Accident pe trecerea de pietoni

the_anger

Sambata 21 octombie 2006. Ora 13.

La ora 14 asteptam invitati. Sotia merge la un market in cartier pentru ultimele cumparaturi. Nu mai ajunge.
Primesc telefon acasa, de la martori oculari despre eveniment.
Pe trecerea de pietoni a fost lovita de un autoturism.
Descrierea sta cam asa:
La angajarea in traversare, pe prima banda liber; pe banda a doua o dacie papuc ii observa intentia de traversare si opreste. Ea se anjazeaza in traversare. Din spatele papucului, tasneste cu viteza automobilul care o loveste pe prima banda. Automobilul se opreste in bordura din dreapa a strazii. Declaratia de atunci a soferului a fost: "Am evitat Dacia ca sa nu-mi lovesc masina...". Mai tarziu am aflat ca acest domn, a lovit anul trecut un autoturism provocand dauna de 700 de milioane. Probabil de aici a venit teama lui de a nu-si atinge masina:(
Sotia mea are acum doi dinti smulsi cu totul si inca nu reuseste sa paseasca pe picioarele ei mai mult de 10 -15 pasi. "Din fericire" doar atat.... Oricum asta e ceea ce se vede. O sa cer o tomografie, cel mai probabil la Bucuresti. Tomograful si medicina legala nu au activitate in weekend sad.gif
Medicina legala inca nu a aparut. Va apare abia astazi. Probabil vor spune ca ea e deja vindecata si ca ar trebui s-o iau acasa, pentru ca perioada de spitalizare sa fie cat mai scurta...iar gravitatea accidentului sa fie diminuata.. Ea insa nu e deloc bine. Colegele de salon imi spun ca imediat ce plec izbicneste in plans. Sambata noaptea a incercat sa mearga pana la ciuveta din salon, sa-si clateasca o cana. I s-a facut rau si a spart-o.
Domnul care a provocat accidentul, probabil datorita vitezei, are ceva sange nobil prin varfurile ierarhiei politice locale. Locuim inr-un oras de provincie, si-mi dau seama de "micimea" noastra. In acest oras, ca probabil mai peste tot, coruptia e ceva normal.
Acum nu-mi ramane decat sa sper ca medicul legist isi va face treaba si raportul va fi corect....
Sunt oricum sigur ca se va incerca gasirea vinovata a sotiei mele pentru traversare imprudenta sau cine stie...martori exista, in caz de proces...
Am lacrimi in ochi...de bucurie ca ea e totusi ok..si dinti inclestati...suntem mutilati de niste inconstienti cu fite...
A mai ramas o ora pana la intalnirea cu medicul legist.
O sa revin.
spe
Multa sanatate sotiei !
Si tie mult succes in lupta cu ala cu "sange nobil prin varfurile ierarhiei politice locale". Ai nevoie... Nu te lasa intimidat.
Apeleaza la presa, locala si centrala. Nu stiu daca e foarte buna parerea mea, dar eu asa as face.

lucicop
Imi pare rau pentru ce s-a intamplat. Multa sanatate sotiei ! Si nu te lasa pana nu obtii dreptatea !
H725
Sanatate sotiei!

Cum a zis si spe, presa te poate ajuta. Nu te descuraja! Au fost multe persoane cu rang, care la presiunea articolelor din presa, au cazut...
RedMan_BZ
sleep.gif Sanatate si insanatosire grabnica sotiei. Ce sa zic, cauta-ti un avocat (chiar si de aici de pe forum) si nu-l lasa pe nenorocit sa scape. Citeste bine legea cu privire la obligatiile pietonilor si a soferilor pe trecerea de pietoni, pentru a fii cat mai informat. Bafta si te asteptam cu concluziile.

P.S.: Ala nu e "domnul" ci ANIMALUL mad.gif
barbosa
QUOTE(H725 @ Oct 23 2006, 09:42) *
Cum a zis si spe, presa te poate ajuta. Nu te descuraja! Au fost multe persoane cu rang, care la presiunea articolelor din presa, au cazut...

cum ar fi doamna paunescu care acum putrezeste in inchisoare... death.gif
Jamais
Well, ghinion. Poate obtii ceva bani sa-ti pui doamna pe picioare. Sanatate ii doresc. Cat despre "obtinerea dreptatii" lol.gif , se vede ca stiti si voi cum functioneaza sistemul juridic in Romania.

MATRIXU
Bine ca n-a fost mai rau...insanatosire grabnica, si fa tot ce poti sa-l pui la zid pe nenorocit...

Din ce oras esti?Poate te putem ajuta cumva
Parise
da ala a zis ceva, a schitat vreu gest de i'm sorry sau a disparut ca magaru in ceata?
Tyby

anger, deocamdata lasa-l pe ala ... ingrijeste-te de sanatatea sotiei, pentru ca asta e cel mai important lucru la momentul actual!

Cat despre partea legala ... nu exista (inca) angajare periculoasa PE TRECERE!

Multa sanatate sotiei!
the_anger
Va multumesc mult pentru incurajari. Sincer nu ma asteptam ca reactiile/parerile sa vina atat de repede.

Presa deja a reactionat. Am gasit articole in 4 din 5 ziare locale de astazi. Acest fapt raspunde si la intrabarea cu "din ce oras..."

Iata si un link: http://www.gdsvl.ro/Eveniment/2006-10-23#articolNr54521

Ca si contrareactie, prezint o poza dinainte de extractia celul de-al doilea dinte. Primul dinte sarise efectiv din impact. Asadar nu au fost "fisuri incisivi superiori" , ci mai mult de atat.
http://d.turboupload.com/d/1117316/missing.png.html

Doctorul a oprit-o pentru inca doua zile sub observatie la spital. A fost efectuata si o ecografie. Organele interne nu sunt atinse. Aceasta este o veste superbuna... incep sa cred tot mai mult ca desi a fost o "cumpana", a fost in acelasi timp si un miracol. smile.gif Pentru tomograf inca nu am primit acceptul doctorului. Oricum o stare de rau general persista inca...

Partea cu medicina legala, mai are de asteptat. Se pare ca acesta e ultimul act al tragediei. In functie de numarul de zile de internare si declaratia de la politie, se va emite raportul final...

Domnul sofer, a fost interesat de starea sotiei, a ajuns la spital de mai multe ori se pare in weekend. Astazi l-am intalnit direct, s-a scuzat etc..culmea am fost foarte calm....poate si pentru ca in ultimele nopti am realizat ca putea fi mult mai grav..
Masina condusa de el a facut explozie de cauciuc de la impactul cu bordura... parerea mea este ca acest fapt spune ceva depre viteza masinii. Am permis, dar sunt amator, nu pot decat presupune ca am dreptate.
Probabil ca cineva poate emite si sustine o alta ipoteza legata de acest fapt.

Multumesc inca odata pentru incurajari si opinii.
Va tin la curent.
Sa auzim de bine.
H725
QUOTE(barbosa @ Oct 23 2006, 10:56) *
cum ar fi doamna paunescu care acum putrezeste in inchisoare... death.gif

"Politistul sef" din Craiova care a vrut sa il ajute pe Raducanoiu jr a fost retrogradat din functie, dupa ce televiziunea l-a filmat cu inculpatul in masina...
crz
Insanatosire grabnica sotiei!

In rest e clar ca imbecilul ala trebuie sa plateasca tot si sa aiba grija de voi (mai ales de sotie) ca de ochii din cap. Asa cum a spus si @Tyby, vina nu poate fi decat a soferului.
romaximusro
ca sa obtii despagubiri banuiesc ca trebuie sa il dai in judecata. Daca nu cadeti la pace. Oricum daca se incearca musamalizarea cazului, fara sa fiti voi multumiti, daca tipul e de la un partid, nu ezitati sa mergeti la un partid concurent smile.gif is convins ca vor fi bucurosi sa aiba cu ce il lovi pe ala
Adydum
NU uita de un lucru ! In cazul accidentelor cu victime se tine seama de numarul de zile de ingrijiri medicale , si nu de numarul de zile de spitalizare. Posibil sa incerce sa te " pacaleasca" trecand pe certificatul medico-legal zile de spitalizare (2-3) cate or fi . Deci acel certificat medico-legal sa contina ca numar de zile perioada pana la refacerea tuturor urmelor accidentului si nu altceva. Sub 10 zile de ingrijire dosarul se inchide de la sine ( NUP ) intre 10 si 60 de zile numai cu plangere prealabila de la victima ( termenul de depunere a plangerii este de 60 de zile din momentul in care politia ti-a adus la cunostinta identitatea soferului vinovat)peste 60 de zile ( nu cred ca e cazul dar ma rog ) politia trimite dosarul la procuratura fara plangere. La proces trebuie sa te constitui parte civila altfel se alege doar cu carnetul suspendat si cel mult o amenda penala. Concret doar cu despagubirea care poti sa o ceri poti sa il arzi . Si arde-l sa il usture , nu sa isi scuture putin maruntisul in fata voastra.
In primul rand analize complete , tomografie etc
Concret :
1. Certificat medico - legal cu numar de zile de ingrijiri medicale si nu numar de zile de spitalizare.
2. Plangere su constituire parte civila.
3. Nu te lasa resemnat de gestii gen " justita din romania e asa si pe dincolo
spaky_four
In tara asta nimic nu trebuie sa ne mai mire. Chiar si mie mi s-a intamplat la o trecere de pietoni cu semafor(era verde pt pietoni) un iresponsabil care facea dreapta sa nu acorde prioritate. Daca nu ma grabeam sa traversez in mod sigur ma lovea pentru ca nici macar nu a avut intentia de a micsora viteza. Imi pare rau ca nu am luat nr masinii. Oricum, am observat ca tot mai multi idioti circula nestingheriti cu masinile pe strazi, insa politia nu prea actioneaza in nici un fel. Ar trebui sa se faca o examinare atenta asupra celor care detin permise de conducere pentru ca unii reprezinta pericole publice.
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.