde s-a intamplat incidentul cu un dosar care sa aiba cate 2 exemplare dupa copia procesului verbal, dupa dovada, dupa buletin, dupa plangere.
LE:
M-am uitat acum iar pe procesul verbal si am vazut fapta la care am fost incadrat:
art 52 al. 1 din RAOUG 195/02, ceea ce n-are nicio legatura cu trecerea pe culoarea rosie a semaforului.
last
9th January 2008, 12:24
Trebuie sa depui contestatia in cele 15 zile de la comunicarea procesului verbal. Nu are nimic daca o integistreaza in ultima zi.
Art.52. - (1) Este interzisa desfasurarea de concursuri, antrenamente ori întreceri cu vehicule sau cu animale pe drumurile publice, cu exceptia celor autorizate de administratorul drumului respectiv si avizate de politia rutiera.
last
9th January 2008, 12:32
QUOTE (dassaev @ Jan 9 2008, 12:11)

@last inca o data iti spun ca nu este adevarat. Instanta nu da amenzi de circulatie si nu suspenda permise. Ea doar hotaraste daca iti aproba sau nu contestatia. Daca ti-o respinge, PV intra in vigoare si se aplica ce scrie in el.
Scuze ! Ai dreptate.
Art.121. - (1) În cazul în care instanta învestita cu solutionarea cauzei a respins plângerea contravenientului împotriva procesului-verbal de constatare a contraventiei, sanctiunea contraventionala, inclusiv cea complementara, îsi produce efectele dupa data ramânerii definitive a hotarârii judecatoresti si expirarea valabilitatii dovezii înlocuitoare a permisului de conducere.
robert_11
9th January 2008, 13:08
Stie cineva programul la judecatoria sectorului 5?
Ioghy
12th January 2008, 19:23
Poate dau si eu de o minte mai luminata care sa ma poata ajuta...
Ieri mi-a fost retinut permisul de conducere pe motiv ca am depasit un tramvai pe partea stanga. 1. Au scris in proces ca am depasit tramvai pe partea stanga desi era loc suficient de depasire pe dreapta. GRESIT, NU ERA LOC PE PARTEA DREAPTA. Asta ar fi una, a doua e ca teoretic nu am depasit tramvaiul pentru ca dupa primul vagon am virat la stanga, deci, nu am ajuns in fata lui sau chestii de genul asta care ar definii termenul de depasire. Iar lucrul care ma roade cel mai tare este acela ca nu mi-a scris pe proces durata retinerii pemisului... Au stabilit amenda de 200ron sau 100 in 48 ore lucratoare, 4 puncte penalizare si retinerea permisului de conducere, dar pe ce durata nu apare nici unde pe hartia asta nenorocita!
Revenind; au zis ca fapta savarsita e prevazuta de articolul 45/5. Iata articolul: "Depasirea este manevra prin care un vehicul trece Inaintea altui vehicul ori pe langa un obstacol, aflat pe acelasi sens de circulatie (5) Depasirea se efectueaza numai pe partea stanga a vehiculului depasit. Tramvaiul sau vehiculul al carui conducator a semnalizat intentia si s-a Incadrat corespunzator parasirii sensului de mers spre stanga se depaseste prin partea dreapta." REPET, din moment ce nu am ajuns pana in fata tramvaiului oprit, virand la stanga in dreptul ultimului vagon.... ce e de facut, cum se procedeaza, cum aflu perioada retinerii? chestii de genul asta m-ar interesa......
spare-me
12th January 2008, 19:31
simplu. tramvaiul nu ai voie sa-l depasesti pe stanga decat pe sensul unic. daca vroiai sa faci stanga asteptai sa treaca. esti complet vinovat.
perioada retinerii o afli cand primesti scrisoare acasa de la mira sau cand remiti chitanta de plata a amenzii la sectia de politie pe raza careia s-a produs contraventia
amandigi
12th January 2008, 21:49
Art 45/6 scrie: "Tramvaiul aflat în mers poate fi depășit și pe partea stângă atunci când drumul este cu sens unic sau când între șina din
dreapta și marginea trotuarului nu există spațiu suficient." E singurul lucru de care poti lega. Daca chiar nu e loc acolo, atunci faci contestare, ceri de la primarie (cred) planul strazii unde e descris exact cati metrii sint intre sina si trotuar si depui ca evidenta.
Daca mai e mentionata ca ai depasit tramvaiul oprit sau intr-un loc unde nu ai voie sa depasesti, atunci pacat, altfel cred ca merita sa faci contestarea.
spare-me
13th January 2008, 14:57
corect, dar uiti un mic detaliu.
acest articol nu tine cont de cazurile in care nu e loc din cauza zapezii, masinilor oprite, obstacole temporare, etc...
asta ti-o spun dintr-o experienta personala la care am asistat acum ceva vreme cand aveam alte treburi pe la politie.
asa ca nu te baza pe ea...decat daca nu era loc de depasire prin dreapta prin natura segmentului de drum respectiv
nedmirela
10th April 2008, 19:33
am mare nevoie de indicatii, ieri o saptaman de cand am ramas fara permis, in PV nu scrie nimic legat de durata suspendarii, politistul mi-a zis 30 zile, ieri s-a uitat un altul si a zis ca 90 de zile....( pt. depasire viteza 21 KM si depasire linie continua) cum fac sa-mi reduca suspendarea la 30 de zile , ajutor va rog, dovada expira joia viitoare.
Va multumesc!
yo_2fast4u
10th April 2008, 21:23
pt depasire pe linia continua se retine 30 de zile (daca nu ai facut accident)...
vezi si tu in baza carei legi ti-a luat permisul si cauta in codul rutier
Bocacio Junior
26th April 2008, 21:07
Normal trebuie sa-ti vina de la politie o foaie in care te anunta ca permisul ti-a fost suspendat pe o perioada de 30/60/90 de zile. Ca sa beneficiezi de o reducere, in cazul in care a fost suspendat pe 60 de zile, mergi la politie si faci un memoriu catre comandant in care scrii unul doua motive pentru care ai nevoie de permis, o copie dupa procesul verbal si o copie dupa chitanta ca ai platit amenda.
A, si inca ceva...permisul ti l-au luat doar ca ai depasit linia continua? fara accident?
privilege
5th May 2008, 15:20
Salut. Trebuie sa ma duc si eu sa dau examenul pt. redobandire. Unde ma inscriu si cu ce acte ma prezint la inscriere? Si unde se da examenul? Sunt din Bucuresti.
Shade_Wo
5th May 2008, 20:09
Am dat eu testul ala asta-iarna. Am facut 14 puncte din 15 desi nu citisem deloc decretul, doar niste insemnari ale unui coleg care a facut recent scoala de soferi. Mie mi s-au parut simple intrebarile, majoritatea daca le citesti cu atentie vezi ca au raspunsuri de bun simt. Bafta.
vladamoh
6th May 2008, 09:36
Salut,
Pentru Bucuresti, unde se mai merge acum sa dai examenul asta? In Udristei sau la sediul nou? Trebuie programare in prealabil sau te poti duce direct acolo? Cine a dat de curand examenul va rog mai multe detalii.
Multumesc.
privilege
6th May 2008, 14:25
QUOTE (vladamoh @ May 6 2008, 09:36)

Salut,
Pentru Bucuresti, unde se mai merge acum sa dai examenul asta? In Udristei sau la sediul nou? Trebuie programare in prealabil sau te poti duce direct acolo? Cine a dat de curand examenul va rog mai multe detalii.
Multumesc.
Si eu sunt in aceasi situatie. Asteptam raspuns. Merci.
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala
click aici.