Vi s-a suspendat sau anulat permisul de conducere? Din ce motive & cauze ?
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27

HADE 61

etilotest e fiola si analize /probe biologice sa-ti ia sange ptr stabilirea alcoolemiei la inst medico -legal
Catalin S.
Serios ? ohmy.gif

Hade 61, iti multumesc pentru ca m-ai luminat... Fara tine nu stiu ce ma faceam... Dar intre etilost si etilos, ce scrie in DOVADA... este o mare diferenta, ca sa nu mai zic de probele siologice care ar fi trebuit sa se numeasca de fapt... Hai spune tu te rog...

Deci ASTA AM VRUT EU SA SCOT IN EVIDENTA... Bâlbe politienesti ce pot fi atacate ulterior in instanta.

P.S. Ce zici de cuvantul asta.. ? ARBITR... Il intelegi ? Eu da...

Arbitru... arbitri, s.m. 1. Persoană, organizaţie instanţă aleasă sau desemnată pentru cercetarea şi rezolvarea unui litigiu. 2. Persoană însărcinată să conducă desfăşurarea unei competiţii sportive. – Din fr. arbitre.

Ce chestie comle... unde dai si unde crapa... Hmmm...
Stimati colegi, va rog eu, nu va mai aflati in treaba facand pe desteptii pe toate topicurile forumului.
Exista o regula foarte importanta pe fiecare forum... "Citeste cu atentie inainte de a posta."

Numai bine !

eb2e2
QUOTE(Catalin S. @ Aug 7 2007, 08:48) *
"i s-a retinut permisul in vederea suspendarii pe motiv ca a refuzat sa sufle in "etilotes" urmand a fi dus la INML unde si acolo a refuzat recoltarea analizelor "siologice".

Daca ar fi s-o luam asa, eu habar nu am ce este ala aparat ETILOTES si nici ce-s alea analize SIOLOGICE. Procesul verbal inca nu mi-a venit. Crezi ca as mai putea face contestatie la dovada dupa venirea p.v-ului prin posta ?

QUOTE(Catalin S. @ Aug 8 2007, 21:32) *
Dar intre etilost si etilos, ce scrie in DOVADA... este o mare diferenta, ca sa nu mai zic de probele siologice care ar fi trebuit sa se numeasca de fapt... Hai spune tu te rog...

Deci ASTA AM VRUT EU SA SCOT IN EVIDENTA... Bâlbe politienesti ce pot fi atacate ulterior in instanta.
......
Ce chestie comle... unde dai si unde crapa... Hmmm...
Stimati colegi, va rog eu, nu va mai aflati in treaba facand pe desteptii pe toate topicurile forumului.
Exista o regula foarte importanta pe fiecare forum... "Citeste cu atentie inainte de a posta."

balbaiala balbaiala.....
dar pana la urma nu am inteles de la tine ....in dovada scrie "etilost" sau "etilos" sau "etilotes" roll2.gif
....si e scris de mana....??? poate are un scris mai putin "inteligibil" politista ta...
dar chiar ai refuzat sau ........"doar ca te-ai dat jos din masina".....bine ca nu ai facut asta in USA....ca acum probabil erai putin "damaged" smile.gif
Catalin S.
QUOTE(eb2e2 @ Aug 8 2007, 23:52) *
balbaiala balbaiala.....
dar pana la urma nu am inteles de la tine ....in dovada scrie "etilost" sau "etilos" sau "etilotes"
....si e scris de mana....??? poate are un scris mai putin "inteligibil" politista ta...
dar chiar ai refuzat sau ."doar ca te-ai dat jos din masina".....bine ca nu ai facut asta in USA....ca acum probabil erai putin "damaged" smile.gif

Nope, e vorba de ETILOTES. Eu sunt de vina ca am tastat repede. Ce sa-ti mai zic frate... ? Ai gasit de ce sa te legi. Sau esti neam de tablagiu ? In fine.... Nu cred asta... Oricum, pot scana dovada si-o pot "atasa" la acest topic, dar la ce folos... atata vreme cat cei care citesc aceste randuri nu dau doi bani pe situatie ? Deci haidi pa, ca m-am lamurit si cu voi... rolleyes.gif

P.S. Daca te vedea Pruteanu, te angaja ucenic la el, ca prea ai "grija" de grija altora... nene eb2e2. Ah, si vezi ca ai cam incurcat posturile... Eu "ma plang" de ceva, colegii de forum de altceva, iar tu vii acum si ne bagi in aceeasi oala rezumand totul printr-un singur post. Felicitari ! Esti exponentul forumistului romman ! wink.gif
eb2e2
QUOTE(Catalin S. @ Aug 9 2007, 00:03) *
Deci haidi pa, ca m-am lamurit si cu voi... rolleyes.gif

P.S. Daca te vedea Pruteanu, te angaja ucenic la el, ca prea ai "grija" de grija altora... nene eb2e2. Ah, si vezi ca ai cam incurcat posturile... Eu "ma plang" de ceva, colegii de forum de altceva, iar tu vii acum si ne bagi in aceeasi oala rezumand totul printr-un singur post. Felicitari ! Esti exponentul forumistului romman ! wink.gif

multumesc....esti dragut notangel.gif
...cred ca tu poti fi exponentul "romanul tipic" care considera ca daca nu esti de acord neconditionat cu ce zice el ....esti impotriva lui ... console.gif
Catalin S.
Ma asteptam la alt mesaj din partea ta, dar in fine... nu-i nimic. rolleyes.gif
oaspetele
poi cataline, tu nu te legi tot de 1-2 cuvinte scrise gresit (indescifrabil) ??
si fara suparare, da cat aveai tata daca ti-a fost frica sa te supui testarii cu etilotestu ala ?

Catalin S.
QUOTE(oaspetele @ Aug 12 2007, 09:28) *
poi cataline, tu nu te legi tot de 1-2 cuvinte scrise gresit (indescifrabil) ??
si fara suparare, da cat aveai tata daca ti-a fost frica sa te supui testarii cu etilotestu ala ?

Nu e vorba de cat aveam ci de cum s-au purtat cu mine. Adica execrabil. Pana sa le spun ca imi cunosc drepturile, politistii m-au bruscat un pic. Asta a fost unul din motivele pt care nu am fost de acord sa suflu in fiola. De fapt eu am suflat initial dar nu se inverzea cum ar fi vrut ei si au concluzionat ca nu sufu cum trebuie. Deci a existat din partea mea bunavointa, in schimb ei nu au consderat asta, drept pentru care m-au "invitat" la INML. Acolo si-au chenat ajutoare de parca eram cel putin un Van Dame sau neam cu Brucee Lee. Si "pertrecea" a continuat si acolo, unde o "doamna" medic, foarte scarboasa pt ca a trebit sa se trezeasca din somn pt mine, a facut tot posibilul sa n-o plac prea tare, motiv pt caream refuzat sa mi se recolteze probele. Intre timp, m-au pus sa stau intr-un picior, sa-mi duc mana la nas, etc... Din nefericire pt ei, am putut face asta cu usurinta.

In fine, voi reveni.
spare-me
Catalin S.
cel mai nasol lucru de pe pamantul asta, pentru un pui de smecher d-asta ca tine, o sa fie cand pe toata lumea (a se citi politia, judecator, ce-o mai fi cazul) o sa-i doara la basca de smecherelile tale

te certi cu politistii cand iti incalca drepturile, nu cand esti beat si nu sufli cum trebuie in fiola. refuzi recoltarea probelor daca esti fortat si amenintat, nu ca sa le arati ce hot esti tu.

iar dupa aia, ca un mare lingvist ai impresia ca poti da in judecata si castiga un proces pe o litera mancata. ei bine, vise placute. asemenea aberatii nu exista in sistemul juridic romanes. eventual te vei face de ras ca n-ai stiut sa citesti si sa intelegi ce scrie acolo.

si un sfat pentru tine : politia cade atunci cand e vorba de coruptie, abuzuri grave, mita, etc...
dar in fata pseudo-smecherilor astia ca tine, intotdeauna pica in picioare...daca nu cumva se si razbuna

succes
adriansss22

QUOTE(spare-me @ Aug 12 2007, 12:06) *
Catalin S.
cel mai nasol lucru de pe pamantul asta, pentru un pui de smecher d-asta ca tine, o sa fie cand pe toata lumea (a se citi politia, judecator, ce-o mai fi cazul) o sa-i doara la basca de smecherelile tale

te certi cu politistii cand iti incalca drepturile, nu cand esti beat si nu sufli cum trebuie in fiola. refuzi recoltarea probelor daca esti fortat si amenintat, nu ca sa le arati ce hot esti tu.

iar dupa aia, ca un mare lingvist ai impresia ca poti da in judecata si castiga un proces pe o litera mancata. ei bine, vise placute. asemenea aberatii nu exista in sistemul juridic romanes. eventual te vei face de ras ca n-ai stiut sa citesti si sa intelegi ce scrie acolo.

si un sfat pentru tine : politia cade atunci cand e vorba de coruptie, abuzuri grave, mita, etc...
dar in fata pseudo-smecherilor astia ca tine, intotdeauna pica in picioare...daca nu cumva se si razbuna

succes

first.gif clapping.gif coolspeak.gif
@catalin S..te crezi vre-un Lazarus?
Catalin S.
Mi se pare mie sau ma confundati ? Imi pare rau ca am lasat de inteles asa ceva. Nu vroiam decat niste pareri si sfaturi si nicidecum acuzatii cum c-as fi smecher. huh.gif

eb2e2
mai au fiole care "se inverzesc " ??
eu stiam ca etilotest-ul ala e un aparat cu afisaj , modern , care indica concentratia de alcool smile.gif
http://www.etilotest.ro/

uite un articol mai vechi
?Despre acest aparat (etilotest), legea mentioneaza urmatoarele caractersitici: el, aparatul, trebuie sa fie certificat, omologat si verificat metrologic. Certificarea, in general a unui dispozitiv, aparat, etc. implica demonstrarea calitatilor de care dispune ansamblul tehnic sau aparatul respectiv, felul in care este atins, realizat, implinit, scopul pentru care a fost creat, anduranta, fiabilitatea, precizia valorilor afisate si concordanta dintre acestea si cele demonstrate de rezultatele de laborator etc. Omologarea este operatiunea de consacrare intr-un document emis de autoritatea din domeniu cu privire la calitatile aparatului, modul de folosire, perioadele de remont si recalibrare etc. Omologarea poate fi: de gen, pentru o serie de acelasi tip sau individuala pentru un anume prototip. Evident ca pana la emiterea documentului de omologare produsul respectiv a fost supus unor operatiuni de testare repetata, in conditii de temperatura si mediu ambiant cat mai diferite, supus unor socuri mecanice, chmice, termice etc. astfel incat sa i se determine limitele de rezistenta si, mai ales, buna functionalitate in atari imprejurari.
Verificarea metrologica implica determinarea exactitatii datelor analizate, masurate, si afisate la displeiul aparatului, care este perioda in care ansamblul tehnic respectiv poate functiona fara ca aceste rezultate sa fie, intr-un fel, afectate de diminuarea capacitatii de prelucrare a componentelor. In raport de calitatile acestor componente, de cele mai multe ori de natura electronica miniaturizata, se fixeaza si intervalul de utilizare. Asadar, certificarea, omologarea si verificarea metrologica sunt operatiuni obligatorii care asigura prezenta in activitatea de prevenire a politiei rutiere a unor aparate conforme cu normele cerute in mod obligatoriu de lege.
Alineatul (5) rezerva dreptul persoanei care a fost testata etiloscopic de a solicita proba toxicologica de laborator daca valoarea afisata a analizei aerului expirat este de pana la 0,40 mg/l alcool pur in aerul expirat. Daca aceasta valoare depaseste pragul minim ce face diferenta intre contraventional si penal, respectiv daca valoarea afisata este peste 0,40 mg/l alcool pur in aerul expirat, atunci analiza toxicologica este obligatorie fiind dispusa de catre politistul rutier.
Ce trebuie retinut? Primul si cel mai important aspect are in vedere procedura de selectie pentru examenul toxicologic de laborator: daca persoana testata cu etilotestul, inlocuitorul celebrei pungi si fiolei in care se sufla pana la lesin, realizeaza o ??performanta?? de pana la 0,40 mg/l alcool pur in aerul expirat, rezulta starea de contraventie care implica amenda si suspendarea exercitarii dreptului de a conduce pe o perioada de 90 de zile.
In aceasta faza, contravenientul are la dispozitie o cale directa de atac, anume aceea a formularii, pe loc, a cererii de a fi condus la unitatea medicala agreata in vederea recoltarii prizei de sange, cu speranta ca valoarea stabilita in urma analizei de laborator este neimputabila, adica zero.
Sigur, ar putea fi si un rezultat de natura sa-l conteste pe cel afisat de etilotest, in sensul ca valoarea determinata sa fie ceva mai mare sau mai mica, (aproape imposibil sa fie insa de zero) dupa cum recoltarea s-a realizat in faza de absorbtie (imbibitie) sau coborare, (remisie), de eliminare a alcoolului.
Este bine de stiut ca in afara arderii fractiilor etilice in contextul procesului metabolic, alcoolul se elimina din organism si pe cale naturala, prin urina si voma. Valorea de 0,40 mg/l alcool pur in aerul expirat si peste, corespunde, in principiu, potrivit calculelor rezultate din experimente combinate, vapori de aer si sange analizat, unei alcoolemii de cel putin 0,80g/l alcool pur in sange si peste, acesta fiind motivul pentru care toti cei care depasesc valoarea de prag-limita (0,40 mg/l) sunt condusi obligatoriu la unitatea de medicina acreditata pentru recoltarea probelor de sange.
Alineatul (6) obliga persoana testata cu un mijloc tehnic certificat sa se supuna procedurii de recoltare a probelor biologice. Neindeplinirea acestei obligatii legale constituie element obiectiv al infractiunii mentionate de art. 89 alin (5) care prevede pedeapsa cu inchisoare de la 2 la 7 ani.
In fine, alin.( 7 ) al art. 80 trateaza obligatia conducatorilor de vehicule si de tramvai care testati in trafic cu un mijloc tehnic certificat si care indica prezenta, in produsele biologice, a unor substante sau produse stupefiante ori a medicamentelor cu efecte similare acestora, de a urma agentul constatator la unitatea medicala de profil pentru a se realiza recoltarea obligatorie de probe biologice.
Acest alineat se refera, in exclusivitate, la situatia in care conducatorul este suspicionat ca a consumat, digerat, administrat pe cale orala, prin injectare, etc. fie droguri de o anumita formula chimica sau medicamente cu efecte asemanatoare acestora.

http://stiri.rol.ro/stiri/2006/07/etilotes...asica_fiola.htm
Catalin S.
Am spus "fiola" pentru ca ma grabeam, normal ca era vorba de aparat "etiotes". Cat despre articolul de mai sus, l-am "aflat" si eu, dar dupa "intamplare"... Daca stiam de el inainte, poate suflam "mai atent" in aparat si nu mai era nevoie sa merg cu ei la INML. Oricum, nu stiu cati dintre voi, spre deosebire de mine, au curaj sa recunoasca unele greseli "petrecute" de-a lungul vietii. La sfaturi si concluzii suntem toti premianti.
dassaev
Nu imi dau seama cum ai putea sa sufli "mai atent" sau "mai putin atent" in aparatele astea. In ele sufli pana bipaie si gata. De curiozitate cat bausei sa imi dau seama daca a meritat. Daca ai baut o bere nu cred ca se cunostea, cel putin la fiolele alea vechi nu se cunoste
Catalin S.
Mai conteaza cat am baut, de vreme ce userii Softpedia deja au pus eticheta ? dry.gif
Cert este ca nu s-a inverzit nu stiu ce bec cum ar fi vrut ei, iar treaba asta i-a cam deranjat... in sensul ca se asteptau sa le apara "ceva" pe display si nu le-a aparut. Acum ce vina am eu ? Oricum, se pare ca prezumtia de nevinovatie nu functioneaza in Ro. Am spus ca am gresit, si recunosc asta, dar mai este nevoie de alte "palme" ulterioare ? Sa iasa in fata cel care nu a gresit vreodata in viata, si pe acela il las sa arunce cu pietre ca o vrea el.
wolfydRg
Suspendat pe 60 zile.
Am atins in parcare-prin manevra de parcare (paguba de 2 mil maxim) , eu nu am patit nimic celalat putin tabla indoita cat o palma.
Zic sa rezolv legal si corect. Cand colo nema permis + amenda de 2 mil si ceva.
Am fost incadrat la Art. 101 alin. 3 lit a:

.............
a) nerespectarea regulilor privind prioritatea de trecere, depășirea sau trecerea la culoarea roșie a semaforului, dacă prin aceasta s-a produs un accident de circulație din care a rezultat avarierea unui vehicul sau alte pagube materiale;
.............

in loc de 108 pct 3 sau 4:

.............
3. nerespectarea regulilor privind manevra de întoarcere, mersul înapoi, schimbarea benzii de circulație sau a direcției de mers, dacă prin aceasta s-a produs un accident din care au rezultat avarierea unui vehicul sau alte pagube materiale;
4. nepăstrarea unei distanțe corespunzătoare față de vehiculul care îl precede, dacă prin aceasta s-a produs un accident din care au rezultat avarierea unui vehicul sau alte pagube materiale;
.............

Urmeaza contestatia. Am sorti de izbanda ?

dassaev
Daca ai martori care sa confirme locul si modul in care s-a produs accidentul da. Dar nu inteleg cum de te-a incadrat la Art. 101? Tu nu ai fost de fata cand politistul a intocmit procesul vb sa vezi ce scrie pe el? Daca insa in PV scrie ca "a avariat in parcare... conform art 101 se pedepseste cu.." atuci castigi fara nici un fel de martori pt ca incadrarea gresita la un alt articol duce la anularea PV
wolfydRg
Da,am martori si in proces vb. a scris ca m-am angajat in depasire, spunand ca parcarea e precedata de depasire.
Deci am calcat pe batz. Martorii o sa confirme ca si ceea ce scrie in proces nu e conform cu realitatea. Asta e , e mai greu dar trebuie sa lupt.
dassaev
Cum adica "parcarea e precedata de depasire"? Se refera la manevra de parcare sau parcarea ca si loc? Daca se refera la parcarea ca manevra si spune ca e precedata de depasire asta e cel mai tampit politist de care am auzit. Spune-mi mai bine ce scrie exact pe procesul vb ca sa stiu cum ar trebui sa formulezi contestatia

Edit: in parcarile amenajate (defapt cred ca in orice parcare) nu exista manevra de depasire pt ca depasirea inseamna trecera de axul drumului si intrarea pe contra-sens.
wolfydRg
Scrie asa:

"A condus autoturismul XXX pe strada YYYY si ajungand in dreptul ZZZ unde sa angajat in depasirea auto HHH ce era stationat regulamentar pe partea dreapta si pentru a evita impactul frontal cu un alt autovehicul care cirula regulamentar din sens opus, nu a putut pastra distanta corespunzatoare de autovehicul depasit atingndul producand avarii."

Eu i-am explicat ca venea din fata un auto, strada era cat permite masina, a trebuit sa parchez si in urma manevrei de parcare a rezultat dauna. Concluzia mea e ca a bagat dint top exact ca sa ma incadrez in articol. Ideea e ca nu am vrut sa ma cert pe motiv ca pur si simplu fac contestatie si nu are cum sa castige.
La YYYY si ZZZ e blocul meu. Acum ma acuz ca nu trebuia sa semnez asa ceva. Trebuia sa semnez cu obiectiuni dar am ramas blocat la ce marlanie am asistat.
PS: pagubitul a zis ca vine in tribunal sa depuna marturie in favoarea mea (o sa se tina de cuvant pentru ca e suparat si el pe atitudinea politistilor lamurindu-se inca o data de ei). Chiar si el a ramas perplex la cum a sucit politaiul lucrurile.

Dar stii ce e mai grav ca am fost in audienta la o persona , chipurile ruda cu mine si a incercat sa ma convinga ca are dreptate resp. politai. Adica ca e bine ca mi-a bagat faza cu depasirea , ca e incadrarea corecta. Eu i-am zis ca la ce scrie in proces verbal e corect dar la faza ca parcarea e precedata de depasire nu e ok. El iar a incercat sa ma convinga ca la parcare am incalcat regula depasirii. Ma oftic de numai pot .....

Contestatia o am facuta , astept parerea unu avocat, sa imi spuna daca e corect formulata, si luni o bag pe teava.

A, si parcarea nu e amenajata. Aveam masini pe o parte si pe alta.
dassaev
Sincer e cam urat. Trebuia sa consemnezi la obiectii cum s-a intamplat si sa treci ca martor pe celelalt. Acum ai nevoie la proces ca martori pe pagubit si inca un martor care se afla cu tine in masina care sa sustina ca efectuai manevre de parcare si ca nu are legatura cu celelalte masini care se aflau in circulatie, eventual sa spuna ca cealalta masina era parcata astfel incat nu era nevoie sa depasesti axul strazii chiar daca ai fi vrut sa o depasesti. Bafta
wolfydRg
Merci.
Pagubitul se baga ca martor pentru ca zis ca e japca pe fata.
Ce-al de-al doilea martor e un vecin care a vazut faza, dar din pacate nu se afla in masina mea. Oricum, eu cred ca se pune ca bun si asta.
dassaev
Daca ii e frica sa recunoasca ca se afla la tine in masina macar sa spuna ca se afla chiar langa masina pagubitului si in nici un caz sa nu pomeneasca ceva de vreo masina care venea din fata sau altceva. Tu incercai sa parchezi si atat. Nu aveai nici o treaba cu traficul. Crede-ma ca sunt foarte importante aceste amanunte pt ca te poti trezi cu un judecator caruia sa ise para ca mintiti si ca politistul are dreptate.
Daca ma gandesc putin cred ca este mai bine sa fie pe trotuar chiar langa masina pagubitului. Putea sa vada mia bine faza.
eb2e2
QUOTE(dassaev @ Sep 21 2007, 11:39) *
Sincer e cam urat. Trebuia sa consemnezi la obiectii cum s-a intamplat si sa treci ca martor pe celelalt. Acum ai nevoie la proces ca martori pe pagubit si inca un martor care se afla cu tine in masina care sa sustina ca efectuai manevre de parcare si ca nu are legatura cu celelalte masini care se aflau in circulatie, eventual sa spuna ca cealalta masina era parcata astfel incat nu era nevoie sa depasesti axul strazii chiar daca ai fi vrut sa o depasesti. Bafta

Manevre "de parcare" NU se fac pe drum public ( ci doar in parcari amenajate si semnalizate)...aici e depasire tongue.gif
dassaev
uite scrie asta? parcarea laterala nu exista pe drumurile publice?
Reclama
In curand... autoevolution.ro

Teste, stiri, ghiduri, jurnale, forum si multe altele!
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.