Vi s-a suspendat sau anulat permisul de conducere? Din ce motive & cauze ?
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25

radup

Era cumva vorba de drumurile forestiere din Apuseni in acest thread?
sebulbus
mai, eu unul am condus pe la tara cu tata in dreapta de pe la 14 ani, practic de cand am inceput sa vad peste bord, dar cum vedeam asfalt ma dadea jos.

totusi, am vrut sa ma urc la volan in perioada de cand fusesem declarat admis pana urma sa iasa de la printat permisul si m-a prins jos in parcare. mi-a dat una de mi-au fluierat urechile mai multe ore. nici ca mi-a mai trebuit sa incerc..

pisicul_20
Proprietarul??..ce patzeste.??..da` numai daca da masina pt a fi condusa ...dar in cazul meu ...eu am cumparat masina de la cineva...kiar daca nu am facut nici un act cu el...proprietarul totusi sunt eu..asa ca tata nu are ce pati...asa e???:-SS
mothy
Buna ziua ,

o situatie asemanatoare . In dimineatza zilei de 30 oct am iesit din parcarea interioara a blocului unde locuiesc cu intentia de a vira la stanga (eu am Cielo ) . Dupa cum se poate vedea in fotografie pe partea stanga era parcata o camioneta care obtura 100% vederea (vizibilitatea ) .
Din partea dreapta a strazii a venit o Dacie Liberta pe care am lovit-o usor in portiera dreapta fata (masina fiind intr-un stadiu avansat de rugina ) , iar mie mi s-a rupt suportul la numar fata , aveam 5 km la ora . Eu ieseam din parcarea blocului fiind 70 % inca in parcare . Mergem la politie , dam declaratii"complete (nu am avut vizibilitate - era ceata si masina care este si la aceasta data parcata aiurea) si stupoare : Mi s-a suspendat permisul pt 90 de zile si amenda de 150 ron .
Ma duc platesc amenda , mergem la asigurare , dam telefoane pt recuperarea permisului , tot tacamul . Nu s-a putut face nimik , mi s-a dat dovada si la judecator . Intre timp ii repar pe cheltuiala proprie masina omului . Mentionez ca am permis din 1997 fara nici un incident si conduc in medie 60km /zi.Fac dosar , adeverinte servici , cerere , alea-alea.
Ma prezint la primul termen la 8.30 (ora la care am fost citata ) , la ora 13.45 judecatorul acorda amanare pt ca e nevoie sa vina si celalalt si asiguratorul (de care nu mai era nevoie ) . Obtin dovada pt inca o luna . Ma prezint la al 2-lea termen , stam eu si celalalt conducator auto de la 8.30 pana la 14.30 , asistam la partaje , divorturi si drame , si la urma ne intreaba ce dorim . Eu cer anularea procesului verbal pe baza art. 90 lit d si lipsa vizibilitate , duc un plic cu fotografii ca probe si la urma spune sa astept acasa in 7 zile sentinta .

STUPOARE : respinge cererea mea .
Rugaminte : ce trebuie sa fac sa-mi recuperez permisul , mentionez ca lucrez in distributie iar 90 de zile sunt fatale .

Va multumesc din suflet ( am 10 zile sa depun contestatie)
valiro
Hai sa-ti dau solutia unui coleg de-al meu:
Te duci si dai examen pentru recuperarea permisului iar dupa ce il iei, faci o cerere la Inspectoratul de Politie Rutiera Bucuresti si il poti recupera in 30 de zile, daca indeplinesti cumulativ niste conditii care sunt prevazute in art. 221 din noul Cod Rutier (din cate am inteles le indeplinesti). Cred ca e cea mai buna solutie decat sa astepti 10 zile sa faci contestatie si sa fii iar respinsa.
Sau daca vrei sa faci contestatie, mergi totusi si da si examenul, ca sa-l ai dat in caz ca vei fi respinsa.
Succes!

Later Edit: Acum am vazut ca esti din Braila......... nu vii la Bucuresti la Inspectoratul de Politie Rutiera, ci te duci acolo pe plan local cu cererea dupa ce iei examenul.
secarica
Cam bizar postul ăsta pus în cel puțin vreo patru locuri. E un nou fel de spam ?
La prima vedere, cele 90 zile fatale sunt pe cale să expire peste 4 zile. Ce proces ? Ce recurs ?

Cristi
valiro
NU.
Mothy a beneficiat de dovada de circulatie pe timpul cat a fost in proces. Perioada de 90 de zile curge din momentul in care se da sentinta.
wave.gif

mothy
Multumesc pentru sfat ! Intr-adevar asa este , am avut dovada de circulatie pe toata acesta perioada , in caz ca sentinta va fi definitorie din acel moment am 90 zile suspendare, pana atunci inca mai pot circula in baza dovezii care mi-a fost vizata lunar de comandantul de la circulatie.
renderman
Unde e poza?
Io cred ca nu ai dreptate. Daca nu aveai vizibilitate nu trebuia sa iesi sau trebuia sa te asiguri de 10 ori... Asa eu pot merge linistit pe strada si sa ma trezesc cu unu ca intra in mine si invoca faptul ca nu avea vizibilitate. Ce sustii tu, ca vinovat e cel cu dacia care mergea regulamentar? huh.gif Oricum mi-e sila de cei care ies din parcare fara sa se asigure si fara sa semnalizeze pt ca am patit-o pe pielea mea.
mothy

Pentru o intelegere mai buna , semnalizam , faruri aprinse , super asigurare de 11 ori plus foto .
_Smiley_
ma, dar ai iesit destul de tare, din ce vad eu. de obicei, cei ce ies incet, cu 5 km/h, sunt loviti ei in aripa fata-stanga, nu lovesc ei pe celalalt (mai ales in portiera; in aripa mai inteleg, dar lovitura in portiera mie imi spune ca aveai viteza prea mare ca sa poti frana cand a aparut respectivul).

incearca o audienta la comandantul politiei rutiere de acolo, in care sa explici ce s-a intamplat, ca n-aveai vizibilitate, ca fara permis nu-ti poti executa indatoririle de serviciu etc.
daca nu merge, gaseste vreun nepot/var/vecin care sa fie sofer pt tine in perioada asta, il platesti, suferi 3 luni si esti mai atent/atenta data viitoare.
valiro
Daca faci cum ti-am zis eu scapi intr-o luna. Succes la examen.
emanu900
Mi-au luat permisul pe 7 ianuarie pentru 90 zile la o vanatoare la iesirea dintr-un catun pe E85 cu 112km/h dupa Focsani in comuna Popesti (fiind deal i-am dat mai ales ca ieseam din sat, duminica dimineata si nici o tipenie de om). Bun, acum mi-am luat testul ala cu 14 puncte din a 2-a incercare, pe urma am bagat intr-un plic copii la procesul verbal al amenzii, chitanta amenzii, dovada cu semnatura de admis la test pe ea si o cerere (de reducere la 30 de zile a suspendarii) cat de cat tipizata luata de la Rutiera din Iasi (eu sunt iesean) si l-am trimis la Organele Politiei cursing.gif Rutiere dry.gif din Focsani (asa apare pe procesul verbal). Plicul a ajuns la ei pe 23 ianuarie.
Acum ce se intampla? Stie cineva? Normal ar fi sa imi trimita un raspuns scris cei de la Focsani cum ca mi se aproba cererea si mi se restituie carnetul pe 7 februarie sau la cateva zile dupa aceasta data?! Sau ei aproba cererea, trimit carnetul la Iasi si astia de la Iasi imi trimit acasa invitatie ca sa imi ridic carnetul de la ei?! blink.gif

Multam celui care imi raspunde concret,
emanu900
Am uitat sa precizez ca ma incadrez in toate conditiile pe care le prevede legea pentru un astfel de caz.
gbtekkie
manu, trebuie sa depui cererea la Iasi daca ai buletinul acolo, nu la Focsani... unde ai buletinul, acolo trebuie mers (nu reiese f clar din postul tau locatia)

eu am depus joi cererea, si azi se pare ca mi-a fost aprobata cererea
emanu900
QUOTE(gbtekkie @ Feb 6 2007, 09:25) *
manu, trebuie sa depui cererea la Iasi daca ai buletinul acolo, nu la Focsani... unde ai buletinul, acolo trebuie mers (nu reiese f clar din postul tau locatia)

eu am depus joi cererea, si azi se pare ca mi-a fost aprobata cererea

Salutare. Pai astia de la Iasi si cei de la Focsani (politaii care mi-au laut carnetul) mi-au spus ca e mai bine sa trimit la ei la Focsani. Oricum, maine se face o luna si 2 saptamani de cand am trimis plicul. Vineri am un examen, iar daca pana luni nu primesc nici un raspuns, ma duc la cei din Iasi cu toate documentele pe care le-am trimis si la Focsani si sper sa se rezolve. Ar fi absurd sa nu se rezolve, din stanga sau din dreapta tot trebuie sa primesc un raspuns, ar fi culmea!
Eu sunt din Iasi si ma incadrez in toate conditiile prevazute de regulament pentru reducerea suspendarii.

P.S. Tie unde ti-au luat carnetul? In Timis sau in alt judet? Pentru ca daca ti l-au luat in Timis e normal ca sa mergi acolo sa depui. Mie mi l-au luat in Vrancea intr-un sat la vreo 20 km de Focsani inspre Bucuresti pe E85.
liviu.florescu
QUOTE(sonykel @ Oct 8 2005, 12:15) *
eu am o mare problema si NIMENI nu ma lamureste!Deci tatal meu a fost implicat intr-un accident , in accident au fost implicate 4masini!Permisele au fost suspendate!Fiecarui sofer i-sa dat o dovada valabila 15 zile iar dupa 15 zile am fost la comandant in audienta si sa mai prelungit dovada cu 30zile!Problema mea e ca tatal meu e din constanta iar accidentul s-a intamplat in ploiesti!Asa ca lunar trebuie sa ma duc la ploiesti dupa dovada iar acolo tre sa parcurg urmatorul traseu Politia Dn1 din barcanesti-procuratura din campina-politia din ploiseti

Cum pot face sa iau dovada din constanta???
VA ROG AJUTATI-MA!!!!!!

Da, foarte dubioasa problema ta intradevar e mult drum facut inutil. Incearca www.codulrutier.ro si cauta in legislatie, s-ar putea sa gasesti solutii la problema ta.
scufitza_rosie
mi-a fost suspendat permisul pentru 90 zile si nenea politistul m-a instintat ca trebuie sa ma prezint la un test de verificare a cunostintelor, are cineva idee in ce consta acest test pt ca am auzit mai multe variante unii spun ca intrebarile ar fi legate doar de puncte de penalizare , amenzi, altii spun ca intrebarile ar fi din toata legislatia rutiera....care e adevarul pana la urma? stie cineva?
a mai dat cineva acest test?
multumesc anticipat pt raspunsuri
HADE 61
te superi daca te intreb care a fost motivul ?
ichebau
am vazut la tv ca acest test care se adresa soferilor cu permisul suspendat in urma regulilor noului cod rutier s-a usurat mult pt a permite conducatorilor auto sa-si recupereze mai usor permisul auto.
deoarece doar 25-30% din cei care sustineau testul reuseau sa il treaca, cei de la politia rutiera au spus ca vor modifica conditiile examanului pt al face mult mai usor; astfel daca ai categoria b nu mai trebuie sa raspunzi la intrebari legate de categoria a care se refera la motociclete.
mai multe detalii gasesti pe site-ul http://bpr.b.politiaromana.ro/
scufitza_rosie
QUOTE(HADE 61 @ Mar 16 2007, 13:56) [snapback]2577688[/snapback]
te superi daca te intreb care a fost motivul ?

114km/h in localitate(bucuresti)
ovicash
Eu pt neacordare prioritate la trecerea de pietoni. 30 de zile.

Ceva intrebari specifice la examen? Un tip de intrebare careva? smile.gif
ovicash
QUOTE(ovicash @ Mar 19 2007, 11:29) [snapback]2588603[/snapback]
Eu pt neacordare prioritate la trecerea de pietoni. 30 de zile.

Ceva intrebari specifice la examen? Un tip de intrebare careva? smile.gif

e din cluj careva? Unde se da examenul?
iancovm
salutare fratilor misto thread dar eu sufer de o problema fff grava mellow.gif legata de legislatia rutiera si de cops sad.gif(

exact de 18 martie alalta ieri exact de ziua me sad.gif(( cand faceam si eu 25 de ani si posesor de permis de la incputul anului am reusit sa scot si eu masina din curtea imobilului in care locuiesc pe 18 martie ;;) taicamiu fara permis cu allcool la cap imi ia masina o buseste cu fundu in gardu lui unu ii misca 2 scanduri din gard ala chiama politia vine politaiu ii spun ca am condus eu ala ma invita sa ma duc seara la politie la ora 10 fara 15 min "duminica" ma duc ajung acolo si ma ia la intrebari cine conducea masina eu tare si sus eu o conduceam ;;) el stia ca conducea tata si stia ca nu are permis si alcool destul dar in fine trecem el spune ca tot ce potate sa faca e sa imi ia permisu pt 2 luni si o amenda de 150 lei ma pune semnez acctele ma intreaba de asigurare .... ei aici imi place faza cool.gif ce ma fac eu ii spun ca nu am asiguarea la mine ma pune tottusi sa desenez cum s-a intamplat pe o foaie sa fac o strada si sa desenez gardu si masina probabil pt asigurare
asigurarea me era si ii expirata acum undei problema odata ca stau fara permis 2 luni pe nedrept si pana me mi-au luat permisu pt ca nu am anuntat imediat politia cand am spart tripla spate da pana me ca tripla spate am sparto cand am scoso din curte nu la accident ma rog la ei nu conteaza am si martori la asta mai fratilor daca mie mi-a dat amenda pt ca nu am chemat politia imediat
eu ce mafac azi cand vine ala sa vada ce am facut cu gardu omului ?? oare imi cere asigurarea ?? is mancat?? imi da 30 mil ???
aici nu ma iinteleg
si mai am o problema
eu trebuia sa plec in spania la o tipa chipurile s ma combin ;;) sleep.gif si nu mai am carnet am vro sansa sa iau permisu mai repede ??
toate astea fiind spuse eu va multumesc administratorilot pe buna treaba facuta da mai ales userilor pt un thread execelent :*:*:*:*::*:*:*:* cred ca am sa stau pe aici o vreme sa invat cate ceva de la voi *:*:*::*
spawnn
QUOTE(scufitza_rosie @ Mar 16 2007, 00:46) [snapback]2575953[/snapback]
mi-a fost suspendat permisul pentru 90 zile si nenea politistul m-a instintat ca trebuie sa ma prezint la un test de verificare a cunostintelor, are cineva idee in ce consta acest test pt ca am auzit mai multe variante unii spun ca intrebarile ar fi legate doar de puncte de penalizare , amenzi, altii spun ca intrebarile ar fi din toata legislatia rutiera....care e adevarul pana la urma? stie cineva?
a mai dat cineva acest test?
multumesc anticipat pt raspunsuri

Imi pare sincer rau pt tine...in aceeasi situatie am fost si eu in luna ian.2007----am fost prins cu 103 km/h intr-un satuc, mi l-au suspendat pt 90 de zile , fara drept de circulatie din acel moment.Am dat examen , apoi am facut cerere de reducere a suspendarii de la 90 de zile la 30 zile.ATENTIE.. cererea o poti face numai daca ai promovat examenul de min. este de 13 pct din 15 posibile.Referitor la examen e f nasol, se da din TOT codul rutier asta nou , nu vei gasi nimic din ce stii ca se da la un examen de obtinere a permisului.Sa nici nu visezi ca vei avea desene cu regula prioritatii sau semne de circulatie, etc.Sa inveti F bine clasele de amenzi ma refer la cele 4 ca a 5-a e pt pers juridice.
Exemple de intrebari: ce este banda reversibila, ce este banda de urgenta, cate pct primesti daca te intercalezi cu o coloana oficiala, si nu respecti obligatiile care iti revin, ce masura complementara se ia pe langa pct. amenda, cu ce trebuie sa fie prevazut un moped care circula pe drumurile publice, daca ai categoria D, DE, ce subcategorie mai poti conduce, etc. Am invatat la greu , am reusit sa fac 14 pct din 15 , apoi m-am dus sa fac cererea de reducere a perioadei de suspendare.Inca o chestie eu a trebuit sa merg in judetul unde mi s-a suspendat permisul,pt a face aceea cerere; examenul l-am dat in resedinta de judet unde locuiesc.Bafta multa tuturor, si un sfat: NU VA BAZATI PE DETECTOARE ORICAT DE PERFORMANTE SUNT, eu asa am facut si m-au luat din mers in cca 35 de m....degeaba a piuit detectorul ca era prea tarziu.....acum pot sa zic ca sunt cuminte nu depasesc 20 de km peste limita maxim admisa.....tongue.gif
Reclama
Am vazut aici ca au CASCO cu 5% mai ieftin. Pentru Renault e oferta in principal! Pare OK... uitati-va si voi!
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.