Vi s-a suspendat sau anulat permisul de conducere? Din ce motive & cauze ?
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25

Simple User

Din poza pe care ai atasat-o este clar neacordare de prioritate. Cum zicea si cineva mai sus, ar fi putut fi un motociclist si in loc de portiera masinii, ii puteai lovi piciorul omului.

Nu inteleg de ce i-ai mai achitat valoarea portierei daca tot ati mers la politie? Nu va puteati intelege si sa rezolvati fara complicatii?

Si nu te grabi sa ma acuzi, am trecut prin ceva asemanator cand mi-a fost suspendat permisul pentru ca pe o ploaie torentiala cand nu se facuse inca dimineata, nu am vazut un Clio albastru inchis care culmea circula fara faruri (nici macar pozitii) aprinse. Desi nu se vedea deloc, 90 de zile suspendare si 150 RON amenda. Bine ca am rezolvat si in 30 de zile am avut permisul, fara examen pentru ca se petrecuse inainte de 1 Dec.
--fun--
AIUREA ! ... sal
Sunt si eu un sofer mai "indisciplinat" sa zic asa , sa incep .
Pana sa se dea noua legislatie luam 2-3 radare pe saptamana ... treceri pe rosu ..linie continua...contrasens ... etc ... Amenzi de numai 500 mii in 48 ore ... klar ... dupa m-a oprit 1 in fata la IGP buc. pe stefan cel mare si mi-a dat 1 mil in 48 ore amenda pt. ca eram pe a 2 linie de tramvai prin stanga refugiului depasind coloana de masini ... dupa care s-a introdus noua legislatie ... NU am luat nici 1 punct ! in 5 zile smile.gif mi-au luat permisu eram pe a 2 linie de tramvai si am trecut si pe rosu ... pac ..1 luna de zile ...(politistul foarte acrit "" De ce ai facut asta ?? Ca sa ma dai pe mine jos din masina ?? "" ma rog ...seful meu mi-a angajat sofer biggrin.gif ( marfa nu ) ... si 30 zile au trecut ... in urmatoarele 5 luni si ceva NU m-a oprit deloc politia ... desi mergeam la fel de "grabit " .. asta e ... dupa 5 luni si ceva ma duceam la mare ( adik pe 20.05.2007 ) ... eram 2 masini eu cu un 206 nou ( fab. martie 2007 )...il aveam de 6 zile ... si cu un prieten de al meu cu un opel astra cabrio ... normal de niste tinere fara greturi ne-am luat la intrecere intre 23 august si tuzla ( cu toate ca stiam ca sunt radare :|:|:| ) si surpriza ... ne-a luat radarul ... eu aveam 179 KM/ora si el era in spatele meu ... dupa vreo 5 ore abia m-au gasit ... asta dupa ce am depasit iar radarul :| m-a oprit mi-a spus pt. ce m-a oprit , mi-a spus ca in spatele meu mai era 1 cu un opel ( adik prietenul meu ) si mi-a luat permisul pe 90 zile + ink 30 ca nu au trecut 6 luni de la ultima abatere ... am incercat sa le dau sa bea si ei o bere dar mi-au spus ca nu se paote pt. ca sunt dat prin toate filtrele de pol din cta. precizez ca atunci cand m-au oprit a fost ceva de genu """ L-am gasit .. e la km 31 !!! alt politist " ma pun in miscare , vin spre tine """ ) de ca si cum as fi fost cel mai mare infractor sad.gif ... in fine am sunat si apelat la rel. in stanga si in dreapta si nimik ... ca nu se baga ca sunt aia din cta. si etc ..cica dak era in buc era altceva ... ink ceva care e total aiurea !!! mi-au dat dovata fara drept de circulatie ... adik dak nu mai aveam un sofer in masina venmeam din cta cu TRENU !!! omg ...cica pt. viteza excesiva , neoprirea la trecere de nivel cu calea ferata si alcool in sange nu mai ai voie sa mai conduci " mai trebuie sa stau pe bara 2 luni jumate si nu mai pot ...tremur de nervi , ink nu am condus fara permis dar vroiam sa stiu parerea voastra dak merita sa ma risc sau nu ...

romaximusro
risca smile.gif poate asa te linistesti. Nu vreau sa dau eu lectii de morala si de condus (ca nu prea am cu ce) insa dragul meu sa faci ce faci tu si sa fii indignat e.. nu spun mai multe ca sigur imi iau warn. De curiozitate, cati ani ai ?
ionel_danciulescu
QUOTE(--fun-- @ Jun 29 2007, 12:31) [snapback]3033278[/snapback]
AIUREA ! ... sal
Sunt si eu un sofer mai "indisciplinat" sa zic asa ,
eek.gif

hmmm...
daca tu crezi ca esti un sofer mai indisciplinat - si argumentezi , oare cum o fi un sofer indisciplinat sau altul foarte de indisciplinat??? Probabil - unul extrem de indisciplinat ar circula numai pe contrasens si apoi ar opri la vederea unui echipaj, i-ar trage cu forta pe politisti din masina si probabil le-ar da bate in cap pina i-ar umple de singe???
cred ca e mai bine sa faci o pauza mai lunga de condus, sa continui cu soferul angajat si optional sa joci NFS sau altele de genul asta acasa ....acolo poti incalca regulile ...
_Smiley_
--fun--, stii ce-ar fi super-cool sa faci? sa testezi airbagurile masinii. urca-te in ea, calca pedala pan ala fund si tinteste spre un stalp mai gros. toata lumea si-ar da astfel seama ca esti un adevarat.
tilll2004
Salut!
Hai sa zic si eu una, ca si-asa nu stiu s-o rezolv...
In octombrie anul trecut, am avut un accident, in care au fost implicate 3 masini, cu tot cu a mea; am iesit cu 0.7 la alcooltest, pentru ca , sincer, veneam de la un chef. Nenorocul meu , ca unul din tipi, era ceva mare pe la rompetrol. Booon. A urmat proces, reparat masinile la aia, fara ca ei sa se constituie parte civila. Deci am terminat cu ei inainte de inceperea procesului. Am fost la proces, cu 1.42 in sange si am luat 4 luni cu suspendare. Frumos, nu?
Am primit hatararea judecatoareasca definitaiva acasa, au trecut cele 4 luni, si nu am primit nici o instiintare in privinta carnetului. In hotarare nu scrie nimic de carnet. Intrebarea e : cum fac sa-l iau inapoi?
sanddy1964
Permisu tau e la ei, nu? DU-te la politie si cere-l..care e problema? ai facut cele 3 luni de suspendare, ai facut parnaie cu suspendare, gata,,,se plateste o DATA o fapta.Deisgur, bine ar fi sa fie ultima data cu bautura la volan...
daca trebuie sa dai examen din nou, iti zic ei cand si gata..te pregatesti la teorie...
Invata bine sa nu te lucreze stimabilii...

dassaev
ai fost la proces cu 1.42 in sange? laugh.gif laugh.gif nu mai astepta permisul degeaba: e anulat
eb2e2
din Codul Rutier smile.gif
Art.87. - (1) Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau tramvai de catre o persoana care are o îmbibatie alcoolica de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge se pedepseste cu închisoare de la unu la 5 ani.
.......
Art.114. - (1) Anularea permisului de conducere se dispune în urmatoarele cazuri:
.......
b ) titularul permisului de conducere a fost condamnat printr-o hotarâre judecatoreasca ramasa definitiva pentru infractiunile prevazute la art.85, art.86 alin.(2), art.87 alin.(1), (2), (4) si (5), art.89 alin.(1) si (2), art.90 alin. (1) si art.92 alin.(3);
.......

........
dassaev

deci am dreptate nu? laugh.gif laugh.gif
eb2e2
QUOTE(dassaev @ Jul 1 2007, 09:37) [snapback]3039984[/snapback]
deci am dreptate nu? laugh.gif laugh.gif

DA !
Catalin S.
Salutare oameni buni ! Aveti idee unde pot gasi pe net un fisier pdf cu noua legislatie ?

In week-end tocmai mi s-a retinut permisul in vederea suspendarii pe motiv ca am refuzat sa suflu in "etilotes" urmand a fi dus la INML unde si acolo am refuzat recoltarea analizelor "siologice". V-am reprodus identic ce scrie in dovada pe care am primit-o la schimb. laugh.gif Lasand gluma la o parte, as vrea sa stiu cate luni mi se suspenda permisul avand in vedere noile reglementari. Cand am spus noile reglemantari, nu m-am referit la regulamentul ce a intrat in vigoare la 1 decmebrie 2006 ci la decretul din acest an (din iunie parca) unde foarte multe s-au schimbat, in mare parte in bine.

O sursa demna de incredere de undeva de sus de tot, mi-a spus ca in principiu, voi fi privat de carnet 90 de zile dupa care ma voi prezenta la reexaminare sau, dupa noile modificari, 90 de zile + 30 de zile daca nu ma prezint la reexaminare. Avantajul meu a fost ca nu am avut accident si / sau nu am vatamat pe cineva din cauza faptului ca am consumat bauturi alcoolice.

Nu vreau acum sa ma luati acum cu chestii de genul "pe viitor nu mai bea" sau "bine ti-au facut" pentru ca sunt si eu constient de gravitatea faptelor, singurele sfaturi pe care as dori sa le primesc sa fie oarecum ontopic. mellow.gif

Deci revin cu intrebarea...
Are cineva idee cate luni voi avea carnetul suspendat avand in vedere ca am refuzat testarea cu aparatul etilotest si recoltarea probelor biologice ?

Mentionez ca nu se precizeaza NICAIERI alcoolemia pe care am avut-o, nu am fost retinut la sectia de politie, din contra am fost condus inapoi la masina unde am fost sfatuit sa nu ma mai sui la volan pentru ca, sunt baut. Iar referitor la presupusa alcoolemie, singura lor dovada este un martor adus la INML care a declarat ca am refuzat recolatare. Tot in "zona" asta va mai pot spune ca NU AM SEMNAT NIMIC, singurul act pe care-l posed in schimbul permisului, fiind doar o dovada cu "0 zile" in care s-a precizat oarecum agramat ca am refuzat testarea cu aparatul etilotest si recoltarea analizelor.

Multumesc anticipat !
eb2e2
De ce ai refuzat recoltarea probelor biologige??....pentru ca erai "nevinovat" tare ??? smile.gif ...
Bine ar fi sa nu se mai suie nimeni la volan baut ca ar scadea nuamrul de accidente grave wink.gif

Art.87. - (1) Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau tramvai de
catre o persoana care are o îmbibatie alcoolica de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge se
pedepseste cu închisoare de la unu la 5 ani.
(2) Cu pedeapsa prevazuta la alin.(1) se sanctioneaza si persoana care conduce
un autovehicul sau un tramvai si care se afla sub influenta unor substante ori produse
stupefiante sau medicamente cu efecte similare acestora.
(3) Substantele sau produsele stupefiante, precum si medicamentele cu efecte
similare acestora se stabilesc de catre Ministerul Sanatatii, iar lista acestora se publica în
Monitorul Oficial al României, Partea I.
(4) Daca persoana aflata în una dintre situatiile prevazute la alin.(1) sau (2)
efectueaza transport public de persoane, transport de substante sau produse periculoase ori
se afla în procesul de instruire practica a unei persoane pentru obtinerea permisului de
conducere sau în timpul desfasurarii probelor practice ale examenului pentru obtinerea
permisului de conducere, pedeapsa este închisoare de la 2 la 7 ani.
(5) Refuzul, împotrivirea sau sustragerea conducatorului unui autovehicul sau al
unui tramvai ori a instructorului auto, aflat în procesul de instruire, sau a examinatorului
autoritatii competente, aflat în timpul desfasurarii probelor practice ale examenului pentru
obtinerea permisului de conducere, de a se supune recoltarii probelor biologice sau testarii
aerului expirat, în vederea stabilirii alcoolemiei ori a prezentei de produse sau substante
stupefiante ori a medicamentelor cu efecte similare acestora, se pedepseste cu închisoare de
la 2 la 7 ani

Art.114. - (1) Anularea permisului de conducere se dispune în urmatoarele cazuri:
........
b. ) titularul permisului de conducere a fost condamnat printr-o hotarâre
judecatoreasca ramasa definitiva pentru infractiunile prevazute la art.85, art.86 alin.(2), art.87
alin.(1), (2), (4) si [b](5)[b], art.89 alin.(1) si (2), art.90 alin. (1) si art.92 alin.(3);
.......

..se pare ca permisul se anuleaza sleep.gif
Catalin S.
Multumesc pentru raspuns !

QUOTE(eb2e2 @ Jul 10 2007, 21:35) [snapback]3083903[/snapback]
..se pare ca permisul se anuleaza sleep.gif

Ok, deci asta insemna ca imediat dupa anulare pot da iar examen si nu voi mai astepta luni de zile pana considera ei ca tre' sa mi-l dea inapoi ? ohmy.gif Pai daca este asa, atunci nu pot spune decat ca este o veste foarte buna. rolleyes.gif
eb2e2
QUOTE(Catalin S. @ Jul 10 2007, 22:02) [snapback]3083984[/snapback]
Multumesc pentru raspuns !
Ok, deci asta insemna ca imediat dupa anulare pot da iar examen si nu voi mai astepta luni de zile pana considera ei ca tre' sa mi-l dea inapoi ? ohmy.gif Pai daca este asa, atunci nu pot spune decat ca este o veste foarte buna. rolleyes.gif

Art.116. - (1) Persoana al carei permis de conducere a fost anulat ca urmare a
ramânerii definitive a unei hotarâri judecatoresti de condamnare pentru una dintre faptele
prevazute la art. 114 alin. (1) si la art. 115 alin. (1) se poate prezenta la examen pentru
obtinerea unui nou permis de conducere, pentru toate categoriile avute anterior, dupa caz,
daca a intervenit una din situatiile urmatoare:
a) au trecut 6 luni de la data executarii pedepsei amenzii penale sau a pedepsei în
regim de privare de libertate ori la locul de munca;
cool.gif a trecut un an de la data gratierii pedepsei sau a ramânerii definitive a hotarârii
judecatoresti prin care s-a dispus suspendarea conditionata a executarii pedepsei ori
suspendarea executarii pedepsei sub supraveghere;
c) a intervenit amnistia;
d) interzicerea dreptului de a exercita profesia sau ocupatia de conducator de
autovehicule, prevazuta la art.64 lit.c) din Codul penal, a expirat sau a fost revocata.
(2) Persoana careia i-a fost anulat permisul de conducere, înainte de intrarea în
vigoare a prezentei ordonante de urgenta, ca urmare a savârsirii, într-un interval de 6 luni de
la restituirea permisului de conducere, a unei fapte care atragea suspendarea exercitarii
dreptului de a conduce, se poate prezenta la examen în vederea obtinerii unui nou permis de
conducere, fara a fi necesara trecerea vreunui termen de la data aplicarii masurii
administrative.
(3) Pentru prezentarea la examen în vederea obtinerii unui nou permis de
conducere, persoana aflata într-una din situatiile prevazute la alin.(1) si (2) trebuie sa faca
dovada ca:
a) este apta din punct de vedere medical;
cool.gif nu a fost condamnata prin hotarâre judecatoreasca ramasa definitiva pentru una
dintre infractiunile prevazute la art.24 alin.(6), cu exceptia cazurilor în care a intervenit una
din situatiile prevazute la alin.(1).
Catalin S.
Aham, multumesc. Deci sa ma gandesc serios sa fac contestatie ca au fost prea multe elemente "misto" in ziua suspendarii.
dragosv
Salut,

Stie cineva daca cu dovada pe care o primesti cind ti se suspenda permisul, poti conduce in afara tarii (Bulgaria si Grecia) ? In perioada de valabilitate ?
Overruled
intrebare: daca maine se fac 90 de zile de cand il am suspendat, maine pot sa-mi ridic permisul?
Black Daniel
QUOTE(Overruled @ Jul 25 2007, 17:41) *
intrebare: daca maine se fac 90 de zile de cand il am suspendat, maine pot sa-mi ridic permisul?

Nu maine, ci poimaine, adica in a 91-a zi.
Asta daca nu ai avut si dovada de circulatie de 15 zile. In acest caz, iti poti ridica permisul in a 90+15+1 -a zi de la data PV.
Zoot
Ora 17.40, trebuia sa ajung la reprezentanta BMW din Tg-Mures sa-si ia un amic masina din service, serviceul inchidea la ora 18.00. In drum trebuia sa opresc sa ia ceva acte de la tatal sau. Ajung unde trebuia sa opresc, masini pe partea dreapta si un loc intre ele, trag pe dreapta, pun avariile si stau aproximativ 20 secunde, timp in care parcheaza in fata mea cu 2 masini un echipaj de politie.

Se da jos o stimabila agenta, vine la mine si imi zice direct:

EA:-Da-mi actele!
EU:-Poftim?
EA:-Da-mi actele, talonu, permisu, buletinu.
EU: Bine, le dau, dar pentru ce aveti nevoie de ele?

Moment in care doamna agenta s-a inspumat foarte grav, ca sa-i dau actele ca nu am voie sa stau/opresc acolo. Ii explic omeneste ca nu stau numai putin, sunt cu avariile, si plec imediat, nici centura nu o dadusem jos. Agenta nu a mai stat pe ganduri si baga mana mana pe geam si imi smulge talonul care-l pregateam si-l tineam in mana. Vazand ca nu am ce sa discut cu ea, ii dau si buletinu si permisu. In secunda urmatoare ea zice, Hopaaaa, va retin permisul pentru ca nu coincid adresele din buletin si permis ( precizez ca nu am cum sa imi fac buletinul si permisul pe aceeasi adresa deoarece buletinul l-am schimbat acum ceva timp, pe alta adresa si la putin timp dupa am vandut apartamentul, casa in care stau acum nu e intabulata si nu pot sa-mi fac actele inca ) Oricum stiind ca sunt in ilegalitate, chiar daca nu puteam face nimic, am zis BINE, RETINETI PERMISUL.
Deja trecusara aproximativ 4, 5 minute. Mai stau 5 minute in masina era 17.50 deja, ma dau jos, bat la geam politicos, si intreb, Nu va suparati, cat mai dureaza deoarece ma grabesc foarte tare. Iar spume, nervi ca-mi ia carnetu ca m-am dat jos din masina. Eu am ras umpic la faza asta, si i-am zis ca ma grabesc foarte tare si chiar doresc sa stiu cat mai dureaza. Ea categoric: ITI IAU PERMISU. Am zis BINE, si m-am dus la masina, mi-am luat telefonu si l-am lasat pe prieten sa plece cu masina la preprezentanta pentru ca mai avea 10 minute si inchideau si nu mai putea sa-si ia masina. Cand a vazut agenta ca masina pleaca si eu langa ea, spume ca la malu marii. Termina de iscalit ditamai procesu verbal, 3 amenzi, oprire neregulamentara, date permis/buletin ( adresa) diferite, si ca m-am dat jos din masina ( habar nu am in ce a incadrat aceasta "abatere" ) + dovada. Vine la mine sa-i semnez povestea, evident nu semnez nimic si o rog sa-mi citeasca ce a iscalit pe foaia ei in volbura marii ce o avea la gura si sa-mi consemneze mentiunile. A refuzat sa-mi citeasca ce scria pe proces, si la mentiuni a trecut ceva de genu "ma grabeam" apoi a completat " ma grabeam pentru ca trebuia sa ajung", eu tot insistam sa scrie o fraza coerenta la obiectiuni deoarece nu se intelege ce vreau sa spun. La un moment dat a si tras cu pixu peste ceva prin obiectiuni, sper sa fi tras ca ma leg de greseala in procesu verbal si atunci e nul. Nu a reusit sa stea sa asculte toate obiectiunile, a trantit procesu verbal in masina si a spus sa il contest daca nu-mi convine. Moment in care am zis sa mergem la sectie sa-mi scriu toate obiectiunile. Agenta nu mai stia ce sa faca, tzunami copil mic pe langa ea, a mai chemat un echipaj. A venit un domn tanar, i-am spus si lui toate cele petrecute, ca nu vrea sa-mi completeze obiectiunile si i-am aratat ca masina NU MAI ESTE, el a zis ca NU ARE DE UNDE SA STIE CE S-A intamplat si nu poate depune marturie la proces ca nu era masina acolo pentru ca e colega cu stimabila agenta. Mi-a explicat ca nu are cum sa scrie toate obiectiunile mele deoarece nu au loc mai mult de o fraza. M-am lasat pagubas, nu am semnat nimic, mi-am luat dovada, care abia mi-a dat'o, a incurcat saraca ca refuz sa semnez procesu si a crezut ca nu vreau sa iau nici dovada si am plecat de langa ei, mi-am sunat amicu a venit m-a luat si m-am dus in treaba mea.
Mentionez ca in masina eram eu si inca 2 oameni, habar nu am ce scrie in procesu verbal, decat din ce mi-a zis ea, NU MI-A CITIT NIMIC dupa ce l-a completat, martor ca nu vreau sa semnez nu a luat. Practic in instanta trebuie sa demonstrez ca am avut motiv sa ma dau jos din masina.

Faza destul de haioasa e ca la plecare, m-a luat deoparte agentu tanar si mi-a zis ca nu trebuia sa-mi bat capu ca e o scorpie si o stie tot orasu si ca sa fac contestatie si o sa fie bine.

Astept procesu si bag contestatie, sper sa rezolv ceva.

Mai este cineva care a ramas fara carnet pentru ca s-a dat jos ?
Catalin S.
Foarte tare frate ! Eu cred ca femeii de la politie ii trebuie un barbat ! biggrin.gif
8aby
QUOTE(Zoot @ Aug 1 2007, 02:23) *
Astept procesu si bag contestatie, sper sa rezolv ceva.

Mai este cineva care a ramas fara carnet pentru ca s-a dat jos ?

Buna, poti sa-mi spui te rog cum mai exact ai facut contestatia? Pentru ca am inteles ca s-a schimbat recent procedura si nimeni nu stie un lucru sigur, inclusiv cei de la politie (am sunat la Udriste- politia rutiera bucuresti).. se pare ca nu se mai depunde la politie ci la judecatorie..dar n-am reusit sa gasesc exact scris cum trebuie facut si nu mai am prea mult timp... Sau oricine care stie cu siguranta ... merci
8aby
QUOTE(8aby @ Aug 5 2007, 23:12) *
Buna, poti sa-mi spui te rog cum mai exact ai facut contestatia? Pentru ca am inteles ca s-a schimbat recent procedura si nimeni nu stie un lucru sigur, inclusiv cei de la politie (am sunat la Udriste- politia rutiera bucuresti).. se pare ca nu se mai depunde la politie ci la judecatorie..dar n-am reusit sa gasesc exact scris cum trebuie facut si nu mai am prea mult timp... Sau oricine care stie cu siguranta ... merci

Am gasit ultima ordonanta de urgenta cu ultimele modificari pt cine mai intereseaza - OG nr 69/ 28.06.2007

http://www.guv.ro/notefundam/afis-nota.php?id=3618

Crash
asteapta p.v-ul prin posta si baga contestatie obligatoriu.......la ultima reglementare s-a eliminat chestia cu permisul si c.i-ul cu aceeasi adresa.......in plus cauta eventualele greseli din p.v cum ar fi:
1)amenzile nu sunt scrise separat fiecare cu suma ....obligatoriu fiecare fapta trebuie trecuta separat cu amenda aferenta
2)nu s-a specificat locatia exacta(strada/nr) in care ai fost surprins oprind neregulamentar

stiu ca esti obligat sa ramai in masina dar nu stiu in ce fel se pedepseste(sper ca nu cu un plumb in cap ca la americani)

la urma poti specifica comportamentul politistului si de asemenea poti face o plangere la seful sectiei de care apartine pt. comportament.....daca ai si martor o infunzi rau de tot
Catalin S.
QUOTE(Crash @ Aug 6 2007, 23:27) *
asteapta p.v-ul prin posta si baga contestatie obligatoriu.......in plus cauta eventualele greseli din p.v cum ar fi...

Salutare !

Mie mi-au trecut in dovada la momentul retinerii carnetului ceva de genul:

"i s-a retinut permisul in vederea suspendarii pe motiv ca a refuzat sa sufle in "etilotes" urmand a fi dus la INML unde si acolo a refuzat recoltarea analizelor "siologice".

Daca ar fi s-o luam asa, eu habar nu am ce este ala aparat ETILOTES si nici ce-s alea analize SIOLOGICE. Procesul verbal inca nu mi-a venit. Crezi ca as mai putea face contestatie la dovada dupa venirea p.v-ului prin posta ?

Multumesc.
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.