convertor dc-dc

daniel's

am si eu 2 probleme: 1)am facut un convertor dc-dc de la 12V la +- 20V cu un mmc 4047 { la 38-40Khz) care comanda 2 mosfeturi( din seria Irf). Problema e urmatoarea: tranzistorii se incalzesc foarte mult cind ruleaza in gol( fara nici un consumator in secundar).( mai rau decit cu consumator de 0.5....1A) cursing.gif Tranzistorii sunt pe un mic radiator cu ventilator.
Care sa fie cauza?

2)Am mai facut un montaj- tot convertor cu un tl494 si cu 2 buz11a. problema e ca nu am putut sa scot un amperaj in secundar mai mare de 0.5A( folosind acelasi transformator).
electrocatt
QUOTE(daniel's @ Oct 19 2006, 21:32) *
am si eu 2 probleme: 1)am facut un convertor dc-dc de la 12V la +- 20V cu un mmc 4047 { la 38-40Khz) care comanda 2 mosfeturi( din seria Irf). Problema e urmatoarea: tranzistorii se incalzesc foarte mult cind ruleaza in gol( fara nici un consumator in secundar).( mai rau decit cu consumator de 0.5....1A) cursing.gif Tranzistorii sunt pe un mic radiator cu ventilator.
Care sa fie cauza?

2)Am mai facut un montaj- tot convertor cu un tl494 si cu 2 buz11a. problema e ca nu am putut sa scot un amperaj in secundar mai mare de 0.5A( folosind acelasi transformator).

Pai eu zic sa trimiti si schemele alea sa le vedem si noi sa putem sa te ajutam coolspeak.gif

padiio
cea mai buna idee este sa postezi schemele aici, sa poata fi studiate de mai multe persoane si sa ai o solutie multipla.......
Bine, asta daca nu vrei sa le patentezi naughty.gif
the_beast
Iti recomand sa citesti experientele oamenilor de aici http://www.elforum.ro/viewtopic.php?t=61 cu sursele in comutatie ridicatoare. E foarte vast domeniul...
Dexter Dude
Am facut si eu un montaj asemanator si am avut aceiasi problema (tranzistorii se infierbantau) .Solutia este putin mai dificila daca nu ai un osciloscop intrucat presupane mai multe tatonari .La mine a functionat corect atunci cand am crescut numarul de spire din primar de la 2x7 la 2x22 spire.Daca spui ca obtii un curent in secundar redus (0.5A) atunci cred ca nici miezul ales nu a fost cel mai potrivit .
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.