QUOTE(mothy @ Apr 19 2007, 10:33) [snapback]2718948[/snapback]
Pe hol l-am intalnit pe seful politiei si m-a intrebat ce-am rezolvat la proces , iar eu i-am spus ca n-am rezolvat nimic .
...ce dragut...sa te intilnesti...asa "intimplator"
......tocmai cu seful politiei ..pe hol 
apropo....art 97
QUOTE(cristianalecu @ May 30 2007, 14:01) [snapback]2903667[/snapback]
Si eu am permisul suspendat pt. 60 de zile si indeplinesc conditiile art. 221
Stiti cumva daca mai e nevoie sa absolv un curs de siguranta rutiera conform art. 97?
cristianalecu...de care cod rutier vorbesti....eu am gasit altceva la art 97
Art.97. - (1) Pe lânga sanctiunile contraventionale, politistul rutier dispune, în cazurile prevazute în prezenta ordonanta de urgenta, si una dintre urmatoarele masuri tehnico-administrative:
a) retinerea permisului de conducere si/sau a certificatului de înmatriculare ori de înregistrare sau, dupa caz, a dovezii înlocuitoare a acestora;

retragerea permisului de conducere, a certificatului de înmatriculare sau înregistrare ori a placutelor cu numarul de înmatriculare sau de înregistrare;
c) anularea permisului de conducere.
(2) Retinerea permisului de conducere ori a certificatului de înmatriculare sau înregistrare se face de catre politistul rutier, odata cu constatarea faptei, eliberându-se titularului o dovada înlocuitoare cu sau fara drept de circulatie.
(3) Perioada în care titularului permisului de conducere i se interzice dreptul de a conduce un autovehicul sau tramvai se considera suspendare, conform dispozitiilor art.96 alin.(2) lit.

.
(4) Retragerea permisului de conducere se dispune de catre politia rutiera daca titularul acestuia a fost declarat inapt pentru a conduce vehicule pe drumurile publice de catre o unitate de asistenta medicala ambulatorie de specialitate autorizata în acest sens.
(5) Anularea permisului de conducere se dispune de catre politia rutiera pe a carei raza de competenta s-a produs una dintre faptele prevazute la art.114.
(6) Procedura aplicarii masurilor administrative se stabileste prin regulament.
iar art 221 Nu exista in cod rutier 
http://www.codulrutier.ro/codul_rutier_dis...ii_generale.php
sau
http://bpr.b.politiaromana.ro/
dar exita in Regulamentul de aplicare
Art. 221. – (1) Perioada de suspendare a exercitarii dreptului de a conduce se reduce la 30 de zile, la cererea titularului, daca sunt îndeplinite, cumulativ, urmatoarele conditii:
a) a fost declarat admis la testul de verificare a cunoasterii regulilor de circulatie;

a obtinut permis de conducere cu cel putin 1 an înainte de savârsirea faptei;
c) în ultimii 3 ani de la data savârsirii faptei pentru care se solicita reducerea perioadei de suspendare a exercitarii dreptului de a conduce nu a beneficiat de o astfel de masura;
d) în ultimii 2 ani de la data constatarii contraventiei pentru care se aplica sanctiunea contraventionala complementara nu a mai avut suspendata exercitarea dreptului de a conduce autovehicule sau tramvaie.
(2) Conducatorul de autovehicul sau tramvai nu beneficiaza de reducerea perioadei de suspendare a exercitarii dreptului de a conduce, daca :
a) perioada de suspendare a fost majorata, conform legii;

a cumulat, din nou, cel putin 15 puncte de penalizare în urmatoarele 12 luni de la data expirarii ultimei suspendari a exercitarii dreptului de a conduce;
c) a fost implicat într-un accident de circulatie din care au rezultat numai pagube materiale, iar rezultatul testarii aerului expirat sau al probelor biologice au stabilit ca a condus vehiculul în timp ce se afla sub influenta alcoolului;
d) sanctiunea contraventionala complementara s-a dispus ca urmare a neopririi la trecerea la nivel cu calea ferata când barierele sau semibarierele sunt coborâte ori în curs de coborâre sau când semnalele cu lumini rosii si/sau sonore sunt în functiune.