Vi s-a suspendat sau anulat permisul de conducere? Din ce motive & cauze ?
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25

Zetics

Shit happens....

M-am mutat de doi ani, si nici acum nu am schimbat permisul...
Noroc ca (inca) nu m-a oprit Garcea, dar sincer mi-e groaza de cozile de la Udriste.

Apropo, stie cineva, tre sa fac o noua vizita medicala daca schimb permisul cu ocazia schimbarii domiciliului?
cnd_nick
Mda...iluziile ti le faci singur si ti le pierzi tot asa.

Te cam grabesti cu concluziile.

N-am timp sa-ti caut texte de lege, insa treaba e cam asa:
HG sunt date in aplicarea legilor (inclusiv OU), cum scrie in Constitutie. Arata-mi si mie ce text pune in aplicare acest articol 67 din HG. Subliniez ca ma refer strict la schimbarea adresei, nu si la alte date.

Concluzia mea este ca art. 67 (referitor la schimbarea adresei) adauga la lege (ma refer la OU 195/2002)
In instanta am prezentat legislatia UE in materie, care prevede ca poti avea un permis intr-o tara, iar la schimbarea domiciliului in alta tara nu este necesara preschimbarea.

Iti repet: dovada adresei se face cu C.I. (vezi legislatia privind evidenta populatiei), nu cu permisul.

Asta nu inseamna ca te sfatuiesc neaparat sa nu preschimbi permisul....

Tarzy
Originally posted by menetz
mda..toate bune numai ca... NU am martori. Eram singur in masina. Plus ca nu mi-a dat nici o dovada, mi-a scris FARA prelungire. Deci din momentul in care mi l-a suspendat nu am mai avut voie sa conduc (am chemat un amic sa ma duca acasa cu masina...). A fost dura, caci eram in mijlocul intersectiei... l-am intrebat pe nenea politaiu "si cu masina ce fac..o las aici sa vina alta masina de politie sa mi-o ridice ca am oprit neregulamentar ?" ...el mi-a raspuns ca nu intra in atributiile lui sa-mi zica ce sa fac...ca ar incalca legea daca mi-ar spune sa o mut mai incolo, in parcare, ca ar fi caz penal sa conduc cu carnetul suspendat...samd.
Pana la urma evident ca am mutat-o eu...era vorba de 5-10m doar.

Cu contestatie nu merge... am vorbit cu seful lu' garcea asta si mi-a zis ca mai bine stau calm si poate obtin o luna, caci altfel ma plimba cu contestatia si stau si fara permis.

Oricum morogan, thanks...cand/daca s-o mai intampla si am un martor stiu cum o sa fac. Dar cum de obicei colind orasul de unul singur (tot cam 100km/zi smile.gif ), nu prea se-ntampla.

Jack-The-Knife, ce-i aia..."cursuri de reducere" ? smile.gif Macar asa...for the record.

ar fi fost chiar culmea ca seful lui garcea sa fie de alta parere.
nu prea inteleg cum vine asta sa-ti suspende permisul fara dovada, din cate stiu eu macar 48 de ore trebuie sa-ti dea, cu exceptia faptului cand esti pulbere de beat.
iar o data ce ai depus contestatie, decizia de suspendare trebuie suspendata (suna ca dreaqu dar chiar asa e) pana la solutionarea contestatiei, asa ca se poate spune ca tu o sa-i plimbi pe ei.
daca ai timp eu zic sa te dai tare la ei (contestatii cu martor neaparat, avocat daca ai malai, etc), mai ales ca ai nevoie sa conduci zilnic.
menetz
sincer sa fiu inca am temeri sa ma avant in sistemul legal romanesc, dupa cate belele am auzit. Momentan astept sa aflu care-i perioada pe care mi s-a suspendat, iar daca e mai mult de o luna (intre timp am activat niste pile smile.gif ) atunci nu am de ales si trebe sa intru in ei. Am prieteni avocati, gasesc unul sa ma ajute, mai greu o sa fie cu martor.... dar gasesc eu pe cineva, eventual chiar pe respectivul avocat smile.gif

multumesc tuturor pt idei. Parca nu mi se mai pare chiar asa o situatie fara iesire. E prima data cand mi se suspenda si am fost un pic panicat, dar m-am calmat (mai ales ca am mers cu taxiul azi si am vazut ca e tare comod sa stai in dreapta si sa citesti ziarul in timp ce te plimba de colo-colo smile.gif ).
T-RUN
desi stiu ca e mai dificil, am sa va rog sa cititi mega-threadul meu wink.gif sau mai simplu, dati search la "contesatie" heheh

sau si mai simplu, daca tot sunt aici am sa va spun chiar eu despre ce e vorba.

pe scurt, am trecut pe rosu, n-am avut nici un fel de martori, am semnat procesul verbal, mi-a luat permisul pe 1 luna (in perioada de proba!!!!!!).

ce am facut. fifty fifty a cazut, deci am sunat un prieten care m-a pus in contact cu o cunostinta de-a lui din politie.

am luat legatura cu respectivul, iar dansul mi-a spus ce trebuie sa fac.

1. SA PLATESC AMENDA OBLIGATORIU!
2. Sa scriu pe o foaie exact ce s-a intamplat, versiunea mea (putin finisata de dansul care stia backdoor-urile) - declaratia.
3. Sa ii dau lui actele necesare - copie dupa proces verbal, chitanta + chitanta cu amenda PLATITA si desigur declaratia respectiva (in cazul tau poti sa depui contestatia direct la udriste, atat doar ca s-ar putea sa dureze mai mult)

mentionez ca totul a fost facut PERFECT LEGAL (nimeni nu se risca in Romania pentru altul daca nu e vorba de propriul copil sau de huge cash). Desigur ca e o chestiune de bun simt sa il rasplatesti pe omul care te-a salvat de la cel putin un an fara permis (eram si in perioada de proba, cu permis luat pentru bautura!!!) - o sticla de ceva, niste tigari acolo - foarte rezonabil si de bun simt spun eu. Cand i-am spus ca eram in perioada de proba, pentru alcool, s-a ingrozit, a zis ca atunci ar trebui sa ma rog sa nu mi-l anuleze. Va dati si voi seama...

Actele au fost gata a doua sau a treia zi dupa ce am ramas fara permis. A urmat sambata duminica, nu se lucra - luni i le-am. Mi-a spus sa ma duc miercuri la politie sa imi ridic permisul. Nu era acolo. Joi dimineata am incercat din nou, fara succes. Am zis clar, nu a fost acceptata contestatia. L-am sunat, i-am multumit totusi pentru incercare, la care dansul mi-a zis sa ma duc iar ca acolo tre sa fie. Am incercat dupa-masa din nou, de data asta cu succes. Intr-o saptamana am avut din nou permis. wink.gif

Deci, ca o concluzie, orice se poate atat timp cat se respecta legea. La noi slava Domnului exista o gramada de lacune legislative care se pot exploata fara probleme. Pun pariu ca si in cazul tau, cu coloana oficiala, sunt o suta. Martorii sunt simbolici oricum.

Ceea ce te sfatuiesc eu, este sa mergi la Udriste si sa intrebi unde trebuie depusa contestatia. Iar pe tipul respectiv, prinde-l singur, da-i o atentie si intreaba-l ce trebuie sa scrii in contestatie in cazul tau. Sunt convins ca nu vei avea nici un fel de probleme.

Cel mai bun exemplu sunt eu. Am avut permisul luat pt bautura, eram in perioada de proba, am semnat procesul, am platit chitanta si TOTUSI MI S-A ACCEPTAT contestatia.

Ceea ce intr-un fel mi se pare normal, pentru ca atat timp cat NU INCALCI LEGEA (sau atat timp cat agentul care ti-a luat permisul a incalcat-o), nu au nici un drept sa te pedepseasca, indiferent de de trecutul tau.

Sper ca te-am ajutat, macar la partea cu moralul. (numa eu shtiu cum am trait in saptamana aia). wink.gif

Fa o contestatie beton. N-ai nevoie de nici un avocat.
T-RUN
iar in cazul tau, poate ma arunc eu si spun vorbe aiurea, dar din cate am auzit eu atunci in perioadele critice "de fara permis", DOAR pentru alcool nu se elibereaza dovada; daca gresesc, imi cer scuze, o fi noua legislatie altel.

eu zic sa te interesezi totusi, poate sa fie chiar si asta un backdoor - ca nu te-a intrebat daca vrei dovada.

tot backdoor poate sa fie si faptul ca "te-a fortat sa semnezi" ceea ce nu nici nu m-ash mira sa fi fost asa.

doar daca tu vrei sa incepi mai repede sa iti ispasesti pedeapsa nu ti se da dovada - cel putin asa era cand aveam eu probleme de acest gen.

acum, imi place sa o spun, sunt baiat cuminte si sunt mandru de asta wink.gif.
morogan
T-RUN acea contestatie a ta a fost loong ago. Acum EXCLUSIV instanta poate anula un PV. Semnat sau nu PV-ul asta nu conteaza asa mult. Iar de platit amenda - e greu dupa castig in instanta e ff greu sa iei banii inapoi de la stat

T-RUN
pai banii sa fie ultima problema... omului ii trebuie permisul wink.gif

"exclusiv in instanta" o fi probabil dupa noua legislatie, se prea poate.
menetz
update: urmeaza proces.... maine ma intalnesc cu avocatul pentru a vedea ce putem face. va tin la curent, caci sigur sunt lucruri interesante aici pt multi smile.gif
menetz

intre timp....
stiati de ce articolul urmator din Ordonanta de urgenta nr. 195, noul cod rutier ?

"Art. 242. - Perioadele de suspendare pot fi reduse, dar nu mai putin de 30 de zile, daca titularul permisului absolva un curs de siguranta rutiera organizat de o scoala de conducatori de autovehicule autorizata, cu exceptia cazurilor prevazute la art. 94 alin. (1) lit. a) si alin. (2) din ordonanta de urgenta, precum si in situatia cand fapta a fost urmarita ca infractiune, iar procurorul sau instanta de judecata a dispus inlocuirea raspunderii penale cu una dintre sanctiunile cu caracter administrativ prevazute la art. 91 din Codul penal, cu conditia sa nu mai fi beneficiat de o astfel de masura in ultimii 3 ani."
ecos
As avea o intrebare:

Am permisul suspendat pentru alcool. Cu toate astea am mare nevoie sa folosesc masina. Mai am citeva pemise auto pe numele meu emise in alte tari care sunt recunoscute in Romania. La momentul prezent sunt rezident legal cu toate formele in alta tara. Intrebarea este daca pot folosi un alt permis pentru a circula in Romania si eventual unde anume sunt acoperite in lege aceste aspecte. Va multumesc pentru sprijin.
burvi2001
ecos,
daca esti cetatean roman, nu poti sa folosesti nici un alt permis.
Daca esti cetatean strain cu domiciliul in Ro, poti cu cel din tara ta.
ecos
burvi2001,

Multumesc pentru reply. M-am desumflat complet, imi pusesem atitea sperante. Poti sa fii putin mai explicit, anume care sunt considerentele? Sa inteleg ca retragerea permisului inseamna de fapt retragerea dreptului de a conduce indiferent ce alte permise mai ai? Da, sunt cetatean roman rezident in alta tara. Am vreo 3 carnete din diferite tari toate recunoscute in Ro si speram sa fentez si sa circul cu unul dintre ele, la care eventual sa atasez o copie din pasaport cu rezidenta. Orice informatie suplimentara mi-ar fi de un real folos. Multumesc!
akeem
Poi trebuie sa arati permisul din tara respectiva, adica exact ala care ti-a fost anulat. Poti sa arati alt permis cu copia de care zici, asa, ca sa scapi daca se grabesc si e doar un control de rutina, dar daca se prind aia ai dat-o-n bara. Si gandeste-te ca in general nu prea e control de rutina: ori te prinde radaru', ori treci pe rosu, ori alta chestie. Deci datele tale ajung in calculator care o sa faca piu-piu, vedeti ca asta face smecherii. Si asta daca nu ma insel e chestie de zu-haus.
burvi2001
E vorba de tara in care te afli, trebuie sa respecti legile bastinase, unde scrie ca singurul permis valabil de conducere este cel eliberat de autoritatile romane.

E ca si cind ai avea mai multe buletine de identitate, dar in Romania esti condamnat pentru ceva...
Tu ce faci, folosesti celalat buletin din alta tara, si ai scapat ?
dumarsboy
Deci daca ti-a fost suspendat permisul de conducere poti sa faci urmatoarele chestii :

1 DACA AI NEAPARAT NEVOIE DE PERMIS IMEDIAT DUPA CE TI-A FOST SUSPENDAT!
Depui contestatie La Candiano Popescu in fiecare luni- vineri intre ora 7 si 8 , iti trebuie cererea in care sa spui ce s-a intamplat adica versiunea ta , copie dupa toate actele in 3 exemplare , iti prelungeste dovada intre 3-4 luni , te trimite la judecatorie , dar nu iti face sperante ca o sa iti dea tie dreptate , nu iti trebuie avocat , de la politie nu vine nimeni , le tine judecatorul parte , asa ca nu ai nici o sansa .. doar pentru a conduce daca ai nevoie neaparat in periodata aia.Cand se apropie sfarsitul perioadei de valabilitate , te duci la judecatorie si iei o copie dupa hotarare si o duci acolo unde ai depus contestatia (Candiano Popescu) !! Nu asteptata hotarerea acasa pentru ca vine peste vreo 6 luni !! .NU trebuie neaparat sa te prezinti la proces , pentru ca oricum nu castigi si iti pierzi timpul pe acolo.

2 DACA VREI SA ITI MICSOREZE PERIOADA DE SUSPENDARE
Al doilea lucru pe care il poti face e sa faci un curs de legislatie rutiera , eu cel mai ieftin am gasit la Rodell (600.000) dureaza 10 zile , dar te intelegi cu ala , dupa aia iti da o adeverinta ca ai abosolvit cursul de legislatie , faci o copie dupa buletin , dupa dovada , faci o cerere catre comandat in care scrii ca , ceri miscorarea periodei de suspendare , te duci la Udriste la Politia Rutiera , corpul C camera 25 si o lasi acolo .. o sa iti dea un numar de inregistrare , si te cheama peste o sapt sa iti spuna raspunsul daca sunt de acord sa iti micsoreze perioada de suspendare si cu cate zile.Iei adeverinta de acolo si dupa ce faci o luna (daca au fost de acord sa iti micsoreze la 30 de zile , ca mai putin nu se poate ) te duci la Udriste la Evidenta Populatie , la ghiseul ELIBERARE PERMISE RETINUTE , cu adevarinta , buletinul , dovada si iti da permisul.

!!! Si FOARTE IMPORTANT !!! oriunde te duci sa ai BULETINUL la tine si DOVADA !

Am scris astea pentru ca am vazut foarte multi care isi dau cu parerea fara sa stie despre ce e vorba ... eu din NEFERICIRE am trecut prin toate astea si stiu despre ce e vorba...

BAFTA!! peacefingers.gif
dumarsboy
PERMIS INTERNATIONAL

Pentru Permisul International iti trebuie in primul rand Permisul National , in al doilea rand 4 mil jumate , te duci la ACR la Obor si ti-l da pe loc.

E VALABIL UN AN DE LA DATA CAND A FOST EMIS!

Peace peacefingers.gif
Alios
am un prieten ..are 17 ani.. si conduce fara permis prin oras si prin afara.. am o intrebare ..daca il opreste politia ce poate pati ?
add
Dosar Penal!
BorisFlokow
Si plus ca nu isi mai ia carnet in viatza lui biggrin.gif
Tarzy
iar propietarul masinii o pateste la fel, adica dosar penal si anularea permisului.
fed_up
Art. 78. - (1) Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul ori a unui tramvai de catre o persoana fara permis de conducere se pedepseste cu închisoare de la 1 la 5 ani.

QUOTE(Tarzy @ Jan 7 2005, 18:55)
iar propietarul masinii o pateste la fel, adica dosar penal si anularea permisului.
*

-(2) Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau tramvai, de catre o persoana al carei permis de conducere este necorespunzator categoriei din care face parte vehiculul respectiv ori acesta i-a fost retras sau anulat ori careia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendata, se pedepseste cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amenda.---

(3) Cu pedeapsa prevazuta la alin. (2) se sanctioneaza si persoana care încredinteaza cu stiinta un autovehicul sau tramvai, pentru conducerea pe drumurile publice, unei persoane care se afla în una dintre situatiile prevazute la alin. (1) si (2) sau unei persoane care sufera de o boala psihica ori se afla sub influenta unor produse ori substante stupefiante sau a medicamentelor cu efecte similare acestora.
Alios
ms. mult pt info
Tyby
e minor, si nush daca face parnaie ... dar stiu ca i se retrage dreptul de a obtine permis de conducere NU pe viata, ci pe o perioada determinata ...
dan2
zi-i macar sa circule pe datele cuiva. eu asa am condus cand eram mai mic.
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.