Vi s-a suspendat sau anulat permisul de conducere? Din ce motive & cauze ?
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25

Crash

QUOTE (imax @ Nov 1 2007, 16:05) *
@escalpin, nu sunt de meserie dar, din cate stiu in urma unui dosar penal care se lasa cu suspendare permisul este anulat. Ca sa-l reobtii trebuie sa ceri dreptul sa dai din nou examen de conducere ca orice incepator. Totusi, anularea permisului trebuie sa apara scrisa undeva, e obligatoriu, iar tu trebuia sa fii anuntat de acest lucru.

normal asa se intampla.....dar am un prieten care a facut si accident cu alcool la bord mult peste limita legala(era intr-o mica coma)......i-au deschis proces...i-au dat cu suspendare...iar la 3 ani dupa intamplare cand s-a dus sa depuna actele pt un nou permis a fost anuntat ca cel vechi inca isi asteapta posesorul smile.gif .......cam asa merg lucrurile pe la noi ........din pacate la faza de fata este exact invers si respectivul poate sa o pateasca rau de tot tinand cont ca a scapat o data de inchisoare
puremorning
Mi s-a suspendat si mie permisul pentru doua luni, pentru neacordare de prioritate - l-am acrosat pe unul intr-o intersectie, putin, in portbagaj. Era noapte, ploua, mi s-a parut ca Dacia respectiva mergea mai repede si am crezut ca o sa treaca pana ma apropii eu. In fine, my bad. sleep.gif

De pe 23 septembrie a fost suspendat, deci maine expira perioada de suspendare. Am inteles ca trebuie sa-l ridic eu, de la Udriste? Sau cum se procedeaza?

dassaev
da trebuie sa te duci tu sa-l ridici
tsunamicg
am si eu o intrebare: mi s-a suspendat permisul pe 29 oct pt 30 zile cu dovada de circulatie de 15 zile; cand se termina perioada de suspendare? pe 29 noiembrie sau trebuie sa stau 30 de zile inafara celor 15 zile? Examen stiu ca nu se mai da, nu?
Nicanor
eu am condus o motocicleta cu nr.expirat, neinmatriculata deci, caz penal deci. pana la urma s-a comutat pe contraventie si trebuie sa platesc 2 milioane plus 20 ron cheltuieli de judecata.
am si eu o intrebare: nu mai am notificarea de la ei ca a ramas la politie. ma duc la trezorerie si ...unde platesc? nu imi trebuie contul, ceva numere de pe notificarea aia? din cate am inteles sunt doua conturi diferite. a platit cineva asa ceva?
io01
salut

m-a surprins culoarea galbena in intersectie, si un politist spagar ma oprit si a zis ca am trecut pe rosu ... stiti textele lor ... in care iti explica cat de grav ai comis-o si ce nenorociri se vor abate asupra ta ... n-am vrut sa-i dau nimic si mi-a luat permisu ... numai ca nu stiu pentru cat timp ... aveti idee cum pot afla ?
nicku_parazitu
probabil o luna,vezi si tu in PV ce srie ca ai facut si ia cartea de circulatie si vezi,normal era sa iti spuna

DjAdi
Nu trebuie sa dovedeasca cumva ca ai trecut pe rosu ?
bossake
Ti se ia pe o luna pt trecere pe rosu.
tkd29

QUOTE (io01 @ Dec 5 2007, 11:21) *
salut

m-a surprins culoarea galbena in intersectie, si un politist spagar ma oprit si a zis ca am trecut pe rosu ... stiti textele lor ... in care iti explica cat de grav ai comis-o si ce nenorociri se vor abate asupra ta ... n-am vrut sa-i dau nimic si mi-a luat permisu ... numai ca nu stiu pentru cat timp ... aveti idee cum pot afla ?

Am patit si eu ca tine prin primavara pe Magheru..dar m-am ales doar cu o amenda de 70 ron.Degeaba am incercat sa ii explic ca nu era rosu cand am trecut de semafor si nu blocam intersectia..dar degeaba el o tinea pe a lui.
danylp
QUOTE (Nicanor @ Dec 4 2007, 17:29) *
eu am condus o motocicleta cu nr.expirat, neinmatriculata deci, caz penal deci. pana la urma s-a comutat pe contraventie si trebuie sa platesc 2 milioane plus 20 ron cheltuieli de judecata.
am si eu o intrebare: nu mai am notificarea de la ei ca a ramas la politie. ma duc la trezorerie si ...unde platesc? nu imi trebuie contul, ceva numere de pe notificarea aia? din cate am inteles sunt doua conturi diferite. a platit cineva asa ceva?

Si eu am patit la fel, numai ca in cazul meu a fost o masina cu numerele rosii expirate...Asta a fost pe 5 dec, pana acuma am reusit sa depun toate actele si luni voi avea numerele definitive.
Imi poti explica te rog cum ai facut de s-a comutat pe contraventie... permisul ti-a fost suspendat/anulat, pt ca la mine e suspendat nu stiu pt cat timp pt ca nu s-a intocmit nici un proces verbal pana in momentul de fata.
dragonedorin
salut am o mica problema,acum o saptamana pe la 8 dimineata eram intr-o intersectie foarte nasoala din galati vorbeam la tel.nu aveam centura eram oarecum pe sensu opus si nu am acordat prioritate unui nene cu o dacie,la capatul drumului hop militia.....hmm ce sa mai zic mi-a zambit si mi-a PROMIS SOLEMN lasa tinere ca o luna esti pieton dupa care iti ridici permisu fara examinare bla bla.ieri am fost la politie prin cineva care e un mic agent pe acolo mi-a luat buletinu si a intrat la un calculator si mi-a zis frate e pe 3 LUNIII!!!!!!!!!!!!! acum intrebare pentru treaba asta chiar se suspenda pe trei luni????
dassaev
Neacordare de prioritate: suspendarea permisului de la 1 la 3 luni.
bossake
Din cate stiu eu este o luna daca nu ai facut accident si doua luni daca ai facut accident . smile.gif
dassaev
Da ai dreptate. Le adunasem, vroiam sa-i dau pedepsa maxima laugh.gif
dragonedorin
QUOTE (bossake @ Dec 10 2007, 11:45) *
Din cate stiu eu este o luna daca nu ai facut accident si doua luni daca ai facut accident . smile.gif

fara accient,mersi mult
cipri_cocut
Salutare

tocmai mia luat carnetu pt alcool, 0,33 timp de 90 zile si fara drept de a conduce, nici sa imi duc masina acasa nu mau lasat, si nu eram beat, huh.gif cel mai mult mie frica de testele astea care se dau, ca nu mai stiu nimik, de cand am eu carnet sau schimbat multe, .......daca iau examenul , printr-un miracol, ce sa fac sa il scot mai repede??? se dau teste speciale in cazul bauturilo.... offf asa imi trebe
bossake
Doamne!! De unde apareti mai fratilor?! I-auzi ai pretentii sa il iei si mai repede!!
spare-me
nu mai bine 90 de zile te duci la o manastire si postesti si te autoflagelezi ?...death.gif
Andrei
Prin noiembrie am terminat o depasire pe un DN din valcea peste linia continua.

Manevra a fost inceputa pe linie punctata si continuata si terminata dupa ce a inceput un sector cu linie continua.

In capat era un echipaj... [tai 90 minute de discutii]. Motiv: depasirea mai multo auto pe sector de drum cu depasirea interzisa. Nu se "pune" partea cu "am voie sa termin manevra peste linie continua" pt ca eu am depasit mai mult de 1 auto.

Raman fara carnet 30 zile. 1-30 Decembrie (si dovada 15 zile pana la 1 dec).

Am facut contestatie si mi-am recuperat temporar carnetul.

Am termen de judecata undeva prin ianuarie.

Cine a mai fost in aceasta situatie si cum se procedeaza? V-ati dus la data stabilita? Cum a decurs?
test_driver
Am facut si eu contestatie acum vreo 6 luni. CONCLUZIA: Traim in romania (cu "r" mic) avem legi, unele bune altele rele, dar toate sunt facute sa fie incalcate, nu, nu de noi astia de rand, ci de justitie si politie, deci, poti sa incerci, daca castigi ai avut un judecator de treaba, si-ti urez mult succes sa ai unul macar corect daca nu de treaba si sa castigi. Poti incepe cu "am inceput depasirea pe sector permis pentru depasire, si nu am pus, si nici nu aveam cum sa un siguranta circulatiei in pericol" Eu asa am facut si asa mi s-a parut cel mai corect sa fac. Tot depasire pe linie continua, doar ca era pe un drum drept, si-l depaseam pe un dobitoc care oprea fara sa semnalizeze. In loc sa-l amendeze pe ala, m-a suspendat pe mine. kktzi Sunt scarbit de tara asta. As vrea sa vad si eu ca dau astia amenzi celor care merg cu stopurile de ceata aprinse, cei ce opresc pe banda de urgenta langa o parcare, cei ce merg prea incet, cei ce merg doar pe banda 2, si multe alte chestii care incurca si pun in pericol traficul, insa lor le e mai usor sa stea in boscheti la panda si sa-si faca norma de amenzi/luna. Ce poti sa mai zici? daca ar fi sa-mi vars frustrarile pe gabori, as ocupa 1 TB pe domeniul softpedia, asa ca ma opresc aici.

Hai ca ma culc si eu ca maine e chindie. Un an nou fericit.
gingys
La multi ani la toata lumea!
Acu sa va zic cum am comiso eu...intr o zi frumoasa de iarna..adik pe 21 noiembrie..ma intorceam de la munca,eram cu un matiz cu niste colegi in masina..intr o localitate pe un drum cu 2 benzi si aveam vreo 50 km /h.La o trecere de pietoni..un grup de copii cu invatatoarea..unu da sa treaca strada..o ai la fuga,si invatatoare striga la el sa vina inapoi..si bineinteles..l am lovit,m am trezit cu el in fatza..am apucat sa trag de volan..l am luat lateral.Copilu nu a patit nik..a 2 zi era acasa.Am rezolvato cu masa..i am dat bani a facut declaratie ca nu are pretentii..etc.
Acu problema..politaiu mi a luat carnetu pe 21 noiambrie..mi a dat o dovada de 15 zile..si de atunci...adik de o luna si ceva nu mai stiu nimik...stiu doar ca tre sa mi dea neinceperea urmarii penale de la tribunal.Da proces verbal..nu am vazut..amenda nu..i am dat permisu lu ala ca pe bere..ia l frate..smile.gif)..imi tot zice sa astept..pai vine primavara naibii..si eu nu mai vad permisu..ma astept sa mi l ia pe 3 luni..daca o sa mi vina pana la urma o suspendare o sa fie valabila de cand mi a expirat dovada nu?
Si inca o chestie...am casco la masina..la omniasig..la fel ..a trecut o luna si ceva..si masina mea e in garaj...imi tot zic aia de la service ca e aglomerat..pai si asa ce fac stau pana in aprilie?eu banii i am dat la timp..mi a zis cineva de la service pe care il cunosc sa mai trec pe acolo..sa vb cu lumea..adik asteapta ceva...da nu i dau..
Mersi anticipat pt sfaturi..o seara placuta
Highlander91
eu abia mi-am luat permisul, si in primul drum lung mi l-au luat ardeiar focul de militieni.

Eram intre Corabia si Turnu Magurele cu 3 zile inainte de Craciun. Am depasit o caruta in curba. era o curba cu vizibilitate buna, iar depasirea s-a facut la viteze mici. dupa ce i-am depasit vad girofarele in oglinda. permisul! nu am avut la mine bani cash sa ii mituiesc. cardul bate-l vina.

Sunt curios daca politistii ar fi stat dupa caruta pana termina de parcurs serpentinele.

P.S Cand mi-am luat carnetul am folosit 10 milioane pentru a primi permisul de la examinator. E manarita rau treaba. am fost martor la unu si conducea destul de bine. la picat pe nedrept, si intr-o intersectie l-a fraerit. L-a examinat nesimtitul tot timpul legal. Eu doar m-am urcat in masina, am mers inainte, am trecut de un semafor, am oprit intr-o parcare in care am parcat cu fata si am luat carnetu. pe ala l-a pus sa faca viraje stanga, parcare laterala, mers cu spatele.
test_driver
Pai de aia ai ramas fara permis, pentru ca ai dat spaga la examen...

Eu stiu ca ai voie sa depasesti carute pe linia continua, sau la semnul depasirea interzisa, daca nu te-ai luat de el e problema ta, inca mai poti face contestatie cred au trecut doar 11 zile, ai voi in 15 zile sa faci contestatie. Ai voie si daca masina din fata semnealizeaza dreapta ca se opreste. Asa mi-a luat mie permisul ca un carnat nu a semnalizat ca oprea si eu l-am depasit pentru ca reducea viteza muult. In fine, eu i-am si zis la judecatoare ca nu ma mai pot prezenta la un alt proces, probleme profesionale. Si ea a fost de acord, dar m-a si lasat fara permis.
H725
QUOTE (Highlander91 @ Jan 1 2008, 21:41) *
eu abia mi-am luat permisul, si in primul drum lung mi l-au luat ardeiar focul de militieni.
...
Am depasit o caruta in curba. era o curba cu vizibilitate buna, iar depasirea s-a facut la viteze mici. dupa ce i-am depasit vad girofarele in oglinda. permisul!
...

inainte de a incalca o regula de circulatie (sa zicem depasire de vehicul lent pe linie continua, taiat linia continua cind nu e trafic), ma uit in oglinda, lateral si in fata dupa masini de politie...
Reclama
Am vazut aici ca au CASCO cu 5% mai ieftin. Pentru Renault e oferta in principal! Pare OK... uitati-va si voi!
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.