Simple User
10th June 2007, 20:42
Din poza pe care ai atasat-o este clar neacordare de prioritate. Cum zicea si cineva mai sus, ar fi putut fi un motociclist si in loc de portiera masinii, ii puteai lovi piciorul omului.
Nu inteleg de ce i-ai mai achitat valoarea portierei daca tot ati mers la politie? Nu va puteati intelege si sa rezolvati fara complicatii?
Si nu te grabi sa ma acuzi, am trecut prin ceva asemanator cand mi-a fost suspendat permisul pentru ca pe o ploaie torentiala cand nu se facuse inca dimineata, nu am vazut un Clio albastru inchis care culmea circula fara faruri (nici macar pozitii) aprinse. Desi nu se vedea deloc, 90 de zile suspendare si 150 RON amenda. Bine ca am rezolvat si in 30 de zile am avut permisul, fara examen pentru ca se petrecuse inainte de 1 Dec.
_Smiley_
29th June 2007, 19:29
--fun--, stii ce-ar fi super-cool sa faci? sa testezi airbagurile masinii. urca-te in ea, calca pedala pan ala fund si tinteste spre un stalp mai gros. toata lumea si-ar da astfel seama ca esti un adevarat.
tilll2004
29th June 2007, 19:54
Salut!
Hai sa zic si eu una, ca si-asa nu stiu s-o rezolv...
In octombrie anul trecut, am avut un accident, in care au fost implicate 3 masini, cu tot cu a mea; am iesit cu 0.7 la alcooltest, pentru ca , sincer, veneam de la un chef. Nenorocul meu , ca unul din tipi, era ceva mare pe la rompetrol. Booon. A urmat proces, reparat masinile la aia, fara ca ei sa se constituie parte civila. Deci am terminat cu ei inainte de inceperea procesului. Am fost la proces, cu 1.42 in sange si am luat 4 luni cu suspendare. Frumos, nu?
Am primit hatararea judecatoareasca definitaiva acasa, au trecut cele 4 luni, si nu am primit nici o instiintare in privinta carnetului. In hotarare nu scrie nimic de carnet. Intrebarea e : cum fac sa-l iau inapoi?
Catalin S.
10th July 2007, 21:38
Aham, multumesc. Deci sa ma gandesc serios sa fac contestatie ca au fost prea multe elemente "misto" in ziua suspendarii.
dragosv
13th July 2007, 09:54
Salut,
Stie cineva daca cu dovada pe care o primesti cind ti se suspenda permisul, poti conduce in afara tarii (Bulgaria si Grecia) ? In perioada de valabilitate ?
Overruled
25th July 2007, 16:41
intrebare: daca maine se fac 90 de zile de cand il am suspendat, maine pot sa-mi ridic permisul?
Zoot
1st August 2007, 01:23
Ora 17.40, trebuia sa ajung la reprezentanta BMW din Tg-Mures sa-si ia un amic masina din service, serviceul inchidea la ora 18.00. In drum trebuia sa opresc sa ia ceva acte de la tatal sau. Ajung unde trebuia sa opresc, masini pe partea dreapta si un loc intre ele, trag pe dreapta, pun avariile si stau aproximativ 20 secunde, timp in care parcheaza in fata mea cu 2 masini un echipaj de politie.
Se da jos o stimabila agenta, vine la mine si imi zice direct:
EA:-Da-mi actele!
EU:-Poftim?
EA:-Da-mi actele, talonu, permisu, buletinu.
EU: Bine, le dau, dar pentru ce aveti nevoie de ele?
Moment in care doamna agenta s-a inspumat foarte grav, ca sa-i dau actele ca nu am voie sa stau/opresc acolo. Ii explic omeneste ca nu stau numai putin, sunt cu avariile, si plec imediat, nici centura nu o dadusem jos. Agenta nu a mai stat pe ganduri si baga mana mana pe geam si imi smulge talonul care-l pregateam si-l tineam in mana. Vazand ca nu am ce sa discut cu ea, ii dau si buletinu si permisu. In secunda urmatoare ea zice, Hopaaaa, va retin permisul pentru ca nu coincid adresele din buletin si permis ( precizez ca nu am cum sa imi fac buletinul si permisul pe aceeasi adresa deoarece buletinul l-am schimbat acum ceva timp, pe alta adresa si la putin timp dupa am vandut apartamentul, casa in care stau acum nu e intabulata si nu pot sa-mi fac actele inca ) Oricum stiind ca sunt in ilegalitate, chiar daca nu puteam face nimic, am zis BINE, RETINETI PERMISUL.
Deja trecusara aproximativ 4, 5 minute. Mai stau 5 minute in masina era 17.50 deja, ma dau jos, bat la geam politicos, si intreb, Nu va suparati, cat mai dureaza deoarece ma grabesc foarte tare. Iar spume, nervi ca-mi ia carnetu ca m-am dat jos din masina. Eu am ras umpic la faza asta, si i-am zis ca ma grabesc foarte tare si chiar doresc sa stiu cat mai dureaza. Ea categoric: ITI IAU PERMISU. Am zis BINE, si m-am dus la masina, mi-am luat telefonu si l-am lasat pe prieten sa plece cu masina la preprezentanta pentru ca mai avea 10 minute si inchideau si nu mai putea sa-si ia masina. Cand a vazut agenta ca masina pleaca si eu langa ea, spume ca la malu marii. Termina de iscalit ditamai procesu verbal, 3 amenzi, oprire neregulamentara, date permis/buletin ( adresa) diferite, si ca m-am dat jos din masina ( habar nu am in ce a incadrat aceasta "abatere" ) + dovada. Vine la mine sa-i semnez povestea, evident nu semnez nimic si o rog sa-mi citeasca ce a iscalit pe foaia ei in volbura marii ce o avea la gura si sa-mi consemneze mentiunile. A refuzat sa-mi citeasca ce scria pe proces, si la mentiuni a trecut ceva de genu "ma grabeam" apoi a completat " ma grabeam pentru ca trebuia sa ajung", eu tot insistam sa scrie o fraza coerenta la obiectiuni deoarece nu se intelege ce vreau sa spun. La un moment dat a si tras cu pixu peste ceva prin obiectiuni, sper sa fi tras ca ma leg de greseala in procesu verbal si atunci e nul. Nu a reusit sa stea sa asculte toate obiectiunile, a trantit procesu verbal in masina si a spus sa il contest daca nu-mi convine. Moment in care am zis sa mergem la sectie sa-mi scriu toate obiectiunile. Agenta nu mai stia ce sa faca, tzunami copil mic pe langa ea, a mai chemat un echipaj. A venit un domn tanar, i-am spus si lui toate cele petrecute, ca nu vrea sa-mi completeze obiectiunile si i-am aratat ca masina NU MAI ESTE, el a zis ca NU ARE DE UNDE SA STIE CE S-A intamplat si nu poate depune marturie la proces ca nu era masina acolo pentru ca e colega cu stimabila agenta. Mi-a explicat ca nu are cum sa scrie toate obiectiunile mele deoarece nu au loc mai mult de o fraza. M-am lasat pagubas, nu am semnat nimic, mi-am luat dovada, care abia mi-a dat'o, a incurcat saraca ca refuz sa semnez procesu si a crezut ca nu vreau sa iau nici dovada si am plecat de langa ei, mi-am sunat amicu a venit m-a luat si m-am dus in treaba mea.
Mentionez ca in masina eram eu si inca 2 oameni, habar nu am ce scrie in procesu verbal, decat din ce mi-a zis ea, NU MI-A CITIT NIMIC dupa ce l-a completat, martor ca nu vreau sa semnez nu a luat. Practic in instanta trebuie sa demonstrez ca am avut motiv sa ma dau jos din masina.
Faza destul de haioasa e ca la plecare, m-a luat deoparte agentu tanar si mi-a zis ca nu trebuia sa-mi bat capu ca e o scorpie si o stie tot orasu si ca sa fac contestatie si o sa fie bine.
Astept procesu si bag contestatie, sper sa rezolv ceva.
Mai este cineva care a ramas fara carnet pentru ca s-a dat jos ?
Crash
6th August 2007, 22:27
asteapta p.v-ul prin posta si baga contestatie obligatoriu.......la ultima reglementare s-a eliminat chestia cu permisul si c.i-ul cu aceeasi adresa.......in plus cauta eventualele greseli din p.v cum ar fi:
1)amenzile nu sunt scrise separat fiecare cu suma ....obligatoriu fiecare fapta trebuie trecuta separat cu amenda aferenta
2)nu s-a specificat locatia exacta(strada/nr) in care ai fost surprins oprind neregulamentar
stiu ca esti obligat sa ramai in masina dar nu stiu in ce fel se pedepseste(sper ca nu cu un plumb in cap ca la americani)
la urma poti specifica comportamentul politistului si de asemenea poti face o plangere la seful sectiei de care apartine pt. comportament.....daca ai si martor o infunzi rau de tot